امید جعفری در
0

روش‌هایی که بر عمر لباس‌هایتان می‎افزاید

روش‌هایی که بر عمر لباس‌هایتان می‎افزاید

خرید کردن لباس و با مد پیش رفتن به نوعی می‌تواند سرمایه‌گذاری باشد و هر سرمایه‌گذاری نیاز به مراقبت و نگه‌داری دارد. اگر حواستان به سرمایه‌هایتان نباشد به مرور زمان کم و کم خواهند شد. لباس بیشتر از سرمایه‌ها با زندگی روزانه شما درگیر هستند و باید به مراقبت از لباس بیشتر دقت کنید. در این مورد هم لباس‌های گران‌قیمت و لباس‌های روزانه که هر روز به تن می‌کنید از اهمیت بیشتری برخوردار هستند. لباس‌های گران‌قیمت از این لحاظ که واقعاً سرمایه‌گذاری کرده‌اید و لباس‌های روزانه به علت اینکه ابزار دست شما در کارهای روزانه و فعالیت‌های اجتماعی هست. مسلماً کسی دوست ندارد صبح روزی که جلسه دارد، شلوارش با یک حرکت ساده پاره شود و مجبور شود با لباس دیگر به جلسه برود. اما مراقبت کردن از لباس آن قدر که فکر می‌کنید سخت و طاقت‌فرسا نیست و کافی است امروز همراه «چی بپوشم» باشید تا نکات لازم در مورد مراقبت از لباس‌هایتان را یاد بگیرید.

نکاتی که در مورد مراقبت از لباس به شما گفته خواهد شد مربوط به همه لباس‌ها است و آن دسته از پوشاک که دارای جنس لطیف‌تر و حساس هستند را باید بر اساس روش‌هایی که قبلاً در چی بپوشم به آن پرداخته‌ایم، شستشو نمایید.

  • دست از شستن زیاد لباس‌ها بردارید. شستشو زیاد لباس باعث می‌شود بافت و رنگ لباس به مرور زمان از بین برود و عمر لباس شما کم شود. به جای این کار، لباس خودتان را با احتیاط بیشتر بپوشید تا لازم نباشد آن را هر بار بشورید. حتی اگر لکه‌ای وجود داشت لازم نیست کل لباس را بشورید و فقط همان قسمت را تمیز و آبکشی نمایید.
  • جین را کمتر از دیگر لباس‌ها بشورید. جین پارچه‌ای است که مقاومت زیاد و زیبایی خاصی دارد اما شستشو زیاد باعث می‌شود که حالت خودش را از دست بدهد و دوام آن به مرور زمان از بین برود. برای تمیز کردن جین معمولاً می‌توانید از بخار شور یا پارچه خیس استفاده کنید. یکی از ساده‌ترین راه‌ها آویزان کردن آن از دوش برای تماس با بخار حمام است.
  • برچسب روی پارچه‌ها را مطالعه کنید. شاید دیگر وقت آن رسیده است که برچسب روی پارچه‌ها را جدی بگیرید و قبل از اینکه همه لباس‌ها را با هم داخل لباس‌شویی رها کنید، آن‌ها را دسته‌بندی کنید و هر یک از دسته‌ها را بر اساس مراقبت‌های لازم بشورید. لباس‌ها معمولاً بر اساس پارچه و دوخت دارای برچسب و نکات مراقبتی خاصی هستند تا طول عمر آن‌ها کم نشود.

مراقبت از لباس

  • لباس‌های حساس را داخل محافظ قرار دهید. برای شستشو لباس‌های حساس می‌توانید از محافظ‌های خاصی استفاده کنید. این محافظ‌ها درصد آسیب رسیدن به لباس در ماشین لباس‌شویی را کاهش می‌دهند ولی در نهایت لباس حساس شما آسیب خواهد دید.
  • اگر لباسی دارید که با شستشو تغییر شکل می‌دهد بهترین کار این است آن را به صورت نم‌دار از لباس‌شویی بیرون بیاورید و به صورت جداگانه با روش خاصی خشک‌ کنید. زمانی که هنوز لباس رطوبت دارد اما قابل پوشیدن است، آن را با دست خودتان بکشید و به تن کنید تا روی بدن خشک شود. در این مورد، لباس حالت بدن شما را خواهد گرفت. اگر لباس خشک شده و بی شکل دارید هم می‌توانید آن را کمی خیس کنید و روش گفت شده را انجام دهید.

مراقبت از لباس

  • از خشک‌کن‌ها اجتناب کنید. این وسایل علاوه بر اینکه لباس را خشک می‌کنند، جیب شما را هم خشک خواهند کرد. استفاده از خشک‌کن‌ها علاوه بر اینکه لباس را در طول زمان نابود می‌کند باعث آسیب رسیدن به محیط‌ زیست هم می‌شود. سعی کنید لباس‌ها را در معرض آفتاب و هوا قرار دهید تا خشک شوند. برخی از لباس‌های حساس را نباید در مقابل آفتاب قرار دهید چرا که رنگ آن‌ها ممکن است بپرد. آن‌ها را با باد خنک می‌تواند خشک کرد.
  • لباس زیر را در معرض خشک‌کن قرار ندهید. حرارت زیاد ممکن است که ساختار لباس را از هم بپاشد و دیگر هیچ‌وقت لباس به حالت قبل خودش برنگردد.
  • لباس‌هایی که دارای قسمت‌های اسفنجی هستند را طوری بشورید که شکل اصلی لباس تغییر نکند. می‌توانید یک لباس دیگر دقیقاً در قسمت اسفنجی قرار دهید تا در حین شستشو، شکل اسفنج عوض نشود.

مراقبت از لباس

  • زمانی که لباس روی رخت خشک شده است به همان حالت و بدون اینکه آن را تا زده یا چروک کنید به محیطی با دمای پایین‌تر ببرید. اگر لباس گرم را خم یا تا کنید چروک‌های ابدی روی پارچه به وجود می‌آورید به همین دلیل برای خنک شدن لباس لازم است که آن را به صورتی که روی رخت بوده، در جای دیگر آویزان کنید تا سرد شود.
  • لباس‌های خودتان را در جالباسی روی هم انبار نکنید. انبار کردن لباس علاوه بر اینکه باعث چروک خوردن لباس‌ها می‌شود، لباس‌های حساس را هم از بین می‌برد. برای سازمان‌دهی جالباسی خودتان از گیره‌های لباس استفاده کنید تا لباس‌ها روی هم فشار نیاورند و به یکدیگر آسیب نزنند.

مراقبت از لباس

  • لباس‌ها را به گیره بزنید یا آن‌ها را از رگال آویزان کنید. لباس‌هایی که بدون گیره آویزان می‌شوند، شکل و حالت خودشان را به مرور زمان از دست می‌دهند و دلیل آن اتوکشی‌های متعددی که شما برای از بین بردن چروک‌های حاصل از انبار کردن آن‌ها به وجود آورده‌اید، است.
  • از اتوهای بخار دستی برای صاف کردن چروک‌ها استفاده کنید. مواقعی وجود دارد که وقت اتو کشیدن هم ندارید در این زمان‌ها فقط اتوبخار است که چاره‌ساز می‌تواند باشد. بدون اینکه زحمت و زمان زیادی لازم داشته باشد به‌سادگی چین‌وچروک‌های لباس را برمی‌دارد. علاوه بر این بخار آسیب کمتری نسبت به تماس مستقیم به پارچه می‌زند.

  • اگر لباس‌های فصلی خودتان در داخل جالباسی و کمد تا سال بعد ذخیره می‌کنید پیشنهاد می‌دهیم قبل از اینکه بخواهید انبار کنید حتماً آن‌ها را بشورید تا گرد و خاک، عطر و دوده‌ای که در طول مدت‌زمان استفاده روی آن نشسته است پاک شود. معمولاً این ترکیبات در گذر زمان پارچه را تخریب می‌کنند.
  • در مراقب از چرم‌ها دقت کافی به خرج دهید. چرم از موارد حساسی است که در اثر برخورد آب هم می‌تواند آسیب ببیند. سعی کنید لباس و کیف چرمی خودتان را با استفاده از محلول‌های خاص که معمولاً به صورت جداگانه به فروش می‌رسند تمیز و نگه‌داری کنید. همچنین اگر مدت‌زمان زیادی می‌خواهید از لباس چرمی استفاده نکنید، آن را داخل پوشش قرار دهید.

خریدن لباس شاید مهم‌ترین کار باشد اما مراقبت از لباس به اندازه خرید مهم است. نظرات و تجربیات خودتان را با ما در میان بگذارید. همچنین می‌توانید از مطالب مرتبط چی بپوشم در نگهداری و شستشو لباس‌هایتان کمک بگیرید.

مطالب مرتبط:



دیدگاه شما



ارسال دیدگاه

نام :

پست الکترونیکی :