مهفام میرزایی در
0

مری کوانت کیست؟

مری کوانت کیست؟

طراحان زیادی در چندین دهه اخیر پا به عرصه گذاشتند و مدتی معروف شدند و سپس از یادها رفته‌اند. شمار طراحانی که تاثیر آن‌ها روی لباس های ما ماندگار باشد اندک است. طراحانی مثل کوکو شانل، کریستین دیور، رالف لورن و مری کوانت. مری کوانت از زنان طراحی بود که تاثیر وی و طراحی‌ای او روی فرهنگ عامه مردم غیر قابل انکار است. پس از شانل او دومین طراحی بود که در لباس‌های زنانه انقلابی به وجود آورد، انقلابی که متاثر از زمان خود بود و بر زمان خود نیز اثر گذاشت. مری کوانت کیست؟

 

مری کوانت

بیوگرافی مری کوانت طراح مشهور

بانو باربارا مری کوانت (Mary Quant) متولد ۱۱ فوریه ۱۹۳۴ ، از طراحان مشهور جهان و آیکن‌های مد بریتانیا در دهه ۶۰ بوده است. او در لندن در خانواده‌ای ولزی به دنیا آمد و در نوجوانی برای تحصیل تصویرسازی به کالج گلداسمیت رفت، مدرک آموزش هنر گرفت و پس از مدتی وارد عرصه مد شد. در ۱۹۵۵ کوانت با همسرش و با همکاری یک عکاس و یک وکیل اولین مغازه مد خود را با نام “بازار” افتتاح کرد.

مری کوانت

 

طراحی‌های موفق وی در این دهه مثل یقه‌های سفید پلاستیکی جدا شونده و کت‌های بلندی که می‌توانست جای پالتو را بگیرد در مجله‌های بریتانیایی معرفی شدند و حتی توسط تولید کنندگان آمریکایی خریداری و کپی شد به طوری که در اواخر دهه ۵۰ و اوایل دهه ۶۰ او یکی از دو طراح برتر بریتانیایی در زمینه مد و لباس بود. این موفقیت‌ها کوانت را بیشتر تشویق به فعالیت بیشتر کرد او شروع به استخدام خیاط و تولید لباس کرد به طوری که در سال ۱۹۶۶ همزمان با ۱۸ تولید کننده همکاری می‌کرد.

 

مری کوانت

ابداع لباس زنانه توسط مری کوانت

دامن های کوتاه که از نمادهای مد دهه ۶۰ میلادی به شمار می‌رود از طراحی‌های موفق مری کوانت است. اگر چه دامن‌ها از دهه پنجاه شروع به کوتاه شدن کرده بودند و این مدل به طراح‌های دیگری هم نسبت داده می‌شود کسی که انقلاب را به پا کرد مری کوانت بود. ایده وی این بوده است که زنان هم بتوانند مثل مردان بتوانند بدوند و بپرند و حرکت کنند و به خاطر گیر کردن دامن زیر دست و پاهایشان از اتوبوس جا نمانند. او نام دامن مینی را از ماشین محبوب آن دهه اقتباس کرد. کوانت می‌گفت این دامن‌ها بسیار زنانه هستند اما فمینیسم آنها نه در ظاهر دامن‌ها بلکه در عملکرد آنها نهفته است.، دامن‌هایی برای زنانی که دوست دارند دیده شوند و سرزنده و شاداب و مثبت باشند.

مری کوانت

علاوه بر دامن مینی، جوراب شلواری های رنگی و طرح دار هم از ابداعات مری کوانت بوده است. در این دوران بود که کوانت به آیکن مد بریتانیا بدل شد. پس از آن در دهه ۷۰ و ۸۰ او علاوه بر طراحی لباس به طراحی لوازم خانگی و آرایشی روی آورد. در سال ۱۹۸۸ او طراحی داخلی اتومبیل مینی جدید را به عهده گرفت، ماشینی با صندلی‌های راه راه و کمربندهای قرمز. کوانت در سال ۲۰۰۰ اعلام بازنشستگی کرد. ولی تاثیری که روی دنیای مد و طرز پوشش و تفکر زنان گذاشته همچنان پابرجاست.

مری کوانت

افتخارات مری کوانت چیست؟

مری در سال ۱۹۶۳ جایزه لباس سال را به دست آورد و در سال ۱۹۶۶ جایزه OBE را برای خدمت به صنعت مد از آن خود کرد (Order of British Empire). در سال ۱۹۹۰ نام او در تالار مشاهیر مد بریتانیا ثبت شد و در سال ۲۰۰۶ یک دکترای افتخاری از دانشگاه Heriot Watt به دست آورد. در سال ۲۰۱۲ مری در میان آیکن‌های فرهنگ بریتانیا در کنار بیتل‌ها و دیگرن قرار گرفت. در سال ۲۰۱۵ مری به مقام بانویی از کاخ باکینگهام نایل شد و اکنون در لندن اقامت می‌کند.

مری کوانت

او کتاب‌هایی هم منتشر کرده است از جمله دو زندگی نامه در سال‌های ۱۹۶۶ و ۲۰۱۱ و کتاب‌هایی در مورد رنگ و آرایش. مری کوانت از تاثیرگذارترین طراحان لباس در نیمه دوم قرن بیستم بوده است که تاثیر کارهای خلاقانه او در دهه‌های بعدی نیز  کاملا آشکار است. ارنستین کارتر روزنامه نگار مد و فشن درباره او می‌گوید: “هر کسی این شانس را ندارد که در زمان درست، مکان درست و با استعداد درست به دنیا بیاید، در حیطه مد تنها سه نفر این شانس را داشته‌اند، کوکو شانل، کریستین دیور و مری کوانت

مری کوانت

مطالب مرتبط

۱- شش طراح معروف در لباس های طراحی شده خودشان

۲- تاریخچه برند اسپانیایی زارا

۳- آشنایی با طراح اولین برند در حوزه حجاب دراروپا



دیدگاه شما

سارا هنجنی در تاریخ 18 ژانویه 2018

چی بپوشم بازم در مورد طراحان لباس مطلب بذار تو بهترین سایت مد و لباس در ایرانی



ارسال دیدگاه

نام :

پست الکترونیکی :