برای تکمیل زیبایی دستها، ناخنها باید ظاهر محکم و سالم داشته باشند. اگر نگران سلامت ناخنهایتان هستید اقدامات زیادی برای بهبود سلامت آنها وجود دارد. سعی کنید، نظافت و تمیز کردن ناخنها را در برنامه روزانه خود جای دهید. ناخنهایتان را به طور منظم کنترل کنید و مراقب علائم بیماری یا عفونتهای قارچی باشید. از کارهایی که باعث آسیب به ناخنهایتان میشود بپرهیزید. احتمالا شما هم با مشکلاتی مانند ناخنهای مات و سست و شکننده مواجه هستید. همه این مشکلات به دلیل کمبود یک یا چند عنصر مغذی در بدن هستند. در این مقاله سایت چی بپوشم تاثیر تغذیه مناسب برای سلامت ناخنها و تقویت ناخن را بررسی خواهیم کرد.
سلامت ناخنها هم مانند دیگر اعضای بدن به تغذیه سالم و مناسب وابسته است. شما میتوانید با مصرف مواد مغذی به ناخنهایتان استحکام بخشیده و زیبایی و سلامت را به آنها بازگردانید.
چند ماده غذایی ضروری برای سلامت ناخن
پروتئین
همانطور که میدانید ناخنها از پروتئینی به نام کراتین ساخته میشوند. کمبود پروتئین در رژیم غذایی روزانه، باعث کاهش رشد ناخنها، شکننده شدن و نازک شدن آنها میشود. پروتئین به میزان فراوان در مواد غذایی گوشتی وجود دارد. اگر رژیم غذایی روزانه شما شامل مواد گوشتی باشد، نیاز بدن به پروتئین تامین شده و لزومی برای مصرف پروتئین اضافی نیست.
مصرف مواد غذایی سرشار از ویتامین C , E
کمبود ویتامین C در بدن میتواند باعث کاهش سرعت رشد ناخن و تغییر شکل آنها شود. کمبود ویتامین C و فولیک اسید میتواند موجب سست شدن ناخن و افتادن ناخن شود. برای افزایش اثر ویتامین C میتوانید این ویتامین را همراه با مواد غذایی حاوی ویتامین E مصرف کنی، زیرا ویتامین E هم در سلامت ناخنها نقش موثری دارد. ویتامین E به بهبود گردش خون در بدن کمک میکند، گردش خون هم به اکسیژن رسانی بهتر به ناخنها کمک خواهد کرد.
مصرف مواد غذایی سرشار از ویتامین B
مصرف «بیوتین» هم میتواند باعث تقویت و رشد ناخنها شود و از سست شدن و شکنندگی آنها جلوگیری کند. با افزایش سن بدن نمیتواند به میزان لازم ویتامین B جذب کند و مصرف این ویتامین در رژیم غذایی اهمیت بیشتری پیدا میکند. قارچ، غلات، زرده تخم مرغ و آرد سویا از جمله منابع غنی بیوتین هستند. کمبود ویتامین B12 در بدن هم میتواند باعث ایجاد خشکی و تغییر رنگ و شکل ناخن ها شود.
داشتن رژیم غذایی حاوی روی (Zinc)
روی یکی از عوامل مهم سلامتی ناخن است. کمبود روی در بدن برروی سنتز پروتئین در بدن تاثیر میگذارد و در نتیجه میتواند باعث ایجاد لکههای سفید روی ناخنها شود. عنصر روی در گوشت قرمز و سفید و مغزها وجود دارد.
داشتن رژیم غذایی حاوی آهن
کمبود آهن در بدن هم میتواند باعث شکنندگی ناخنها شود. برای جلوگیری از کمبود آهن میتوان میوه های خشک شده، زرده تخم مرغ، جگر، گوشت قرمز و انواع دانهها را مصرف کرد.
داشتن رژیم غذایی حاوی گوگرد
گوگرد مسئول استحکام ناخن ها در بدن است. برای حل مشکل نرمی ناخنها میتوانید از منابع غذایی غنی از گوگرد از جمله تخم مرغ، پیاز، خیار، شلغم و کلم استفاده کنید.
علاوه بر مواد غذایی که در بالا به آنها اشاره شد، شکستگی در ناخنها میتواند نشانه کمبود آب در بدن باشد. ناخنهای شکننده توانی حفظ رطوبت را در خود ندارد. به همین دلیل خوب است از کرم مرطوب کننده برای مراقبت از کوتیکل ناخن استفاده کنید. کوتیکل ها، لایه ی نازکی از پوست در پایین ناخن، جایی که به انگشت متصل میشوند، هستند. اگر از کوتیکلها مراقبت خوبی نشود زود خشک میشوند، برای سالم نگه داشتن آنها، لایهای مرطوب کننده به آنها بزنید. استفاده از روغنها و کرمها نسبت به لوسیونهای سبک بهتر است. آکادمی درماتولوژی آمریکا برای مراقبت از کوتیکلها وازلین را توصیه میکند.
برای ناخنهای شکننده از لوسیونهای حاوی اسیدهای آلفا هیدروکسی و یا لانولین استفاده کنید
ناخنها معمولا به دلیل قرار گرفتن مکرر در محیط مرطوب شکننده میشوند. اگر فعالیت روزانه شما باعث میشود دستهایتان اغلب اوقات خیس باشد، مثل شستن ظرف، ناخنهایتان شکنده میشوند. برای حل این مشکل میتوانید از لوسیون استفاده کنید و به استحکام آنها کمک کنید. برای تاثیر بیشتر، به دنبال لوسیونهای حاوی اسیدهای آلفا هیدروکسی یا لانوین باشید. لیست مواد تشکیل دهنده لوسیونها را چک کنید و به دنبال موادی که باعث تقویت ناخنها میشود باشید. در حین انجام کارهایی از قبیل شست و شوی ظرف حتما از دستکش استفاده کنید. این کار ناخنهایتان را خشک نگه میدارد و از شکننده شدن آنها جلوگیری میکند.
مطالب مرتبط:
۱- بهترین پیشنهادها برای داشتن لاک ناخن زیبا و بادوام
دیدگاه شما