شاید بتوان جوش ها را به عنوان یکی از بدترین مشکلات پوست نامید. بر خلاف چین و چروک ها، جوش ها برای خودشان مدت زمان مشخصی ندارند. شما ممکن است در ۱۳ سالگی جوش بزنید و یا در ۵۰ سالگی. امروز برای شما مقاله ای را آماده کرده ایم که در آن به چند اشتباه بزرگ در برخورد با جوش ها به خصوص جوش های معروف به غرور جوانی و راه های مقابله با آن ها اشاره می کنیم . چرا به راحتی نمی توان از جوش های بلوغ خلاص شد در این مقاله به ارایه راهکارهای مناسب می پردازیم.
۱- صورتتان را به دفعات زیاد می شویید.
جوش زدن همیشه به این معنی نیست که صورت شما خیلی کثیف است. شستن زیاد صورت بیش از ۲ بار در روز به تنهایی جوش ها را زیاد نمی کند بلکه تنها مرطوب کننده ی طبیعی روی صورت شما را از بین می برد و جوش ها را برانگیخته تر می کند. ضمنا ضدعفونی کننده های پوست را کنار بگذارید و به دنبال پاک کننده های بدون کف باشید.
۲- پوسته پوسته شدن پوست عامل اصلی جوش نیست.
پوسته پوسته شدن پوست به از بین رفتن جوش نیز کمک نمی کند. قرار نیست که جوش ها قبل از خوب شدن به وضعیت وخیمی برسند. کافیست که وضعیت پوستتان را به آرامی با محافظ پوست های ترکیبی روزانه بهتر کنید. سعی کنید از روش لیزر یا استفاده از قرص یا طب سوزنی استفاده کنید تا اینکه جوش ها را قبل از خوب شدن ملتهب کنید.
۳- جوش زدن را معلول رژیم غذایی تان می دانید.
دکتر نظریان می گوید : ” مراجعین به من اکثرا دلیل جوش هایشان را آخرین وعده ی غذایی که صرف کرده اند می دانند. پرواضح است که وعده ی غذایی رشد جوش ها را تقویت می کند ولی حتی بهترین وعده های غذایی هم آن را درمان نمی کنند. اغلب افرادی را می بینم که سال هاست با پوستشان درگیر هستند و با کارهایی از قبیل قطع کردن نان، چربی و یا شکر از رژیم غذاییشان به دنبال درمان جوش هستند. معمولا هم به جوابی نمی رسند. یک وعده ی غذایی مناسب و مقوی داشته باشید، از مصرف غذاهای پر چرب بپرهیزیذ ، اما اجازه دهید که رژیمتان قسمتی از برنامه ی درمان جوشتان که شامل مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک هم هست قرار بگیرد. “
۴- فکر می کنید که همه ی راه ها را امتحان کردید چون که برخی از راه های منسوخ شده را امتحان کردید و جواب نگرفتید.
دکتر اسکات دونبار می گوید : ” افراد زیادی را می بینم که با جوش هایشان درگیر هستند و می گویند که همه ی راه ها را امتحان کردند و وقتی من روش درمانی آن ها را بازنگری می کنم میبینم که عمدتا ۶ روش منسوخ شده را امتحان کرده اند . بیشتر جوش ها نیاز به تجویز دارو دارند و من مطمعن هستم که به محض شروع یک پروسه ی درمانی برنامه ریزی شده می توانند به پیشرفت خوبی برسند. من معمولا از کرم های ویتامینی تجویز می کنم که قسمت سرسیاه جوش را متوقف می کند و از رشد آن جلوگیری می کند. همچنین برای افراد با وضعیت های وخیم تر عمل های سرپایی را برای خالی کردن یک سری قسمت های جوش پر شده با چرک پیشنهاد می کنم.
۵- شما به برنامه ی درمان جوشتان خیلی وابسته شده اید.
دکتر نظریان می گوید : ” طرز تفکری وجود دارد که یک لایه از داروهای درمان جوش برای درمان آن کافیست و استفاده زیاد از آن پوست شما را خشک می کند و باعث سوزش پوست شما می شود و نمی توانید برنامه را ادامه دهید. حتما به خاطر داشته باشید که بعضی از داروهای مربوط به پوست را باید به آرامی با پوستتان آشنا کنید و به پوست فرصت دهید تا با آن خو بگیرد. به جای استفاده ی بی مورد و بیش از اندازه از آن ، ما استفاده ی آرام و تدریجی را توصیه می کنیم. معمولا چند هفته ای طول می کشد تا جوش ها به داروهای تجویز شده عادت کنند، پس صبور باشید. “
۶- شما قصد درمان نقطه ای جوش ها را دارید.
جوشا زینچر پروفسور مرکز درمانی مونت سینای در نیویورک می گوید :
” برا داشتن صورتی پاک شما باید با جوش هایتان خیلی خوب رفتار کنید حتی با آن هایی که هنوز زیر پوستتان هستند و سر بر نیاورده اند. اگر شما فقط با جوش های بزرگ خوب رفتار کنید از رشد جوش های بیشتر جلوگیری نکرده اید و همیشه در حال انجام یک کار بیهوده هستید به جای اینکه پوستتان را پاک و تمیز کرده باشید. “
۷- باید طبق رژیم غذاییتان داروهای درمانی جوش را انتخاب کنید.
کارن همرمن می گوید ” مهم است که بدانید چه زمانی یک متخصص پوست به نتیجه ی قطعی برای تجویز یک دارو می رسد. ما تمام حالات ممکن را که مطمعن هستیم جواب می دهد را امتحان می کنیم. “
۸- شما از روش های خانگی و سنتی برای درمان استفاده می کنید.
دکتر نظریان می گوید ” آشپزخانه ی شما داروخانه نیست و هرچیزی که می خورید لزوما برای مالیدن روی پوستتان مفیذ نخواهد بود. قبل از اینکه لیمو و نمک را باهم ترکیب کنید و برای درمان جوش ها به صورتتان بمالید راجع به آن به صورت آنلاین تحقیق کنید. به یاد داشته باشید که پوست شما یک عضو ظریف است و PH خیلی چیزهای درون آشپزخانه باعث می شود که آن چیز برای مالیدن روی پوستتان نامناسب شود. حقیقت اینست که نهایتا داروخانه ها مواردی با ضرر خیلی کمتر را به شما پیشنهاد می دهند. “
۹- جوش ها را نادیده نگیرید.
همرمن می گوید ” بیشتر مواقع مردم تا موقعی که جوششان بسیار وضع وخیمی پیدا نکند به متخصص پوست مراجعه نمی کنند و اینجاست که درمان آن خیلی سخت تر است. اگر تا موقعی که جوشتان وضع زخم مانندی پیدا کند صبر کنید مجبورید از روش درمانی دیگری برای درمان آن استفاده کنید. “
مطالب مرتبط:
۱- معرفی راه های جلوگیری از ایجاد چروک پوست
۲- پوستی بدون لک با بهترین ماسک های خانگی
دیدگاه شما