مهمترین علت تاول، اصطکاک و سایش نامناسب بین پوست پا و کفش یا هر چیزی است که با پا در تماس است. این تماس و سایش مکرر موجب میشود لایه رویی پوست از لایه زیرین جدا شود. با جدا شدن این دو لایه از یکدیگر بین آنها مایع میان بافتی جمع شده و تاول بوجود میاید. تاول بیشتر در مواقعی دیده میشود که فرد از کفش جدیدی استفاده میکند که کاملا اندازه پایش نیست. علت تاول پا چیست و چگونه آن را درمان کنیم؟
در کسانی که مسافتهای زیادی را راه میروند و یا میدوند تاول پا بیشتر دیده میشود بخصوص اگر برای راه رفتن یا دویدن از زمینهای شیب دار استفاده شود. در هوای گرم و مرطوب احتمال تاول زدن پوست پا بیشتر میشود همچنین وقتی بعد از مدتی دوری از ورزش شروع به ورزش شدید میکنیم ممکن است پاهایمان تاول بزنند.
چگونه از تاول زدن پای خود جلوگیری کنیم؟
مطمئن شوید کفشی که میپوشید کاملا اندازه پای شماست. بر روی پوست جاهایی که احساس میکنید ممکن است تاول بزند چسب بزنید. چسب به عنوان یک پوست دوم پوست اصلی شما را حفاظت میکند. برای اینکار میتوانید از چسب زینک اکسید پارچهای استفاده کنید. مراقب باشید که چسب در حین چسبیدن به پوست چروک بر ندارد و یا دو نوار چسب کنار هم روی یکدیگر نیافتند چون برجستگیهای بوجود آمده خود میتواند موجب تاول شود.
1- داخل کفش یا پوتین خود دست بکشید و مطمئن شوید سطح داخلی آن صاف و بدون برجستگی است.
2- پوتین خیس خود را در کنار گرمکن یا رادیاتور خشک نکنید. این کار موجب چروکیده شدن و تغییر شکل چرم آن میشود.
3- پای خود را خشک نگه دارید. پای مرطوب زودتر تاول میزند.
4- کفش یا جوراب خیس را نپوشید.
5- مرتبا جورابهای خود را عوض کنید و در صورت نیاز از پودر بچه برای خشک نگه داشتن پا استفاده کنید.
6- اگر پایتان زیاد تاول میزند سعی کنید دو جوراب روی هم بپوشید.
7- اولین نشانه شروع تاول زدن پا، قرمز شدن پوست است. با دیدن این علامت روی پوست آزرده را چسب بزنید تا از سایش بیشتر کفش به پوست جلوگیری کنید.
درمان تاول پا چیست؟
اگر تاول پا کوچک است کاری به آن نداشته باشید. روی آنرا با کمی پماد چرب کنید تا اصطکاک روی آن کم شود. اگر تاول کمی بزرگتر است فقط کافیست روی آنرا پانسمان کنید. تاول بعد از مدتی خود بخود پاره میشود ولی شما آن کار را نکنید.
در مورد تاولهای بزرگ ابتدا یک سوزن باریک را استریل کنید، سوزن را به آرامی از کنار تاول وارد آن کنید تا سوراخ شود. چند سوراخ در چند محل کنار تاول ایجاد کنید. سوراخها را با نوک سوزن کمی باز کنید تا نتواند دوباره بطور خودبخود بسته شود. با فشار اندکی به تاول محتویات آنرا خارج کنید. به لایه پوستی روی تاول کاری نداشته باشید و اجازه بدهید روی پوست زیرین بنشیند. روی آن را پانسمان کوچکی گذاشته و چسب بزنید. اگر محتویات تاول خونی است به هیچ وجه تاول را پاره نکنید. اکثر تاولهای پا بعد از 7-3 روز خوب میشوند. محل تاول را تمیز نگه دارید. هر روز محل تاول را بررسی کنید و آن را با آب و صابون بشویید و بتادین بزنید تا تمیز و ضدعفونی شود.
هشدار در درمان تاول پا
1- هرگز از نوار چسب شیشهای که مخصوص اجساماند استفاده نکنید. این چسبها برای پوست بدن مناسب نیستند و باعث آسیب بیشتر تاول پا میشوند، بلکه باید از نوار چسبهای مخصوص پوست استفاده کنید.
2- هرگز از شعله آتش برای ضدعفونی کردن سوزنی که میخواهید با آن تاول را بترکانید، استفاده نکنید. آتش، فلز سوزن (یا قیچی) را اکسید میکند و ذرات سیاه و دوده روی آن بر جای میگذارد که باعث عفونت تاول میشوند.
مطالب مرتبط:
دیدگاه شما