منظور از لباسهای ضدآب، لباسهایی است که الیاف آن به گونهای است که قطرات آب را از خود عبور نمیدهد. از نمونه بارز لباسهای ضدآب میتوان به انواع کت و گرمکنهای بارانی اشاره کرد که مخصوص آب و هوای بارانی و فصل پاییز است. این دسته از لباسها علاوه بر ضدآب بودن، بدن را گرم نگه میدارند در نتیجه یک انتخاب بسیار خوب برای پاییز است. اما لباسهای ضدآب نیز مانند سایر لباسها نیاز به تمیز شدن و شستشو دارد و ممکن است شستشو عادی آنها موجب آسیب دیدن بافت و الیاف آن شود. از این رو در این مقاله سعی کردهایم شما را با راهنمای جامع شستشو لباس های ضد آب آشنا کنیم.
روش صحیح شستشو لباس های ضد آب
پوشش اصلی الیاف ضدآب که از جذب شدن آب جلوگیری میکند، تفلون است. ماده تفلون معمولا عمر مشخصی دارد و پس از مدتی دیگر خاصیت خود را از دست میدهد و مانع جذب آب نمیشود اما اگر روش شستشو آن صحیح باشد برای مدتی طولانی شما میتوانید از خاصیت ضدآب بودن آن استفاده کنید. برای شستشو لباسهای ضدآب مانند کت، کاپشن و یا انواع گرمکن بارانی باید به چند نکته توجه کنید که در ادامه مطرح خواهیم کرد.
همیشه قبل از شستشو هر لباسی به خصوص لباسهای ضدآب برچسب اطلاعات مربوط به لباس را که به آن دوخت شده است را مطالعه کنید. این راهنما به شما کمک میکند تا متوجه شوید برای شستشو لباس و یا مراقبت از لباس به چه نکاتی باید توجه کنید.
دومین نکتهای که باید به آن توجه کنید، جنس لباس است. برخی از لباسهای ضدآب ممکن است از جنس چرم باشند و برخی دیگر به جنسهای دیگر مانند نایلون باشند. هر کدام از این الیاف روش شستشو خاص به خودشان را دارند.
در قدم بعدی بایستی لباس را کاملا چک کنید، جیبهای آن را خالی کنید و اگر دکمه یا زیپ دارد حتما آن را ببندید تا آماده شستشو شود.
یکی دیگر از مهمترین نکاتی که باید به آن توجه کنید این است که برای شستن لباسهای ضدآب از پودر شستشو لباسهای معمولی نمیتوان استفاده کرد بلکه باید از مواد شویندهای استفاده کرد که فاقد ماده آلکالین باشند و یا از شویندههایی که PH خنثی دارند و مخصوص شستشو لباسهای ابریشمی و پنبهای است، استفاده کنید و به خاطر داشته باشید هرگز برای شستن لباسهای ضدآب از هیچگونه ماده سفید کننده یا نرم کننده استفاده نکنید.
اگر میخواهید لباسهای ضدآب را در ماشین لباسشویی بشویید حتما آن را بر روی دور ملایم بگذارید و اگر با دست میشویید حتما به آرامی این کار را انجام دهید و از چنگ زدن آن خودداری کنید.
پس از اتمام مراحل شستشو لباس، نوبت به خشک کردن آن میرسد. بهتر است برای خشک کردن لباسهای ضدآب، هوای آزاد را انتخاب کنید اما اگر از خشک کن استفاده میکنید، پس از خشک شدن لباس، دوباره پس از بیست دقیقه آن را در خشک کن بیاندازید تا فرایند خشک شدن آن کامل شود و دوام لباس بالاتر رود.
روش دستهبندی لباسهای ضدآب برای شستشو
دستهبندی لباسها از نظر جنس و رنگ یکی از مهمترین مواردی است که حتما باید رعایت شود. همانطور که میدانید هر لباسی جنس متفاوت دارد و ممکن است روش شستشو آن با دیگری متفاوت باشد در نتیجه باید لباسهای را از نظر جنس و رنگ دسته بندی کرد تا هنگام شستشو لباسها دچار آسیب نشوند. برای دسته بندی لباسهای ضدآب ابتدا باید رنگ آنها را در نظر گرفت. معمولا لباسها را از نظر رنگی به سه دسته سفید، مشکی و رنگی تقسیم میکنند. سپس برچسبهای راهنمای هر لباس را مطالعه کرده و بر اساس الیاف و جنس مشابهی که دارند آنها را دسته بندی میکنیم.
به خاطر داشته باشید که میزان دمای آب و ماده شوینده که برای شستشو لباسها استفاده میکنید بسیار مهم است. علاوه بر این سعی کنید برای شستشو لباسهای رنگی به جای استفاده از پودر شستشو لباس از شویندههای مایع استفاده کنید زیرا شوینده پودری ممکن است لکههای سفید رنگی بر روی لباس شما باقی بگذارد. با رعایت تمامی موارد شستشو لباس های ضد آب شما میتوانید علاوه بر تمیز نگه داشتن لباسهایتان، میزان طول عمر و دوام لباسها را نیز بالا ببرید.
مطالب مرتبط:
۱- نحوه شستشوی لباس های مخصوص خشکشویی در خانه
۲- نحوه شستشو و نگهداری لباس مجلسی و لباس عروس
۳- راهنمای شستشوی انواع پارچه و لباس
دیدگاه شما
عالی بود