امید جعفری در
0

هر آنچه که باید در مورد رژیم غذایی کتوژنیک باید بدانید

هر آنچه که باید در مورد رژیم غذایی کتوژنیک باید بدانید

رژیم کتوژنیک (ketogenic diet)، به رژیم غذایی کم کربوهیدرات مشهور است. با کاهش کربوهیدرات حالت متابولیکی به نام کتوز در بدن ایجاد می‌شود. امروز در چی بپوشم به بررسی رژیم کتوژنیک خواهیم پرداخت. اگر می‌خواهید با این رژیم لاغری بیشتر آشنا شوید این مطلب را تا انتها بخوانید.

 

رژیم کتوژنیک چیست؟

رژیم غذایی کتوژنیک یا رژیم غذایی کم کربوهیدرات هر دو مفهوم یکسانی را می‌رسانند. زمانی که بدن شما مقداری کربوهیدرات جذب می‌کند، شروع به تولید کردن انسولین و گلوکز می‌کند. گلوکز قند قابل هضم توسط سلول‌های بدن و عامل اصلی انرژی انسان است و انسولین نیز به عنوان هضم کننده با گلوکز در بدن تولید می‌شود. زمانی که بدن قند یا کربوهیدرات کافی دریافت کند چربی را به صورت توده های عضلانی ذخیره می‌کند و از قند به عنوان تأمین کننده منبع اصلی انرژی استفاده می‌کند.

رژیم کتوژنیک باعث می‌شود تا بدن شما به سمت رژیم غذایی مؤثر برای لاغری قدم بردارد. لاغری در این حالت در اثر مصرف کم غذا صورت نمی‌گیرد بلکه، مصرف قندها کاهش پیدا می‌کند و جایگزین آن چربی‌ها می‌شوند.

رژیم کتوژنیک چیست؟

 

بدن انسان ساختاری شگفت‌انگیز دارد و می‌تواند در برابر آنچه که ما به عنوان غذا می‌خوریم، سازگاری ایجاد کند. اگر بدن از چربی اشباع شده باشد، رژیم غذایی کتوژنیک باعث خواهد شد که به جای مصرف قند، چربی‌ها در کبد مصرف شوند و انرژی لازم برای فعالیت روزانه تأمین شود. رژیم کتوژنیک فواید سلامتی بسیاری همانند لاغری، کاهش وزن، کاهش توده چربی و افزایش عملکرد جسمانی و روانی دارد.

 

فواید رژیم غذایی کتوژنیک

رژیم غذایی کتوژنیک مزایای زیادی دارد. رژیم کتوزنیک می‌تواند باعث کاهش وزن تا افزایش انرژی برای درمان‌های پزشکی باشد. نکته جالب در مورد این رژیم، هماهنگی آن با بیشتر افراد و سبک زندگی آن‌ها است. در ادامه شما فواید مربوط به رژیم غذایی کتوزنیک را مشاهده می‌کنید.

فواید رژیم غذایی کتوژنیک

کاهش وزن با رژیم کتوژنیک

در اثر تغییر روند تولید انرژی، توده‌های چربی بدنی شروع به مصرف و کاهش می‌کنند. انسولین بدن در رژیم کتوژنیک کاهش پیدا می‌کند که یکی از عوامل مهم در چربی سوزی است. به طور علمی رژیم غذایی کم کربوهیدرات در لاغری بهتر از رژیم پرکربوهیدرات است.

 

کنترل قند خون با رژیم کتوژنیک

زمانی که شما طبق رژیم کتوژنیک عمل کنید و غذا بخورید، انسولین بدن و میزان قند کاهش پیدا می‌کند. کاهش قند در رژیم کتوژنیک در برخی موارد بسیار مفیدتر از درمان‌های رژیم غذایی کم‌کالری برای افراد دیابتی است. مخصوصاً کسانی که دارای دیابت نوع ۲ هستند، باید جدی‌تر به این قضیه نگاه کنند.

غذایی کتوزی

عملکرد بهتر مغز با رژیم کتوژنیک

اسیدهای چرب باعث افزایش عملکرد مغز می‌شود. زمانی که بدن رژیم غذایی کتوژنیک پیش گرفته است، اسیدهای چرب در داخل کبد تبدیل به کتون می‌شود. در حالت عادی مغز قند را به عنوان تأمین کننده انرژی سلول مغزی دریافت می‌کند اما زمانی که کتون به جای قند به سلول مغزی می‌رسد، عملکرد مغز نیز بهبود پیدا می‌کند. چرا که کتون پایه اسید چرب دارد.

 

انرژی پایدار در بدن با رژیم کتوژنیک

تأمین انرژی از چربی‌ها، در بدن می‌تواند بازده و دوام بیشتر نسبت به قند داشته باشد زمانی که بدانید با هر قدم، لاغرتر می‌شوید حس بهتری هم خواهید داشت.

 

رژیم کتوژنیک و درمان صرع

رژیم کتوژنیک درمانی مؤثر برای صرع از سال ۱۹۰۰ است. این درمان در کودکان بسیار مؤثر است. زمانی که قند جای خود را به مولکول‌های کتون می‌دهد، احتمال صرع به شدت کاهش پیدا می‌کند. استفاده از رژیم غذایی کتوژنیک، در بیماران صرعی، کاهش داروهای مصرفی را نیز به همراه دارد.

غذایی کتوزی

کاهش کلسترول و فشارخون

با افزایش چربی سوزی سطح کلسترول و تری گلیسیریدها در بدن بهبود پیدا می‌کند. به طور خاص این رژیم غذایی چربی‌های اشباع را مصرف می‌کند و باعث از بین رفتن چربی‌های اضافی در بدن می‌شود.

 

کاهش مقاومت در برابر انسولین

مقاومت بدن در مقابل انسولین باعث بیماری دیابت نوع دو می‌شود. تحقیقات زیادی نشان داده است که رژیم کم کربوهیدرات می‌تواند درمانی مؤثر برای دیابت نوع ۲ باشد.

 

درمان آکنه و رژیم کتوژنیک

مصرف کربوهیدرات، باعث آکنه می‌شود. با رژیم کتوژنیک، کربوهیدرات کاهش پیدا می‌کند و ایجاد آکنه روی سطح پوست نیز کاهش پیدا می‌کند.

غذایی کتوزی

بایدها و نبایدهای رژیم کتوژنیک

رژیم غذایی کنونی شما مشخص می‌کند که با چه سرعتی می‌توانید رژیم غذایی خود را به رژیم غذایی کتوژنیک تغییر دهید. برای مثال اگر مصرف کربوهیدرات روزانه شما در مرز ۱۵ گرم است، زمان کمی برای شروع رژیم کتوژنیک لازم دارید. برنامه‌ریزی مناسب می‌تواند راهکار خوبی برای رسیدن به رژیم غذایی کتوژنیک باشد.

برای منابع کربوهیدرات خود، محدودیت اعمال کنید. به این صورت که خوردن کربوهیدرات‌های تصفیه شده به مانند گندم، غلات، ماکارونی، نشاسته، سیب‌زمینی، حبوبات و میوه را کنار بگذارید و فقط از منابعی به مانند سبزی‌ها، آجیل و لبنیات استفاده کنید. در ادامه لیستی کامل از آنچه باید بخورید و نخورید داریم.

 

نبایدهای رژیم کتوژنیک

دانه‌ها – گندم، ذرت، برنج، غلات
شکر – عسل، شربت افرا
میوه – سیب، موز، پرتقال
ریشه گیاهی – سیب‌زمینی، هویج

عملکرد بهتر مغز با رژیم کتوژنیک

بایدهای رژیم کتوژنیک

گوشت – ماهی، گوشت گاو، گوسفند، مرغ، تخم‌مرغ
برگ سبز – اسفناج، کلم
سبزی‌ها – بروکلی، گل‌کلم
لبنیات چربی بالا- پنیرها، کره
گردو، آفتابگردان- آجیل و دانه
آووکادو و انواع توت‌ – تمشک، زغال‌اخته
چربی‌های دیگر – روغن نارگیل، سس سالاد با چربی بالا، چربی‌های اشباع شده

توصیه‏ نهایی‏ در مورد رژیم کتوژنیک

توصیه‏ نهایی‏ در مورد رژیم کتوژنیک

  • ادامه دادن رژیم غذایی کتوژنیک کار سختی است. در روزهای اول و شاید هفته‌های اول باید وسوسه خوردن شیرینی و قندها را کنترل کنید. در روزهای آتی رژیم غذایی کتوژنیک، مصرف قند مصنوعی را کاهش دهید. با دیدن نتایج رژیم کتوژنیک علاقه‌مند خواهید شد رژیم خود را ادامه دهید.
  • آب و مایعات الکترولیتی را فراموش نکنید. مواد غذایی که شما می‌خورید باید الکترولیت‌های کافی همانند نمک داشته باشد.
  • آنچه که می‌خورید را به شدت زیر نظر داشته باشید. کربوهیدرات‌ها موادی هستند که به صورت پنهان در بسیاری از مواد غذایی وجود دارند و شما ممکن است ناخواسته مقدار زیادی کربوهیدرات روزانه مصرف کنید.

 

مطالب مرتبط:

۱- بایدها و نبایدهای غذایی برای کاهش وزن با رژیم مناسب

۲- رژیم غذایی مناسب با این ۷ ماده غذایی

۳- رژیم غذایی و ورزش مناسب برای رسیدن به سیکس پک

mobile_sticky_top ad banner


دیدگاه شما



ارسال دیدگاه

نام :

پست الکترونیکی :