برند ساعتسازی ایتالیایی پنرای یکی از ممتازترین اعضای انجمن ساعتسازان لوکس ریچمونت (Richemont) برند رولکس است. دید در شب بودن عقربههای ساعت کنونی مدیون این شرکت و اختراعات آن است. برند پنرای توانست با تولید ساعتهای مخصوص غواصی، ابزار دقیق را توسعه و گسترش دهد. همراه با «چی بپوشم» باشید تا با تاریخچه و قدمت این برند معروف ساعت بیشتر آشنا شوید.
تاریخچه تأسیس برند پنرای
جووانی پنرای (Giovanni Panerai) اولین فروشگاه ساعت خودش را در فلورانس و سال ۱۸۶۰ افتتاح کرد. در سال ۱۸۶۰، گویدو پنرای (Guido Panerai) پسر جوان جووانی پنرای در فلورانس اقدام به تأسیس شرکت نوبنیان گوییدو پنرای و فیگلیو (Guido Panerai & Figlio) بر اساس صنعت خانوادگی همسرش (ابزار دریایی و ارتشی)، در کنار فروشگاه قدیمی ساخت ساعت پدرش نمود. بعدها به علت اینکه این خانواده دارای اتحاد کاملی در تولید محصولات صنعتی شوند، برند پنرای را برای همه محصولات خودشان انتخاب کردند.
شرکت نوبنیان گوییدو وابسته به نیروی دریایی بود و در ابتدا مشغول به ساختن ابزار دقیق دریایی نمود اما بعد از مدتی تصمیم بر ساخت وسایل دیگری در زمینههای اپتیک و ساعت نمود. در سال ۱۹۱۳ بیشتر ابزار دقیق برای کشتیهای ایتالیایی را این شرکت تولید کرد. از جمله بمب های ساعتی، وسایل دید در شب، زمانسنجهای انفجاری اژدرها و ماشین حسابها از جمله محصولات تولیدی پنرای بود. بر اساس اختراعی که گویدو پنرای در سال ۱۹۱۵ انجام داد، توانایی خوانده شدن اعداد و نوشتهها در تاریکی شب نیز مهیا شد. نام دقیق این اختراع ماده درخشان رادیوم (Radiomir) بود.
افسانه پنرای
در سال ۱۹۳۵ شرکت پنرای با ارتش و نیروی دریایی ایتالیا همکاری تنگاتنگی در راستای ساخت کرونومتر های جیبی مخصوص غواصان در مناطق جنگی داشت. در سال ۱۹۳۶ نمونه اولیه ساعت غواصی توسط این شرکت تولید و برای استفاده در سخت ترین شرایط در اختیار نیروی دریایی ایتالیا قرار گرفت. در سال ۱۹۳۸ این محصول به تولید انبوه رسید و مردم هم میتوانستند از این محصول استفاده کنند.
نام اصلی این محصول که باهمکاری شرکت رولکس (Rolex) طراحی و ساخته شد، پانرای رادیومی (Panerai Radiomir) بود. به لطف رادیوم و بعدها لومینور (Luminor) امکان مشاهده اعداد و ساعت در تاریکی شب برای همه ساعتها مهیا شد؛ اما نیروهای سری ایتالیا تا مدت ها این ساعتها را که در مجموع ۳۵۰ قطعه بودند، در محل نامشخصی نگهداری میکردند و از آن به عنوان سلاح جنگی استفاده میکردند.
پنرای با استفاده از این ساعت توانست تاریخچه ساعتهای غواصی را دگرگون کند. بطوریکه در سال ۱۹۹۳، زمانی که تولید این ساعتها دوباره به صورت انبوه و این بار به صورت آزاد برای دسترسی عموم به تعداد هزار عدد ساخته شد، همه معتقد بودند که این ساعت شگفتانگیز یک نقطه عطف در تاریخ ساعتسازی است. دو مدل لومینور (Luminor) و لومینور مارینا (Luminor Marina) از اولین اعضای پانرای هستند. این دو مدل در زمان خود لوکس ترین ساعتهای بازار بودند که با موتورهایی از جنس رولکس و تکنولوژی پانرای میتوانستید داشته باشید.
در سال ۱۹۴۳، یک مدل مخصوص از ساعت رادیوم کورنوگرافی با ویژگیهای خاص برای افسران ارشد ساخته شد که هماکنون فقط یک عدد از این ساعتها وجود دارد.
در سال ۱۹۵۶ یک مدل بر اساس نیازهای نیروی دریایی مصر از ساعت پانرای ساخته شد. ساعت رادیوم اگزیانو ۶۰ میلی متر (Radiomir Egiziano ۶۰mm) که بر اساس دو مشخصه طراحی مصری و اندازه ۶۰ میلیمتری صفحه نامگذاری شد دارای ویژگیهایی همانند صفحه چرخان برای راحتی در خواندن ساعت بود. از این مدل ساعت تعداد اندک و انگشتشماری ساخته شد. هماکنون شرکت پانرای بر اساس این ساعت، مدل مشابهی را تولید و به بازار ارائه میدهد.
در سال ۱۹۸۰، شرکت پانرای توانست پروتکلی را بر اساس ساختن ساعتهایی از جنس تیتانیوم و مقاوم تا عمق ا کیلومتری اب، ایجاد کند. در سال ۱۹۹۳ از این مدل ساعتها تعدادی محدود با نام های اختصاصی لومینار مارین و مر نوستروم (Mare Nostrum) روانه بازار شد. محبوبیت این ساعت زمانی گسترش یافت که ستارگان هالیوودی همانند سلوستر استالونون (Sylvester Stallone) هر دو مدل این ساعت را با نام اختصاری خود همانند Slytech برای ساخت به پانرای سفارش دادند. از ویژگیهای اختصاصی بودن این مدل ها حکاکی شمایل صاحب ساعت پشت قاب آن بود.
خرید پنرای و ادغام با رولکس
پانرای در سال ۱۹۹۷ توسط وندوم (Vendôme)، گروهی که در سال های ۱۹۹۳ تا ۱۹۹۸ تولیدکنندگان ساعتهای لوکس بودند خریداری شد. بعدها وندوم با شرکت ساعتهای لوکس که زیر مجموعهای از ساعتسازی رولکس بود ادغام شد. از آن به بعد این برند تبدیل به سازنده ساعتهای لوکس ورزشی در شرکت بالادستی رولکس شد. پیشرفت در برند پنرای توقفناپذیر است.
علاقهمندان به ساعتهای پنرای بر اساس اصالت این شرکت قبل از ادغام شدن با شرکت رولکس اقدام به ایجاد انجمنهایی مخصوص برای دارندگان ساعتهای قدیمی پانرای توانستند، مجموعهای از ساعتهای نایاب پانرای را حفظ کنند. به کسانی که در این انجمن عضو باشند در اصطلاح «پانریستی» گفته میشود. طرفداران این برند تحت این نام، در شبکههای اجتماعی فعال هستند و برای ملاقات باهم در نقاط مختلف دنیا، برنامههای ویژه ای دارند.
مطالب مرتبط:
۱- آموزش کوتاه کردن بند ساعت مچی
دیدگاه شما
مطلب بسیار زیبایی بود ممنونم از این همه تلاشی که برای معرفی برندهای مشهور می کنید
بسیار لطف دارید