ساناز شمس در
0

کلیر مک کاردل طراح مد مطرح دهه ۴۰ و ۵۰ میلادی

کلیر مک کاردل طراح مد مطرح دهه ۴۰ و ۵۰ میلادی

کلیر مک کاردل (Claire McCardell) طراح لباس آمریکایی مطرح قرن بیستم بود که بیشتر در زمینه طراحی پوشاک آماده فعالیت می‌کرد. از او به عنوان ابداع کننده سبک و لباس‌های ورزشی آمریکایی یاد می‌شود. کلیر مک کاردل در تعیین گرایش مد تاثیر گرفته از لباس‌های ورزشی روزمره در دههٔ چهل و پنچاه میلادی نقش قابل توجهی داشت و در دهه‌های اخیر بسیاری از طرح‌های او دوباره احیا شده‌اند. چی بپوشم در این مطلب شما را با کلیر مک کاردل طراح مد مطرح دهه ۵۰ میلادی آشنا می‌کند. 

 

زندگی حرفه ای کلیر مک کاردل

کلیر مکاردل بزرگترین فرزند النور و آدرین مک کاردل بود که در شهر فردریک مریلند آمریکا به دنیا آمد. آدریان سناتور ایالتی مریلند و رییس بانک ملی فردریک بود. کلر مکاردل از دوران مدرسه به رشته طراحی مد و لباس علاقه‌مند شد. نخستین بارقه‌های این علاقه بریدن فیگورهای مجلات مد مادر کلیر و دوختن لباسهای کاغذی برای عروسکش بود. سپس او تصمیم گرفت در سن ۱۶ سالگی به نیویورک نقل مکان کند تا بتواند در مدرسه پارسونز تحصیلات خود را ادامه دهد و اطلاعات پایه مورد نیاز برای طراحی و شناخت هنر را در این مدرسه آموخت. در سال ۱۹۲۷ کلیر برای ادامه تحصیل به فرانسه رفت و در شعبه فرانسوی مدرسه پارسونز پاریس مشغول به تحصیل شد. مک کاردل و همکلاسی‌هایش توانستند لباس‌‎های طراحانی همچون مادلین ویونه را خریداری کنند و روی ساختار و دوخت آن مطالعه کنند. او اجزای لباس‌هایی که می‌خرید را از هم باز می‌کرد. بدین ترتیب با بسیاری از تکنیکهای طراحی مانند برش بایاس که از ابداعات جدید طراحی بود آشنا شد. کلیر مک کاردل از مدرسه پارسونز و در رشته طراحی لباس در سال ۱۹۲۳ فارغ التحصیل شد. پس از فارغ التحصیلی او مشغول به کار شد ولی این کارها با رشته دانشگاهی او نامرتبط بودند و کمی عجیب به نظر می‌رسیدند. نقاشی روی لامپ‌های کاغذی و مدلینگ از جمله‌ کارهایی بودند که او در این دوره به آن‌ها مشغول بود. چندی بعد او با رابرت تورک دیداری طراح معروف آشنا شد و در اواخر سال ۱۹۳۰ کار خود را به عنوان دستیار رابرت تورک آغاز کرد. مدتی بعد رابرت تورک در یک برند بزرگ شروع به کار کرد و کلر مکاردل را نیز در همان برند به کار گرفت. در سال ۱۹۳۲ رابرت تورک از دنیا رفت و از مک کاردل درخواست شد تا مجموعه پاییز رابرت تورک که ناتمام مانده بود را تکمیل کند.

کلیر مک کاردل طراح مد مطرح دهه 40 و 50 میلادی

چندی بعد طراح ارشد ۲۷ ساله برای الهام گرفتن از طراحان فرانسوی همچون بسیاری از طراحان جوان دیگر به پاریس سفر کرد. کلیر مک کاردل علاقه چندانی به کپی برداری از طراحان مطرح اروپایی نداشت و تصمیم گرفت در مورد مد و هنر خیابانی تحقیق بیشتری انجام دهد. دهه ۱۹۳۰ زمان اوج و شکوفایی و رشد خلاقیت این طراح بود و جزئیاتی که برای لباس‌های مردانه طراحی می‌کرد را به امضای طراحی های خود تبدیل کرد. در سال ۱۹۳۸ کلیر مک کاردل لباس زنانه‌ای را طراحی کرد که بسیار ساده بود و دوختی نداشت و با کمربند تزئین شده بود. با وجود ساختار ساده و مینیمال این لباس به خوبی فرم بدن را نشان می‌داد. این لباس به شدت محبوب شد و به سرعت به فروش رفت و بارها و بارها توسط طراحان دیگر کپی برداری شد. بعد از مدتی هتی کارنگی کلیر مک کاردل را استخدام کرد ولی طرحهای کلیر برای کارنگی هم چندان به مذاق مشتریان خوش نیامد. از نظر خود کلیر فقط فاصله‌ای کوتاه که او برای تانلی فراکس Townley Frocks کار می‌کرد و طرح‌های نوگرایانه‌ای ارائه می‌کرد، جذاب بود.

کلیر مک کاردل طراح مد مطرح دهه 40 و 50 میلادی

مک کاردل پس از کارنگی در نمایش مد پاریس شرکت کرد، در آنجا بیش از همیشه مطمئن شد که تمایل دارد از مد پاریسی و تأثیر آن برافکارش دور شود. پس از بازگشت، دوباره نزد تانلی فراکس بازگشت و برند “پوشاک کلیر مک کاردل توسط تانلی” را شکل دادند. این اولین بار بود که در طرحهای آمریکایی از نام طراح استفاده می‌شد. زمانی که کلیر مک کاردل برای هتی کارنگی کار می‌کرد با دیانا وریلند سردبیر مجله هارپرز بازار آشنا شد و از آن زمان بود که وریلند به دوستی نزدیک و قهرمان برای کلیر تبدیل شد. جنگ جهانی دوم باعث شد تا تاثیر و الهام طراحان اروپایی بر روی طراحان آمریکایی کمتر شود و حتی طراحان آمریکایی محدودیت‌هایی برای دسترسی داشتن به پارچه‌ها و ملزومات خیاطی داشته باشند. این محدودیت‌‎ها باعث نشد تا مک کاردل دست از کارش بکشد و باعث رشد او شد. اگر چه بسیاری از طراحان کار او را بی فایده می‌دانستند ولی او با پارچه‌هایی مانند جین، کتان و ژرسه و پشم که حتی در زمان جنگ هم در دسترس بود لباس‌های مورد نظرش را طراحی میکرد و می‌دوخت. با کاهش دسترسی به پارچه‌های چرمی کلیر تصمیم گرفت کفشی طراحی کند که نیاز کمتری به چرم داشته باشد و نتیجه این خلاقیت او در طراحی کفش‌های تخت باله امروزی است که در آن زمان هم محبوبیت زیادی پیدا کردند. در زمانی که جنگ جهانی دوم اثرات زیادی بر مد و از جمله معقول شدن جنس و قیمت پارچه‌های مصرفی گذاشت. مک کاردل از این اثرات بهره برد و لباس‌هایی طراحی کرد که مقدار معقولی از متریال نیاز داشتند. از جمله این لباس‌ها مجموعه ای بود که از پنج قطعه لباس تشکیل شده بود که شامل یک دامن تافته، تاپ ژرسه و ژاکت ژرسه می‌شد.

کلیر مک کاردل طراح مد مطرح دهه 40 و 50 میلادی

لباس طراحی شده توسط کلیر مک کاردل

در سال ۱۹۴۵ او به عنوان طراح برحسته آمریکایی از طرف فروشگاه لرد اند تیلور معرفی شد. در سال ۱۹۴۶ به عنوان برترین طراح لباس اسپرت معرفی شد و در سال ۱۹۴۸ هم جایزه طراحی نیمن مارکوس را از آن خود کرد. پس از جنگ کلیر مک کاردل پس از به عنوان یک منتقد داوطلب در بخش طراحی مد در مدرسه پارسونز مشغول به کار شد.

زندگی شخصی کلیر مک کاردل

در سال ۱۹۴۳ کلیر مک کاردل با طراح ارشد متولد تگزاس آمریکا ایروین هریس ازدواج کرد. هریس قبل از ازدواج با او دو فرزند از ازدواج قبلی‌اش داشت. زندگی و کار مک کاردل با تشخیص سرطان کولون در سال ۱۹۵۷ تحت تاثیر قرار گرفت. او با کمک دوست و همکلاسی قدیمی، میلدورد اوریک، آخرین کالکشن خود را در بستر و بیمارستان به پایان رساند. کلر مکاردل در ماه مارس ۱۹۵۸ در سن ۵۲ سالگی فوت کرد.

مطالب مرتبط:

۱- آشنایی با برند ریم آکرا طراح لباس عروس لبنانی

۲- ویوین وست وود طراح لباس‌های پانک

۳- چگونه در طراحی لباس حرفه ای شویم؟



دیدگاه شما

یه مرد شیک پوش در تاریخ 22 نوامبر 2017

کلیر مک کاردل خیلی خوشتیپ هستش



ارسال دیدگاه

نام :

پست الکترونیکی :