کرم ضدآفتاب SPF 30 خوب است یا کرم ضدآفتاب رنگی؟ برای بدن کدام را بخریم؟ آیا کرم ضدآفتاب رنگی با کرم بدون رنگ از نظر محافظت از پوست تفاوتی دارد؟ آیا محصولات ایرانی نیز همان کیفیت محصولات خارجی را دارند؟ و بسیاری از سوالها دیگر که به هنگام خرید کرم ضدآفتاب به ذهنمان میرسد. کرم ضد آفتاب مناسب چه ویژگی هایی دارد؟ ما در این مقاله به سوالات شما درخصوص کرم های ضد آب آفتاب پاسخ خواهیم داد.
SPF چیست؟
این یکی از اساسیترین سوالها است که هنگام خرید کرم ضدآفتاب و با دیدن اعداد و ارقام متعدد گیج میشویم. اما واقعا این شاخص چیست و چگونه به ما کمک میکند؟
کرم های ضد آفتاب شیمیایی یا همان Sunscreen ها حاوی مواد تشکیل دهنده ویژه ای هستند که به عنوان فیلتر عمل می کنند و باعث کاهش نفوذ اشعه ماوراء بنفش به پوست می شوند. این کرم های ضد آفتاب اغلب بی رنگ هستند و باعث ایجاد یک لایه نازک بر روی پوست می شوند. SPF مخفف عبارت “Sun Protection Factor” به معنی عامل حفاظت در مقابل خورشید است. جالب است بدانید که عدد بالاتر به معنی مراقبت بیشتر نیست. پزشکان خرید کرم ضدآفتابی را توصیه میکنند که SPF آن در بازهی ۱۵ تا ۵۰ باشد، نه بیشتر و نه کمتر. مطالعات نشان دادهاند که کرم ضدآفتاب با SPF بالاتر از ۵۰ حفاظت بیشتر ارایه نمیدهد و بسیاری از پزشکان استدلال میکنند برخی افراد تصور میکنند عدد SPF بالاتر به معنی دوام بیشتر بوده و منجر به عدم تجدید کرم شده و در نتیجه این افراد بیشتر در معرض سوختگی قرار میگیرند.
نحوه استفاده از کرم ضد آفتاب
حدود ۳۰ دقیقه طول میکشد تا کرم ضد آفتاب جذب پوست شود. ضد آفتابهایی که مخصوص لب هستند زمان بیشتری برای جذب شدن نیاز دارند، این زمان چیزی حدود ۴۵ تا ۶۰ دقیقه است. یکی از مواردی که هنگام استفاده از کرمهای ضدآفتاب باید در نظر داشته باشید این است که اگر از میزان کمی از ضد آفتاب استفاده کنید عملا تاثیری نخواهد داشت. کرم را کاملا روی پوست صورت خود پخش کنید و تا زمانی که رنگ سفید ضد آفتاب مشخص است کرم را روی پوست به آرامی بمالید. به یاد داشته باشید که اگر در معرض نور شدید آفتاب قرار دارید باید کرم ضد آفتاب را هر دو ساعت یکبار تجدید کنید. بعد از خرید کرم ضد آفتاب ابتدا آن را روی مچ دست خود امتحان کنید، اگر واکنش آلرژیک به کرم ضد آفتاب داشتید، انواع دیگر آن را امتحان کنید.
همه کرمهای ضد آفتاب از پوست محافظت میکنند؟
اما لازم است بدانید که تنها SFP نیست که در انتخاب کرم ضدآفتاب تعیین کننده است. اشعههای UVB (فرابنفش B) مسوول سوزاندن هم چنین برنزه کردن پوست و عامل اصلی ایجاد سرطان پوست هستند. با اینکه اشعههای UVA (فرابنفش A) هیچ سوختگیای ایجاد نمیکنند، بسیار عمیقتر به پوستتان نفوذ میکنند و باعث ایجاد علایم پیری مانند چروک، افتادگی پوست و لکه میشود. حفاظت از پوست در برابر هر دو اشعهی UVB و UVA مهم است، پس باید از ضدآفتاب هایی استفاده کرد که روی آنها نوشته شده باشد “Broad Spectrum” یا “Broad Spectrum UVA/UVB” به معنی طیف وسیع.
خاصیت ضدآب
بدن ما در هوای گرم آب خود را از طریق تعریق از دست میدهد و تعریق زیاد باعث پاک شدن کرم ضد آفتاب میشود. اگر در طول روز فعالیتهای سنگین بدنی مانند پیاده رویهای طولانی دارید حتما از انواع ضد آب این کرمها استفاده کنید. اما توجه داشته باشید که این کرمها ضدآب نیستند و تنها حدود ۴۰ تا ۸۰ دقیقه در آب دوام میآورند، پس اگر لب دریا میروید و یا استخر، حتما پس از هر بار خروج از آب کرم را تجدید کنید.
مطالب مرتبط:
۱- ۵ خاصیت آلوورا برای زیبایی پوست
۲- کرم ضد آفتاب مناسب چه ویژگی هایی دارد؟
۳- کک و مک چیست؟ و چگونه از آن پیشگیری کنیم؟
۴- همه چیز درباره رنگ مو آمبره و آموزش گام به گام تکنیک رنگ موی آمبره
دیدگاه شما
طبق شاخص جهانی پرتو فرابنفش، کشور ایران به طور میانگین دارای سطح زیادی از دریافت این اشعه است بنابراین اقدامات حفاظتی جهت به حداقل رساندن عوارض پوستی و چشمی مانند استفاده از کلاه¬های لبه¬دار، عینک¬های آفتابی استاندارد و کرم¬های ضدآفتاب ضروری می¬باشد.