کارآفرینان موفق ایرانی حاضر در صنعت مد و لباس کم نیستند اما معمولا به خاطر عدم معرفی صحیح و برند سازی این افراد کمتر مورد توجه عموم مردم قرار میگبرند، در این مقاله قصد داریم به این کارآفرینان موفق در صنعت فشن اشاره کنیم. با چی بپوشم همراه باشید.
۱- کارآفرینان موفق ایرانی در خارج از کشور
ایرانیان در هرجای دنیا که باشند افتخار آفرین هستند. شاید تصور اینکه یک ایرانی مالک یک برند مشهور در دنیای مد و لباس باشد برای ما سخت باشد، در این بخش به معرفی چند طراح و مالک برندهای موفق خواهیم پرداخت.
بیژن پاکزاد خالق برند بیژن
بیژن پاکزاد (Bijan) در ۱۵ فروردین ۱۳۲۳ در تهران به دنیا آمد و در ۲۷ فروردین ۱۳۹۰ در بورلی هیلز آمریکا چشم از جهان فرو بست. بیژن در طول دوران حرفهای خود در میلان و فلورانس ایتالیا، مالیبو نیویورک و در اواخر عمر خود در بورلی هیلز زندگی کرده بود. بیژن همچنین به خاطر داشتن اتومبیلهایی نظیر بنتلی آزور زرد رنگ با تزیینات داخلی مشکی، مرسدس بنز اسالآر مک لارن مشکی، فراری اف ۴۳۰ زردرنگ، رولزرویس فانتوم کوپه زرد رنگ و بوگاتی ویرون معروف بود. مجله Vanity Fair در سال ۱۹۸۹ نام بیژن را در لیست شیکپوشترینهای (خوش پوشترینها) جهان خود قرار داد.
مانی مشعوف خالق برند بی بی
مانی مشعوف کارآفرین موفق ایرانی که مالک فروشگاههای زنجیره ای Bebe در ایالات متحده است، در سال ۱۹۳۸ در ایران تولد شده است و در نوجوانی به ایالات متحده آمریکا مهاجرت کرده است. او در سانفرانسیسکو به دانشگاه رفته و قبل از اینکه وارد دنیای مد و لباس شود یک خانه استیک در این شهر برای خود بنا کرده است.
مشعوف در سال ۲۰۰۶ با ثروتی بالغ بر ۱٫۵ میلیارد دلار در لیست ۵۰۰ ثروتمند بزرگ جهان قرار گرفت، هرچند موفقیتهای کاری او بعدها با مشکلاتی مواجه شد اما باز هم در این لیست قرار دارد. مشعوف بنیاد خیریه خود را راه اندازی کرده است و علاوه بر کسب و کار به انجام امور خیریه علاقه مند است.
۲- کارآفرینان موفق ایرانی در داخل کشور
کارآفرینان داخل کشور علی رقم وجود مشکلات مختلف و ریسک زیاد سرمایهگذاری، توانستهاند برندهای محبوبی را ساخته و وارد بازار مد و لباس ایران و بعضا بازار بین المللی کنند، در ادامه به معرفی این برندها و مالکان آن خواهیم پرداخت.
شاهین فاطمی نیا خالق برند دُرسا
شاهین فاطمی نیا متولد سال ۱۳۵۰ در تهران است. وی بنیانگذار برند درسا است و از اعضای هیات رییسه اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران هم به حساب میآید. او فعالیت حرفهای خود را در سال ۱۳۷ آغاز و تا سال ۱۳۷۸ صاحب بزرگترین کارخانه چرم شد. البته شرایط نامناسب اقتصادی باعث شد، کارخانه تعطیل شود و بعدها در سال ۱۳۸۰ کار خود را با روشهای نوین و تکنیکهای به روزتری مجددا آغاز کند.
امیر راد خالق خانه مد راد
خالق خانه مد راد، کسی نیست جز امیر راد. او فارغالتحصیل رشته مدیریت و برندینگ از دانشگاه تهران است و راه اندازی خانه مد و فشن راد را به صورت کاملا اتفاقی میداند. بیشتر شهرت امیر راد به طراحی لباس برای خوانندگان و بازیگران مشهور به خصوص افرادی که بر روی فرش قرمز راه میروند است. به گفته امیر راد شهرت لباسهای او به تخصص وی در حوزه برندینگ و تبلیغات بر میگردد.
محسن اصفهانیان خالق برند گراد
برند گراد در سال ۱۳۷۰ توسط محسن اصفهانیان بنیانگذاری شده است. این مدیر خوش فکر ایرانی با انتخاب نام گراد که برگرفته از نوعی پوشاک در ایران باستان است اقدام به ارایه محصولات خود نموده است. گراد را بدون شک رقیب اصلی هاکوپیان میتوان معرفی کرد. گراد پس از هاکوپیان، دومین تولیدکننده تمام صنعتی پوشاک در ایران است که البته در مقایسه با هاکوپیان، خط تولید و توان نرمافزاری و سختافزاری مدرنتری نیز دارد.
مطالب مرتبط:
۱- برترین برندهای کت و شلوار ایرانی کدام است؟
۲- با ارزش ترین برند های لاکچری در جهان
۳- راهنمای خرید و آشنایی با انواع پارچه ترگال
سومبات هاکوپیان خالق برند هاکوپیان
هاکوپیان در بهار سال 1349 توسط سومبات هاکوپیان، با امکانات و سرمایه اندک بنیانگذاری شد. در حال حاضر این برند یکی از بزرگترین و معتبرترین شرکتهای طراحی و تولید پوشاک مردانه در ایران است که موفق به دریافت بیش از 30 جایزه بین المللی و 2 جایزه ملی گردیده است.
نیما بهنود خالق برند نیمانی
نیما بهنود در 27 مرداد 1355 در تهران به دنیا آمده است. او از چهرههای شناخته شده مد در جهان است که با نوآوری و خلاقیت توانسته گرافیک و مد را ترکیب کرده و سبک جدیدی بیافریند. یکی از مهمترین ویژگیهای برند نیمانی این است که از هر محصول تنها یک مدل تهیه شده است.
مهدی یوسفی فر خالق برند نوین چرم
مهدی یوسفی فر در اسفند سال 1350 در تهران متولد شد. نوین چرم را میتوانیم یکی از پیشتازان در صنعت چرم بدانیم. حدود دو دهه از آغاز فعالیت این برند میگذرد و نوین چرم هنوز هم محبوبیت سابق را دارد. برند نوین چرم یکی از 100 برند برتر ایرانی به حساب میآید.
برداران الیاسی خالقان برند ال سی من
برادران الیاسی بنیانگذاران برند ال سی من از سال 55، با دنبال کردن حرفه پدری خود، توانستند در زمینه واردات پوشاک از ترکیه، آلمان و انگلیس موفق عمل کنند. در سال 93 یکی از بزرگترین کارخانههای صنعتی پوشاک را راهاندازی کردند که امروزه با نام ال سی من شناخته میشود.
دیدگاه شما
آفرین به کارآفرینان ایرانی