شاید اغراق نکرده باشیم اگر بگوییم که شستن لباس پشمی و یا بافتنی از کارهای سختی است که هر خانم و آقایی در طول زندگی با آن مواجه میشود. گاهی اوقات لباسهای پشمی آب میروند و گاهی هم اینقدر کوچک میشوند که دیگر به درد بچه همسایه میخورند! در این مقاله روش شستن لباس پشمی را به شما آموزش خواهیم داد.
لباسهای پشمی و اکرلیک جزو لباسهایی هستند که در زمستان کاربرد زیادی دارند. در عین حال که این لباسها در زمستان کاربردی و پراستفاده هستند نحوه شستشو و لکه بری و نگهداری از آنها به آسانی لباسهای نخی و الیافت مصنوعی نیست.
چگونه از لباسهای پشمی و اکرلیک نگهداری کنید
شویندهها معمولا با بالا بردن PH (خاصیت قلیایی) آب و همچنین افزودن قابلیت ضد باکتریایی، جرم ها و باکتری های مضر را از بین برده و باعث شستشویی بهتر می شوند. در طی فرایند شستشو مادهای به نام آلکالاین ایجاد میشود که رنگ لباسها را از بین میبرد. اگر میزان آلکالاینی که تولید میشود بالاتر از حد مجاز باشد. الیافت لباس آسیب میبیند و لباس سریعتر از آنچه که تصورش را بکنید رنگ و رو رفته و کهنه میشود. برای شستشوی لباسهای پشمی از آب داغ استفاده نکنید. بهتر است لباسهای پشمی را با آب ولرم بشوئید. دمای ۳۰ درجه معمولا دمای مناسبی برای شستشوی لباسهای پشمی است.
شستن لباس های پشمی با دست یا با ماشین لباسشویی؟
پشم الیافی ظریف است که در تولید لباسهای زمستانی کاربرد فراوان دارد. لباس های پشمی را میتوانید با ماشین لباسشویی بشویید به این شرط که کاملا به دستورالعمل درج شده روی لباس عمل کنید. هنگام شستشوی لباس های پشمی با ماشین لباسشویی این نکات را در نظر داشته باشید.
- دقت داشته باشید که روی برچسب لباس عبارت “قابل شستشو با ماشین لباسشویی” قید شده باشد.
- دستورالعمل نوشته شده روی برچسب لباس را به دقت انجام دهید.
- دفترچه ماشین لباسشویی را به دقت بررسی کنید و از برنامه شستشوی مناسب برای لباس های پشمی کمک بگیرید.
- لباس های پشمی هنگام شستشو و آبکشی نباید چلانده شوند، چون فرم خود را از دست میدهند.
نحوه شستن لباس پشمی در هفت مرحله
۱- فقط در صورت نیاز لباس پشمی را بشویید
شستن بیش از اندازه لباس های پشمی باعث رسیدن آسیب جدی به الیاف لباستان میشود. لذا تا زمانی که کثیف نشده است آنها را نشویید.
۲- قبل از شستن لباس پشمی را در آب خیس کنید
۳- ابتدا لکه بری کنید
قبل از شسشو ابتدا لکههای موجود در لباس را برطرف کنید. این مساله سبب می شود تا لکه بر روی لباس شما ماندگار نشود و لباس پشمی شما زودتر تمیز شود.
۴- از مواد شوینده مناسب برای شستن لباس پشمی استفاده کنید
هرگز از مواد سفید کننده قوی مانند وایتکس برای تمیز کردن لباس های پشمی استفاده نکنید، چرا که آسیب جدی به الیاف لباستان میزند. بهتر است از پودر صابون و یا پودر دستی برای شستن لباس پشمی استفاده کنید. ابتدا پودر صابون را در آب گرم حل کنید، سپس مقداری آب سر با آن مخلوط کرده و به لباس خیس شده اضافه کنید.
۵- لباس های پشمی را خیلی چنگ نزنید
لباس های پشمی را خیلی چنگ نزنید و نچلانید این مساله سبب می شود یا لباس تان پرز دهد!
۶- حتی الامکان از ماشین رختشویی استفاده نکنید
شستن لباس پشمی با ماشین رختشویی کار درستی نیست. اما اگه به هر دلیلی حوصله شستن لباس تان را به صورت دستی ندارید ماشین را در حالت شستشوی لباس های ظریف تنظیم نموده و از آب سرد و صابون برای شستن آن استفاده کنید. همچنین مدت زمان شستشو را در حالت طولانی قرار ندهید.
۷- لباس های پشمی شسته شده را آویزان نکنید
لباس پشمی را بعد از شستشو هرگز آویزان نکنید! این مساله سبب تغییر شکل لباس میشود. بهترین روش این است که ابتدا لباس را بر روی یک هوله تمیز قرار داده تا آب اضافی آن جذب شود و سپس بر روی یک سطح صاف آن را پهن نمایید.
نکات کلیدی شستن لباس پشمی
- اگر یک لباس پشمی آب رفت، آن را کاملا با آب سرد خیس کنید و به اندازه قبلی بکشید، این کار کمک میکند تا موهای فر شده در آب شل شوند و سپس آن را آب بکشید. و صاف پهن کنید تا خشک شود.
- آب داغ یا خشک کن گرم موجب آب رفتن لباس پشمی می شود و اندازه اش را کوچک خواهد کرد. حتی آب ولرم نیز خیلی داغ است.
- مالش و چنگ زدن لباس پشمی نیز موجب خراب شدن آن می شود (یعنی لباس آب می رود (کوچک می شود) و از لباسی نرم و خوش بافت و دارای بافت با کیفیت به لباسی نرم تر و البته با بافت سفت تر تغییر شکل خواهد داد). صابون و گرما نمدین ساختن بافت لباس پشمی کمک خواهند کرد.
- شلوارهای پشمی که بر روی برچسب آنها استفاده از خشکشویی قید شده را با استفاده از دست شستشو ندهید، چرا که بافت آنها نرم و نمدی شده و بیشتر شبیه به شلوارهای ورزشی می شود.
خشک کردن و اتو کردن لباس های پشمی
لباس های پشم موهر را با خشک کن، خشک نکنید. یک حوله تمیز را روی سطحی صاف پهن کنید، لباس پشمی را روی حوله قرار دهید و حوله را با لباس روی آن رول کنید و کمی فشار دهید تا آب باقی مانده بعد از شستشو از بافت پارچه خارج شود. وقتی آب اضافی لباس گرفته شد، پارچه را روی سطحی پهن کنید تا با جریان هوا خشک شود. هیچوقت از گرمای بخاری و یا شوفاژ برای خشک کردن لباسهای پشمی استفاده نکنید. اگر نیاز بود لباس پشمی خود را اتو کنید حتما از اتو بخار استفاده کنید. اگر اتو بخار در اختیار ندارید یک پارچه سفید و تمیز روی لباس پهن کرده و سپس لباس را اتو کنید. توصیه میشود که لباس پشمی را وقتی که خیس است اتو نکنید ابتدا لباس را خشک کنید و سپس نسبت به اتو کردن آن اقدام کنید.
مراقبت از لباس های بافتنی و اکرلیک
لباس های پشمی را از چوب رختی آویزان نکنید بلکه تا کرده و در کمد قرار دهید. احتمال بید زدگی در لباس های پشمی بالا است به همین دلیل نگهداری آن ها در محل خشک و در پوشش پلاستیکی توصیه می شود.
مطالب مرتبط:
دیدگاه شما