چه رنگی را با چه رنگی ست کنیم؟
۲ شهریور ۱۳۹۷ ساعت ۱۵:۲۱
توسط استاد مد و لباس

اگر شما با رنگها آشنا باشید، انتخاب لباس مناسب که با رنگهای دیگر به راحتی هماهنگ شود کار سختی نخواهد بود. چه رنگی را با چه رنگی ست کنیم؟ سوالی که مارا در بعضی مواقع درگیر خود می کند. بسیاری از ما در طول روز بیشتر از رنگ های سفید، سیاه، طوسی و قهوه ای برای انتخاب لباس خود استفاده می کنیم چون هم راحت تر با هم ست می شوند و هم زمان زیادی برای فکر کردن و هماهنگ کردن رنگ ها لازم نیست اما کافی است تا کمی هنرمندی و ذوق و سلیقه به خرج داده و دو رنگ متفاوت را به زیبایی کنار هم قرار دهیم. امروز با ارائه این مطلب همگی متوجه خواهیم شد برای ست کردن رنگ لباس از چه اصولی باید پیروی کنیم.
اصول کلی ست کردن رنگ لباس
نحوه ترکیب کردن و ست کردن رنگ لباس های مختلف با یکدیگر، هم یک علم است و هم یک هنر. اگر شما پولدارترین فرد جهان باشید و گرانترین لباسهای دنیا را هم در کمد خود داشته باشید، اما ندانید که چطور رنگ آنها را با هم ست کنید، همه چیز خراب میشود. در نتیجه، بسیار مهم است که به جزئیات با دقت نگاه کنید و بدانید که ترکیب کردن رنگ لباسها با هم چه کار حساس و مهمی است.
به عنوان مثال، به لباسهایی که طراح لباس مورد علاقهتان طراحی میکند خوب دقت کنید. با کمی دقت، متوجه میشوید که ترکیب رنگ تمام این لباسهای، هارمونی زیبایی با هم ایجاد میکنند. حتی اگر فردی هستید که اهل ریسک کردن هستید و دوست دارید لباسهای متنوع بپوشید، بهتر است در ابتدا قواعد ترکیب کردن رنگها با هم را یاد بگیرید! اگر از رنگها هیچ چیزی نمیدانید، نگران نباشید؛ چون ما در مقاله امروز قصد داریم تا شما را با نحوه ترکیب کردن و ست کردن رنگهای مختلف لباس آشنا کنیم.
از کجا بدانیم که باید چه رنگهایی را با چه رنگهایی ترکیب کنیم؟
اینکه شما از رنگهای درستی استفاده کنید و این رنگها را به درستی با هم ترکیب کنید، امر بسیار مهمی است. انتخاب رنگ مناسب برای یک لباس، همان چیزی است که استایل شما را از دیگران متمایز میکند. به همین دلیل است که رنگها و نظریههایی که در مورد رنگها وجود دارند، نه تنها پایه و اساس درست لباس پوشیدن هستند، بلکه در تمام چیزها مانند طراحی داخلی، رنگ مو، نحوه آرایش کردن ما، و خیلی چیزهای دیگر تاثیر بهسزایی دارند. برای اینکه بهتر این موضوع را متوجه شوید، در ابتدا باید مبنای نظریه کلی رنگها را یاد بگیرید.
چرخه رنگها چیست؟
چگونه از چرخه رنگها یرای ست کردن رنگ لباس کمک بگیریم؟ چرخه رنگها برای اولین بار در قرن ۱۸ و توسط آیزک نیوتون اختراع شد؛ زمانی که او سعی داشت طیف رنگها را به صورت مختصر و مفید در یک دایره جای بدهد و رابطه میان رنگها را به صورت بصری برای دیگران توضیح دهد. چرخه رنگها به چند دسته تقسیم شده است که در ادامه آنها را به شما معرفی میکنیم. در حالی که ما در این مقاله، به استفاده از چرخه رنگها برای درست لباس پوشیدن تمرکز میکنیم، این نظریه در حقیقت یک نظریه جهانی است و در مورد هر چیزی که با رنگها در ارتباط است، اعمال میشود.
دسته بندی چرخه رنگها به چه صورت است؟
رنگهای اصلی
رنگهای اصلی در حقیقت رنگهایی هستند که از ترکیب هیچ دو رنگ دیگری با هم به وجود نمیآیند. این رنگها عبارتند از قرمز، زرد و آبی. همچنین، تمام رنگهای دیگر که در جهان وجود دارند، از ترکیب این سه رنگ درست میشوند.
رنگهای ثانویه
رنگهای ثانویه از ترکیب کردن رنگهای اصلی با هم ایجاد میشوند. به طور مثال: از ترکیب کردن رنگ زرد و قرمز با هم رنگ نارنجی به وجود میآید. از ترکیب کردن رنگ آبی و قرمز با هم رنگ بنفش به وجود میآید. و از ترکیب کردن رنگ زرد و آبی با هم رنگ سبز به وجود میآید.
رنگهای ترکیبی
این رنگها در حقیقت ترکیبی از رنگهای اولیه و رنگهای ثانویه هستند. با ترکیب کردن این رنگها با هم، شما به رنگهایی مثل سبز نعنایی، آبی آکوامارین، نارنجی مرجانی و غیره خواهید رسید.
رنگهای گرم و رنگهای سرد
رنگهایی مانند رنگ زرد، قرمز، نارنجی و قهوهای، رنگهای گرم هستند. این رنگها باعث میشوند که اندازه هر چیزی، از حالت عادی کوچکتر به نظر برسد. به همین دلیل است که وقتی ما میخواهیم از حالت عادی لاغرتر به نظر برسیم، لباسهایی با رنگهای گرم میپوشیم. رنگهای سرد مثل رنگ آبی، بنفش، سبز و غیره، رنگهایی به اصطلاح تسکین دهنده هستند.
رنگهای خنثی
رنگهای خنثی نیز همانطور که از اسمشان پیداست، رنگهایی خاموش، ساده، و نرم هستند. رنگهای دسته خنثی عبارتند از رنگ مشکی، خاکستری، سفید، سفید عاجی، خاکستری مایل به قهوهای و غیره.
مهمترین قانون ست کردن رنگهای مختلف با هم چیست؟
یک قانون بنیادی برای ست کردن رنگ لباس های مختلف با هم، یا برای هر چیز دیگری که به رنگها مربوط است، این است که رنگهایی را با هم ترکیب کنید که هماهنگ هستند. و این همان چیزی است که ما باید در هنگام طراحی لباس و یا ست کردن رنگ لباس هایمان با هم، آن را به یاد داشته باشیم. در ادامه نحوه ست کردن رنگهای مختلف با هم را برای شما شرح میدهیم.
ست کردن رنگهایی که مکمل هم هستند
رنگ قرمز با رنگ سبز، رنگ بنفش با رنگ زرد، و رنگ آبی با رنگ نارنجی، مکمل هم هستند و در کنار یکدیگر بسیار زیبا دیده میشوند. این رنگها در چرخه رنگها کاملا متضاد یکدیگر هستند. ممکن است که در ابتدا، ترکیب کردن این رنگها با هم کمی به نظرتان عجیب باشد، اما مطمئن باشید که از این ترکیبها نتیجه زیبایی به دست خواهید آورد. اگر کمی با دقت نگاه کنید، متوجه میشوید که لباسهای بهاری و تابستانی بیشتر با استفاده از رنگهای مکمل طراحی شدهاند. البته برخی از افراد این قاعده را دوست ندارند. به همین دلیل استفاده از آن کاملا اختیاری است و بستگی به سلیقه و استایل شما دارد.
ست کردن رنگ لباس با رنگهای مشابه
ست کردن رنگهای مشابه با هم، یعنی شما ۲ یا ۳ سایه از یکی از رنگهای چرخه رنگها را با هم ترکیب کنید. وقتی شما با استفاده از این قاعده لباسهای خود را با هم ترکیب میکنید، بسیار شیک و جذاب به نظر میرسید. تناژهای مختلف از یک رنگ خاص هم در کنار یکدیگر زیبا به نظر میرسند.
ست کردن رنگ لباس به صورت سه گانه
ست کردن رنگها به صورت سه گانه، یعنی شما رنگهایی را با هم ست کنید که در چرخه رنگها، در فاصلهای مساوی از یکدیگر قرار دارند. البته این نظریه موافقان و مخالفان خودش را دارد. با این حال، شما میتوانید تناژ خنثی این رنگها را انتخاب کرده و آنها را با هم ترکیب کنید. به عنوان مثال، میتوانید یک شلوار سبز را با یک تاپ صورتی پاستلی و زیورآلات و یا کفش آبی ست کنید. این ترکیب رنگی، یک استایل منحصر به فرد و جالب خلق میکند.
بهترین ترکیبهای رنگی برای لباسها
ست کردن درست رنگها چیزی نیست که هر کسی روش درست انجام آن را بداند، ست کردن رنگ لباس و دانستن علم رنگها استعداد نیست بلکه مهارتی آموختنی است. و این مهارت هم مانند مهارتهای دیگر باید یاد گرفته شود.
ست کردن رنگ لباس و رنگهای همخانواده
یادتان باشد که بهترین روش انتخاب رنگ برای پیراهن و لباس، انتخاب کردن رنگهایی است که در یک خانواده قرار دارند. مطمئنترین روش برای این کار، ترکیب کردن سایههای متفاوت یک رنگ با هم است. با این حال، چنین ترکیبی ممکن است به زودی شما را خسته و دلزده کند. به همین دلیل، به شما پیشنهاد میکنیم که از ترکیب رنگهای مکمل با یکدیگر استفاده کنید. بدین ترتیب هم زیبا و شیک دیده میشوید، و هم خیلی زود از رنگهای لباس خود خسته نمیشوید.
ست کردن رنگ لباس به سبک آمبره
استفاده از رنگها به سبک آمبره، این روزها در همه عرصهها طرفداران بسیاری دارد و توجه همه را به خود جلب کرده است؛ از ست کردن رنگ لباس و رنگ مو و رنگ لاک گرفته تا دکوراسیون داخلی و خیلی چیزهای دیگر. شما میتوانید در هر مدل لباسی، رنگها را به سبک آمبره انتخاب کنید؛ مثلا در لباس ساقدوش عروس، در لباس میهمانی، و حتی در ست کردن یک شلوار جین و یک تیشرت ساده.
انتخاب رنگهای لباس به سبک آمبره، یعنی رنگ لباس شما به صورت نزولی و یا صعودی، از سایه پررنگ به سمت سایه کمرنگ برود. اگر قرار نیست که یک پیراهن بپوشید، سعی کنید که رنگ تمام قسمتهای لباس شما با هم هماهنگ باشند؛ یعنی رنگ تاپ، شلوار، کفش، کیف و زیورآلات. استفاده از رنگها به این سبک، بیشتر برای فصول سرد مثل زمستان مناسب است.
ست کردن رنگ لباس به سبک مونوکروم یا تک رنگ
ممکن است فکر کنید که استایل مونوکروم استایلی کاملا بدون زحمت است؛ چون در آن فقط از یک رنگ استفاده شده است. اما در حقیقت، ست کردن رنگها به روش مونوکروم کار بسیار سختی است. خبر خوب این است که استایل مونوکروم در حال حاضر بسیار مد شده است و اصلا چیز عجیبی نیست. برای شروع، بهتر است که رنگهای خنثی و راحت مثل خاکستری، آبی، سفید، و مشکی را انتخاب کنید. سپس میتوانید به سراغ رنگهای پاستلی بروید. رنگ استایل مونوکروم میتواند بر طبق فصل و یا مراسمی که قرار است در آن شرکت کنید تغییر کند.
اگر مراسم پیش رو کاملا رسمی است، سعی کنید که از رنگهای خنثی مثل آبی و یا سفید استفاده کنید. اگر میخواهید در یک موقعیت غیر رسمی استایل مونوکروم داشته باشید، میتوانید از رنگهای دیگری مثل زرد پاستلی و حتی رنگهای درخشانتر استفاده کنید.
استفاده از یک طرح خاص
اگر میخواهید که از یک لباس با پارچه طرحدار استفاده کنید، اجازه بدهید تا این طرحها در استایل شما غالب باشند. طرحها و الگوها، معمولا ترکیبی از چند رنگ متفاوت هستند. به همین دلیل، اگر لباستان طرحدار است، بهتر است از زیورآلات و لوازم جانبی با رنگی استفاده کنید که در خانواده رنگی طرحهای لباس قرار دارد. استفاده از رنگهای دیگر باعث میشود لباس شما وجهه زیبایی نداشته باشد.
برقراری تعادل میان رنگهایی که انتخاب میکنید
یکی دیگر از قوانین ست کردن رنگ لباس این است که در میان رنگهایی که استفاده میکنید، تعادل برقرار کنید. اگر مقدار هر رنگی که در استایل شما به کار رفته است مناسب باشد، همه چیز به درستی پیش میرود. پس یادتان باشد که در استفاده از رنگها افراط نکنید.
رنگ لباس خود را با تناژ رنگ پوستتان هماهنگ کنید
اگر تناژ رنگ پوست شما زرد است و یا پوست روشنی دارید، بهتر است به سراغ رنگهای سرد موجود در چرخه رنگها بروید؛ رنگهایی مثل خاکستری، سرمهای، آبی، تناژهای مختلف رنگ سبز، آکوا، سبز زمردی، قرمز تیره و غیره. اگر رنگ پوست شما کمی تیره است، به سراغ رنگهای تند و گرم موجود در چرخه رنگها بروید؛ رنگهایی مثل قهوهای، مرجانی، عسلی، طلایی، کهربایی، خاکستری مایل به قهوهای و غیره. نکته اصلی در مورد این روش این است که همیشه باید بین رنگهای سرد و رنگهای گرم، به نوعی تعادل برقرار کنید. این قانون در مورد آرایش کردن چشمها نیز صدق میکند.
اگر در انتخاب رنگها شک دارید، از رنگهای خنثی استفاده کنید
بعضی از افراد دوست ندارند که ظاهرشان خیلی جلب توجه کند و به همین دلیل، بیشتر به سراغ رنگهای خنثی و خاموش میروند. اگر شما هم از این دسته افراد هستید، میتوانید از یک رنگ گرم و یا یک رنگ سرد استفاده کرده، و رنگ قسمتهای دیگر لباس خود را خنثی انتخاب کنید. بدین ترتیب هم ظاهری شیک خواهید داشت و هم توجه دیگران را به لباس خود جلب نمیکنید.
ایدههای بیشتر برای ست کردن رنگ لباس
در جهانی که ما زندگی میکنیم رنگی که برای پوشش خود انتخاب میکنیم میتواند ویژگیهای شخصیتی ما را منعکس کند. رنگهای تیره را برای انتقال حس اقتدار و قدرت انتخاب کنید مانند رنگ مشکی و سرمهای. سعی کنید برای ست کردن رنگ لباس طیف رنگ آبیای را بپوشید که با رنگ رگهای مچ دست شما همخوانی داشته باشد. اگر میخواهید دوستانه و آرام به نظر برسید رنگهای پاستلی را امتحان کنید مانند سبز روشن و آبی روشن.
از ترکیبهای رنگی مختلف برای اینکه نشان بدهید فرد خلاقی هستید استفاده کنید. طیفهای مختلف رنگ قرمز پیغامهای متفاوتی هم برای مخاطب خواهند داشت. رنگ قرمز تیره پیچیدگی را منتقل میکند درحالیکه قرمز با سایههای آبی برای کسانی که دوست دارند ابراز وجود کنند و خودی نشان بدهند مناسب است. افراد پرجنب و جوش هم قرمز مایل به نارنجی را انتخاب میکنند.
اگر دوست دارید فردی خوش قلب جلوه کنید صورتی بپوشید! صرفنظر از جنسیت افرادی که رنگ صورتی را در لباسهای خود به کار میبرند افرادی صمیمیتر هستند و دیگران را بیشتر دوست دارند. برای نمادینه کردن یک شروع جدید لباس سفید بپوشید. برای نشان دادن گرما و خوشبینی زرد بپوشید! رنگ زرد همان قابلیتهای شفا بخشی و نشاط بخشیدن نور خورشید را دارد و با خوشبینی در ارتباط است. اگر دوست دارید به دیگران بگویید که فردی پر انرژی هستید میتوانید از رنگ نارنجی در لباسهای خود استفاده کنید. اگر لباسی سبز رنگ دارید آن را با کفش، کیف و زینت آلات بلوطی ست کنید. این دو رنگ در کنار هم بسیار عالی و باشکوه به نظر می رسند.
رنگ ها تاثیرات روانی بسیاری دارند. وقتی ما به رنگ خاصی نگاه می کنیم در واقع پیامی به مغز ما ارسال می شود و باعث می شود هیپوتالاموس هورمونی را ترشح کند. برای مثال نگاه کردن به رنگ های گرم و روشن مانند قرمز یا صورتی، هورمون دوپامین که به هورمون احساسات خوب معروف است در مغز ترشح می شود و باعث تقویت روحیه و نشاط می شود. از سوی دیگر نگاه کردن به رنگ های سرد منجر به ترشح هورمون اکسی توسین می شود که باعث ایجاد آرامش و خونسردی می گردد.
مطالب مرتبط:
۲- افزایش جذابیت با انتخاب مناسب رنگ لباس
sghl ffoadn