آیا از داشتن لباس های زیاد خسته شده اید؟ آیا بخاطر خرج کردن مبالغ هنگفت برای لباس ها ورشکسته شده اید؟ آیا می خواهید تغییری اساسی در زندگی خود بدهید؟ پس این مطلب را بخوانید تا با مزایای داشتن لباس کمتر و راهنمای اصولی برای داشتن لباس کمتر آشنا شوید.
اگر لباس های کمتری داشته باشید زندگی تان چه تغییری خواهد کرد؟
- پول بیشتری برای خرج کردن خواهید داشت.
- زمان بیشتری برای زندگی کردن خواهید داشت.
- آماده شدن در صبح ها کمتر استرس آور خواهد بود.
- کمدتان مرتب تر و خلوت تر خواهد شد.
- آماده شدن برای سفر و اسباب کشی ساده تر خواهد شد.
- لباس کمتری برای شستن خواهید داشت و آب و برق کمتری مصرف خواهید کرد.
اما با وجود این همه مزیت اکثر افراد به دنبال خرید لباس های بیشتر هستند. اکثر ما قانع شده ایم که خوشبختی بیشتر در داشتن لباس های بیشتر و مد روز برای هر فصل است و تصمیم می گیریم با این روش زندگی کنیم. اما اگر داشتن لباس های کمتر را امتحان کنید قطعا نتیجه شما را شگفت زده خواهد کرد. پس اگر واقعا قصد دارید این روش زندگی را آغاز کنید ده گام پیش روی شما است. باید به ترتیب این اصول را در زندگی خود پیاده سازی کنید:
1- قبول کنید که لباس های زیادی دارید
این تسلیم و پذیرش اولین گام شما است.
2- رنگ های کمتری بپوشید
همه ما دو یا سه رنگ محبوب داریم که به ما می آید و رنگ بندی اکثر لباس هایمان را تشکیل می دهد. پس اگر کمد لباس هایتان مثل جعبه مداد رنگی است بقیه لباس ها را کنار بگذارید و فقط با همین رنگ ها زندگی کنید تعداد لباس هایتان به مقدار قابل توجهی کم خواهد شد.
3- یکی کافی است
یک لباس کوتاه مشکی، یک لباس شنا، یک پالتو، یک کمربند مشکی، یک جفت کتانی، یک کیف کوچک و …داشتن یکی از هر چیزی. با این وحدت کنار بیایید.
4- به خیریه بدهید، بفروشید، بازیافت کنید، دور بریزید
لباس های اضافی را بر اساس کیفیت آن ها می توانید به خیریه بدهید یا دور بریزید یا بفروشید. با لباس هایی که دیگر نمی پوشید شروع کنید. این که چقدر لباس را از دست خواهید داد شگفت زده تان می کند.
5- باز هم به خیریه بدهید، بفروشید، بازیافت کنید، دور بریزید
مرحله قبلی ساده تر بود اما در این مرحله باید لباس هایی را که مشابهش را دارید یا رنگ محبوبتان نیست کنار بگذارید و بفروشید یا به خیریه بدهید یا دور بریزید.
6- یک دوره دلخواه برای خرید در نظر بگیرید
هر چند خرید کردن یک عادت است اما برای شکستن چرخه خرید های اضافه دوره هایی در نظر بگیرید. مثلا خرید تی شرت تابستانی دو عدد در هر سال، پالتوی زمستانی هر دو سال یکبار و … بین هر خرید حداقل سه ماه فاصله قرار دهید.
7- بودجه ماهانه کنار بگذارید
هر ماه قسمتی از درآمد خود را برای خرید لباس کنار بگذارید و خارج از آن محدوده برای لباس خریدن خرج نکنید. این کار بعد از مدتی به عادت تبدیل شده و اوضاع مالی شما نیز به مراتب بهتر می شود.
8- لباس های با کیفیت بخرید
مسلما داشتن لباس کمتر یعنی پوشیدن لباس ها به مدت بیشتر و این امر کیفیت بهتر لباس ها را می طلبد. از جنس های مرغوب و با دوام انتخاب کنید. مسلما ضرب المثل انگلیسی را شنیده اید که می گوید آن قدر پولدار نیستم که لباس ارزان بخرم.
9- از حراجی ها دوری کنید
اگر چه در حراجی های می توانید لباس هایی به قیمت ارزان تر بخرید ولی متاسفانه حراجی ها نوعی بازی روانی برای قانع کردن شما برای خرید است. پس از این مکان ها دوری کنید.
10- با شخصیتتان روی دیگران اثر بگذارید نه با ظاهر
همان طور که شاعر می گوید: صورت زیبای ظاهر هیچ نیست ای برادر سیرت زیبا بیار
یا آن طور که اپیکت فیلسوف یونانی می گوید:
ابتدا خود را بشناسید، سپس خود را بر اساس آن زینت دهید.
مطالب مرتبط
1- نکاتي براي داشتن يک کمد لباس حرفه اي
دیدگاه شما