چهرهپردازی یکی از ستونهای سینماست. جایی که گریمورها خلاقیت خود را به صورت یک اثر هنری عرضه میکنند و برخی از همین آثار تا ابد در حافظهها ماندگار است. چندی پیش بود که گریم سنگین نوید محمدزاده در سریال آکتور مورد توجه مخاطبان قرار گرفت و در میان کاربران نیز با نظرات مختلفی همراه شد. حالا در این مطلب قصد داریم به سنگینترین گریمهای سینمای ایران نگاهی بیاندازیم، آنهایی که از ذهن هیچ مخاطبی پاک نخواهند شد.
آزیتا حاجیان / دزد عروسکها
فیلم خاطرهانگیز «دزد عروسکها» به کارگردانی محمدرضا هنرمند در سال 1368 روی پرده سینمای ایران رفت و با فروش 24 میلیون خود تا به صدر جدول فروش تکیه زد. اکبر عبدی، آزیتا حاجیان و مهراوه شریفینیا از بازیگران برجسته این اثر به حساب میآیند.
آزیتا حاجیان که در این اثر نقش «عجوزه» که زنی بدذات و خبیث است را بازی میکند. او مدام قصد آزار و اذیت بچهها را دارد و شاید عامل اصلی موفقیت این کاراکتر، گریم فوقالعاده عبدالله اسکندری باشد. این که به این گریم لقب فوقالعاده را میدهیم به دلیل آن است که چهره آزیتا حاجیان به هیچوجه زیر این گریم سنگین قابل تشخیص نیست. اسکندری به طور واقعی با ابزار کمی که در آن سالها در دست داشته یک شاهکار را در سینمای ایران به یادگار گذاشته است.
محمود بصیری / دستفروش
«دستفروش» محصول سال 1365 ساخته محسن مخملباف و اولین فیلم اپیزودیک ایرانی پس از انقلاب است. این فیلم در سه بخش با عناوین «کودک خوشبخت»، «تولد یک پیرزن» و «دستفروش» به سه مرحله تولد، زندگی و مرگ انسانها در سطوح مختلف جامعه میپردازد.
گریم سنگین و حیرتانگیز محمود بصیری در نقش پیرزن در اپیزود دوم این فیلم از نکات قابل تامل اثر است. عبدالله اسکندری، چهرهپرداز برجسته ایرانی که در اغلب آثار مهم پس از انقلاب همکاری داشته درباره گریم بصیری در این فیلم میگوید: «پیرزن فیلم «دستفروش» برایم یک تحول بود. دو سال بعد از آن کار، عکس پیرزن «دستفروش» را برای شرکت کرول فرستادم تا ببینند با فومهای آنان چه کاری انجام شده است. وقتی آنان عکس را دیدند به گفته دوستم که در آنجا بود باور نمیکردند که من در ایران این کار را انجام داده باشم.»
مریم پالیزبان / لانتوری
موضوع اسیدپاشی در سینمای ایران با فیلم «لانتوری» ساخته رضا درمیشیان در سال 1394 مورد واکاوی قرار گرفت. یک درام عاشقانه و تلخ که مخاطب را به صندلی میخکوب میکند.
مریم پالیزبان که در این فیلم نقش دختری را بازی کرد که مورد حمله جوانی به نام پاشا با بازی نوید محمد زاده قرار گرفت. عشق یکطرفه پاشا به مریم در نهایت فاجعه آفرید و صورت دختر به طرز فجیعی با اسید سوزانده شد! پالیزبان در این فیلم با گریم سنگین و هنرمندانه عبدالله اسکندری جلوی دوربین رفت و تصاویر او گویای یک بازسازی دقیق و درست از عمق فاجعه بود.
محسن تنابنده / شاهگوش
سال 92 بود که تصاویری از بدل «ابی»، خواننده مشهور پاپ ایرانی در فضای مجازی پخش شد. گویا عبدالله اسکندری بار دیگر در «شاهگوش» ساخته داوود میرباقری با خلق یک شاهکار توانسته بود محسن تنابنده که در آن سالها بیشتر با کاراکتر نقی معمولی شناخته میشد را تبدیل به خوانندهای کند که شباهتهای بسیاری به ابراهیم حامدی دارد.
علاوه بر گریم خوب و درجه یکی که برای محسن تنابنده پیادهسازی شده، طراحی لباس و در نهایت استایلی که از او میبینیم بینهایت به کاراکتری که مقصود کارگردان است، شباهت دارد. انتخاب پیراهنهای سفید و مشکی به همراه شلوار پارچهای همراه با یک تای آستین، همان چیزیست که بیننده را ناخودآگاه یاد اجراهای ابی میاندازد.
نوید محمدزاده / آکتور
یکی از اتفاقت ویژه عرصه تصویر در سال گذشته، پخش سریال «آکتور» به کارگردانی نیما جاویدی بود. داستان دو جوان با بازی نوید محمدزاده و احمد مهرانفر که با تئاتر شب خود را روز میکنند و در این میان درگیر ماجرای پیچیدهای میشوند.
در اواسط پخش این سریال بود که کلیپی از روند گریم سخت و سنگین نوید محمدزاده توسط تیم چهرهپردازی سریال آکتور به رهبری بابک اسکندری منتشر شد. تصاویری به شدت عجیب و در عین حال تازه از نوید محمدزاده که نشان از مرارتهای او در حین اجرای گریم داشت و همانطور که مشاهده میشد، خروجی کار نیز یک اتفاق ویژه در چهرهپردازی آثار ایرانی قلمداد میشود.
دیدگاه شما
خیلی جالب بود