مهفام میرزایی در
0

فست فشن چیست؟

فست فشن چیست؟

فست فشن یا مد سریع اصطلاحي است که در اواخر قرن بيستم توسط توزیع کنندگان وارد دنیای مد شد. فست فشن، مد را در سریع ترین زمان ممکن از نمایش های مد به فروشگاه ها می آورد. برند های فست فشن معروفی مثل H&M, Zara, Peacocks, and Topshop به دنبال کاهش قیمت تولید، عرضه سریع و در حجم بالا و عمر کوتاه مد و لباس ها هستند. در این مطلب به معرفی فست فشن، مزایا و معایب آن و تاثیری که روی طبیعت و محیط زیست می گذارد می پردازیم. فست فشن چیست؟

فست فشن چیست؟

فست فشن از دهه 1980 میلادی در آمریکا پدیدار شد. برند پیشرو در این زمینه برند اسپانیایی زارا بود سپس H&M سوئد و Gap امریکا به این عرصه وارد شدند. این نوع طراحی و توزیع محصول چنان توسعه یافته است که گفته می شود فرآیند طراحی و توسعه و توزیع هر محصول در زارا تنها دو هفته طول می کشد. توسعه اینترنت و وسایل ارتباط جمعی به گسترش فست فشن دامن زد و امروزه تا حد زیادی توانسته است جای لباس های آماده کلاسیک را بگیرد. حتی گفته می شود عمر هر لباس در فرآیند فست فشن تنها سه دقیقه است و سه دقیقه بعد لباس دیگری جای آن را می گیرد!

فست فشن چیست؟

تفاوت فست فشن با توليد انبوه در اين است که در فست فشن طراحي اهميت دارد و بايد با فصل حتما طراحي ها تغيير کند اما در توليد انبوه دیزاین و طراحی فصلی وجود ندارد بلکه شايد يک طراحي سالها بصورت ممتد ادامه داشته باشد. علت موفقیت مد سریع صرفه جویی در هزینه ها و کاهش قیمت ها است که باعث افزایش فروش محصولات شده است. برند های فست فشن با انتقال تولیدی های خود به کشور های فقیر و دادن دستمزد ناچیز به کارگران آن ها و استفاده از مواد اولیه ارزان مثل پنبه پر محصول و الیاف مصنوعی قیمت های خود را به طرز چشم گیری کاهش دادند. اما این کاهش قیمت برای منابع زیست محیطی و مردم فقیر کشورهایی مثل چین و بنگلادش بسیار گران تمام می شود. این لباس ها به دلیل ارزان بودن به سرعت دور انداخته می شوند و آسیب مضاعفی به محیط زیست وارد می کنند.

فست فشن چیست؟

مد سریع در واقع واکنشی بود به نیاز قشر متوسط جامعه که به دنبال لباس های مد روز و فصلی بود ولی به دلیل گران بودن آن مجبور بود به لباس های تولید انبوده بسنده کند اما با ظهور فست فشن این قشر توانست به آرزوی خود که مد روز لباس پوشیدن بود دست یابد. در کشور ما نیز هر چند تولید کننده داخلی فست فشن وجود ندارد اما محصولات برند های فست فشن مثل زارا و مانگو با قیمت هایی بسیار بالاتر از ارزش واقعی خود به مردم با عنوان کالای لوکس و برند خارجی با قیمت های بالا فروخته می شوند که باید در انتخاب چنین محصولاتی دقت کافی داشته باشید و اگر از طرفداران محیط زیست و از مخالفان مصرف گرایی هستید با حمایت از کالاهای با کیفیت داخلی به فست فشن نه بگویید.

فست فشن چیست؟

مطالب مرتبط:

1- آوت لت چيست؟

2- چرا نبايد لباس ارزان بخريم؟

3- چگونه خريد احساسي را براي هميشه متوقف کنيم؟

وب‌گردی
    

    دیدگاه شما

    

    ارسال دیدگاه

    نام :

    پست الکترونیکی :