سلبریتیها با استایلهایی که روی فرش قرمز مراسمهای مختلف حاضر میشوند، مردم را به صحبت درباره آن وا میدارند، این گفت و گو به سرعت در رسانهها پخش خواهد شد و نظریهای بر طبق آن ایجاد خواهد شد. این نظریه قادر است جایگاه سلبریتیها را در دنیای مد تثبیت کند. همان گونه که لنز دوربینها مدام روی سلبریتیها و فرش قرمز فلش میزند، نگاه حاضران نیز به دنبال آن ها کشیده میشود. برخی از افراد مشهور از این فرصت برای اشاره به پیغامی مهم استفاده کردهاند.
در این مطلب از مجله buzzfeed چند نمونه از این استایلهای پیام رسان را با شما در میان خواهیم گذاشت.
لیدی گاگا در مراسم آکادمی موسیقی VMA سال ۲۰۱۰
این خواننده مشهور با استایلی از تکههای گوشت روی فرش قرمز این مراسم ظاهر شد. شاید کمی ناخوشایند به نظر برسد اما او اعتراضش را با پوشیدن این لباس به سیاست “نپرس و نگو” آمریکا اعلام کرد. این تصمیمگیری مانع از آن میشد تا اعضای ارتش در مورد تمایلات جنسی خود صحبت کنند. لیدی گاگا جوایز بسیاری را در این مراسم با آهنگ بد رومنس از آنِ خود کرد و با این کار به محبوبیتش اضافه کرد.
او درباره ارتباط لباسش با این سیاست در برنامه زنده گفت: “اگر ما از آنچه که به آن باور داریم، دفاع نکنیم و برای حق و حقوقمان نجنگیم به اندازه گوشت روی استخوان هایمان نیز اختیاری نخواهیم داشت. او با چند تن محافظ از اعضای سازمان سرویس ممبر روی فرش قرمز قدم برداشت. این سازمان نیز متاثر از همین سیاست بود. این قانون در سال ۲۰۱۱ به طور کامل لغو شد.
تریسی الیس راس در مراسم گلدن گلوب سال ۲۰۱۸
در سال ۲۰۱۸ نیز جنبشی به نام Time’s Up با شرکت بیش از ۳۰۰ سلبریتی نهادینه شد. این جنبش در حمایت از افرادی مورد سوء استفاده یا آزار جنسی در محیط کار قرار گرفته بودند شکل گرفت. تریسی الیس راس، اکتاویا اسپنسر، جسیکا چستین و بسیاری از افراد مشهور دیگر در مراسم گلدن گلوب سال ۲۰۱۸ در حمایت از جنبش Time’s Up که در آن بسیاری از افراد در مورد آزار و اذیت جنسی صحبت کردند، لباس سیاه پوشیدند. دیگر شرکت کنندگان این مراسم از جمله آنجلینا جولی، تارانا برک، میشل ویلیامز، عیسی رائه، مندی مور، استرلینگ کی براون، و کریس همسورث نیز به این گروه پیوستند.
تراوون فری در مراسم اسکار سال ۲۰۲۱
در مراسم اسکار سال ۲۰۲۱، تراوون فری، کمدین آمریکایی کت و شلواری به رنگ مشکی و زرد از برند دولچه و گابانا پوشیده بود. روی آستر داخلی کت نام افرادی که به دلیل خشونت پلیس در ایالات متحده کشته شده بودند، نوشته شده بود.
او در این مراسم برای دریافت جایزه برای کارگردانی مشترک فیلم دو غریبه دور از هم که موضوعش خشونت پلیس بود کاندید شد. او در مورد پیام لباسش گفت:” تابستان گذشته، همه ما در اعتراض به خشونت پلیس برای چند هفته و هر روز هفته به راهپیمایی رفتیم. به همه اسامی فکر می کردیم به جورج و برونا و اسمهای دیگری که روی کت می بینید. به این فکر میکنم که هر چرا هد بار که یکی از این داستانها و کشتارها اتفاق میافتاد، احساس درونی خود را پنهان میکنید. حداقل بهعنوان یک سیاهپوست، در ابتدا واقعاً عصبانی میشوید و بعد غمگین میشوید و کمی احساس ناامیدی میکنید. گاهی اوقات قبل از اینکه بتوانید صحبت را در مورد آخرین قتل تمام کنید، این اتفاق باز هم تکرار میشود. این بدترین وجه از روز گروندهوگ (روزی که پیاپی پیشامدهای ناخوشایند رخ دهد) به نظر می رسد. من با پوشیدن این لباس می خواستم مردم را با خود همراه کنم و آنها را وادار کنم تا به این خشونتها اعتراض کنند.”
لاوِرن کاکس در مراسم اهدا جوایز امی سال ۲۰۱۹
لاوِرن کاکس بازیگر و مدافع حقوق دگرباشهای جنسی در مراسم اهدا جوایز امی سال ۲۰۱۹ کیف دستی از برند ادی پارکر را در دست داشت. کیف دستی به رنگ پرچم رنگین تراجنسیها بود و روی آن نوشته بود: 《۸ اکتبر، عنوان هفتم، دادگاه عالی》. که به تاریخ برگزاری دادگاه عالی دارد. این دادگاه درباره حمایت از امنیت شغلی برای اعضای جامعه +LGBTQ مطابق قانون هفتم مدنی ۱۹۶۴ بود.
طراح لباس او، کریستینا جوی پاچلی در حمایت از این گروه خاص به مجله ووگ اعلام کرد: “این دادگاه بسیار مهم است چراکه آینده و بقای اعضای جامعه +LGBTQ به آن بستگی داد. لاورن از این فرصت استفاده کرد و بر این موضوع پافشاری کرد تا اهمیت آن را به همه گوشزد کند.”
کاکس درباره این موضوع د ربرنامه زنده گفته است:” بسیاری از مردم درباره این موضوع صحبت نمیکنند و این موضوع پیامدهایی برای این جامعه تراجنسیتیها خواهد داشت. همان طور در مورد این صحبت می شود که یک زن یا یک مرد چگونه باید باشد اما همیشه این معیارها ۱۰۰ درصد در بسیاری از موارد مطابقت ندارد، باید در مورد اعضای این گروه نیز به همین شکل متصور باشد. او در سال ۲۰۲۰ همین کیف ره در حمایت از اعتراض به خشونتها نسبت به همین موضوع در نیویورک به حراج گذاشت. در 15 ژوئن ۲۰۲۰، دادگاه عالی حکم داد که کارمندان LGBTQ+ تحت قانون حقوق مدنی 1964 از تبعیض بر اساس جنسیت محافظت میشوند.
الیزابت تیلور در مراسم اسکار سال ۱۹۹۲
الیزابت تیلور در مراسم اسکار سال ۱۹۹۲ روبان قرمز را بر لباس خود زد تا مردم را به آگاهی و شناخت بیماری ایدز تشویق کند. این سمبل در سال 1991 توسط انجمن هنرمندان ویژوال ایدز برای حمایت از بیماران مبتلا به ایدز ایجاد شد.
در نهایت تیلور به خاطر فعالیتهای بشردوستانه خود در زمینه بیماری ایدز از جین هرشولت جایزه دریافت کرد. ستاره پیشین هالیوود در این زمینه گفته است: “از شما میخواهم تا اعماق وجود بشردوستانه خود ثابت کنید ما انسان هستیم، تا ثابت کنید عشق ورزیدن با ارزشتر از نیاز به تنفر یا نیاز به سرزنش کردن است. اینکه در نظر گرفتن نیاز انسانها بهتر از طمع ورزیدن است. در نهایت هر کدام از ما میتوانیم به گذشته فکر کنیم و به خود افتخار کنیم که چقدر مهربان بودیم و با انسانها خوب رفتار کردیم. کرامت و احترامی که هر انسانی سزاوار آن است.
سرشا رونن در مراسم اسکار سال ۲۰۲۰
سرشا رونن، بازیگر دو رگه آمریکایی – ایرلندی برای حمایت از صنعت بازیافت، در مراسم اسکار ۲۰۲۰ پیراهنی از برند گوچی بر تن داشت که از پارچههای جامه مشکی او در مراسم بفتا نیز استفاده کرده بود.
الساندرو میکله، طراح لباس رونن در مراسم بفتا نیز لباس زیبای او را از ساتن دور ریز دوخته بود که به منظور حمایت از الگوی درست مصرف است. رونن هم با پوشیدن این سبک لباسها قصد دارد این فرهنگ را که با نام مد پایدار شناخته میشود، میان همه مردم از جمله سلبریتیها ترویج دهد و اهمیت آن را جا بیندازد.
خواکین فینیکس در مراسم فصلی اهدا جوایز سال ۲۰۲۰
خواکین فینیکس در مراسم فصلی اهدا جوایز سال ۲۰۲۰ همان کت و شلوار تاکسیدو از برند استلا مککارتنی را برای ترویج مد پایدار و کاهش ضایعات دور ریز پوشید. جای تعجب ندارد که اگر بدانید که بازیگر فیلم جوکر این لباس را در بیش از 5 مراسم دیگر پوشیده است.
زندایا در مراسم زنان سیاه پوست اسنس سال 2021
در مراسم اهدا جوایز زنان سیاه پوست اسنس در هالیوود 2021، زندایا با پوشیدن لباسی قدیمی از برند فرانسوی YSL به یونیس واکر جانسون، کسی که Ebony Fashion Fair را به وسیله و برای زنان سیاه پوست به راه انداخته بود، ادای احترام کرد. این لباس از مجموعه شخصی لاروچ، طراح لباس زندایا اجاره شده است.
کری واشنگتن در مراسم اهدا جوائز SAG سال 2017
کری واشنگتن در مراسم اهدا جوائز SAG سال 2017 یک سنجاق را به لباس خود بسته بود. سنجاق نمادی برای حمایت از افرادی بود که به خاطر صحبتهای آن رئیس جمهور وقت آمریکا، ترامپ درباره مهاجرت احساس خطر کرده بودند.
او در این باره در پستی از صفحه اینستاگرام خود نوشته است:” ما برای امنیت خود و هموطنانمان و تمام انسانها دست از تلاش برنخواهیم داشت.”
پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال 2016، سنجاق به عنوان نماد همبستگی در ایالات متحده از جنبشی که در بریتانیا برای اعتراض به برگزیت آغاز شده بود، تبدیل شد. این بازیگر آمریکایی با پوشیدن این لباس به صورت زیرکانهای قصد داشت بگوید: “شما با من در امان هستید.”
لیزو در مراسم اهدا جوایز موسیقی بیلبورد 2020
چند ماه قبل از انتخابات ریاست جمهوری لیزو در مراسم اهدا جوایز موسیقی بیلبورد 2020 لباسی مشکی از برند کریستین سیریانو را بر تن کرد. پارچه این لباس پر از طرح چاپی کلمه VOTE به معنای رای دادن بود. این رپر آمریکایی با این کار قصد داشت توجه کسانی که سعی در سرکوب رای دهندگان دارد را جلب کند.
وقتی که برای دریافت جایزه پرفروشترین آهنگ روی صحنه رفت گفت:”من به صدای رای دهندگان و افرادی که رای دادن را منع می کنند فکر می کردم. آیا در حالی که زنان سیاه پوست بخاطر صدایشان حمایت نمیشدند، من سزاوار این جایگاه هستم؟ خواه برای آواز باشد و خواه برای اعتراض، از قدرت و صدای خود استفاده کنید و رای دهید.”
الکساندریا اوکاسیو کورتز در مراسم مت گالا 2021
الکساندریا اوکاسیو کورتز در مراسم مت گالا 2021 با لباسی سفید که روی پشت آن را حروف بزرگ به رنگ قرمز نوشته شده بود:” TAX THE RICH”به معنای اخذ مالیات از ثروندان است. این سیاست مدار و فعال اجتماعی درباره لباسش در اینستاگرام نوشت:”این لباس حاوی یک پیغام است، اکنون زمان آن رسیده که اقداماتی در زمینه مراقبت از کودکان و گسترش بهداشت، اقداماتی برای وضعیت آب و هوا صورت گیرد. بنابراین از ثروتمندان مالیات بگیرید.
دیدگاه شما