این روزها بسیاری از جوانان ایرانی، رویای مدل شدن و ورود به دنیای پر زرق و برق این حرفه را در سر میپرورانند. خیلی از افراد هم به دلیل درآمد بالا و عشق به شهرت و دیده شدن به دنبال ورود به این عرصه میباشند و یا میخواهند، تصاویر آنها بر روی بیلبوردهای تبلیغاتی سطح شهرها، تبلیغات تلویزیونی و یا جلد مجلات دیده شود. علاوه بر موارد گفته شده برای موفقیت در مدلینگ باید انگیزه، هدف و صبوری را هم در خود ببینند و بعد شروع به حرکت در این مسیر کنند. اگر به دنبال به دست آوردن، اطلاعات دقیق برای ورود به حرفه مدلینگ هستید و این سوال به ذهنتان رسیدهاست که چگونه در ایران مدل شویم؟ راه و روش ورود به حرفه مدلینگ چیست؟ باید بگوییم که جای مناسبی را برای پاسخ به این سوالها یافتهاید. در ادامه با ما همراه شوید تا تمام سوالات شما در مورد انواع مدلینگ و چگونگی ورود به عرصه مدلینگ در ایران را شرح دهیم.
مدلینگ چیست؟ مدل کیست؟
قبل از هر چیز لازم است، به تعریف مدلینگ بپردازیم و ببینیم، مدلینگ چیست؟ این روزها خیلی از افراد در فضای مجازی مدعی هستند که حرفه آنها مدلینگ است اما آیا واقعا اینطور است؟ باید بگوییم؛ خیر، بسیاری از این افراد تنها ادعایی تو خالی دارند و نه تنها مدل نیستند، بلکه اصول اولیه مدل بودن را هم نمیدانند. مدلینگ حرفهای است که در نگاه اول به نظر ساده میرسد اما کسی که وارد این شغل استرسزا و پر چالش میشود، برای درخشیدن، باید سختیهای زیادی را به جان بخرد. مدلینگ یک علم و هنر است نیازمند استعداد و یادگیری حرفهای برخی اصول میباشد. در مدلینگ فتو واک، مدلها در حضور مردم و صاحبان برند به اجرا و نمایش زنده میپردازند. در فتو مدلینگ از مدلها عکسهایی گرفته میشود که به منظور تبلیغات مورد استفاده قرار میگیرند. مدلینگ زمینه ورود به هنرهای دیگری از جمله بازیگری هم میباشد.
مدلینگ طیف بسیاری گستردهای دارد و شامل زیر شاخههای بسیاری است اما در ایران تنها برخی از آنها رایج هستند. این حرفه بهخوبی شناخته نشدهاست و برخی افراد تصور میکنند که داشتن زیبایی اندام و چهره برای ورود به این عرصه کافی میباشد اما این تصور کاملا اشتباه است. وقتی یک طراح لباس یا تولید کننده یک محصول به دنبال اشخاصی میگردد که محصولاتش را به گونهای خاص به عموم مردم معرفی کنند؛ پای مدلینگ به میان میآید. در ایران فتو مدلینگ و کت واک مدلینگ رواج بیشتری دارند. هنگام معرفی و بازاریابی یک محصول طراحان به دنبال مدلی متناسب با محصول خود میگردند. یک مدل با برندها، طراحان، عکاسان و افراد بسیار دیگری همکاری میکند تا محصولات را معرفی نماید. گاهی یک مدل بهقدری تاثیرگذار است که سرنوشت شرکت تبلیغشونده را زیر رو میکند. به مدلهای بهنام و بسیار موفق، سوپر مدل میگویند.
چگونه در ایران مدل شویم؟
حال که با مفهوم مدلینگ، آشنا شدید و دانستید که به چه کسی مدل میگویند. در ایران زمینههای شغلیای که برای یک مدل فراهم است بیشتر در دسته فتو مدلینگ و کتواک قرار میگیرند. مدلها میتوانند در تبلیغات صدا و سیما، ژورنالهای لباس، همکاری با برندها، تبلیغات روی بیلبورد و… فعالیت کنند. وقت آن است که بدانید، چگونه میتوان در ایران مدل شد؟ در زیر مراحلی که لازم است برای ورود به حرفه مدلینگ طی کنید را آوردهایم. این مراحل عبارتند از:
مرحله اول: شناخت دقیق از علاقه خود
همانطور که گفتیم مدلینگ شاخههای گستردهای دارد و هرکس به فراخور استعداد و توانایی خود میتواند، به هر کدام از آنها ورود کند. یک مدل باید شرایط بسیار سختی را تحمل کند. او باید در روتین زندگیاش رژیمهای غذایی سخت، ورزش و روتین مراقبت از پوست و مو و موارد بسیاری را قرار دهد.
مرحله دوم: برای خود یک پرتوفیلیو حرفهای بسازید
برای ورود به مدلینگ در گام نخست باید به فکر درست کردن یک پرتوفیلوی حرفهای و کامل باشید اما این پروفایل شما چه چیزهایی است؟ اولین مرحله، تهیه یک عکس ساده بدون ادیت و آرایش زیاد (Polaroid picture) میباشد. دقت کنید که نداشتن ادیت و آرایش در این عکس شرط اساسی آن است، بعد یک ویدئوی معرفی (Introduction video) آماده کنید و در آن به طور کامل تواناییها، دروهها و هر چیزی که فکر میکنید، لازم است را ذکر کنید. مورد دیگر که باید در پروفایل خود ثبت کنید؛ ابعاد بدنی خودتان (Measurement) میباشد که باید دقیق و کامل باشد. در انتها آلبوم عکس مدل (Portfolio) و کارت معرفی مدل (Comp card) هم نیاز است. این آلبوم باید کاملا حرفهای باشد و با مشورت متخصصین این عرصه تکمیل شدهباشد.
مرحله سوم: انتخاب یکی از روشهای زیر برای ورود به مدلینگ
سه روش به منظور ورود به این حرفه پر زرق و برق وجود دارد که هر کس با توجه به علاقه و آن هدفی که به دنبال آن میباشد؛ میتواند، یکی را انتخاب کند. این روشها عبارتند از:
1. فریلنسری
کسانی که به صورت فریلنسری مشغول به مدلینگ میباشند؛ در واقع خودشان همه کاره خود هستند و با جایی قرارداد ندارند. این روش معایب و مزایای خودش را دارد. صفر تا صد کار را باید خودتان بر عهده بگیرید. از پیدا کردن میکاپ آرتیست گرفته تا فشن دیزاینر، استایلیست و عکاس و…. اگر تازهکار هستید، این روش به شما توصیه نمیشود. چرا که شما با این فضا آشنا نبوده و ارتباطات قویای در این زمینه ندارید. افراد زیادی در این فضا هستند که به دنبال سواستفاده میباشند. از طرفی زمان و هزینه شما هم در این مسیر از دست میرود و متحمل سختیهای بسیاری میشوید که میتوانند شما را از ادامه مسیر باز دارند. این روش به اشخاصی پیشنهاد میشود که سابقه بالایی دارند، راه و روشهای این راه را درک کردهاند، ارتباطات مورد نیاز با اشخاص حرفهای و مورد اعتماد را دارند و اکنون تصمیم دارند مستقل شده و به روش خودشان عمل کنند. این روش میتواند به صورت اینفلوئنسری باشد.
2. مسابقات مدلینگ
در هر کشور و هر شهری افرادی هستند که یکسری مسابقات و رقابتهای مدلینگ ایجاد میکنند؛ این مسابقات عناوین خودشان را دارند و فقط برخی از آنها معتبر هستند. این روش فرصت بسیار مناسبی برای افراد تازهکار است تا خود را در معرض دید افراد حرفهای قرار دهند. این روش در ایران مانند کشورهای دیگر وجود ندارد اما به تازگی افرادی که در مدلینگ ایران بسیار فعال هستند و حرفی برای گفتن دارند؛ چالشهایی را ایجاد میکنند تا بتوانند استعدادیابی کنند و استعدادهای نوظهور میتوانند، در این مسابقات و چالشها شرکت کنند تا خود را بهتر نشان دهند. گاهی هم برخی آموزشگاهها برنامههایی برای استعدادیابی دارند. اما به شما توصیه اکید مینماییم؛ بسیار مواظب باشید که در تله افراد سودجو نیفتید و مطمئن شوید که این افراد کاملا معتبر باشند. زیرا برخی افراد به دنبال سواستفاده از این فضای پر تاب و تب مدلینگ هستند و نباید آنها را دست کم گرفت.
3. آژانسهای مدلینگ
سومین و بهترین روش برای شخصی که میخواهد از صفر وارد دنیای مدلینگ شود، مراجعه به آژانسهای مدلینگ میباشد. خوبی این آژانسها این است که هر کاری را که قرار است، خودتان انجام دهید، برایتان انجام میدهند. از درست کردن پروفایل گرفته تا معرفی شما به یکسری لینکهای معتبر و پیدا کردن پروژههای کاری برای شما. البته این را فراموش نکنید که از هر طریقی که وارد این فضا میشوید؛ خودتان هم باید قبل از ورود خیلی چیزها یاد بگیرید. هر کاری یک الفبا و اصولی دارد که باید کاملا به آن مسلط شوید. این را هم بگوییم که باید حواستان به آژانسهای مدلینگ باشد! در میان آنها هم افراد کلاهبردار بسیاری وجود دارند. دقت کنید که باید قراردادی سفت و سخت ببندید و نباید هیچ پولی از شما دریافت کنند. بلکه سود آنها به صورت درصد مشخصی از درآمد شما میباشد که لازم است، بهصورت توافقی مشخص کنید و در قرارداد ثبت شود.
در قرارداد باید توجه کنید که مدت قرارداد، کارهایی که باید انجام دهید، توقعاتی که آژانس از شما دارد و حتی چیزهای به ظاهر کم اهمیت هم در آن قید شوند. این نکات بسیار مهم است و بسیاری از مشکلات آتی از سهلانگاریهایی که در زمان عقد قرارداد صورت میگیرد؛ نشات میگیرند.
سخن پایانی
به معرفی حرف مدلینگ در ایران پرداختیم و با هم بررسی کردیم که برای ورود به آن باید از چه طریقی اقدام کنید. دیدیم که برای ورود به این حرفه تنها زیبایی و تناسب اندام تعیینکننده نیستند؛ بلکه یک مدل باید آموزشهای فراوانی در این حوزه ببیند و وقت و انرژی بسیاری را صرف کند تا در آن کار کشته شود. بخشی از کارهایی که مدلها در کلاسهای مدلینگ یاد میگیرند، این است که چگونه راه بروند، غذا بخورند، نشست و برخواست کنند، حرف بزنند، ژست بگیرند، تناسب اندام خود را با ورزش و رژیم حفظ کنند. سختیهای این کار فراوان است و مسیر رسیدن به موفقیت عشق و صبر بسیاری میخواهد. بسیاری از افراد در این مسیر شکست میخورند و عده محدودی به جایگاهی که باید میرسند. به ما بگویید که آیا شما دوست دارید وارد مدلینگ شوید؟ خودتان را برای ورود به این حرفه آماده حس میکنید؟
دیدگاه شما