در طول هفتاد و پنج سال ریبن جایگاه مهمی در فرهنگ و تاریخ آمریکا و حتی جهان بدست آورده است. روسای جمهور کشورهای مختلف، بازیگران سینما و ستارههای موسیقی و افراد شناخته شده زیادی این عینک را به چشم داشتهاند. از جیمز دین تا آدری هپبورن و مایکل جکسون ریبن را به برندهای دیگر ترجیح دادهاند و این نشان میدهد که این برند توانسته است جایگاه خوبی در بین مردم برای خودش دست و پا کند. تاریخچه عینک ریبن را در چی بپوشم بخوانید.
تاریخچه عینک ریبن
دهه ۱۹۳۰ : همه چیز درباره عینک ریبن مدل خلبانی
همانطور که هواپیماهای جدید ساخته میشد و به بشر اجازه میداد به نقاط دورتر پرواز پرواز کنند، بسیاری از خلبانان نیروی هوایی ایالات متحده گزارش دادند که تابش خیره کننده خورشید باعث سردرد و بیماریهای مرتبط دیگری در آنها شده است. نوع جدیدی از عینکها معرفی شدند که لنزهایی سبز رنگ داشتند و میتوانستند از چشمها در مقابل اشعههای خورشید محافظت کنند بدون اینکه دید را کاهش دهند. شروع نام تجاری ریبن از این زمان بود. این عینکهای ضد نور جدید در سال ۱۹۳۷ به فروش عمومی رسید. عینک ریبن اورجینال دارای یک قاب پلاستیکی بود. یک سال بعد این عینکها بازطراحی شدند و قابهای فلزی جایگزین پلاستیک شد و نام این عینک هم به عینک خلبانی ریبن تغییر داده شد.
خیلی طول نکشید که عینک ریبن مشهور شود و از خلبانان تا مردم عادی این عینک را به چشم بزنند. در سال ۱۹۳۸ عینک ریبن مدل shooter به بازار معرفی شد. این عینک با دو لنز سبز و آبی طراحی شده بود. ریبن در این سالها به گسترش فروشگاهها و افزودن مشتریان خود پرداخت و عینکهای خاصی برای شکارچیان و ماهیگیران و تیراندازان طراحی کرد.
دهه ۱۹۴۰
در طی جنگ جهانی دوم خلبانان آمریکایی هنوز هم به ریبن اعتماد کامل داشتند. ادامه تحقیق و توسعهها در این برند منجر به ایجاد نوآوریهایی مانند لنز گرادینت آینهای شد که قسمت بالای لنز محافظت بیشتری داشت ولی قسمت پایین لنز مناسب برای دید مستقیم بود. اگرچه این عینکها برای استفاده نظامی طراحی شده بودند ولی بسیاری از افراد غیر نظامی هم مشتاقانه از این محصولات استفاده میکردند. در آن زمان به دلیل جنگ، تاثیر آیتمهای نظامی روی مد غیرقایل انکار شده بود. تی شرتهای ارتشی و نیروی دریایی که جزو مدهای دهه ۱۹۴۰ شده بود. این باعث شد که ریبن از تولید محصولات مخصوص نظامیان به سوی فرهنگ عامه مردم کشیده شود بدون اینکه تاثیر مخربی به محبوبیت برند وارد آید.
دهه ۱۹۵۰ : محبوبیت در هالیوود
در خلال جنگ جهانی دوم، هالیوود تأثیرات فزایندهای بر روی سبک پوشش مردم داشت. عینک ریبن مدل ویفرر در سال ۱۹۵۲ معرفی شد و بعد از اینکه ستارگان سینما مانند جیمز دین و آدری هپبورن از این عینکها در فیلمهای سینمایی استفاده کردند، ویفرر تبدیل به یکی از فراموش نشدنیترین اکسسوریهای تاریخ شد. عینک آفتابی ریبن مدل signet که در سال ۱۹۵۳ معرفی شد دارای قاب نقرهای و طلایی بود این مدل عینک ریبن چندین بار به روز رسانی شد. یکی دیگر از نوآوریهای ریبن در ساخت عینکهای آفتابی معرفی لنزهای خاکستری بود. این لنزها دیدی طبیعی و محافظتی قابل قبول از چشمها داشتند. چهارمین مدل عینک آفتابی با قاب فلزی ریبن Ray-Ban Caravan نام داشت، لنز این عینک حالت مربعی داشت و رابرت دنیرو در فیلم راننده تاکسی این عینک را به چشم خود داشت. در سال ۱۹۵۸ عینکهای ریبن مخصوص خانمها تولید شد. فریم این عینکها رنگهای متنوعی داشت که با مد آن زمان هماهنگی داشت.
۱۹۶۰ : دگرگونی در انتظار عینک ریبن
در ابتدای دهه شصت میلادی عینکهای ریبن به ۳۰ مدل محدود میشد ولی تا سال ۱۹۶۹ این فهرست به ۵۰ مدل افزایش پیدا کرد، که شامل عینکهای زنانه، مردانه و بچگانه میشد. ریبن در سبک و کیفیت، مشهور شده بود و به یک پیشگام و رهبر در این صنعت تبدیل شده بود. ریبن مدلهای جدید عینک را معرفی میکرد و ستارگان هالیوود مشتری اصلی این برند بودند. مدل بعد Olympian بود که ریبن بعد از ۸ سال موفقیت بینظیر آن را ارائه داد. این مدل یکپارچه است و از جلو نقطه جوش ندارد و کارایی ورزشی دارد. مدلهای بعدی ریبن Balorama ، Meteor و Laramie بودند.
۱۹۷۰ : عینک ریبن اسپرت
تا دهه ۱۹۷۰ مدلهای عینک آفتابی به دو دسته تقسیم میشد عینکهای آفتابی ورزشی و عینکهای آفتابی تزئینی، ریبن در این سالها دو مدل دیگر روانه بازار کرد عینک ریبن مدل Vagabond و مدل Stateside که فریم هر دو عینک پلاستیکی بود و دو مدل لنز داشتند. میتوان گفت دهه هفتاد میلادی دوره گسترش محصولات و نوآوریهای ریبن بود. عینک کوهنوردی با لنزهای آینهای و چرمی برای انعکاس نور و محافظت چشم از اشعه خورشید و باد طراحی شد. یکی دیگر از پیشرفتهای ریبن در این زمان ساخت فریمهای طبی بود. در سال ۱۹۷۴ لنز فتو کروماتیک معرفی شد که با شدت نور تغییر رنگ میداد. طراحی و نوع لنز این عینکها را برای ورزشهای زمستانی کاملا ایدهآل کرده بود.
۱۹۸۰ : محبوبیت عینکهای ریبن در سینما
در سال ۱۹۸۲ عینک ریبن در فیلم The Blues Brothers بر روی چشمان ۲ هنرپیشه مشهور بسیار خوب درخشید اما همچنان فروش آن فقط ۱۸۰۰۰ عدد در سال بود و مدل آن تغییر زیادی از سال ۱۹۸۰ نکرده بود. اما در همین سال ریبن قراردادی ۵۰,۰۰۰ دلاری را امضا کرد که طبق آن این عینک در تمام فیلمها و برنامههای تلوزیونی اجازه استفاده و نمایش داشته باشد. بین سالهای ۱۹۸۲ تا ۱۹۸۷ عینکهای ریبن در بیش از ۶۰ فیلم و برنامه تلوزیونی به نمایش درآمد در سال ۱۹۸۳ برای اولین بار عینکهای ویفرر در فیلم Risky Business بر روی چشمان تام کروز به نمایش گذاشته شد.
۱۹۹۰ : افقهای جدید موفقیت برای ریبن
ریبن در دهه ۱۹۹۰ هم مانند سالهای قبل به درخشش در فیلمهای سینمایی ادامه داد. ریبن کلاب مستر در سال ۱۹۹۲ توسط دنزل واشنگتون در فیلم ملکوم ایکس استفاده شد. جانی دپ و تیم رات هم دیگر بازیگرانی بودند که عینکهای ریبن را در این دهه به چشم داشتند. در سال ۱۹۹۹ کارخانه ریبن به ارزش ۶۴۰ میلیون دلار به شرکت ایتالیایی لوکساتیکا فروخته شد. لوکساتیکا،(به ایتالیایی: Luxottica) شرکت ایتالیایی ارائهکننده کالاهای لوکس است، که بعنوان بزرگترین تولیدکننده عینک در جهان شناخته میشود.
این شرکت، مالک پرفروشترین برندهای عینک در جهان است، که عبارتند از: ری-بن، اوکلی و پرسول. شرکت لوکساتیکا بعنوان طراح عینکهای آفتابی و فریمهای عینک طبی، برای برندهای شنل، دولچه و گابانا، بولگاری و پرادا نیز فعالیت مینماید. شرکت لوکساتیکا همچنین تحت برندهای دیگر نیز، عینک آفتابی تولید و ارائه مینماید، که این برندها عبارتند از: میو میو، دیکیانوای، جورجو آرمانی، بربری، پولو رالف لورن، استلا مک کارتنی، تیفانی، ورساچه، ووگ و دونا کاران. بزرگترین شرکت رقیب لوکساتیکا، گروه سافیلو میباشد.
شرکت لوکساتیکا، علاوه بر ساخت عینکهای آفتابی و طبی و فروش عمده، در زمینه عرضه محصولات خود، بصورت خردهفروشینیز عمل مینماید و دارای چندین شبکه زنجیرهای فروش عینک، با نامهای تجاری سانگلسز هات، اولیور پیپلز و پیرل ویژن سنتر است، که در سراسر جهان دارای شعبه میباشند. در گذشتهای نه چندان دور، بازار فروش عینک، بطور کامل در انحصار شرکت لوکساتیکا بود و این شرکت، با توجه به منابع گستردهای که در اختیار داشت، بعنوان تعیینکننده قیمت، در بازار عینکهای آفتابی و طبی عمل میکرد و بطور مجازی قیمت عینک را برای سالها، بالا نگه داشته بود! سهام شرکت لوکساتیکا، در بازار بورس ایتالیا، دادوستد میشود. این شرکت همچنین، در فهرست ثانویه بازار بورس نیویورک نیز، ذکر شده است. لئوناردو دل وکیو مالک و رییس هیئت مدیره این شرکت میباشد.
لیست پرفروش ترین عینک های ریبن
۱- عینک ریبن مدل خلبانی
۲- عینک ریبن مدل ویفرر
۳- عینک ریبن مدل کلاب مستر
۴- عینک ریبن مدل جاستین
۵- عینک ریبن با فریم گرد
مطالب مرتبط:
۱- جدیدترین مدل های عینک آفتابی سال ۲۰۱۸
دیدگاه شما