سوگل پورمهرام در
0

چگونه یک مزون لباس عروس راه‌اندازی کنیم؟

چگونه یک مزون لباس عروس راه‌اندازی کنیم؟

اگر شما هم برگزاری مراسم عروسی و تدارکات آن را دوست دارید، و از استایل و مد و لباس سر در‌می‌آورید، افتتاح یک مزون لباس و لوازم عروس می‌تواند برایتان کاری پر منفعت و لذتبخش باشد. عروس‌ها، خانواده آن‌ها، و ساقدوش‌هایشان معمولا برای لباس و اکسسوری و زیورآلات مراسم عروسی هزینه‌های گزافی پرداخت می‌کنند. حتی بعضی از عروس‌ها برای پیدا کردن لباس و کفش مد نظرشان، به سفر می‌روند تا از یک مغازه یا برند خاص خرید کنند! اگر دوست دارید مزون شما هم از این دسته مغازه‌ها باشد، باید نیازهای مشتری‌هایتان را به خوبی بشناسید و آن‌ها را برطرف کنید. همچنین، باید خدمات مشتریان را بسیار جدی بگیرید. در این مقاله قصد داریم صفر تا صد افتتاح یک مزون لباس عروس را به شما آموزش دهیم. با چی بپوشم همراه باشید!

 

بررسی بازار لباس عروس و اکسسوری 

از نمایشگاه‌ها و رویدادهای مرتبط بازدید کنید

در این نمایشگاه‌ها و ایونت‌های عروس، فروشندگان لباس و لوازم عروس حضور می‌یابند تا نیازهای بازدیدکنندگان را برطرف کنند. این فروشنده‌ها معمولا همه لوازم مربوط به عروس و داماد و مراسم عروسی آن‌ها را دارند؛ از لباس عروس و تور سر او گرفته تا حوله‌های ست عروس و داماد اگر شما هم قصد دارید یک مزون لباس عروس افتتاح کنید، پیشنهاد می‌کنیم حتما در این رویدادها شرکت کنید و در مورد بازار تجربه کسب کنید. همچنین، با شرکت در این رویدادها می‌توانید از آخرین ترندهای لباس عروس و اکسسوری‌هایی که هیچوقت از مد نمی‌افتند هم اطلاعات خوبی کسب کنید.

برای شروع، به دنبال رویدادها و نمایشگاه‌هایی بگردید که در شهر شما یا نزدیکی‌تان برگزار می‌شوند. هنگام بازدید، حتما یک کاغذ و خودکار همراه خود داشته باشید تا وقتی از غرفه قروشنده‌های مختلف دیدن می‌کنید، نکات مهم را یادداشت کنید. حتما از تمام فروشنده‌ها در مورد آخرین ترندهای مرتبط با استایل و لباس و لوازم جانبی عروس سوال بپرسید. حتما جواب این سوال‌ها را یادداشت کنید چون بعدا به کارتان می‌آید.

البته یکی از مهم‌ترین چالش‌ها در بازار لباس عروس، همراه شدن با ترندهای روز است. قبل از شروع، حتما حسابی تحقیق کنید تا متوجه شوید در حال حاضر، عروس‌ها به دنبال چه چیزهایی هستند. اگر نیاز آن‌ها را به خوبی برآورده کنید، حتما در میان رقبا برنده هستید!

بررسی بازار لباس عروس و اکسسوری

نظرات دیگران را بپرسید

اگر در میان دوستان، همکاران، یا خانواده‌تان کسانی هستند که اخیرا ازدواج کرده‌اند یا مشغول تدارک دیدن مراسم عروسی هستند، حتما با آن‌ها صحبت کنید. ببینید هنگام خرید لباس عروس، چه تجربیاتی کسب کرده‌اند. چه چیزهایی کار را برایشان راحت کرده و چه موانعی بر سر راهشان قرار گرفته و ناراحتشان کرده. مثلا، از آن‌ها بپرسید چه چیزی را دوست داشته‌اند بخرند که نتوانسته‌اند آن را پیدا کنند. یا دوست دارند در روز عروسی، چه استایلی داشته باشند. بدین ترتیب از باید و نبایدهای راه، آگاه می‌شوید.

 

مزون لباس عروس مورد علاقه‌تان را بررسی کنید

وب سایت طراح‌های لباس عروس، و همچنین مزون‌های لباس و لوازم عروس که مورد علاقه خودتان هستند را بررسی کنید. سبک زیبایی شناسی و استایل لباس‌ها و لوازم موجود در این مغازه‌ها را با ایده‌های خودتان برای افتتاح مزون مقایسه کنید. همچنین، سعی کنید همیشه رقبای محلی را زیر نظر بگیرید و ببینید جه کاری انجام می‌دهند. فکر کنید و ببینید چطور می‌توانید متفاوت از آن‌ها عمل کنید تا نظر مشتری‌ها را به خود جلب کنید.

به نحوه برندینگ و بازاریابی دیگر مزون‌های لباس و لوازم عروس نیز توجه کنید. آیا روی گروهی خاص از افراد، یا روی سبک خاصی تمرکز کرده‌اند؟ آیا علاوه بر فروش آنلاین، فروش حضوری و مزون هم دارند؟ از چه طریقی به مشتریان‌شان اطلاع‌رسانی می‌کنند؟ با استفاده از شبکه‌های اجتماعی و ابزار مارکتینگ آن‌ها، به راحتی می‌توانید توجه افراد را به مزون خود جلب کنید و میزان فروش‌تان را افزایش دهید. بسیاری از مزون‌ها، از حضور جمعیتی کثیری از خریداران در اینترنت استفاده می‌کنند و بازاریابی خود را به شبکه‌های اجتماعی و پلتفرم‌های آنلاین گسترش می‌دهند.

مزون لباس عروس مورد علاقه‌تان را بررسی کنید

فروش آنلاین یا مزون لباس عروس

بعضی از فروشندگان لباس عروس، فقط به صورت آنلاین فروش دارند. آن‌ها برای هاست وب سایت خود و برقراری ارتباط با مشتریان‌شان هزینه‌های مشخصی پرداخت می‌کنند. بعضی دیگر مغازه دارند و حضور کمرنگی در فضای آنلاین دارند. اول فکر کنید و تصمیم بگیرید که می‌خواهید فروش‌تان فقط به صورت آنلاین و مجازی باشد، یا می‌خواهید یک مغازه واقعی افتتاح کنید.

یک پیشنهاد: اگر می‌خواهید حسابی موفق شوید و رقبا را کنار بزنید، بهتر است هم یک مغازه فیزیکی داشته باشید، هم حضور پررنگ و موثر در فضای آنلاین و شبکه‌های اجتماعی. بدین ترتیب، می‌توانید هم به صورت آنلاین، و هم به صورت رو در رو، به مشتریان‌تان پیشنهادات جدید و خدمات مشتریان ارائه دهید.

 

وظایف و کارهایی که باید انجام دهید

اکثر صاحبان مزون لباس عروس روز خود را در حال تمرکز بر نیازهای مشتریان، مدیریت مالی و کنترل موجودی کلاهای فروشگاه، و اداره کلی مزون سپری می‌کنند. ممکن است شما به عنوان صاحب یک مزون لباس عروس، روز خود را اینگونه سپری کنید:

  • با عروس‌ها و خانواده آن‌ها قرار ملاقات ترتیب دهید و در انتخاب لباس مناسب و برطرف کردن نیازهایشان به آن‌ها کمک کنید. اگر تعداد کارکنان مزون کم باشد، احتمالا خودتان هم باید به طور مستقیم با مشتریان در ارتباط باشید. اما اگر مزون بزرگ باشد و تعداد کارکنان زیاد، شما فقط باید بر نحوه فعالیت کارکنان نظارت کنید و مطمئن شوید همه کارها به بهترین شکل انجام می‌شود.
  • باید با برندهای مد و لباس و فروشندگان و توزیع کنندگان در ارتباط باشید و مطمئن شوید کالاها در زمان مناسب و با قیمت مناسب تحویل داده می‌شوند.
  • مهم نیست خیاط لباس عروس در مغازه خودتان باشد، یا فرآیند دوخت را به یک خیاط دیگر برون‌سپاری کرده باشید، در هر صورت باید تغییراتی که در لباس‌ها ایجاد می‌شود را چک کنید و مطمئن شوید کارها سر موقع انجام می‌شوند.
  • در پایان یک روز کاری هم باید گردش مالی آن روز فروشگاه را دقیق چک کرده و از سوددهی اطمینان حاصل کنید.

 

بوجه بندی و مدیریت مالی مزون لباس عروس

برای مدیریت مالی از یک فرد حرفه‌ای مشورت بگیرید

به دنبال مشاوره عمومی و رایگان کسب و کار از انجمن‌های مختلف در نزدیکی محل زندگی خود بگردید. از او بپرسید برای راه‌اندازی یک کسب و کار جدید باید از چه ابزار مالی‌ای استفاده کنید.

بهتر است یک مربی پیدا کنید؛ یعنی کسی که در اطراف محل زندگی خودتان یک مزون لباس عروس دارد. این فرد می‌تواند در آغاز راه، یک راهنمای خود و یک الگوی مناسب برای شما باشد. حتی از او خواهش کنید که اگر امکانش وجود دارد، چند روز در کنار او کار کنید و تعلیم ببینید. یا در مورد نحوه راه‌اندازی مزون لباس عروس خود نظر او را بپرسید.

بعضی از کسانی که دوست دارند مزون لباس عروس خود را افتتاح کنند، ابتدا چند سال در یک مغازه دیگر زیر نظر یک فرد با تجربه کار می‌کنند و تجربه کسب می‌کنند. بدین ترتیب، لازم نیست از صفر شروع کنند و حداقل از همان ابتدا با مسائل مالی و ترندهای لباس عروس آشنا هستند.

وظایف و کارهایی که باید انجام دهید

طرح کسب و کار خود را بنویسید

طرح کسب و کار در اصل همان مسیر حرکت شماست. یک طرح کسب و کار خوب، به افراد سرمایه‌گذار ثابت می‌کند که بیزینس شما موفق خواهد شد. طرح کسب و کار یک مزون لباس عروس باید شامل این موارد باشد:

  • شرح کلی کسب و کار: یعنی نام مغازه شما، شهری که مغازه در آن قرار دارد، و نوع مشتریان‌تان.
  • فهرست و شرح کالاها، تجزیه و تحلیل، و استراتژی: در این قسمت باید شرح دهید که قصد دارید در این فروشگاه چه کالاهایی بفروشید یا اجاره دهید؛ مثلا لباس عروس، تاج عروس، زیورآلات عروس، کفش عروس، و کت و شلوار داماد.
  • نحوه تبلیغات: در این قسمت باید شرح دهید که قصد دارید چگونه برای کسب و کارتان تبلیغ کنید و آن را ارتقا دهید.
  • برنامه‌های آینده: در این قسمت باید شرح دهید که می‌خواهید چگونه بیزنس خود را از حالت استارتاپ خارج کنید و آن را به موفقیت برسانید. مثلا می‌توانید استراتژی قیمت گذاری خود را برای دو سال آینده در این قسمت شرح دهید.
  • رزومه: در این قسمت باید به صورت کاملا حرفه‌ای، توانایی‌ها، میزان تحصیلات، و سوابق کاری گذشته خود را شرح دهید.
  • هزینه‌ها: در این قسمت باید هزینه‌های ماهیانه کسب و کار خود را شرح دهید؛ مثلا اجاره مغازه، هزینه تجهیزات مغازه، هزینه خرید کالاها و غیره. از این قسمت می‌توانید برای محاسبه میزان جذب سرمایه یا وامی که می‌خواهید دریافت کنید استفاده کنید.
  • طرح پیشنهادی فروش و هزینه‌های پیش‌بینی شده: در این قسمت باید درآمد خالص، هزینه‌ها و سود خالص کسب و کار خود را برآورد و ذکر کنید.

در پایان این مرحله باید تصمیم بگیرید که آیا مایل به دریافت وام برای شروع کسب و کار خود هستید؟ حتما در این باره با مشاور مالی خود صحبت کنید.

 

یک حسابدار استخدام کنید

یک حسابدار می‌تواند به شما کمک کند که امور مالی خود را سازماندهی کنید، برای وام خود برنامه‌ریزی کنید و اطمینان حاصل کنید که حسابرسی‌های شما به درستی انجام می‌شود.

برنامه بازاریابی کسب و کارتان را بنویسید

برنامه بازاریابی کسب و کارتان را بنویسید

فکر کنید و ببینید یک مشتری ایده‌آل برای شما، چه خصوصیاتی دارد. مثلا شاید بخواهید فقط لباس عروس سایز بزرگ بفروشید. یا روی یک رده سنی خاص مثل عروس‌های جوان تمرکز کنید. بدین ترتیب، با شناخت مخاطب می‌توانید به درستی برای بازاریابی برنامه‌ریزی کنید. سعی کنید برای مناسبت‌های خاص، یک تخفیف خوب برای مشتریان در نظر بگیرید و تجربه خوبی برای مشتریان رقم بزنید.

 

راه‌اندازی مغازه مزون لباس عروس

محل فروشگاه یا مزون را تعیین کنید

نگران محل مزون نباشید. اگر خدمات خوبی ارائه دهید، افراد از آن سر شهر هم به مزون لباس عروس شما می‌آیند! سعی کنید محلی انتخاب کنید که نزدیک یک کسب و کار نسبتا معتبر باشد، رفت و آمد در آن زیاد باشد، و جای پارک در نزدیکی آن وجود داشته باشد. همچنین، سعی کنید محلی که انتخاب می‌کنید، محله زیاد لوکس نباشد که مجبور نشوید هزینه زیادی بابت اجاره پرداخت کنید.

 

مزون را به زیبایی تزیین کنید

قفسه‌های لباس، اتاق پرو بزرگ با آینه قدی، و ویترین از مهم‌ترین قسمت‌های یک مزون لباس عروس هستند. همچنین، حتما از چند مبل راحتی در فضای مغازه استفاده کنید و آنجا را طوری با نور و وسایل مناسب تزیین کنید که مشتریان را ترغیب کند وارد مغازه شوند. یک موزیک ملایم و خوشبو کننده هوا را نیز فراموش نکنید. تا حد امکان برای ثبت سفارش‌ها و هزینه‌ها، از سیستم‌های کامپیوتری استفاده کنید.

  • کالاهای مورد نظر خود را سفارش دهید.
  • کارکنان (۱ یا ۲ نفر) مغازه را استخدام کنید.
  • از چند هفته قبل از روز افتتاحیه، در شبکه‌های اجتماعی تبلیغ کنید.
  • در آخر هم یک روز مناسب تعیین کنید و برای افتتاح مزون لباس عروس خود آماده شوید.

 

مطالب مرتبط:

۱- بوتیک و مزون های لوکس تهران کجا هستند؟

۲- مزون چیست؟ با بهترین مزون های تهران آشنا شوید

۴- چگونه طراح کیف و کفش شویم؟

mobile_sticky_top ad banner


دیدگاه شما



ارسال دیدگاه

نام :

پست الکترونیکی :