نرگس حسین زاده در
0

هفتمین جشنواره مد و لباس فجر را در چی بپوشم دنبال کنید

هفتمین جشنواره مد و لباس فجر را در چی بپوشم دنبال کنید

جشنواره مد و لباس فجر، با وجود اینکه در سال ۱۳۹۶ وارد هفتمین سال تاسیس خود شد ولی در این زمان کوتاه به نتایج و اهداف ارزشمندی در زمینه مد و لباس رسیده است. این جشنواره با اهدافی از جمله بسترسازی و ایجاد فرهنگ اسلامی ایرانی، معرفی نمادهای اسلامی، ترویج مد و لباس ایرانی اسلامی و تشویق مردم به پرهیز از مصرف الگوهای بیگانه و تقویت اقتصاد کشور با خرید لباس ایرانی هر ساله برگزار می‌گردد. این جشنواره در بخش‌های مختلفی از جمله، طراحی لباس، طراحی پارچه، طراحی اکسسوری، طراحی جواهرات، طراحی کیف و کفش و برگزاری شوی لباس‌های ایرانی اسلامی فعالیت می‌کند که اقشار و فرهنگ‌های مختلف ایرانی در این جشنواره به عرضه و نمایش لباس‌های سنتی ایرانی، لباس‌های اداری و مجلسی طبق فرهنگ و آداب ایرانی می‌پردازند. در این مقاله چی بپوشم به بررسی فعالیت‌های هفتمین جشنواره مد و لباس فجر در هفتمین سال تاسیس آن می‌پردازد.

نگاهی به تاریخچه مد و لباس در ایران

تصور اکثر افراد از مد، فریبی است که برای افزایش فروش از آن استفاده می‌‌کنند. ولی در واقع مد دارای تعبیر پیچیده‌تری است. تصور ما از مد، در واقع تصویری است که رسانه های غربی برای ما ساخته اند ولی در واقع مد به مد غربی ختم نمی‌شود. مد یک نماد بصری فرهنگی، اجتماعی قوی و بسیار متنوع در هر جامعه‌ای است. مد در هر جامعه‌ای بر اساس فرهنگ و تفکرات، باورهای اجتماعی، اقلیمی و اقتصادی خلق می‌شود. مد بسیار گسترده و وسیع است و به لباس ختم نمی‌گردد. زیور آلات، کیف و کفش و انواع اکسسوری هم می‌تواند در گستره وسیع مد جای گیرد. امروزه شاهد فعالیت‌ وسیع فعالان صنعت مد در جهت معرفی مد منطبق با فرهنگ غنی ایرانی اسلامی هستیم که از مهم‌ترین فعالیت‌ها در این صنعت می‌توان به جشنواره مد و لباس فجر اشاره کرد. ارائه الگوهای جدید برای تبیین مد ایرانی- اسلامی،  تعریف هویتی لباس، ایجاد نگاه تخصصی، گام برداشتن به سمت رفتارهای حرفه ای، هویت بخشی به رویدادهای تخصصی از طریق انتزاع فعالیت ها، مد سازی ایرانی _اسلامی و ترسیم ضرورت و اهمیت مد ولباس در جهت‌های مختلف از جمله فعالیت‌های این جشنواره است.

هفتمین جشنواره مد و لباس فجر را در چی بپوشم دنبال کنید

اهداف هفتمین جشنواره مد و لباس فجر

  • ایجاد بستری مناسب برای اشاعه و ترویج نمادهای ایرانی و توسعه مولفه های اسلامی- ایرانی درعرصه مد و لباس
  • معرفی پوشاک کاربردی و برتر کشور جهت افزایش تولید داخلی، تقویت اقتصاد مقاومتی با ایجاد اشتغال پایدار، تشویق مردم برای خرید کالا داخلی و پرهیز از مصرف الگوهای بیگانه
  • معرفی و قدردانی از چهره‌های ماندگار هنر، مد و لباس و صنعت نساجی و همچنین تشویق طراحان مد مستعد و تولیدکنندگان موفق صنعت نساجی و تولید پوشاک ایرانی
  • ایجاد بستری برای ورود مفاهیم علمی و پژوهش‌های تخصصی به عرصه مد و لباس و تعریف شاخه‌های هنر برای بررسی تحولات مد و پوشاک در جهان
  • بررسی ظرفیت کشور در زمینه مد، پوشاک و نساجی

هفتمین جشنواره مد و لباس فجر را در چی بپوشم دنبال کنید

بخش های هفتمین جشنواره مد و لباس فجر

  1. طراحی(مسابقه و نمایش): شامل طراحی لباس، طراحی پارچه، طراحی جواهرات و زیورآلات و طراحی کیف و کفش
  2. علمی، دانشگاهی: شامل رقابتی، غیر رقابتی و صنعت و فناوری‌های نوین
  3. نمایش
  4. نشست و کارگاه‌های علمی: شامل بین‌المللی، سازمان ها، انجمن ها، تشکل های مرتبط و موسسات هنری مد و لباس
  5. دستگاه های دولتی و نهادهای دولتی فعال
  6. موسسات و انجمن‌های هنری
  7. برگزارکنندگان رویدادهای مد ولباس: شامل استان ها و اقوام و عرضه محصولات کاربردی اسلامی ایرانی( فروش غیر متمرکز)

هفتمین جشنواره مد و لباس فجر را در چی بپوشم دنبال کنید

طراحی(مسابقه و نمایش)

ابعاد رقابتی

بخش طراحی(مسابقه و نمایش) به صورت رقابتی و در زمینه‌های متفاوت برگزار می‌گردد، شرکت کنندگان با عنواین مثل طراحان مستقل و لباس‌های تولیدشده( تن پوش جامع) می‌توانند در این مسایقات شرکت کنند. (تن پوش جامع لباسی است با مفهوم ج = جنس مناسب  الف= امنیت  م = مد  ع = عام   است). و اساس این تعریف این است که لباسی که طراحی می‌گردد و با تولید انبوه وارد بازار می‌شود و مورد قبول اکثر مردم است باید لز جنس خوبی برخوردار باشد و امنیت و پوشش کافی داشته باشد.

شرایط شرکت در مسابقه طراحی هفتمین جشنواره مد و لباس فجر

  1. ارسال طرح های اولیه‌، اجرای دستی یا رایانه‌ای، به صورت رنگی در قطع A3 (از سه زاویه روبه‌رو، پشت و پهلو) به همراه ارائه لباس تکمیل‌شده و ملحقات آن به دبیرخانه جشنواره (ملحقات شامل پوشش سر، شلوار و…) و اخذ کد رهگیری از طریق سایت.
  2. استاندارد سایز لباس‌ها می‌بایست بر مبنای سایزهای ۴۰-۳۸ زنانه و ۵۰-۴۸ مردانه باشد.
  3. آثار ارائه‌شده در هر مرحله توسط هیئت داوران مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت و در صورت کسب امتیاز به مرحله بعد راه خواهد یافت.
  4. نتایج در هر مرحله ازطریق سایت جشنواره و در زمان اعلام‌شده به اطلاع شرکت‌کنندگان خواهد رسید.
  5. در هر مرحله علاوه بر لباس، ارائه ملحقات هماهنگ نیز الزامی است.
  6. طرح‌های ارائه‌شده درصورت انطباق با اهداف جشنواره قابل بررسی است.
  7. ارائه مبانی نظری و شناسنامه طرح‌های ارائه‌شده در کلیه بخش‌ها (حداکثر۱۰۰ کلمه) الزامی است.
  8. هر طراح می‌تواند حداکثر با ۵ اثر، بدون تکرار در مسابقه شرکت کند.
  9. استفاده از محصولات تولید داخل در تهیه لباس امتیاز ویژه خواهد داشت.

هفتمین جشنواره مد و لباس فجر را در چی بپوشم دنبال کنید

معیارهای تخصصی طراحی لباس هفتمین جشنواره مد و لباس فجر

  • در نظر گرفتن نگاه حرفه ای به پوشش در طراحی لباس
  • خلاقیت، نوآوری در طراحی و ترکیب رنگ
  • روانشناسی طرح متناسب با نوع لباس برای اقشار مختلف جامعه
  • دقت در انتخاب صحیح پارچه با توجه به طرح و کاربرد لباس
  • استفاده از روش‌های مختلف الگوسازی، برای رسیدن به تن خور مناسب لباس در طرح نهایی
  • استفاده صحیح از تکنولوژی دوخت، پارچه و متریال مناسب
  • استفاده از فناوری‌های نوین در پروسه تولید
  • استفاده از پارچه و محصولات تولید داخل درتهیه ی اثر ، امتیاز ویژه خواهد داشت
  • تطابق با شاخص های فرهنگ عمومی و نشانه های اسلامی و ایرانی درامتیاز و بررسی اثر در هفتمین جشنواره مد و لباس فجر شایان توجه است.

هفتمین جشنواره مد و لباس فجر را در چی بپوشم دنبال کنید

بخش های مسابقه طراحی رقابتی

  1. پوشاک بانوان: شامل اجتماع، چادر و پوشش سر، مانتو و سایر پوشش خیابانی، مجلسی و مناسبتی و اداری
  2. پوشاک آقایان: شامل اجنماع، مجلسی و مناسبتی

غیررقابتی( ویترین ملی مد و لباس)

در هفتمین جشنواره مد و لباس فجر قسمتی با موضوع آزاد با حضور طراحان حرفه‌ای و صاحبان خانه‌های مد که تمایل به ارائه و نمایش آثار خود در بخش خارج از مسابقه دارند، اختصاص یافته است. هیات داوران این بخش بر اساس رزومه و سوابق افراد نسبت به حضور و عدم حضور متقاضیان تصمیم خواهد گرفت. ارائه آثار بر اساس موضوع اعلام شده از طرف جشنواره بصورت مجموعه حداقل دارای پنج طرح پس از احراز و تایید حضور الزامی است. این بخش مسابقه‌ با عنوان ویترین ملی برگزار می‌کند. بخش ویترین ملی جشنواره مد و لباس فجر دربردارنده برندهای برگزیده و برترین‌های لباس ایرانی است. طراحان برتر و تولیدکنندگان برندهای معتبر، که تولیدات آنها با کیفیت بالا و به طور انبوه وارد بازار شده است در این بخش شرکت می‌کنند. داوران در این بخش بر اساس رزومه هر کسی تصمیم‌گیری می‌کنند.

طراحی پارچه

طراحی پارچه روند ایجاد طرح‌هایی بر روی پارچه می‌باشد. وظیفه اصلی یک طراح پارچه تولید و طراحی عناصر هنری برای پارچه با در نظر گرفتن نکات فنی نساجی است که به صورت عمده در پوشاک و دکوراسیون استفاده می‌شود. برای استفاده از هنر طراحی پارچه در تولیدات داخلی و همگامی طراحان و صنعت گران صنعت نساجی و اتکا به افزایش باور ملی در الگو و طرح ایرانی روی پارچه و استفاده از جدید ترین تکنیک‌های در این عرصه، هفتمین جشنواره مد و لباس فجر بخشی را با عنوان طراحی پارچه در نظر گرفته است. طراحی روی پارچه، روش‌های مختلفی دارد که به اختصار به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

هفتمین جشنواره مد و لباس فجر را در چی بپوشم دنبال کنید

طراحی پارچه با رایانه

امروزه از برنامه‌های گرافیکی در مراحل طراحی مد نظیر طراحی تخت، تصویرسازی مد و ارائه و نمایش طراحی پارچه استفاده می‌شود. این نرم افزارها از یک سو مراحل طراحی پارچه را سرعت می‌بخشد و از سوی دیگر یک ساختار چشمی استاندارد برای بخش‌های تولید و بازاریابی ایجاد می‌کند. این بخش با هدف همگام‌ سازی آموزش دانشگاه با صنعت و ارائه نمونه چاپ شده به کارخانجات انجام می‌شود. در هفتمین جشنواره مد و لباس فجر نیز بخشی به این موضوع اختصاص داده شده است.

 طراحی پارچه با دست

این بخش کاملا ذوقی و هنری است که چه بخواهید چه نخواهید باید اهل حوصله و آشنا به شرایط و روحیات اجتماع و ارزش‌های اعتقادی مردم باشید تا بتوانید موفق شوید. این بخش هفتمین جشنواره مد و لباس فجر باهدف استفاده از نقش مایه‌‌های ایرانی و ارزش‌های اسلامی و کاربرد آن‌ها در انواع پارچه بمنظور ارائه این طرح‌ها به بخش صنعت برای تولید انبوه برگزار می‌گردد.

 طراحی پارچه و تکنیک

 در این بخش هر نوع تکنیک برای زدن انواع نقش، چاپ دستی و کامپیوتری، بافت و پارچه سازی قابل ارائه است  و محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.

شرایط شرکت در مسابقه پارچه

  1. طراحی انواع پارچه با الهام از نقش مایه‌های ایرانی و تاکید بر آن، در انواع پارچه مجلسی و رسمی پذیرفته می‌شود.
  2. محدودیتی در تعداد رنگ‌های به کار رفته در طرح پارچه وجود ندارد.
  3. طرح پارچه باید با اندازه واحد طرح: ۲۸×۲۱، واحد راپورت: A3 باشد.
  4.  آثار ارائه‌شده در هر مرحله از مسابقه، توسط هیئت داوران بررسی می‌شوند و در صورت کسب امتیاز به مرحله بعد راه خواهد یافت.
  5. در هر مرحله، نتایج ازطریق سایت جشنواره فجر و در زمان مشخص به اطلاع شرکت‌کنندگان خواهد رسید.
  6. طرح‌های ارائه‌شده درصورت تطبیق با اهداف جشنواره بررسی می‌شود.
  7.  ارائه مبانی نظری و شناسنامه طرح‌ ارائه‌شده در کلیه بخش‌ها( منبع الهام، نوع راپورت، نوع تکنیک، کالیته رنگ، ابعاد راپورت و ابعاد اجرا)  (حداکثر۱۰۰ کلمه) الزامی است.
  8. هر طراح می‌تواند حداکثر با ۵ اثر، بدون تکرار در مسابقه شرکت کند.
  9. استفاده از محصولات داخلی در تهیه طرح لباس امتیاز ویژه دارد.
  10. انتخاب اجرای دستی یا کامپیوتری به ‌عهده طراح است.

هفتمین جشنواره مد و لباس فجر را در چی بپوشم دنبال کنید

طراحی جواهرات و زیورآلات در هفتمین جشنواره مد و لباس فجر

بخش طراحی جواهرات و زیورآلات در جشنواره فجر از سال ۱۳۹۵ به این جشنواره افزوده شد. با توجه به اینکه طراحی کامپیوتری و سنتی طلا و جواهر به یکی از ضرورت‌های مهم در بازار کار طلا و جواهر تبدیل شده است، به منظور ترغیب طراحان زیورآلات و فعالان در این صنعت برای ارائه الگوهای ایرانی اسلامی و افزایش سطح آگاهی طراحان جواهرات، این جشنواره اقدام به برگزاری مسابقه طراحی در بخش رقابتی با موضوع خلیج فارس می‌نماید. این بخش دارای سه مرحله است:

  1. طرح های اولیه (Sketch) : طرح اولیه جواهرات و زیورآلات باید در قطع A3 به جشنواره ارائه شوند. هیچ محدودیتی در انتخاب روش و مواد مورد استفاده در طرح، وجود ندارد. علاوه بر این، مواردی چون کیفیت راندر و نمایش فلز و … مورد توجه هیئت داوران قرار می‌گیرد.
  2. طرح های سه بعدی رایانه‌ای (Render): در این بخش طراحان از نرم افزارهای مدل سازی برای طراحی جواهرات استفاده می‌کنند. رندر باید در موقعیتی باشد که بهترین جزئیات طرح را نمایش دهد. همچننین علاوه بر این موارد، داوران به معیارهای کلی دیگری همچون طراحی و کیفیت رندر را هم در نظر می‌گیرند.
  3. جواهرات و زیورآلات ساخته شده: به منظور ساخت این قطعات می‌توان از تکنیک‌های دستی، ریخته گری و تکنیک‌های مرسوم دیگر در ساخت طلا استفاده کرد. علاوه بر این، کیفیت ساخت نیز از مواردی است که مورد توجه داوران قرار می‌گیرد.

    هیأت داوران ۱۰ نفر هستند که سه نفر از صنعت طلا و جواهر و ۷ نفر از متخصصین رشته‌های مرتبط با طلا و جواهر و کارشناس دینی هستند. در این بخش جشنواره طراحان براساس جواهرات و زیورآلات روزمره با اولویت کاربری در اجتماع طرح‌های خود را ارائه می‌دهند. هر کسی می‌تواند با حداکثر ۵ اثر در این بخش جشنواره شرکت کند و طرح‌های ارائه شده خود را در صورت انطباق با اهداف جشنواره وارد مسابقه کند. لازم است شرکت‌ کنندگان در جریان باشند که آثار خارج از موضوع مسابقه مورد داوری قرار نخواهد گرفت.

معیارهای تخصصی هفتمین جشنواره مد و لباس فجر

  1. استفاده از عناصر ایرانی اسلامی در طرح های ارسالی به هفتمین جشنواره مد و لباس فجر
  2. رعایت اصول ارگونومی
  3. قابلیت تولید و رعایت استانداردهای فنی زرگری
  4. فلسفه طرح
  5. بهره گیری خلاقانه از مواد و گوهرها
  6. خلاقیت ، نوآوری و اصالت طرح
  7. توجه به موضوع اختصاصی مسابقه

 

طراحی کیف و کفش در هفتمین جشنواره مد و لباس فجر

اکثر طراحان مد می‌دانند که مهم‌ترین قطعه در تکمیل ست لباس، استفاده از کیف و کفش مناسب است. همچنین می‌دانیم که کیف و کفش مثل لباس، نیاز به طراحی دقیق دارد تا کاربردی و زیبا باشند. ظاهر زیبا و خوش پوش بودن فرد بستگی به تمام ظاهر وی دارد و البته پوشش پا و اکسسوری‌هایی مانند کیف از اصول درست لباس پوشیدن است.

هفتمین جشنواره مد و لباس فجر را در چی بپوشم دنبال کنید

ویژگی‌های طراحی کیف و کفش در جشنواره فجر

  • ارائه طرح به صورت دستی یا رایانه‌ای حداقل در ابعاد A4 و حداکثر A3
  • جزییات طرح همچون تکنیک مورد استفاده در طراحی و جنس مواد پیشنهادی و رنگ بندی‌های مد نظر قید شود.
  • از درج نام و مواردی که  طراح را معرفی کنذ، جدا خوداری شود در غیر اینصورت از بخش مسابقات حذف می گردد.
  • منبع الهام گیری در طراحی قید شود در صورت امکان عکس یا منبع الهام گیری درج شود.

معیارهای تخصصی

  • منطبق با فرهنگ اصیل اسلامی – ایرانی
  • به روز بودن و استفاده از معیارهای نوین طراحی
  • دوخت مناسب و با کیفیت
  • استفاده از مواد با کیفیت
  • خلاقیت و نوآوری
  • رعایت اصول طراحی و ارگونومی پا

برگزاری مسابقه زنده طراحی لباس

طراحی لباس در جشنواره فجر می‌تواند زمینه شناسایی توانمندی طراحان لباس را فراهم کند. این مسابقه گاهی به‌ شکل تیمی و گروهی برگزار می‌شود.

هفتمین جشنواره مد و لباس فجر را در چی بپوشم دنبال کنید

معیارهای شرکت در مسابقه

  1. متقاضیان شرکت در این بخش جشنواره فجر با گرایش لباس اجتماع بانوان می‌توانند با ثبت نام در سایت هفتمین جشنواره مد و لباس فجر آمادگی خود را اعلام کنند و کلیه سوابق تخصصی گروه سه نفره به همراه معرفی کامل خود را به عنوان رزومه بفرستند. پس از بررسی فرم‌های ارسالی و با توجه به مندرجات اعلامی و اولویت متقاضیان نسبت به انتخاب گروه اقدام می‌کنند و نتایج نهایی از طریق سایت جشنواره به اطلاع متقاضیان می‌رسد. گروه‌های راه یافته به مسابقه در مدت سه روز برپایی کارگاه زنده طراحی و دوخت لباس  آثار خود را ارائه می‌کنند و در نهایت گروه برگزیده به عنوان گروه برتر معرفی و در مراسم اختتامیه از ایشان تقدیر می‌شود.
  2.  مسابقه‌ای به این شکل، بصورت جدا برای تولیدکنندگان و با نام تجاری برند تولیدی آنان نیز فراهم خواهد شد
  3.  مسابقه‌ای بصورت مجزا مربوط به محصولات عفاف و حجاب نیز برگزار خواهد شد.

 

علمی، دانشگاهی

بخش رقابتی

ساماندهی رقابت در زمینه مد و لباس در مراکز علمی و دانشگاهی به ارائه دستاوردهای هنری و علمی زیادی می‌انجامد. این بخش متشکل از مقالات علمی و پژوهشی، ارائه یافته‌ها، تجربیات کاربردی، پایان‌نامه، طرح‌های پژوهشی و طراحی لباس ایرانی اسلامی بر روی کاغذ (طرح اولی) است.

 بخش غیر رقابتی

  بخش غیر رقابتی هفتمین جشنواره مد و لباس فجر با هدف نشست‌های علمی و کارگاه‌های آموزشی با حضور مراکز  آموزشی و  دانشگاهی به منظور ارائه دستاوردهای نوین در حوزه مد و لباس برگزار می‌گردد.

در این بخش مقالاتی که با شرایط مقالات علمی و پژوهشی به شرح ذیل تالیف شده مورد پذیرش می باشد.

  1. موضوع مقالات متناسب با موضوع ذکر شده باشد.
  2. تعداد عکس ها، نگاره ها، جداول و غیره حداکثر ۱۵ عدد و دارای کیفیت مناسب باشند .
  3. نو آوری و ابتکار در نوشتن مقاله مشهود بوده و قابلیت اجرا داشته باشد.
  4. چکیده، مقدمه، روش تحقیق، بدنه تحقیق شامل موضوعات مختلف، نتیجه، پی نوشت و فهرست بخش‌های اصلی یک مقاله است و هر مقاله می‌تواند بین ۳۰۰۰ تا ۴۰۰۰ کاراکتر باشد.
  5. پی نوشت های مقاله (اصلاحات و معادل‌ واژه‌ها، توضیحات و غیره) باید شماره گذاری شده و قبل از فهرست منابع با عنوان پی‌نوشت ذکر گردد.
  6. استفاده از هرگونه کادر یا تزئینات در صفحات مقاله ممنوع است.
  7. مقاله‌ها باید در ورد تایپ شده و به صورت فایل الکترونیک و یا لوح فشرده به همراه فایل فرم ثبت نام به ادرس الکترونیکی جشنواره و یا به دبیر خانه بخش علمی و دانشگاهی جشنواره ارسال گردد.
  8. مقالات علمی دانشگاهی نیز مثل بخش‌های دیگرنباید بیش از ۱۵ صفحه باشد.
  9. محورهای مقالات می‌تواند در تمامی حوزه پوشاک مانند: لباس، منسوجات، افزونه ها، کفش، و… باشد.

هفتمین جشنواره مد و لباس فجر را در چی بپوشم دنبال کنید

محور‌های مقالات

مقالات مورد قبول ارسالی برای هفتمین جشنواره مد و لباس فجر برای طراحی در زمینه مد و لباس برای استفاده همه اقشار جامعه، شاخص‌های ایرانی- اسلامی و ارزش‌های نظام جمهوری اسلامی ایران را باید در نظر داشته باشند. بنابراین محورهای مقالات در دو بخش اختصاصی و میان رشته‌ای با رویکردهای مختلف شامل: اقتصادی، فرهنگی، دینی، اجتماعی، علمی و دانشگاهی، فناوری های نوین و رقابت پذیر به شرح ذیر می‌باشد. از آنجا که لباس و مد موضوعی است چندوجهی که با ارتباط مستقیم با موضوعات میان بخشی و تاثیر گذار در جامعه امری است بسیار ضروری، لذا مقالات میان رشته‌ای و ارائه راهکارهایی برای ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی به صورت جدا مورد بررسی قرار می‌گیرد.

رویکرد فرهنگی اجتماعی

موضوعات اختصاصی

  1. جایگاه لباس ایرانی اسلامی در چشم انداز افق ۱۴۰۴
  2. طراحی خلاق  برای  حضور در عرصه تولید و توسعه پایدار
  3. مختصات مد و لباس در تناسب با سبک زندگی ایرانی اسلامی
  4.  نورواستاتیک
  5. روش های کاربردی توسعه و ترویج فرهنگ ایرانی اسلامی
  6. شاخص‌های لباس ایرانی و اسلامی منطبق با آموزه های دینی
  7. تعامل تاثیرگذار بین صنایع پوشاک با مد و لباس
  8. تولید (لباس ایرانی) مکاتب جدید  در حوزه مد و لباس ایرانی اسلامی با تمرکز بر دانش و ظرفیت های لباس اقوام ایرانی
  9.  ذائقه سنجی مصرف مد و لباس در ایران بر اساس مقتضیات استانی
  10. مدیریت زنجیره ارزش و تامین در صنعت نساجی و پوشاک
  11. بهینه سازی افزایش راندمان خطوط تولید  پوشاک
  12. نگرش سیستمی به صنعت مد و پوشاک با تأکید بر نقش دانشگاه، واحدهای صنفی و بازرگانی
  13. تعریف شاخص‌های علمی در خصوص نقش صنعت مد و لباس در ایران ۱۴۰۴
  14. نظام تبلیغاتی مد و لباس اسلامی و ایرانی منطبق با آموزه های دینی
  15. فناوری‌ها نوین و بین المللی در صنعت پوشاک و جزییات وابسته به آن (کفش، کیف، اکسسوری‌ها و …)
  16. تولید و تحلیل شاخص‌ها مد و لباس ایرانی اسلامی، توسعه و پیشرفت آن
  17. پارچه های هوشمند و فناوریهای نوین در پوشاک کاربردی و چند منظوره ها
  18. طراحی صنعتی و زنجیره ای پوشاک الگوسازی و سایزبندی
  19. ثمر بخشی و تاثیرات مدسازی ایرانی و اسلامی در جامعه کنونی

موضوعات میان رشته ای

  1. ترویج سبک زندگی ایرانی- اسلامی
  2. رویکرد جامعه شناسی در صنعت مد و لباس
  3.  رویکرد روانشناسی در صنعت مد و لباس
  4. بهداشت و پوشاک، لباس و هویت ملی
  5. لباس و اقتصاد ملی
  6. فرهنگ اجتماعی و لباس
  7. تاثیرات مد و لباس بر امنیت اجتماعی
  8. تاثیر پذیری متقابل فرهنگ اجتماعی و عمومی از صنعت مد و لباس
  9. نقش تشکل‌ها و نهادهای غیردولتی در عرصه مد و لباس
  10. مبانی دینی در پوشش اسلامی ایرانی
  11. نقش و جایگاه مد و لباس در اقتصاد ملی
  12. نقش مد و لباس در شاخص های اشتغال کشور و در سطح بین الملل
  13. نقش صنعت مد، لباس در پیشرانی سایر صنایع و حوزه های خدماتی
  14. تاثیر ملحقات لباس( زیورآلات/کیف و کفش) در مدسازی
  15. نقش مد و لباس در موضوع پدافند غیر عامل
  16. سایر موضوعات مندرج در سایت بنیاد ملی مد و لباس

ارائه یافته‌ها و تجربیات کاربردی هفتمین جشنواره مد و لباس فجر

این بخش شامل ارائه یافته‌های کاربردی، علمی و تجربی مرتبط با محورهای جشنواره بوده و نویسندگان می‌توانند در قالب مقالات، توصیفی، گزارش و یادداشت به ارائه نظرات و دستاوردهای پژوهشی و تجربه‌های شخصی مطابق با محورهای جشنواره پرداخته و افق‌های جدید پیش رو را ارائه نماید.

پایان نامه

در این بخش پایان‌نامه‌ها و مقالات مقطع  کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری به صورت جداگانه مورد بررسی قرار می‌گیرند و در هر مقطع  به برگزیدگان جوایزی اهدا می‌شود. پایان نامه‌های ارسالی نباید در هیچ یک از دوره@های قبلی جشنواره شرکت داده شده باشند و یا رتبه‌ای در دیگر جشنواره‌های مد و لباس کسب کرده باشند.

 طرح‌های پژوهشی

هدف از طرح‌های پژوهشی، ارتقای سطح علمی جشنواره و همچنین زمینه سازی و حمایت از تحقیقات پژوهشی است که یکی از ارکان مهم در راستای تحقق اهداف جشنواره است. لذا از محققان، پژوهشگران و اساتید دانشگاهی و حوزوی میان رشته‌ای مد و لباس برای ارائه طرح پژوهشی خود با موضوع خاص مد ولباس ایرانی اسلامی و موضوعات میان رشته‌ای مدو لباس دعوت . براساس موازین نظام بودجه و اعتبارات جشنواربه عمل می‌آید. در این بخش یک تا سه عنوان از طرح نامه‌های برگزیده دارای اعتبار خواهند بود.

 طراحی لباس ایرانی- اسلامی بر روی کاغذ(طرح اولی)

در این بخش از مسابقه جشنواره فجر، طراحی مد ایرانی اسلامی با محوریت ” طراحی لباس اجتماع با درنظر گرفتن شاخص‌های زیبایی شناسی برای تولید انبوه ” برای گسترش و ترویج فرهنگ عفاف و حجاب و همچنین ترویج استفاده از طرح های ایرانی و اسلامی در طراحی لباس‌ها مدنظر می باشد. طرح‌هایی که واجد امتیاز در بخش داوری باشند در طول جشنواره در معرض دید قرار می‌‌‌‌گیرند و پس از رایزنی‌های لازم  به سه نفر از برگزیدگان، جوایز نفیسی اهدا خواهد شد. این بخش از مسابقه برای دانشجویان رشته طراحی مد و لباس جذاب می‌تواند باشد.

شرایط ارسال آثار به مسابقه طراحی لباس ایرانی- اسلامی

  1. طرح باید بر روی کاغذ A3  و تکنیک آزاد ارسال شود.
  2. ذکر جنس پارچه استفاده شده در طراحی یا ارسال نمونه پارچه ضروری است.
  3. نوآوری، خلاقیت و کاربرد‌های ویژه لباس بیان شود.
  4. طرح‌هایی که با کیف، کفش و اکسسوری‌های دیگر ست شوند از امتیاز بیشتری برخوردار خواهند بود.

غیر رقابتی

برگزاری نشست‌های علمی و کارگاه های آموزشی

نشست های علمی و کارگاههای آموزشی هفتمین جشنواره مد و لباس فجر از جمله فعالیت‌هایی هستند که بستر انتقال تجربه و دانش را در رشته های مختلف مربوط به مد و لباس فراهم می‌آورد. در همین راستا بخش علمی، دانشگاهی، با دعوت از اساتید و نخبگان، اغنای روحیه کاوشگری جامعه علمی- دانشگاهی و پژوهشگران در جهت کسب معلومات و اطلاع از یافته‌های جدید در عرصه علم و دانش، نشست‌های علمی و تخصصی پرباری را با محوریت موضوع جشنواره برگزار می‌نماید. علاوه بر آن  برگزاری کارگاه آموزشی موجب گرد آمدن تجربیات و برقراری ارتباط مستقیم اساتید، پژوهشگران و دانشجویان می‌باشد. لذا کمیته علمی و دانشگاهی با شناسایی نیازهای  آموزشی  با دعوت از اساتید و پیشکسوتان در حوزه مد و لباس این کارگاه ها را برقرار می‌کنند. مشخصات دقیق و زمان این نشست‌ها  و کارگاه‌ها از طریق سایت قابل پی گیری است.

حضور مراکز علمی و دانشگاهی

در ششمین جشنواره بین‌المللی فجر در بخش غیررقابتی علمی و دانشگاهی جشنواره، بیش از ۲۰ موسسه شامل دانشگاه‌ها، آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای و مراکز آموزشی با چیدمان غرفه‌های خود در برج آزادی به ارائه دستاوردهای خود خواهند پرداخت. همچنین در روز اختتامیه جشنواره، غرفه‌ای برای ارائه دستاوردها و تجلیل از طرح‌های برتر برقرار می‌شود. و این با هدف شرکت دانشگاه‌ها به همراه برخی مراکز علمی در جشنواره در بخش‌های رقابتی برگزار می‌گردد. فضای نمایشگاهی و برگزاری کارگاهای آموزشی در روزهای برقراری نمایشگاه طبق زمانبندی مشخصی که در سایت اعلام می‌گردد، هر روز به یکی از  مراکز علمی آموزشی و دانشگاه‌ها  اختصاص داده می‌شود که می‌توانند دستاوردها و فعالیت‌های خود را در آن روز به نمایش بگذارد. دانشگاه‌های شرکت کننده در روز حضور خود می‌توانند از این فرصت یک روزه برای برگزاری کارگاه (ایده تا اجرا)، نشست علمی، ارائه دستاوردهای دانشگاه، مسابقه و … بپردازند.

صنعت و فناوری های نوین

نمایش صنایع نوین

  1. نمایش انواع الیاف و نخ و کاربرد آن در صنعت مد و لباس
  2. نمایش نوآوری در طراحی لباس و معرفی ماشین آلات مربوطه
  3. نمایش و ارائه اکسسوری پوشاک و برچسب‌های پوشاک
  4. نمایش تغییرات نوین و تکنیک‌های دوخت با ماشین آلات مدرن روز دنیا
  5. نمایش پارچه و عرضه انواع پارچه ظریف و ضخیم و تنوع در الیاف
  6. نمایش تکنیکهای چاپ و پارچه سازی  و روشهای نوین
  7. نمایش یراق آلات پوشاک
  8. نمایش تکنیکهای بسته بندی و تجهیزات فروشگاهی

 نشست ها و کارگاه های علمی

فهرست این نشست‌ها و کارگاه‌های آموزشی و علمی در سایت جشنواره فجر منتشر و اطلاع رسانی می‌شود. اجرای کارگاه‌های آموزشی هفتمین جشنواره مد و لباس فجر با همکاری دانشگاه و موسسات بین المللی اقدام به برگزاری کارگاه‌های تخصصی و نوین می‌کند. این کارگاه‌ها با بهره‌گیری از اساتید برجسته داخلی و بین المللی برگزار می‌شود. این بخش با رویکرد پژوهش‌ محور به‌منظور بهره‌گیری از ظرفیت‌های بین‌المللی و تأثیرگذاری الگوهای اسلامی- ایرانی در دنیا به‌ویژه کشورهای مسلمان، در این جشنواره فعالیت می‌کند. طراحان کشورهایی که از نظر دینی و فرهنگی با لباس‌های ایرانی هماهنگ هستند نیز در این بخش جشنواره حضور فعال دارند. بررسی دید طراحان برتر دنیا به ایجاد نقوش، منسوجات و فرم‌های پوشش، بررسی چگونگی افکار در طراحی و اجرای یک اثر پوششی، ایجاد فضایی برای ارائه طرح‌ها و ایده‌های طراحان با حضور کار‌شناسان، مقایسه توانایی طراحان داخلی و بین‌المللی و آسیب‌شناسی مدل‌های لباس موجود در جامعه، مهم‌ترین اهدافی هستند که این کارگاه‌ها دنبال می‌کنند.

اهداف مورد نظر هفتمین جشنواره مد و لباس فجر

  1. معرفی دستاورد‌ها و آثار طراحان و تولیدکنندگان لباس کشورهای دیگر به طراحان و تولیدکنندگان داخلی
  2. آشنا شدن فعالان حوزه مد و لباس کشور با روند مد و لباس در جهان
  3. انتقال دانش و تجربه در زمینه طراحی لباس، طراحی پارچه، تولید پوشاک و استفاده از فناوری‌های نوین در عرصه مد و لباس از خارج به داخل کشور
  4. آماده‌سازی طراحان و تولیدکنندگان داخل کشور در حوزه مد و لباس برای حضور در بازارهای بین‌المللی مد و لباس
  5. امکان ارتباط مستقیم میان فعالان حوزه مد و لباس کشور با فعالان بین المللی

سازمان‌ها، انجمن‌ها، گروه‌های مرتبط و موسسات هنری مد و لباس

در راستای معرفی فعالیت‌ها و دستاوردهای حوزه مد و لباس کشور جهت ارزش‌ دهی و هویت‌سازی و حمایت از فعالان این بخش جشنواره و ایجاد ارتباط حرفه‌ای و تعامل بین قسمت‌های مختلف صنعت مد و لباس توسط نهادهای دولتی و غیر دولتی، راه‌اندازی انجمن‌ها و موسسات فرهنگی- هنری،اتحادیه‌ها ودستگاه های عضو کارگروه  مقرر شد این مراکز به صورت مستقل در هفتمین جشنواره مد و لباس فجر حضور یابند.

دستگاه های دولتی و نهادهای غیر دولتی فعال

بسیاری از دستگاه های دولتی و نهادهای غیر دولتی فعال در عرصه مد و لباس کشور و عضو کارگروه ساماندهی مد ولباس و نهادهای مرتبط و یا بهره منداز خدمات این حوزه با ارایه درخواست و تایید ستاد برگزاری امکان حضور در جشنواره را خواهند داشت.

 موسسات و انجمن های هنری

حضور موسسات و انجمن‌های هنری در جشنواره فجر دارای شرایطی به شرح زیر است:

  1. گرفتن مجوز فعالیت در عرصه مد و لباس از کارگروه ساماندهی مد و لباس
  2. فعال بودن در چارچوب اهداف تعیین‌شده از طرف کارگروه ساماندهی مد و لباس
  3. ارائه طرح‌های مناسب براساس ماموریت‌های اعلام‌شده
  4. داشتن برنامه برای حضور در جشنواره
  5. برنامه‌ریزی برای رونمایی از آثار احتمالی در جشنواره

برگزارکنندگان رویدادهای مد و لباس

برگزارکنندگان رویدادهای مد ولباس می‌توانند در طول سال و با مجوز کارگروه ساماندهی مد ولباس، اقدام به برپایی جشنواره فجر بصورت ملی و استانی در شهر یا استان خود کنند.

اقوام و استان‌ها

در این بخش از جشنواره، همه استان‌ها با فرهنگ و آداب مختلف می‌توانند در استان خود نسبت به برگزاری جشنواره فجر استانی اقدام کنند. در این و انواع لباس های سنتی، بومی، دستاوردهای استانی و طراحی‌های مد ولباس مطابق با فرهنگ کشور و استان خود را ارایه دهند. همچنین علاقمندان می‌توانند با مراجعه به دفاتر کارگروه ساماندهی مد ولباس مستقر در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان خود اقدام به ثبت نام کنند. علاوه بر آن شرایط حضور کلیه فعالان مد و لباس کشور در هفتمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر در تهران مهیا است و امکان ثبت نام در تمام بخش‌های جشنواره وجود دارد. شاخص‌هایی که تمام دفاتر کارگروه ساماندهی مد و لباس جهت این فراخوان در نظر گرفتند شامل موارد زیر است.

  1. طراحی، تولید و عرضه لباس‌های محلی به صورت کاربردی
  2. طراحی، تولید و عرضه اکسسوری‌ها و لوازم جانبی برای لباس‌های محلی به صورت کاربردی
  3. نمایش چرخه تولید لباس‌های سنتی به صورت عملی و عینی
  4. نمایش مجموعه مقالات و گزارش‌های تخصصی مد و لباس.
  5. معرفی افراد و نخبگان حوزه مد و لباس استان متبوع و تکمیل بانک اطلاعات طراحان استان
  6. نمایش کتاب‌های تالیف شده مرتبط در استان، پایان‌نامه‌های دانشگاهی و کتاب‌شناسی تخصصی با موضوع مد و لباس

فراخوان هفتمین جشنواره مد و لباس فجر

 

عرضه محصولات کاربردی ایرانی- اسلامی (افتخار ساخت ایران)

درسال اقتصاد مقاومتی و بهره مندی از ظرفیت‌های داخلی هفتمین جشنواره مد و لباس فجر با همکاری و کمک همه ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان‌های صنعت معدن و تجارت استان‌ها، اتحادیه‌های عضو کمیسیون تولید و توزیع کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور و همچنین تمام اتحادیه‌های صنفی تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک و لوازم جانبی لباس به طور همزمان نسبت به فروش نمایشگاهی در مراکز عرضه اقدام مکنند و زمینه را برای عرضه و خرید محصولات ایرانی- اسلامی فراهم می‌آورند. این فروشندگان باید محصولاتشان دارای نشان با افتخار ساخت ایران در سراسر کشور باشد. برای شرکت در این جشنواره می‌توانند با مراجعه به اتحادیه‌های استانی مشمول این طرح، ادارات کل فر هنگ و ارشاد اسلامی استان خود یا سایت جشنواره در این طرح ثبت نام نمایند.

شرایط و مقررات کلی شرکت در جشنواره فجر

  1. شرکت در هفتمین جشنواره مد و لباس فجر بر اساس بخش‌های مختلف، برای تمامی طراحان، تولیدکنندگان، عرضه‌کنندگان و دانش آموختگان مد و لباس در سراسر کشور آزاد است.
  2.  همه متقاضیان با مراجعه به سایت و یا مراجعه حضوری به دبیرخانه جشنواره و با گذراندن مراحل می‌توانند در بخش‌های مختلف جشنواره ثبت نام کننند.
  3. همه طرح‌ها و مدل‌های پوشش در بخش مسابقه باید ابتکاری، ابداعی، مدرن و دارای قابلیت تولید انبوه باشند.
  4.  طرح‌ها و مدل‌های ارائه‌شده در تمام بخش‌های جشنواره باید مطابق با موازین اسلامی، فرهنگ و هویت ایرانی باشند.
  5. مطابق با ماده ۴ قانون ساماندهی مد و لباس، کلیه طرح‌های برگزیده جشنواره، مشمول حمایت قانونی حقوق مصنفان خواهند بود و بنابر درخواست متقاضی، پروانه مالکیت معنوی اعطا خواهد شد.
  6. به کلیه شرکت‌کنندگان که آثارشان به جشنواره راه یابد گواهی شرکت درجشنواره تعلق خواهد گرفت.
  7. متقاضیان حضور در جشنواره باید نسبت به تکمیل فرم‌های ثبت‌نام در بخش مورد نظر اقدام کنند.
  8. واجدین شرایط دریافت غرفه مستقل و یا عمومی و شرکت‌کنندگان بایدسایر شرایط حضور در نمایشگاه را که پس از اعلام پذیرش و ثبت نام از طریق سایت اعلام خواهد شد را رعایت کنند.
  9. در صورت به حد نصاب نرسیدن شرکت‌کنندگان هر بخش، دبیرخانه هفتمین جشنواره مد و لباس فجر مجاز به حذف آن بخش خواهد بود.
  10. کارگروه ساماندهی مد و لباس می‌تواند از اثر تحویلی تصویربرداری و به صلاحدید خود از آن در بخش‌های مختلف مانند نمایش یا ژورنال استفاده کند.
  11. کلیه شرکت‌کنندگان باید نسبت به تحویل آثار خود به دبیرخانه و دریافت آن در زمان‌بندی که توسط دبیرخانه جشنواره اعلام می‌شود اقدام کنند، در غیر این صورت دبیرخانه جشنواره هیچ‌گونه مسئولیتی در قبال آثار تحویلی نخواهد داشت.

 

مطالب مرتبط:

۱- تاریخچه برند ماکسیم ، یکی از برندهای معتبر پوشاک ایرانی

۲- همه چیز در مورد برند ایرانی هاکوپیان

۳- جدیدترین مدل کت و شلوار مردانه از برند خانه مد راد



دیدگاه شما



ارسال دیدگاه

نام :

پست الکترونیکی :