اشعه فرابنفش خورشید میتوانند در بازه زمانی ۱۵ دقیقهای به پوست آسیب بزنند. قرار گرفتن در معرض این اشعه برای مدت بیشتر به انواع مختلف سرطان پوست ختم میشود که خوشبختانه میشود جلوی این قضیه را گرفت. خورشید تنها تهدید برای سلامت پوست نیست بلکه مواردی مثل استفاده از دستگاه سولاریوم، مصرف سیگار و یا داشتن رژیم ناسالم میتوانند تاثیرات بدی بر روی لایه بیرونی پوست داشته باشند.
کلید مبارزه با این عوارض، آگاهی نسبت به روشهای مراقبت از سلامت پوست است. پزشکان معمولا به ۹ روش مراقبتی زیر اشاره میکنند:
از قرار گرفتن در معرض نور خورشید بین ساعات ۱۰ صبح تا ۲ بعد از ظهر خودداری کنید
خورشید در این ساعات بیشترین شدت تابش را دارد و این موضوع، امکان آفتابسوخته شدن پوست را بالا میبرد. اگر لازم است که در این ساعات از خانه بیرون بروید، بهتر است زیر سایه یک چتر، درخت و هر چیزی که دم دست است، بایستید. یادتان باشد که حتی اگر زیر سایه قرار میگیرید از لباسهای مناسب و کرم ضدآفتاب استفاده کنید.
با کرم ضدآفتاب از پوستتان مراقبت کنید
هرچه میزان SPF کرم ضدآفتاب بیشتر باشد، میزان محافظت آن از پوست بیشتر خواهد بود. متخصصان پیشنهاد میکنند که از کرمی با حداقل میزان ۳۰ SPF استفاده کنید. در روزهای ابری و یا متعادل نیز از کرم ضدآفتاب استفاده کنید چون باز هم اشعات خورشید، سلامت پوست شما را تهدید خواهند کرد. بعد از شنا کردن و یا عرق کردن، هر دو ساعت یک بار این کرم را تمدید کنید. فراموش نکنید که تاریخ انقضای کرم ضدآفتاب را چک کنید. کرمهای ضدآفتاب معمولا ۳ سال در قفسهها دوام میآورند اما اگر در دمایی بالاتر نگهداری شوند، ممکن است زودتر فاسد شوند و به پوست آسیب برسانند.
از عینک آفتابی استفاده کنید
عینکهای آفتابی ضد اشعات فرابنفش را انتخاب کنید. عینک دودیهای اصل و کاربردی میتوانند از آسیب رسیدن به پوست حساس دور چشم شما و همچنین آب مروارید جلوگیری کنند.
کلاه آفتابی را فراموش نکنید
یک کلاه آفتابی تقریبا بزرگ میتواند از پوست صورت، گوش و گردن مراقبت کند. از لباسهایی استفاده کنید که بیشتر ناحیههای بدن با پوست حساس را میپوشاند تا از آسیب پیشگیری کنید.
عوارض داروهای مصرفیتان بر روی پوست را مد نظر داشته باشید
برخی از آنتیبیوتیکها میتوانند باعث حساسیت بیشتر پوست نسبت به آفتاب شوند. رایجترین این داروها شامل موارد زیر هستند:
آنتیهیستامینها مثل بنادریل؛ داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مثل آسپرین یا ایپوبروفن؛ برخی آنتیبیوتیکها مثل باکتریم و تتراسایکلین؛ داروهای ضد افسردگی و ضد روانپریشی؛ داروهای خوردنی مربوط به دیابت.
از داروخانهها دربارهی عوارض داروهای مصرفیتان سوال بپرسید.
مراقب سلامت پوست خردسالان باشید
کودکان زیر شش ماه نباید از کرم ضدآفتاب استفاده کنند اما باید با لباسهای پوشیده در برابر اشعات مضر خورشید، محافظت شوند. کودکان بالای شش ماه باید قبل از بیرون رفتن از ضدآفتاب استفاده کنند و وقتی بیرون هستند، مدام آن را تمدید کنند.
سلامت پوست خود را دائما چک کنید
متوجه تغییرات در خالها، کک و مک یا لکههای مادرزادی روی پوست خود باشید. از آینه برای دیدن قسمتهایی که در معرض دید نیستند استفاده کنید. بد نیست که توسط یک متخصص نیست چکآپ شوید.
از دستگاه سولاریوم استفاده نکنید
این دستگاهها اشعههای مضر فرابنفش تولید کرده و احتمال آب مروارید چشم و سرطان پوست از قبیل تومور سیاه (که کشندهترین نوع سرطان است) را افزایش میدهند.
سبک زندگی سالم، معجزهای برای سلامت پوست
با نکشیدن سیگار، سبک زندگی سالمی داشته باشید. مصرف سیگار باعث آسیب دیدن کلاژنها و الاستین پوست میشود. با پوست خود با ملایمت رفتار کنید و از صابونهای ملایم و مرطوبکنندههای روزانه استفاده کنید. دوش آب داغ نگیرید و حتما بعد از استحمام، پوست خود را با ضربههای آرام حوله خشک کنید تا رطوبت خود را حفظ کند. رژیم غذایی مناسبی داشته باشید و میوه و سبزیجات زیادی مصرف کنید. به اندازه کافی بخوابید و از فعالیتهای استرسزا دوری کنید.
مطالب مرتبط:
۱– بهترین کرم ضدآفتاب ایرانی و خارجی
۲- نکات مهم آرایشی برای پوستهای حساس
دیدگاه شما