chadmin در
5,355

پوشش ایرانی‌ها از زمان پهلوی تاکنون چه تغییراتی داشته؟ تصاویر عجیب اما زیبا!

پوشش ایرانی‌ها از زمان پهلوی تاکنون چه تغییراتی داشته؟ تصاویر عجیب اما زیبا!

وقتی از تاریخچه مد و لباس حرف میزنیم ناخودآگاه فکرمان به سمت اروپا سوق پیدا میکند.چون مهد مد و لباس جهان است اما تاریخچه مد در ایران نسبت به اروپاییان از پیشینه کمتری برخوردار است که در این مقاله به آن میپردازیم.

میتوان گفت دوران قاجار نقطه شروع تاریخچه مد در ایران شد زیرا قبل از آن لباس های ایرانی با همان الگوی سادگی و به دور از برش های خلاقانه دوخته و پوشیده میشدند.

لباس قاجار

هنگام ورود دانشجویان و درباریان به اروپا و آشنا شدن با فرهنگ و پوشش آنها اولین حرکت در تغییر پوشش ایرانیان ایجاد شد اما این تغییر به همینجا ختم نشد.

یکی دیگر از دلایل این تغییر زمانی بود که همسر اول فتحعلی شاه در یک مهمانی دربار با “الیزلبت مک نیل” آشنا میشود که لباسی سفید ساتن با چین هایی باریک و ردایی قرمز بر تن داشت و زیورآلاتی زیبا و چشم نواز و گران همراه خود داشت که چشم همسر فتحعلی شاه را گرفته بود. همین باعث شده بود که نقطه شروع دیگری در تغییر لباس زنان دربار قاجار ایجاد کند.

دوره پهلوی

با آغاز دوره پهلوی در ایران بازهم مد در ایران دچار تغییر شد زیرا پس از ورود ملکه افغانستان که بدون حجاب وارد ایران شده بود و سفرهای رضاشاه به ترکیه و دیگر کشورها که برای زنان آنها  حجاب معنایی نداشت تصمیم گرفت فرمان کشف حجاب را صادر کند. گرچه این فرمان در اواخر دوره قاجار صادر شده بود.او تصمیم گرفته بود ک مردان به جای پوشیدن لباس های سنتی و دیگر لباس های آن زمان کت و شلوار بپوشند و همچنین دستور داده بود که زنان به جای روبند و چادر از مانتو ها و کلاه فرنگی استفاده کنند.

کشف حجاب

از سال ۱۳۲۰ به دلیل افزایش ارتباطات با کشورهای غربی سیر تحول لباس در ایران و هماهنگ شدن آن با لباس‌های خارجی بیشتر شد. در دهه ۲۰ شمسی پیراهن‌های جلو بسته یا جلو باز با یقه انگلیسی بزرگ و سرشانه‌های پهن و کمرهای تنگ و چسبان در ایران مورد استفاده قرار گرفت. در دهه ۳۰ تنوع سبک‌ لباس بیشتر شد و در دهه بعدی دامن‌های چین‌دار و پلیسه، کت و شلوارهای پاچه گشاد، دو پیله و… از سبک‌های طراحی لباس مرسوم بودند.

شلوار پاچه گشاد

دهه 50

در دهه 50 سبک طراحی فرانسوی که شامل دامن های ماکسی و مینی بود و همچنین انواع کت و دامن و جلیقه وارد ایران شد و میتوان گفت که مجلات و ژورنالهای غربی سهم زیادی در مدگرایی جامعه داشتند.اما بعد از انقلاب که همراه شد با کاهش حضور فرهنگ غربی در جامعه پوشش ایران دوباره دچار تحول شد که باآغاز دفاع مقدس مد در ایران کمرنگ تر شد.

استایل قدیمی

دهه70

بعد از پایان جنگ تحمیلی و آغاز دهه 70 دوباره مد در ایران جان تازه گرفت.با جایگزینی شلوارجین به جای شلوار های پارچه ای گشاد و تی شرت به جای پیراهن های مردانه معمولی خود را نمایان کرد و کم کم تغییرات بیشتری به وجود آمد.مدل‌های مختلف روسری و مانتو و تنوع در این حوزه، تحولی بزرگ در پوشش خانم های ایرانی در دهه ۷۰ بود. با فرا گیر شدن این نوع مد، لباس های محلی ایران نیز در شهرها و روستاها جای خود را به این گونه لباسها داد.

تیپ دهه هفتاد

دهه 80

در دهه 80 با ظهور اینترنت  استقبال مردم از مد در ایران سرعت گرفت و دچار تغییرات بیشتری شد. از این رو که دیگر ایرانیان از مدل های خارجی الگو میگرفتند و همچنین با بیشتر شدن بوتیک ها و مانتو سراها این سرعت دو چندان شد و میشود گفت این داستان همچنان ادامه دارد.و اما اگر بخواهیم از هم اکنون ایران بگوییم میتوان گفت صنعت مد ایران بسیار دچار تغییر شده است و به سوی پیشرفت قدم برمیدارد.هم اکنون طراحان ایرانی با ایجاد فضای عالی و طرح های شکیل این صنعت را به سمت فردایی بهتر هدایت میکنند.

منبع: ایران مدلینگ



دیدگاه شما



ارسال دیدگاه

نام :

پست الکترونیکی :