مهفام میرزایی در
0

چرا نباید لباس ارزان بخریم؟

چرا نباید لباس ارزان بخریم؟

لباس های با کیفیت دوام بیشتری دارند، راحت ترند و از همه مهم تر با پوشیدن آن ها استایل شما بهتر می شود. اما با این وجود باز هم بیشتر افراد پول زیادی را صرف خرید لباس ارزان و بی کیفیت می کنند. اگر شما نیز جزو این دسته هستید لازم است این مطلب را بخوانید که چرا باید این کار را برای همیشه متوقف کنید. پس چرا نباید لباس ارزان بخریم؟

چرا نباید لباس ارزان بخریم؟

“اصل راحتی” را در لباس ها در نظر بگیرید
خرج کردن پول یک اصل اساسی دارد که به آن اصل راحتی می گویند: “ پول خود را برای جایی خرج کن که بیشتر وقتت را در آن میگذرانی“. برای همین صرف پول برای یک تشک مرغوب یا یک صندلی کار عالی از ضروریات است. اما ما تمام وقت خود را در داخل لباس هایمان می گذرانیم. پس چه چیزی می تواند مهم تر از لباس باشد؟ پس می ارزد که پول کافی برای خرید لباس های با کیفیت پرداخت کنید. در این مورد استثنائا پول می تواند خوشبختی بخرد. از دیدگاه سنتی خریدن پول سرمایه گذاری محسوب نمی شود اما خریدن راحتی دائمی و اعتماد بنفس و داشتن کمد لباس منظم و عالی ارزش سرمایه گذاری را دارد. شاید خریدن یک تیشرت 300 هزار تومانی ولخرجی باشد اما خریدن 3 عدد تیشرت 70 هزار تومانی با جنس عالی و راحت و ظاهر شیک قطعا یک سرمایه گذاری مناسب برای چند سال آینده زندگی شماست.

چرا نباید لباس ارزان بخریم؟

لباس های با کیفیت شما را زیباتر می کند
مردم در همه سایز ها و تناسبات اندامی وجود دارند اما لباس ارزان فقط به یک شکل مشابه تولید می شوند چون ارزان تر تمام می شود. پس اگر شما به آن شکل خاص نباشید آن لباس به تن شما بد دیده خواهد شد. بنابراین امکان دارد که یک لباس ارزان به تن کسی خوب و زیبا دیده شود ولی این احتمال بسیار کم است. همین عدم تناسب لباس با بدنتان همه اعتماد به نفس را از شما خواهد گرفت. اما لباس های با کیفیت برش های متنوعی دارند که برای همه نوع شکل و اندامی در نظر گرفته شده و این یعنی حتما یکی از ان ها مناسب تن شما است و با پوشیدن آن راحت و شکیل خواهید شد.

یک حساب سرانگشتی انجام دهید
به طور کلی لباس ارزان در طولانی مدت باعث صرفه جویی در هزینه نمی شود. آن ها خیلی زود خراب شده و باید جایگزین شوند پس با یک حساب سر انگشتی می توان فهمید که در طولانی مدت ضرر بزرگی را متحمل می شوید. یک فرمول در این مورد وجود دارد فاکتوری به نام “قیمت پوشیدن” که با رابطه زیر حساب می شود:
(قیمت لباس + هزینه نگهداری) تقسیم بر تعداد دفعات پوشیده شدن
با این فرمول می توان حساب کرد که یک شلوار جین 100 هزار تومانی با ده هزار تومان هزینه شستشو و نگهداری که 5 سال عمر می کند قیمت پوشیدنی برابر با 140 تومان دارد. اما یک شلوار جین 30 هزار تومانی با همان هزینه نگهداری و عمر یک و نیم سال قیمت پوشیدنش 170 تومان است. یعنی هم هزینه بیشتر و هم لباس زشت تر و ناراحت تر. کدام را انتخاب می کنید؟

چرا نباید لباس ارزان بخریم؟

از خرید احساسی اجتناب کنید
گاهی اوقات، لباس ارزان در خرید احساسی خریده می شود. برای جلوگیری از خرید های احساسی به این مطلب مراجعه کنید. از خرید لباس های با کیفیت نیز در خریدهای احساسی باید خودداری کرد. چون بعد از مدتی با انباری از لباس های پوشیده نشده و همچنین بدهی های پرداخت نشده مواجه می شوید.

از کیفیت لباس ها مطمئن شوید
فقط خریدن لباس گران کافی نیست. گاهی اوقات افراد بی وجودان لباس های بی کیفیت را با قیمت بالاتر تحت عنوان لباس های مرغوب به مشتری ها قالب می کنند. برای مقابله با چنین مواردی باید دانش شناخت لباس و پارچه را در خود افزایش دهید و بتوانید لباس مرغوب را از نامرغوب تشخیص دهید. برای شناخت پارچه مرغوب این مطلب را بخوانید. برای شناخت لباس مرغوب این نکات را در نظر بگیرید:

  • اگر پارچه لباس طرح دار است، آن را کنترل کنید تا مطمئن بشوید که طرح و الگوهای پارچه در قسمت دوخت و درزها، خصوصا در ناحیه شانه، یقه و جیب های دوخته شده به لباس، مرتب و یکدست باشد.
  • بافت و تار و پود پارچه را امتحان کنید. تارهای عمودی باید مستقیم از بالا به پایین لباس باشد و تارهای افقی باید با زاویه ۹۰ درجه نسبت به آنها امتداد داشته باشد.
  • نگاه کنید که آیا تمام کوک های لباس محکم و درست است یا نه. شما باید در هر ۲.۵ سانتی متر پارچه، حدود ۸ تا ۱۲ کوک ببینید.
  • به لبه های لباس دقت کنید. لبه های دوخته شده لباس باید تقریبا نامرئی و غیر قابل مشاهده باشد. لبه پایین لباس باید راست و مستقیم باشد و منحنی یا چین خورده نباشد.
  • قد پارچه را مقایسه کنید: شلوار، پیراهن، دامن یا هر لباسی که قصد خرید آن را دارید، از وسط درازای آن تا بزنید تا مطمئن بشوید که دو طرف چپ و راست متقارن است. چک کنید که طرف چپ و راست یقه از نظر شکل و اندازه برابر باشد.
  • اطمینان حاصل کنید که جیب های دوخته و وصل شده به لباس کاملا یکنواخت و صاف روی لباس قرار گرفته باشد و فاصله ای بین جیب و جلوی پارچه نباشد. وقتی که لباس را در حالت عمودی نگاه می دارید نباید جیبها آویزان بشود.
  • دقت کنید که آستر لباس با برش پارچه لباس منطبق باشد. آستر لباس باید به طور یکنواخت قرار گرفته باشد و نباید تا لبه انتهایی لباس امتداد داشته باشد.
  • مطمئن بشوید که دکمه ها و جادکمه ها محکم دوخته شده اند. معمولا هرچه پیراهن تعداد دکمه بیشتری داشته باشد، کیفیت بهتری نیز دارد. داشتن دکمه اضافی هم نکته مثبتی است.
  • قبل از خریدن پیراهن آن را امتحان کنید، دکمه های آن را کاملا ببندید. دقت کنید که دکمه ها در جای مناسب خود قرار گرفته باشد تا پیراهن در قسمت قفسه سینه از هم باز نشود.
  • اگر لباس زیپ دارد، زیپش را چند بار بالا و پایین بکشید تا مطمئن بشوید که به راحتی و نرمی حرکت می کند و گیر نمی کند. زیپ معمولا باید به رنگ لباس باشد.

و در آخر چند نکته:

  • حتی برند ها هم لباس هایی با کیفیت های مختلف دارند پس با دیدن نام برند کورکورانه آن را نخرید.
  • همیشه قبل از خرید لباس آن را پرو کنید تا از راحتی و خوش فرم بودن ان روی تن مطمئن شوید
  • برای لباس هایی که یک عمر خواهید پوشید قیمت نامحدودی هم بپردازید.
  • برای لباس های فصلی و لباس هایی که به ندرت پوشیده می شوند مثل مایو قیمت کمتری بپردازید.
  • لباس ها را اندازه تنتان کنید.
  • تعمیر و اندازه کردن لباس ها را خودتان یاد بگیرید.

مطالب مرتبط:

1- لباس گران يا ارزان؟ کدام را بخريم؟ قسمت اول

2- لباس گران يا ارزان ؟ کدام را بخريم؟ قسمت دوم

3- چگونه خريد احساسي را براي هميشه متوقف کنيم؟



دیدگاه شما



ارسال دیدگاه

نام :

پست الکترونیکی :