المپیک با سابقه ترین رویداد ورزشی در جهان است که هر چهار سال یکبار ورزشکاران و مردم ملت های مختلف را فارغ از همه تفاوت ها گرد هم می آورد تا برای کسب افتخار برای میهن خود تلاش کنند. جذاب ترین بخش هر دوره المپیک مراسم افتتاحیه آن است که همیشه با هزینه های هنگفت سعی می شود به باشکوه ترین شکل ممکن برگزار شود. یکی از بخش های سنتی مراسم افتتاحیه رژه ملت ها است و در آن به ترتیب ورزشکاران شرکت کننده هر کشور در این رژه شرکت می کنند. این ورزشکاران معمولا لباس های متحدالشکلی می پوشند که بیانگر هویت آن ها و معرفی کننده کشوری که قرار است زیر پرچم آن در مسابقات شرکت کنند. شاید برای یک فرد علاقمند به مد مهم ترین بخش این مراسم لباس های کشورهای شرکت کننده در مراسم رژه و در مسابقات باشد.
در بخش لباس های ورزشی برندهای ورزشی بهترین فرصت ها برای تبلیغات را در المپیک به دست می آورند و می توان گفت المپیک بزرگ ترین نمایش مد لباس های ورزشی است. اما در بخش لباس های رسمی و لباس های رژه کدام کشور ها زیباترین طرح ها را داشته اند؟ در این مطلب با عنوان المپیک و مد، بررسی لباس کاروان های کشورها برگزیده ترین لباس های کاروان های کشور های مختلف را معرفی و در انتها به بررسی لباس کاروان ایران و اتفاقاتی که در حواشی آن رخ داد می پردازیم.
1- لباس تیم کانادا
لباس فرم کاروان کانادا توسط دن و دین کیتن طراحان دوقلوی معروف طراحی شده و توسط شرکت کانادایی هادسنز بی به تولید رسیده است. کیفیت عالی دوخت این لباس ها و ترکیب فرم ورزشی و فشن سطح بالا در مدل آن ها طرح های بسیار زیبایی را به وجود آورده و بدون تردید در لیست بهترین لباس ها جایگاه اول را به خود اختصاص داده است. همچنین استفاده از رنگ قرمز و سفید پرچم کانادا و ترکیب آن با سیاه و خاکستری طرحی مینیمال و در عین حال با هویت پدید آورده است.
2- لباس تبم انگلیس
استلا مک کارتنی طراح معروف انگلیسی (دختر پل مک کارتنی خواننده بیتلز) با همکاری آدیداس طراحی لباس های کاروان انگلیس را به عهده داشته است. استفاده از رنگ های سفید و آبی و قرمز و طرح درشت GB) Great Britain) روی همه لباس ها نه تنها آن را خاص و با هویت ساخته بلکه در بخش لباس های ورزشی، تکنولوژی جدید به کار رفته در آن ها باعث شده نسبت به نمونه های مشابه در المپیک قبلی ها ده درصد سبک تر شوند.
3- لباس تیم سوئد
شرکت سوئدی H&M طراحی و تولید لباس های کاروان سوئد را بر عهده داشته است که از رنگ های پرچم سوئد یعنی آبی و زرد استفاده کرده که علاوه بر وطن پرستانه بودنن بسیار زیبا هم هست. همچنین جنس پارچه های به کار رفته، کاملا قابل بازیافت است.
4- لباس تیم امریکا
رالف لورن طراح افسانه ای پس از اعلام بازنشستگی در سال جاری، تصمیم گرفت تا آخرین اثرش را به مجموعه ای ماندگار تبدیل کند یعنی لباس تیم کشورش برای المپیک. پولوشرت با شلوار و کمربند در رنگ های پرچم امریکا با لوگوی پولو کاملا نشان طرح های زیبای قدیمی این طراح تکرار نشدنی را دارد.
5- لباس تیم کره جنوبی
کت های سرمه ای و و شلوارهای سفید، طرح های لباس های کاروان کره جنوبی است. این لباس ها از پارچه های ضد ویروس تهیه شده اند تا ورزشکاران را از آلودگی به ویروس زیکا حفظ کند. عجیب است که کشورهای دیگر به این امر توجهی نکرده اند.
6- لباس تیم فرانسه
برند فرانسوی لاکوست طراحی لباس کاروان فرانسه را بر عهده داشته است که از بارانی و کت آبی با شلوار سفید ضد آب با طراحی زیبا و آرم سوسمار لاکوست تشکیل شده است که برای کشوری که مهد مد است چیز غیرعادی ای به نظر نمی رسد.
و اما لباس تیم ایران
لباس رسمي کاروان ورزشي ايران در المپيک ريو که چند روز پيش از آن رونمايي شد به دليل مشکلات بسيار و واکنشها و اعتراضاتي که نسبت به آن صورت گرفت، کنار گذاشته شد. مسئولین معتقد بودند که لباس های طراحی شده از کیفیت خوبی برخوردار است اما در بحث طراحي، ست کردن و هماهنگسازي رنگها بخصوص رنگ پيراهن سليقه خوبي استفاده نشده و همچنین عکسي که در رسانهها بخصوص فضاي مجازي در حال انتشار است، عکسي است بيکيفيت که توسط دوربين موبايل گرفته شده و به دليل استفاده از مانکن ثابت شکل و فرم بدي را نمايان ميسازد.
هر چند رنگ بندی بسیار نامناسب و حتی برش و دوخت ناشیانه این لباس ها گویای این است که طراح آن تجربه ناچیزی در طراحی و دوخت لباس دارد اما به هر حال به دلیل کم سابقه بودن پذیرش خطا در میان مسوولین و شروع همفکری برای طراحی لباس های جدید قابل ستایش است. طبق اخبار رسیده کامران بختیاری طراح برند کمرون زیگزال طراحی لباس کاروان اعزامی را بر عهده گرفته است و لباس ها در مراحل آماده سازی هستند.
هر چند طرح های جدید نسبت به طرح های قبلی بسیار چشم نواز تر و زیبا تر هستند اما کار آماده سازی آن ها بسیار با عجله انجام می شود و شباهت آن ها به طرح هایی که قبلا دیده شده اند قابل انکار نیست و احتمالا طرح ها تغییرات اساسی ای خواهند کرد. در حالی که کشورهای دیگر ماه ها زمان برای این لباس ها اختصاص داده و از بهترین برندها و طراح های کشورشان برای طراحی و تولید این لباس ها بهره گرفته اند اما در کشور ما نبود برنامه ریزی و قرار دادن مد در درجه آخر اولویت ها باعث به وجود آمدن چنین چالش هایی شد چون فرآیند طراحی و تولید پارچه و لباس کاری نیست که بتواند در دو هفته انجام گیرد. در حالی که میشد با برنامه ریزی صحیح و زمان بندی مناسب لباس هایی بسیار شاخص تر، با هویت تر و لایق تر برای ورزشکاران ایرانی تدارک دید.
مطالب مرتبط
1- لباس ورزشي مناسب چه ويژگي هايي دارد؟
دیدگاه شما