تحریریه چی بپوشم در
570

چرا خط رویش موهایم مدام عقب‌تر می‌رود؟ برای درمان چه کنم؟

چرا خط رویش موهایم مدام عقب‌تر می‌رود؟ برای درمان چه کنم؟

عقب رفتن خط رویش مو یکی از مشکلات شایع در افراد است که می تواند به طور جدی بر اعتماد به نفس و ظاهر افراد تاثیر بگذارد. این مشکل در هر دو جنس آقایان و خانم ها، به ویژه با افزایش سن مشاهده می شود. اگرچه ممکن است ریزش مو طبیعی به نظر برسد، اما در صورتی که بر روی خط مو به وجود آید می تواند نشانه ای از تغییرات ژنتیکی، هورمونی یا محیطی باشد.

خط رویش موها

خوشبختانه، امروزه راهکارهای متعددی از جمله درمان های دارویی، گیاهی و حتی تکنیک های پیشرفته مانند کاشت مو و پی آرپی وجود دارند که می توانند به کنترل یا کاهش این مشکل کمک کنند. در این مقاله، به بررسی دلایل اصلی عقب رفتن خط رویش مو و راه های درمان آن می پردازیم. 

نحوه درمان عقب رفتن خط رویش مو

علت عقب رفتن خط رویش مو و راه های درمان آن

عقب رفتن خط رویش مو یکی از مشکلاتی است که می تواند به طور جدی اعتماد به نفس افراد را تحت تاثیر قرار دهد. با این حال، نازک شدن موها نباید مایه ناامیدی شود. از روش های پیشرفته کاشت مو گرفته تا درمان های گیاهی و ماساژ روزانه پوست سر، همگی راهکارهای علمی و موثری هستند که می توانند به افزایش تراکم مو و تقویت اعتماد به نفس شما کمک کنند.

نشانه های عقب رفتن خط رویش مو در مردان

پسروی خط مو در مردان به صورت زیر اتفاق می افتد:

– معمولا بعد از بلوغ آغاز می شود و تا اواخر دهه 30 زندگی به اوج خود می رسد.

– خط مو از قسمت بالای شقیقه ها به تدریج عقب می رود.

– موهای دو طرف سر باقی می مانند، در حالی که بالای سر کاملا کچل می شود.

– موهای بالای سر به تدریج کم پشت می شود.

نشانه های عقب رفتن خط رویش در زنان

عقب رفتن خط رویش مو در زنان معمولا با نشانه های زیر همراه است:

– ریزش مو معمولا از خط فرق در وسط سر شروع می شود.

– تراکم مو در قسمت شقیقه ها کمتر می شود.

– با گذشت زمان، ریزش مو شدیدتر می شود.

علل ریزش مو

دلایل عقب رفتن خط رویش مو

کف سر دارای هزاران فولیکول مو است که در زیر سطح پوست قرار گرفته اند. تارهای مو طی فرآیندی طبیعی می ریزند و تارهای جدید جایگزین آن ها می شود. به همین سبب از دست دادن روزانه 100 تار امری طبیعی است. این در حالی است که اگر فولیکول مو آسیب ببیند یا دارای بیماری خاصی باشید، این روند طبیعی مختل می شود و موهای از دست رفته جایگزین نمی شود. در این مواقع ریزش موی غیر طبیعی رخ می دهد و خط رویش مو عقب تر می رود.

– عوامل ژنتیکی

بسیاری از متخصصان پوست و مو بر این باور هستند که اصلی ترین دلیل عقب رفتن خط رویش مو ژنتیک است که مردان و زنان را تحت تاثیر قرار می دهد. اگر به صورت ژنتیکی مستعد ریزش مو باشید، احتمالا متوجه زمان بندی مشابه ریزش مو در نسل های مختلف خواهید شد. در این موارد فولیکول های مو به تدریج کوچک می شود و در نهایت رشد مو متوقف می گردد که منجر به پسروی خط مو خواهد شد.

– تغییرات هورمونی

اگر چه هورمون ها نقش پررنگ تری در الگوی ریزش موی مردانه دارند، اما تغییرات هورمونی می تواند موجب ریزش موی زنان نیز بشود. به عنوان مثال، یائسگی می تواند باعث نازک شدن ساقه مو و کاهش تراکم موها شود، هر چند این مشکل همیشه با عقب رفتن خط رویش مو همراه نیست.

– افزایش سن

ریزش مو یکی از واضح ترین نشانه های پیری است. با افزایش سن سرعت رشد مو به طور طبیعی کاهش می یابد و در نهایت متوقف می شود. گاهی رنگ مو نیز در این پروسه تغییر پیدا می کند.

دلیل عقب رفتن خط رویش مو

– نحوه مدل دادن به مو

عادات و نحوه برخورد اشتباه فرد با موها می تواند موجب ریزش در ناحیه خط مو شود. استفاده مکرر از ابزارهای حرارتی نظیر اتو یا سشوار می تواند موها را خشک و ضعیف کند و باعث ریزش پیش از موعد آن ها شود. همچنین محکم بستن یا بافتن مو به ریشه مو فشار وارد می کند و یکی از مهم ترین دلایل عقب رفتن خط رویش مو است.

– مواد شیمیایی

برای رنگ کردن موها از مواد شیمیایی مضر بسیاری استفاده می شود که می توانند موها را ضعیف کند و موجب ریزش پیش از موعد تارهای مو شود.

– رژیم غذایی

مواد غذایی حاوی مقادیر فراوانی چربی اشباع شده، مواد نگهدارنده، قند و غذاهای فرآوری شده می تواند ریزش مو را تشدید کند.

– استعمال دخانیات

سیگار کشیدن میزان گردش خون را در پوست کف سر کاهش می دهد و مانع تغذیه مناسب فولیکول مو می شود. سموم موجود در سیگار مانند نیکوتین نیز می تواند مانع انتقال اکسیژن به فولیکول های مو شود و به مرور زمان باعث تضعیف مو و عقب رفتن خط رویش مو گردد.

– بیماری های پوست سر

مشکلات پوستی مانند لوپوس می تواند منجر به التهاب کف سر و تضعیف فولیکول های مو شود که به مرور زمان باعث پسروی خط مو می شود.

تقویت خط رویش مو

راه های درمان پسروی خط مو

در نظر داشته باشید که درمانی قطعی برای توقف عقب رفتن خط رویش مو وجود ندارد؛ با این حال، با انجام راهکارهای زیر می توانید این پروسه را به تعویق بیاندازید و عوامل موثر بر ریزش مو را از بین ببرید:

– تغذیه مناسب

داشتن یک رژیم غذایی سرشار از آنتی اکسیدان ها می تواند به سلامت و تراکم بیشتر موها کمک کند. آنتی اکسیدان ها موادی هستند که با استرس اکسیداتیو که موجب پیری پوست و مو می شود مبارزه می کنند. مواد غذایی مانند بلوبری، اسفناج، لوبیا قرمز و گردو از منابع طبیعی آنتی اکسیدان ها هستند. همچنین مصرف ویتامین های A، B12 و E و موادی مانند آهن و روی برای رشد مو ضروری هستند.

– دارو درمانی

معروف ترین دارویی که برای مقابله با ریزش مو پیشنهاد می شود، ماینوکسیدیل نام دارد. طبق تحقیقی که در سال 2015 میلادی انجام شده است، حداقل 40 درصد از افرادی که از این دارو استفاده می کنند شاهد رشد مجدد موها هستند. فیناستراید نیز داروی دیگری برای درمان ریزش مو است. این دارو با کاهش هورمون هایی که موجب ریزش مو می شوند می تواند از عقب رفتن خط رویش مو جلوگیری کند.

– درمان های گیاهی

استفاده موضعی از محصولات گیاهی می تواند به داشتن موهایی سالم و پر تراکم کمک کند. در طب سنتی برای مقابله با ریزش مو استفاده از گیاهانی مانند ختمی چینی، جنسینگ، گوتوکولا، آمله و آلوئه ورا پیشنهاد می شود. همچنین این باور نیز وجود دارد که استفاده از گیاه نخل اره ای می تواند از سرعت پروسه ریزش مو بکاهد یا آن را کاملا متوقف کند. از این گیاه در بسیاری از شامپوها و محصولات مراقبت از مو استفاده می شود. می توانید این گیاهان را با روغن حامل ترکیب کنید و چند ساعتی بر روی موها قرار دهید.

– کاشت مو

در روش کاشت مو پزشک فولیکول های مو را از پشت سر برمی دارد و به قسمت جلوی سر یا خط مو اضافه می کند. این کار می تواند خط مو را پر پشت تر نشان دهد.

– پی آر پی تراپی

برای درمان با روش PRP یا پلاسمای غنی از پلاکت مقداری خون از بازوی فرد گرفته می شود و در دستگاه سانتریفیوژ چرخانده می شود تا پلاسمای حاوی پلاکت از خون جدا گردد. سپس این پلاسما به ناحیه کم تراکم پوست سر تزریق می گردد تا موجب رشد مجدد موها شود. روش پی آر پی موجب جوان سازی و ترمیم فولیکول های مو می شود و می تواند مشکل عقب رفتن خط رویش مو را حل کند.

– انتخاب شامپوی مناسب

برخی از شامپوها با داشتن مواد شیمیایی قوی، چربی ضروری پوست سر را از بین می برند؛ در حالی که یک شامپوی مناسب باید ملایم تر باشد و فولیکول ها را برای رشد مو تحریک نماید.

– نور درمانی سطح پایین

در این نوع درمان، برای تحریک رشد مو از لیزر استفاده می شود. نتایج تحقیقات نشان می دهند که لیزردرمانی می تواند برای آقایان و خانم هایی با مشکل ریزش مو کمک کننده باشد. در این روش نور لیزر سیگنالی را به سلول های پوست سر می رساند و موجب آغاز رشد مو یا فاز آناژن می شود.

– روغن تراپی

استفاده موضعی از اسانس روغن هایی نظیر روغن رزماری، روغن نعنافلفلی و روغن اسطوخودوس برای مو به تقویت فولیکول و جلوگیری از ریزش مو کمک می کند. در نظر داشته باشید که ابتدا باید این اسانس های روغنی را با روغن های حلال رقیق نمایید و سپس بر روی پوست کف سر و مو استفاده کنید. برای این منظور روغن های حاملی مانند روغن بادام، روغن نارگیل و روغن جوجوبا مناسب هستند.

جلوگیری از عقب رفتن خط رویش مو

– ماساژ کف سر

طبق گفته متخصصان، ماساژ منظم کف سر می تواند به افزایش تراکم مو و سلامت آن کمک کند. در صورتی که دچار پسروی خط مو شده اید، روزانه حداقل 4 دقیقه ناحیه مورد نظر را با دست یا ماساژورهای مخصوص ماساژ دهید. این کار باعث افزایش گردش خون در پوست و تقویت فولیکول های مو می شود.

– تغییر مدل مو

عوض کردن نحوه برخورد با مو و مدل آن آسان ترین راهی است که می توانید برای جلوگیری از عقب رفتن خط رویش مو انجام دهید. شانه زدن بیش از اندازه موها، رفتار خشن با مو و محکم بستن آن همگی در ریزش غیر طبیعی مو نقش دارند.

– کاهش سطح DHT

DHT یا دی هیدروتستوسترون هورمونی در بدن است که اگر سطح آن افزایش یابد می تواند منجر به ریزش مو شود. برای پایین آوردن سطح DHT در بدن کافی است مواد غذایی مانند چای سبز، زردچوبه و سویا را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

– مدیریت استرس

ارتباط میان استرس و ریزش مو از لحاظ علمی ثابت شده است. با این حال، مدیریت استرس و کاهش اضطراب کار آسانی نیست و نیاز به صبر دارد. تحقیقات نشان می دهند که ورزش منظم، وقت گذراندن در هوای آزاد، تکنیک های ریلکس کننده و مدیتیشن می تواند به کاهش سطح استرس و جلوگیری از عقب رفتن خط رویش مو کمک کند.

 

منبع: سفیر استور



دیدگاه شما



ارسال دیدگاه

نام :

پست الکترونیکی :