امروزه یکی از ترندهای دنیای تکنولوژی، ساعت هوشمند است! این ساعتها علاوه بر زیبایی، قابلیتهای جالبی دارند که زندگی روزمره را برای ما کمی آسانتر میکنند. مثلا میتوانید از طریق آنها، نوتیفیکیشنهای گوشیتان را چک کنید و بدین ترتیب، در وقتتان صرفهجویی کنید. یا میتوانید در باشگاه و هنگام ورزش، ضربان قلب و میزان کالریای که میسوزانید را با آنها چک کنید. اپل، سامسونگ و فسیل، از معروفترین برندهایی هستند که ساعت هوشمند تولید میکنند. نکات مهم در انتخاب و خرید ساعت هوشمند کدامند؟ اگر برای خرید یک ساعت هوشمند عجله دارید و نمیدانید کدام برند را انتخاب کنید، با مقاله امروز چی بپوشم همراه باشید!
بررسی اجمالی و نکات خرید ساعت هوشمند
قبل از خرید ساعت هوشمند یا اسمارت واچ، به این نکات توجه کنید:
- حتما مطمئن شوید که ساعت هوشمندی که انتخاب کردهاید، با گوشیتان تطابق دارد. مثلا ساعت های اپل (اپل واچ) فقط با گوشیهای آیفون سازگار هستند. ساعتهای سامسونگ (سامسونگ گیر) با گوشیهای اندرویدی و آیفون سازگار هستند. اما اگر آنها را با گوشی دیگری جز سامسونگ استفاده کنید، نمیتوانید از تمام قابلیتهایشان بهرهمند شوید.
- اگر ورزشکار هستید، ساعتی انتخاب کنید که جی پی اس و سنسور ضربان قلب داشته باشد.
- هنگام خرید ساعت هوشمند، درباره عمر باتری ساعت سوال کنید. ساعتهای هوشمند هیبریدی که بیشتر شبیه به ساعتهای آنالوگ هستند، طول عمر باتری بیشتری دارند، اما صفحه نمایش لمسی (تاچ اسکرین) ندارند.
- مطمئن شوید که بند ساعت راحت بسته میشوید، همچنین اگر بخواهید، میتوانید به راحتی برای آن بند جایگزین تهیه کنید، بندهای قابل تعویض این ساعتها به ما کمک میکنند در کنار استفاده از تکنولوژیهای روز، شیک بپوشیم و آراسته به نظر برسیم.
- اپلیکیشنهای ساعت نیز مهم هستند، اما نه به اندازه طراحی، سازگاری، و ویژگیهای دیگر.
سازگاری با تلفن همراه هوشمند
ساعتهای هوشمند، برای همراهی با تلفن همراه هوشمند شما طراحی شدهاند. به همین دلیل، سازگاری آنها با گوشی بسیار مهم است. مثلا ساعتهای اپل را فقط با گوشی آیفون میتوانید استفاده کنید. بدین ترتیب، میتوانید اپلیکیشنهایی که دوست دارید را روی ساعتتان هم نصب کنید. یا ساعت سامسونگ Tizen-powered Gear S3 و Gear Sport با گوشیهای اندرویدی متعدد و همچنین آیفون کار میکنند، اما استفاده از این ساعتها همراه با یک دستگاه اندرویدی (و مخصوصا سامسونگ) آسانتر است.
ساعتهایی هم هستند که تکنولوژییشان دو برابر تلفنهای هوشمند پیشرفته است! اما استفاده این ساعتها زیاد رایج نیست.
صفحه نمایش ساعت های هوشمند
امروزه تقریبا تمام ساعتهای هوشمند یک صفحه نمایش رنگی و یا AMOLED دارند. این صفحه نمایشها شما را قادر میسازند عکسها، برنامهها و سایر قابلیتها را در رنگهایی زیباتر و درخشانتر مشاهده کنید. البته این مسئله باعث میشود طول عمر باتری کاهش یابد.
نوتیفیکیشن و آلرت ساعت های هوشمند
ساعتهای هوشمند خوب، برای هر تماس، هر پیام و هر چیزی دیگری به شما نوتیفیکیشن میدهند. این کار باعث میشود بفهمید آیا تماس یا پیام ورودی، ارزش پاسخ دادن سریع را دارد؟! اما باید چک کنید که ساعتتان از نوتیفیکیشن شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک، اینستاگرام، توئیتر و غیره نیز پشتیبانی میکند یا خیر. مطمئن شوید که میتوانید به راحتی تمام نوتیفیکیشنهایتان را چک کنید، حتی اگر همان لحظه متوجه آنها نشوید.
اپلیکیشنها و تصاویر پسزمینه
بعضی از مدلهای ساعتهای هوشمند، صدها و حتی هزاران اپلیکیشن دارند! امروزه اپل واچ، با بیش از ۲۰ هزار اپلیکیشن، در این رقابت رتبه اول را دارد! اپل واچ از اپلیکیشنهای فارسی مانند اسنپ، زودفود، تقویم فارسی، و انواع و اقسام شبکههای اجتماعی دیگر نیز پشتیبانی میکند. شما میتوانید در اپاستوری که بر روی ساعتتان نصب است، این اپلیکیشنها را دانلود کنید.
ضربان قلب و جی پی اس
بیشتر ساعتهای هوشمند، برای اندازه گیری ضربان قلب و ردیابی، به تلفن هوشمند متکی هستند. اما بعضی از آنها ضربان سنج یا جی پی اس درونی دارند و بدین ترتیب بدون نیاز به تلفن هوشمند، بر فعالیتهای شما نظارت میکنند. البته به یاد داشته باشید که استفاده از جی پی اس و ضربان سنج، طول عمر باتری ساعت شما را کاهش میدهد. بهتر است در صورتی که به آنها نیازی ندارید، غیر فعالشان کنید.
پاسخ به تماس و پرداخت از طریق موبایل
شما هم دوست دارید از طریق ساعتتان به راحتی با کسی تماس بگیرید یا به تماسهایتان پاسخ دهید؟ ساعتهای هوشمند شما را برای این کار قادر میسازند! حتی مدلهای جدید اپل واچ (واچ ۳) و سامسونگ گیر (گیر ۳)، به طور جداگانه از سیمکارت پشتیبانی میکنند. در نتیجه شما میتوانید حتی بر روی ساعتتان هم از اینترنت همراه استفاده کنید!
همچنین، امروزه بسیاری از ساعتهای هوشمند، از جمله اپل واچ و ساسونگ گیر، دارای تراشه های NFC هستند. این به این معناست که شما میتوانید از آنها برای پرداخت هزینههای مختلف استفاده کنید؛ حتی بدون اینکه تلفن همراه هوشمندتان در نزدیکی ساعتتان باشد!
اپل واچ، اپل پِی دارد. ساعتهای هوشمند سامسونگ، سیستم پرداختی مخصوص به خود یعنی سامسونگ پِی را دارند. ساعتهای هوشمند اندرویدی دیگر (مانند ال جی، هوآوی، و تگوئر) نیز اندروید پِی دارند.
راهنمای خرید ساعت هوشمند – پاسخ به تماس و پرداخت
طول عمر باتری و شارژ باتری
طول عمر باتری اکثر ساعتهای هوشمندی که صفحه نمایش رنگی دارند، بین یک یا دو روز است. برای همین، قبل از خرید به این فکر کنید که دوست دارید هر چند روز یک بار ساعتتان را شارژ کنید. اصلا حوصله دارید که علاوه بر شارژ گوشی، دو روز یک بار هم ساعت هوشمندتان را شارژ کنید؟!
اگر از ساعتهایی که قابلیت پاسخ به تماس را دارند، زیاد استفاده کنید، زود شارژ خالی میکنند. مثلا اگر از اپل واچ به همه طریق استفاده کنید، باتریاش ۱۸ ساعت بیشتر عمر نمیکند.
راهنمای خرید ساعت هوشمند – طول عمر و شارژ باتری
قیمت ساعت های هوشمند
ساعتهای هوشمند، با توجه به قابلیتها و لوازم همراهشان، رنج قیمت متفاوتی دارند. مدلهای قدیمیتر ساعتهای هوشمند را با قیمت ۱۰۰ دلار هم میتوانید تهیه کنید. اما قیمت مدلهای جدیدتر، از ۲۰۰ دلار شروع شده و به ۱۴۰۰ تا ۱۶۰۰ دلار هم میرسد! مثلا قیمت اپل واچ ۳ با قاب آلومینیومی و بند سیلیکونی، بدون جی پی اس درونی، ۳۲۹ دلار است. اما یک مدل اپل واچ هم وجود دارد (اپل واچ ادیشن) که قابش از جنس سرامیک است و جی پی اس درونی هم دارد. قیمت این مدل اپل واچ، ۱۳۴۹ دلار است! به همین دلیل بهتر است قبل از خرید فکر کنید و ببینید چه چیزی بیشتر برایتان مهم است و دوست دارید برایش هزینه کنید.
راهنمای خرید ساعت هوشمند
نتیجهگیری
هنگام خرید تمام قابلیتهایی که برایتان گفتیم را به خوبی بررسی کنید، ببینید قرار است از ساعت هوشمندتان برای چه کارهایی استفاده کنید. آیا این کارها، ارزش هزینه کردن را دارند؟!
مطالب مرتبط:
۱- ۳۰ مدل ساعت مچی مشکی مردانه
۲- تاریخچه ساعت های سوئیسی سواچ
دیدگاه شما
عالی بود