ساناز شمس در
0

۸ خطای متداول شستشوی لباس و نحوه اجتناب از آن‌ها

۸ خطای متداول شستشوی لباس و نحوه اجتناب از آن‌ها

اگر آنقدر خوش شانس هستید که فردی در خانه برای شستن لباس‌هایتان دارید، احتمالاً نیازی به مطالعه این مقاله نخواهید داشت. با این حال اگر اخیراً خانه پدری خود را ترک کرده‌اید  و یا در خوابگاه هستید و می‌بایست لباس‌هایتان را بشویید، ما لیست ۸ خطای متداول شستشوی لباس را  برای شما  شرح داده و ۸ راه آسان نیز برای برطرف کردن آن‌ها ارائه می‌دهیم تا تضمینی بر پاک بودن و خوشبو بودن همیشگی جامه شما باشد. با «چی بپوشم» همراه باشید.

 

8 خطای متداول شستشوی لباس و نحوه اجتناب از آن‌ها

 

۱- خشکشویی: دایره بدون ضربدر = می‌توانید انجام دهید

۲- مواد شوینده: دایره بدون ضربدر = می‌توانید استفاده کنید

۳- خشک کن: با ضربدر = نباید استفاده کنید. یک نقطه = کم، دو نقطه = متوسط، سه نقطه = زیاد

۴- اتو: ضربدر = نمی‌توانید استفاده کنید. یک نقطه = کم، دو نقطه = متوسط، سه نقطه = زیاد

۵- دمای شستشو: یک نقطه = کم (۴۰ درجه)، دو نقطه = متوسط (۶۰ درجه)، سه نقطه= زیاد (۹۰ درجه)

 

۱- شستن لباس با آب خیلی داغ

به جز در مواقعی که لباس شما کثیف‌تر از حدی است که با شست و شوی عادی تمیز شود و یا لکه خون بسیار زیادی دارد، نباید لباس‌های خود را با بالاترین درجه‌ی شست و شو بشوئید زیرا لباس‌هایتان را به سرعت کهنه کرده و می‌پوساند.

چگونه اجتناب کنیم:

یک قانونی کلی وجود دارد که برای ۹۰ درصد لباس‌هایی مانند تیشرت‌هایی که هر روز می‌پوشید، لباس، سوئیشرت، جین‌ها، لباس زیر و غیره، درجه چرخش ۴۰ درجه، مناسب خواهد بود.

۲- خشک کردن بیش از حد با خشک کن

اگر فضایی مناسب برای پهن کردن و خشک کردن لباس‌هایتان ندارید، قابل درک است که نیاز داشته باشید لباس‌هایتان هرچه سریع‌تر خشک بشوند، اما استفاده بیش از حد از خشک کن، می‌تواند قد لباس‌های شما را کوتاه کرده و لباس آب برود.

چگونه اجتناب کنیم:

حتماً برچسب مراقبت از لباس را به دقت مطالعه فرمائید و پوشاک را در دمای پیشنهاد شده بر روی برچسب، خشک کنید. البته بهترین روش این است که لباس‌های خود را مقابل نور خورشید یا در هوای آزاد پهن کنید تا به صورت طبیعی خشک شوند.

8 خطای متداول شستشوی لباس و نحوه اجتناب از آن‌ها

۳- شستن همه لباس‌ها با یکدیگر

در نظر گرفتن زمان برای شست و شوی لباس‌ها در گفتار ساده‌تر از عمل است و معمولاً به همین دلیل است که همه لباس‌های کثیف با یکدیگر به صورت درهم در لباسشویی قرار می‌گیرند که البته، اغلب منجر به رنگ پس دادن از لباسی به لباس دیگر می‌شود.

چگونه اجتناب کنیم:

لباس‌های روشن را جدا از لباس‌های تیره بشوئید و اگر گمان می‌کنید احتمال دارد لباسی رنگ پس بدهد، یک رنگ‌گیر هم در حین شست و شو استفاده کنید.

۴- فراموش کردن تخلیه جیب‌ها

چه یک بسته آدامس باشد و چه تلفن همراه، هیچ کدام از آن‌ها را نباید وقتی لباس‌ها را می‌شوئید، در جیب لباس جا بگذارید.

چگونه اجتناب کنیم:

نیازی به گفتن نیست که چک کردن مجدد جیب لباس‌ها پیش از گذاشتن آن‌ها در ماشین لباسشوئی، از خراب شدن وسیله موجود در جیب لباس و خود ماشین لباسشوئی پیشگیری می‌کند.

۵- استفاده بیش از حد از مواد شوینده لباس

همیشه تمایلی برای استفاده بیش از حد و فراتر از مقدار استاندارد مصرف شوینده وجود دارد، با این حال استفاده بیش از حد تنها نتیجه‌ای که خواهد داشت، کفی ماندن لباس‌هایتان پس از تمام شدن فعالیت خشک کن خواهد بود. علاوه بر آن، استفاده‌ی افراطی از شوینده، ماشین لباسشویی شما را سریعتر از حد معمول خراب می‌کند.

چگونه اجتناب کنیم:

ماشین‌های لباسشویی مدرن و امروزی، از مقدار آب کمتری استفاده می‌کنند و مواد شوینده هم دقیق‌تر شده و برای هر نوع لباسی، شوینده‌ی خاصی تولید شده است؛ بنابراین نیازی به مصرف بیش از حد مواد شوینده نیست. برای شستشو از توصیه‌هایی که در برچسب لباس نوشته شده استفاده کنید و  در مصرف شوینده زیاده روی نکنید.

۶- خشک شوئی افراطی

همانند استفاده‌ی افراطی از خشک کن، خشک شوئی افراطی هم به دلیل گرما و مواد شیمیائی که در فرایند آن استفاده می‌شود، در نهایت پارچه را نابود می‌کند. خشک شوئی افراطی، در مورد کت و شلوار، اغلب سبب براق شدنشان می‌شود که قطعاً نخواهید پسندید.

چگونه اجتناب کنیم:

فقط هر ۶ ماه یکبار کت و شلوارها را به خشک شوئی بسپارید. برای لباس‌های دیگر سعی کنید تا جایی که امکان دارد بجای متوسل شدن به خشک شوئی، آن ها را در هوای آزاد پهن کنید و یا برس بکشید تا بوهای نامطبوع و بد را از لباس‌ها بزدائید.

۷- استفاده از چوب لباسی

چوب لباسی‌ها بدترین دشمن لباس‌ها هستند که حتماً شکل شانه کت‌ها و دوخت آن‌ها را در طی زمان نابود خواهند کرد. به هر قیمتی که شده از آن‌ها اجتناب کنید.

چگونه اجتناب کنیم:

از چوب لباسی‌های چوبی با کیفیت خوب برای آویزان کردن کت‌ها و لباس‌ مجلسی استفاده کنید. برای تیشرت‌ها، شلوارها و لباس‌های معمولی، چوب لباسی‌های پلاستیکی با کیفیت خوب نیز عملکرد مناسبی خواهند داشت.

۸- شستن زیاد / زود به زود کتان‌ها

شستن متداول کتان‌‌ها، سبب از بین رفتن رنگ طبیعی جین خواهد شد. در مورد جین‌هایی با کیفیت پائین هم متوجه کهنه شدن سریعترشان درصورت شستن با ماشین خواهید شد.

چگونه اجتناب کنیم:

عموماً اگر جین‌های کتان خالص با کیفیت خوب خریداری کرده باشید، توصیه می‌شود به مدت ۶ ماه تا هر زمان که می‌توانید از آن‌ها استفاده کرده و پس از آن، بشوئیدشان. در این مدت اگر جین لک شده بود، تنها به صورت موقت لکه زدائی نمائید و یا بیرون از محیط خانه و در فضای باز آویزانشان کنید تا با بوهای نامطبوع و بد لباس مقابله کنید. برای اطلاعات دقیق‌تر و حرفه‌ای‌تر درمورد شستن جین‌های تماماً کتان ، سایت «چی بپوشم» را همراهی کنید.

مطالب مرتبط:

۱- راهنمای نهایی شستن لباس‌ها

۲- راهنمای شستشوی انواع پارچه و لباس

۳- ترفندهایی برای شستشو و نگهداری لباس



دیدگاه شما

سارا هنجنی در تاریخ 29 مارس 2017

مطلب جالبی نوشته بودید دست شما درد نکنه



ارسال دیدگاه

نام :

پست الکترونیکی :