با نزدیک شدن پاییز دانشجویان و دانش آموزان به دنبال خرید لباسهای مدرسه و دانشگاه هستند. البته چون اکثر مدارس دارای یونیفورم خاص هستند حق انتخاب چندانی ندارند و مخاطب اصلی این مطلب دختران دانشجوی کشورمان هستند. همه جای دنیا دانشجویان جزو سادهترین اقشار مملکت هستند چون دانشجو باید به دنبال کسب علم باشد و دانشگاه محل خودنمایی و عادات نامناسب پوششی نیست که امروزه در جامعه مشاهده میکنیم و باید بیش از هر چیز به دنبال سادگی و راحتی باشیم. یکی از لباسهای اصلی و اساسی هر دختر دانشجو مانتو است. در این مطلب همه چیز درباره مانتو را بخوانید.
1- مدل مانتو
مدل مانتو باید متناسب با اندام شما باشد یعنی مثلا اگر پایین تنه چاقی دارید از مدلهایی استفاده کنید که در پایین تنه گشاد و چیندار باشد و چاقی شما را نشان ندهد. اگر بالاتنه چاقی دارید از مدلهای راسته گشاد استفاده کنید اگر اندام متناسبی دارید از هر مدلی میتوانید استفاده کنید اما از مدلهای تنگ دوری کنید چون نه تنها دیگر روی بورس نیستند بلکه بیشتر چروک شده و دردسر بیشتری دارند. بلندی مانتو باید متناسب با قد شما باشد اگر کوتاه هستید نباید مانتوی شما از روی زانو بالاتر باشد در مورد افراد قد بلند نیز این نکته صادق است. از آن جایی که دوران لباسهای تنگ و کوتاه به سر آمده به طور کلی میتوان گفت مناسبترین طول این لباس برای یک خانم متشخص و خوش تیپ از روی زانو تا ده الی 15 سانتی متر پایین تر از آن است. انتخاب صحیح مانتو بر اساس فرم اندام را در این مطلب به طور کامل بخوانید.
2- رنگ مانتو
این که چه رنگ مانتویی بپوشید تماما به سلیقه شخصی شما بستگی دارد اما توصیه میشود از رنگهای خنثی و تیره مثل مشکی و سرمهای و طوسی و آبی نفتی و قهوهای و کرم استفاده کنید چون نه تنها شما را موقر و محجوبتر نشان میدهند بلکه دیرتر کثیف میشوند و نیاز به شستشوی کمتری دارند. در صورت علاقه به رنگی خاص می توانید مانتوی رنگی بپوشید اما برای هماهنگی بیشتر می توانید یک لباس دیگر مثلا کفش خود را با آن همرنگ کنید. سعی کنید سرتا پا یک رنگ نپوشید و حداقل از دو سه رنگ خنثی در استایل خود استفاده کنید تا جلوه بهتری داشته باشد.
3- جنس مانتو
جنس این لباس باید طوری باشد که نیاز به اتو نداشته باشد چون هیچ چیز مانند اتوی مکرر عمر مانتو را کم نمیکند و از طرفی هم نمیتوان با مانتوی چروک و کثیف زندگی کرد. جنسهایی که پرز و کرک به خود میگیرند و یا پرز میدهند نیز جنس مناسبی برای مانتوی دانشگاه نیست. قبل از انتخاب جنس مناسب باید جنس های مختلف مانتو را بشناسیم. مانتوها از پارچه ها مختلفی تهیه می شوند که هر کدام ویژگیهای خاص خود را دارند:
- مانتو تهیه شده از پنبه: مانتوهای پنبهای مناسب فصل گرما هستند چون حرارت را به راحتی عبور میدهند. پارچههای نخی به راحتی شسته و لگه گیری میشوند و بوی عرق در آنها باقی نمیماند اما به راحتی چروک میشوند و اتوی زیادی لازم دارند که باعث میشود به سرعت کهنه شوند.
- مانتو تهیه شده از کتان: کتان نیز نوعی از الیاف پنبه است که مقاومت و درخشندگی بالاتری دارد و در ضخامتهای مختلف تهیه میشود و نوع ضخیم آن میتواند گزینه مناسبی برای پاییز و زمستان باشد.
- مانتو تهیه شده از پشم: مانتوهای پشمی گرم و ضخیم و مناسب زمستان هستند اما گزینه مناسبی برای مانتوی دانشگاهی نیستند چون در محیط داخل و سرپوشیده صورت گرم شدن کاری از دست شما بر نمیآید.
- مانتو تهیه شده از ویسکوز: از الیاف مصنوعی هادی گرما است و جنس نرم و لطیفی دارد که می تواند در فصل گرما استفاده شود.
- مانتو تهیه شده از نایلون: نایلون نیز از الیاف مصنوعی است که معمولا با الیاف دیگر مثل پنبه ترکیب میشود. مانتوی نایلونی مقاومت بالایی در برابر سایش و کشش دارد و رطوبت کمی به خود جذب میکند، اما ممکن است نخ کش شود.
- مانتو تهیه شده ازپلی استر: پارچههایی با این جنس از الیاف مصنوعی اصلا چروک نمیشوند و خیلی سبک و مقاوم هستند و خاصیت اتو پذیری بالایی دارند.
مطالب مرتبط:
دیدگاه شما
سلام مهشید جان ، از مطالب خوبی که میگذاری ممنون .
امکانش هست در مورد مانتو شلوار پاییزی که نه حتما مختص دانشگاه باشه هم مطلب بگذاری ، من شهرستان هستم و دیر متوجه میشم که الان چی مده.و قصد خرید مانتو دارم ،انواب لارونی و مانتو های کتون اینجا اومده ولی خوب مانتوهای کتون تک رنگ و تنگ هرسال میاد ، نمیدونم مد هست یا نه .
ممنون گلم .
سلام یاسمین جان خیلی لطف داری. حتما در پست های بعدی به این موضوع می پردازیم
عالی بود این پست شما در مورد مانتو مناسب مرسی مهشید جان