نرگس حسین زاده در
0

راهنمای خرید و آشنایی با انواع پارچه فاستونی

راهنمای خرید و آشنایی با انواع پارچه فاستونی

فاستونی نوعی پارچه پشمی ساده یا نخی است که برای دوختن کت و شلوار، کت و دامن، مانتو و … به کار می‌رود. مواد اولیه در تولید محصول انواع نخ فاستونی شامل پشم، مخلوط پشم و کرک و مخلوط پشم و پلی استر می‌باشد. چی بپوشم در این مقاله انواع پارچه فاستونی را به شما معرفی می‌کند و نحوه خرید، مشخصات بهترین پارچه فاستونی و برندهای معتبر این نوع پارچه را به شما معرفی خواهد کرد. این مقاله راهنمای ارزشمندی برای تولیدکنندگان حوزه مد و لباس خواهد بود.

تاریخچه پارچه فاستونی

در تاریخچه پارچه فاستونی (worsted fabric) آمده است که این نوع پارچه ابتدا در شهر بوستون آمریکا تولید شد و بعد در ایران با نام فاستونی شهرت یافت. در تاریخچه پارچه فاستونی در ایران می‌خوانیم که از اولین پارچه‌هایی که در ایران به مرحله تولید رسید، پارچه فاستونی بود. کارخانه فاستونی بافی در شهر اصفهان گواه این مطلب است که این قطب نساجی از پیشگامان عرصه صنعت تولید پارچه بوده است.

معرفی پارچه فاستونى

برای این پارچه تعریف های مختلفی از اهل فن نقل شده اما به زبان ساده می توان گفت، پارچه ای ساده با الیاف طبیعی حیوانی مثل پشم، الیاف مصنوعی یا مخلوطی از هر دو است. عرض پارچه فاستونی در حالت معمول در ایران ١۵٠ سانتی متر می‌باشد که می‌تواند در وزن‌های مختلف و با طرح ساده یا طرح‌دار مثل چهارخانه و راه راه تهیه شود. اختلاف وزن ( تراکم بافت ) و میزان پشم به کار رفته و نخ فاستونی از عوامل اصلی و تاثیرگذار در نرخ پارچه فاستونی می‌باشد. پارچه فاستونی پارچه‌ای ساده است که در سه نوع تولید شده با الیاف طبیعی مثل پشم، الیاف مصنوعی مثل مواد پلی استر یا مخلوطی از هر دو به مرحله تولید می‌رسد. الیاف پارچه‌های فاستونی نخی، از ترکیب پشم، کرک و یا مواد پلی استر تولید می‌گردد. پارچه‌هایی که درصد پشم بیش‌تری دارند، نرم و لطیف هستند و کمی سنگین‌تر از فاستونی‌های ویسکوز می‌باشند. به دلیل طبیعی بودن این الیاف، فاستونی پشمی چروک پذیری بیشتری دارد. این پارچه‌ها در مقایسه با فاستونی پلی استر قیمت بیشتری دارند. در مقابل فاستونی‌های پلی‌استر و ویسکوز الیاف پلاستیکی دارند و کمتر چروک می شوند. این پارچه‌ها در لباس حالتی خشک‌ با انعطاف‌پذیری پایین دارند، که قیمت پایین‌تری نسبت به نوع اول نیز دارد. فاستونی‌های بسیار عالی از درصدهای متفاوت پشم و پلی استر تولید می‌گردند و هرگز به طور کامل پشم یا پلی‌استر نیستند. درصد این الیاف در پارچه تعیین کننده مشخصات ظاهری و قیمت آن است.

راهنمای خرید و آشنایی با انواع پارچه فاستونی

پارچه فاستونی پشمی

از فاکتور‌های یک پارچه فاستونی خوب و درجه یک، مقدار پشم به کار رفته در آن است. پشم گوسفند برای ساخت لباس و پوشاک زنانه و مردانه مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع پشم گوسفند الیاف حیوانی گوسفند است. امروزه نزدیک به دویست نژاد گوسفند در جهان وجود دارد و همه آنها براساس نوع پشم دسته بندی می‌گردد. همچنین پشم از الیاف مقاوم به شمار رفته و از آنجا که هوای متراکم شده را در خود حفظ می‌کند باعث می‌شود بدن فرد در مقابل تغییرات دما مقاوم گردد. همچنین پشم علاوه بر رنگ پذیری عالی، مقاوم در برابر اشتعال و عبور امواج ماورابنفش می‌باشد که هر کدام از این عوامل در کیفیت پارچه فاستونی تاثیر می‌گذارد. پشم به کار رفته در پارچه‌های فاستونی از صفر تا صد می‌تواند متفاوت باشد اما درصد های ۴۵ / ۵۵ – ٢۵ / ٧۵ – ٢٠ / ٨٠ – ١٠ / ٩٠ پرمصرف‌ترین نوع آن در بازار پارچه است. در بین این اعداد، عدد کوچک‌تر نشان دهنده درصد پشم است. برای مثال، فاستونی ۴۵ – ۵۵ دارای ۴۵ درصد پشم می‌باشد.

راهنمای خرید و آشنایی با انواع پارچه فاستونی

پارچه فاستونی در صنعت نساجی

پارچه های فاستونی در انواع مختلف برای دوخت کت و شلوار بسیار مناسب هستند. کت و شلوار لباس مشترک بین ملل مختلف است و تقریبا در تمام کشورهای دنیا از آن استفاده می‌شود. در میان برندهای مختلف پارچه فاستونی، برخی از آن‌ها، برای دوخت انواع کت شلوار شیک و مرغوب، محبوبیت بیشتری دارند. اکثر آقایان در سال حداقل یکبار قصد خرید کت شلوار فاستونی یا یک قواره پارچه جهت دوخت حداقل یک شلوار را پیدا می‌کنند و به همین دلیل آشنایی با این نوع پارچه برای آن‌ها اهمیت پیدا می‌کند. البته نباید خرید خانم‌ها در زمینه خرید فاستونی، برای دوخت مانتو و کت و دامن نادیده گرفت زیرا خانم‌ها بیش‌ترین مشتری‌های این پارچه به حساب می‌آیند. محبوبیت فاستونی به اندازه کافی قدرت داشته که حجم عظیمی از سرمایه‌گزاری پارچه را به خود اختصاص دهد. بورس فروش پارچه فاستونی همیشه با معاملات پر رونق در کسب و کار همراه است. با توجه به مصرف بسیار بالای پارچه فاستونی، می‌توان نتیجه گرفت که تولید و عرضه آن با سود چشمگیری همراه است.

راهنمای خرید و آشنایی با انواع پارچه فاستونی

روش خرید پارچه فاستونی

پارچه های فاستونی بسیار متنوع هستند به طوریکه اگر بخواهیم خیلی کوتاه بیان کنیم، پارچه فاستونی تا سال‌ها قبل تنها پارچه‌هایی بودند که در بافت آن تنها پشم به کار رفته بود، و هر چقدر درصد پشم به کار رفته در پارچه بالا می‌رفت، مرغوبیت و کیفیت پارچه بهتر بود و اگر مقدار نخی نیز در بافت آن به کار می‌رفت، پارچه ظریف‌تر و با لطافت می‌شد. اما چند سالی است که شاهد تولید پارچه‌های شبه فاستونی یا فاستونی مصنوعی هستیم که پشم ندارند و از ویسکوز یا همان پنبه مصنوعی برای مرغوبیت آن استفاده می‌گردد. همین حد شناخت، می‌تواند برای خریدی صحیح کافی باشد و نیازی به نکات ویژه و تخصصی نیست.
هنگام خرید پارچه فاستونی، بسته به نیاز و مدل لباسی که قرار است بدوزید و هزینه‌ای که می‌توانید پرداخت کنید با فروشنده مشورت کنید، اگر قرار است لباسی برای مکان‌های رسمی و جلسات کاری بدوزید بهتر است پول بیشتری خرج کنید تا پارچه‌ای با مرغوبیت و درصد پشم بالاتر داشته باشید. در مرحله بعدی، ظاهر پارچه را با توجه به سلیقه خود انتخاب کنید. ضمن اینکه بهتر است از فروشگاه‌هایی خرید کنید که مطمئن هستید و همیشه مشتریان آن‌ها راضی بوده‌اند.

راهنمای خرید و آشنایی با انواع پارچه فاستونی

برندها و کارخانجات پارچه فاستونی

خوشبختانه کشورمان در بحث تولید پارچه‌های فاستونی روز به روز پیشرفت کرده و پارچه‌های فاستونی ایرانی در جهان زبان زد است. مطهری، مقدم، جامعه، عالیجناب، کوکما، ایران مرینوس، طوس، والا پوش، گلنثار یا عالیجناب، بروجرد، برک، پشم بافی آسیا، اردستان، تهران جامه، مه فاستون، اندیکو، زرین فاستون اصفهان، هامون، پشم بافی میهن، وطن فاستون، اخوان، شایسته، آیدین بافت، پاریزان، هاکوپیان و عتیق از جمله بهترین تولید کنندگان ایرانی در ضمینه پارچه فاستونی هستند که با تولید طرح و رنگ‌های متنوع پاسخ‌گوی هر نوع سلیقه‌ای هستند. همچنین پارچه شبه فاستونی با درصد پشم صفر با الیاف پلی استری و الیاف مصنوعی تکمیل می‌گردد. کارخانه‌های زرین فاستون نجف اباد اصفهان، مه فاستون، کوکما، دنا، اندیکو و تهران جامه از جمله کارخانجات تولیدکننده پارچه شبه فاستونی هستند.

پارچه فاستونی خارجی

با وجود اینکه بهترین پارچه های فاستونی تولید ایران است ولی باز شاهد وجود فاستونی‌های خارجی به خصوص چینی در بازارهای کشور هستیم. پارچه فاستونی انگلیسی و پشم بافی ایتالیا از پارچه هایی است که معمولا علاقمندان به اجناس لوکس آن را بر فاستونی درجه یک داخلی ترجیح می دهند. در ایران خرید فاستونی انگلیسی به سادگی امکان پذیر است و می‌توان پارچه فاستونی انگلیسی اصل را با هزینه های مقطوع تهیه کرد. پارچه فاستونی ترک با بهترین کیفیت در بازار پخش پارچه فاستونی خرید و فروش می‌گردد و به مشتریان خاص ارائه می‌شود. همه مغازه‌ها در صنف فاستونی نیازمند به خرید فاستونی ترک نیستند زیرا همه اقشار جامعه توانایی مالی برای خرید این فاستونی اصل را نخواهند داشت و اصلا نیاز به خرید آن نمی‌بینند.

راهنمای خرید و آشنایی با انواع پارچه فاستونی

مطالب مرتبط:

۱- کدام پارچه ها دوستدار طبیعتند؟

۲- فرآیند تولید پارچه چگونه است؟

۳- کدام جنس پارچه را انتخاب کنم؟



دیدگاه شما



ارسال دیدگاه

نام :

پست الکترونیکی :