در طی حاملگی اندام تحتانی خانمهای باردار ممكن است دچار تورم، گرفتگی عضلانی، سندرم پای بیقرار، نرمی مفاصل و یا كمر میشوند. درد پا نیز در خانمهای باردار شایع است. بیشتر این مشکلات با استفاده از کفش مناسب در این دوران برطرف میشود. کفش مناسب برای خانمهای باردار را در این مطلب بشناسید.
یكی از مهمترین جنبهها در استفاده از كفش در خانمهای باردار وجود حداكثر جذب شوک است یعنی كف كفش مخصوصا پاشنه آن باید به اندازه كافی نرم باشد تا هنگام راه رفتن ضربه وارده به پا و در نهایت ستون فقرات گرفته شود. كفشهایی كه پاشنه نرمی دارند در این زمان توصیه میشود. اگر مادری قصد ورزش دارد حتما باید علاوه بر استفاده از كفش با كف نرم، ورزش را روی سطوح نرم انجام دهد مثلا دویدن روی آسفالت میتواند ضربه زیادی را به ستون فقرات وارد سازد.
به هیچ عنوان نباید از كفشهای پاشنه بلند استفاده کنید زیرا با افزایش انحنای كمر علاوه بر آسیبهای مختلف به پا عوارض زیادی را برای فرد باردار به دنبال دارند. اگر فرد باردار دچار تورم پاها است بهتر است از كفشهای بنددار یا دارای چسبک استفاده كند كه میتوان تا حدودی با تغییر تورم اندازه آنها را تنظیم نمود. كفشهای ورزشی كفشهای مناسبی در این دوره میباشند. اگر فرد باردار قصد پوشیدن كفش پاشنهدار را دارد نباید پاشنه بیشتر از 5/2 سانتیمتر باشد.
در اكثر موارد در طی حاملگی اندازه كفش در حدود یك شماره یا بزرگتر میشود. افزایش وزن در طی حاملگی همچنین شل شدن رباطها و زردپیها كه در طی حاملگی بصورت طبیعی اتفاق میافتد باعث كاهش قوس كف پا شده و اندازه پا به نظر بزرگتر میرسد. باید توجه كرد كه این پدیده طبیعی است. لذا به خانمهای باردار توصیه میشود كفشهای بزرگتری بپوشند و كفشی انتخاب کنند كه قسمت جلوی آن جادار باشد و پنجه باریک نباشد و قسمت داخلی آن برجسته باشد. در صورت وجود تورم درپاها باید به این مساله بیشتر دقت كرد. تغییرات دیگری نیز ممكن است در طی حاملگی در پا رخ دهد كه نیازمند استفاده از كفیهای خاص در كفش باشد. این تغییرات میتواند علاوه بر درد پا باعث كمر درد شوند.
مطالب مرتبط:
دیدگاه شما