ریزش مو در آقایان معمولا از سنین ۳۰ سال به بالا شروع میشود و تا دوران پیری ادامه پیدا میکند. ریزش مو در خانمها هم به دلایل متفاوتی اتفاق میافتد. عامل این مشکل میتواند ارثی و یا تغذیه نامناسب یا استرس و عوامل دیگر باشد. درمان ریزش مو با روشهای خانگی عنوان مقالهای است که در ادامه به آن اشاره خواهیم نمود. با چی بپوشم همراه باشید.
دلایل ریزش مو کدامند؟
به طور متوسط، ما حدود ۵۰ تا یکصد تار موی خود را در طول روز از دست می دهیم. این اندازه نرمال ریزش موها است. اما اگر روزانه بیشتر از این تعداد موهای شما ریزش دارد و احساس میکنید حجم موهای شما کم شده است، باید به فکر راه چاره باشید و علت ریزش مو را پیدا کنید.
۱- ریزش مو ارثی
ریزش مو ارثی یکی از دلایل رایج ریزش موی سر است. اگر شما ریزش موی ارثی داشته باشید ممکن است فرد، ژن آن را از پدر یا مادر خود دریافت کند. ریزش موی ارثی از اوایل ۲۰ سالگی آغاز میشود و اگر مادر و پدر هر دو این مشکل را داشته باشند، امکان اینکه فرزند آنها هم دچار ریزش مو شود بیشتر است. برای درمان این ریزش مو حتما باید به پزشک متخصص مراجعه کنید.
۲- کم کاری غده تیروئید و ریزش مو
میلیونها نفر در جهان از بیماریهای تیروئید رنج میبرند. هورمون تیروئید مسئول همه چیز در بدن است از مصرف اکسیژن گرفته تا رشد ناخن و پوست و مو. وقتی این هورمون به اندازه کافی و درست در بدن ترشح نشود شما شاهد تغییراتی در بدن خود خواهید بود که یکی از این تغییرات ناخوشایند ریزش موها است. برای درمان بیماریهای تیروئید باید به پزشک مراجعه کنید تا داروهای مناسب را برای شما تجویز کند.
۳- کمبود آهن و ریزش مو
بیشتر خانمها در خطر کمبود آهن قرار دارند. کمبود آهن منجر به کم شدن سلولهای قرمز خونی میشود. گلبولهای قرمز خون مسئول حمل اکسیژن و هموگولوبین هستند و انرژی لازم را به انسان میرسانند. برای درمان کم خونی و کمبود آهن غذاهایی که حاوی آهن هستند همچون گوشت گوساله، ماهی، سبزیجات سبز، حبوبات و غلات زیادی مصرف کنید. این غذاها را به همراه غذاهایی که ویتامین c دارند مصرف کنید تا آهن آنها به خوبی جذب شوند.
۴- سشوار کشیدن و حالت دادن بیش از حد موها
شامپو زدن بیش از حد به موها، سشوار کشیدن، رنگ کردن موها و کراتینه کردن آنها میتواند باعث شکنندگی و ریزش موها شود. سشوار را روی باد سرد تنظیم کنید و تا حد امکان از اتوی مو استفاده نکنید. موها را تنها تا دو یا سه درجه روشنتر از رنگ نرمال خود رنگ کنید تا نیازی به دکلره کردن مو نباشد.
۵- مصرف برخی از داروها
مصرف خیلی از داروها منجر به ریزش مو میشود. بنابراین اگر بعد از مصرف داروی خاصی دچار ریزش مو شدهاید و این مسئله برای شما نگران کننده است بهتر است با پزشک خود در مورد مصرف داروهای جایگزین مشورت کنید.
راهکارهای درمان ریزش مو
افرادی که دچار ریزش مو هستند، اغلب با مشکلات زیادی همچون از دست دادن اعتماد به نفس روبرو هستند. برای جلوگیری از ریزش مو روشهای زیادی وجود دارد ولی بهترین روش استفاده از راهکارهای خانگی و طبیعی است. در ادامه این مقاله چند راهکار طبیعی برای جلوگیری از ریزش موها به شما معرفی میکنیم.
۱- استفاده از روغن زیتون برای درمان ریزش مو
برای درمان ریزش مو بهترین راهکار ماساژ موها و پوست سر با روغن زیتون است. ماساژ پوست سر با انواع روغنها مانند روغن زیتون و یا روغن بادام باعث افزایش گردش خون در پوست سر میشود ما روغن زیتون را به شما پیشنهاد میکنیم که هم از مویتان محافظت میکند و همچنین مواد مورد نیاز برای پوست سر را نیز فراهم میکند. کافیست دو قاشق چای خوری عسل را با یک قاشق دارچین ترکیب کنید و یک ماسک مخصوص جلوگیری از ریزش مو برای خود بسازید. این ماسک را به مدت ۲۰ دقیقه روی سرتان قرار دهید و سپس آن را بشویید. هفته ای یکبار این کار را انجام دهید.
۲- دانه شانا و روغن زیتون برای درمان ریزش مو
یک قاشق چای خوری دانه شانا را در نصف لیوان روغن نارگیل ترکیب کنید تا خمیری یکدست بدست بیاید. این خمیر را به پوست سر و موهایتان بمالید و اجازه دهید ۱۵ دقیقه روی موهایتان بماند و سپس بشویید.
۳- ماسک آلوئه ورا برای درمان ریزش مو
آلوئه ورا همانقدر که برای پوست شما خوب است برای مویتان نیز خوب است. ماسک آن را روی مویتان قرار دهید تا ویتامین E لازم را برای پوست سرتان فراهم کند و همچنین به مرطوب شدن سطح آن کمک کرده و مانع از ریزش مو میشود. آلوئهورا میتواند مشکلاتی از قبیل شوره سر و خارش سر را کاهش دهد. خاصیت قلیایی آلوئهورا باعث تنظیم pH پوست سر شده و به رشد مو کمک شایانی میکند. برای تهیه ماسک آلوئهورا با کمک چاقو ژل آلوئهورا را از برگ آن جدا کرده و در مخلوطکن بریزید. مایع یکدست بدست آمده را ۳۰ دقیقه تا ۴۵ دقیقه روی موها قرار داده و سپس موها را بشویید.
۴- قرار دادن آب پیاز بر روی مو برای درمان ریزش مو
سولفور موجود در پیاز به گردش بهتر خون در پوست سر و فولیکولهای مو کمک میکند. کافیست پیاز را در یک همزن ریخته و آب پیاز به دست آمده را با استفاده از پنبه روی پوست سرتان بمالید. بگذارید ۲۰ دقیقه بماند و سپس آن را بشویید.
۵- استفاده از حنا و روغن خردل
حنا را در ۲۵۰ گرم روغن خردل ترکیب کنید و بگذارید بجوشد. پس از جوشیدن دوباره اجازه دهید تا محلول سرد شود و آن را روی پوست سر مالیده و بگذارید ۳۰ دقیقه روی سرتان بماند. سپس آن را بشویید.
۶- ترکیب کاهو و اسفناج
ترکیب کاهو و اسفناج را به سر مالیده و بگذارید ۲۰ دقیقه بگذرد. این کار را هفتهای سه بار تکرار کنید و مطمئنا از تاثیر آن شگفت زده خواهید شد.
۷- آب انگور فرنگی
انگور فرنگی که با نام آلما نیز معروف است روی موی شما معجزه میکند و درمانی برای کچلی است. کمی آب لیمو به آن اضافه کنید و سپس روی پوست سرتان بمالید. بگذارید ۳۰ دقیقه بگذرد و سپس آن را بشویید.
۸- عسل و زرده تخم مرغ
آسانترین راه مالیدن ترکیب زرده تخم مرغ و عسل است. کافیست این دو را با هم ترکیب کرده و به مدت ۳۰ دقیقه روی پوست سرتان ماساژ دهید. این ترکیب رشد موی شما را سریعتر می کند.
درمان ریزش مو به کمک این ۸ روش خانگی بسیار کم هزینه است. ما را از اثرات استفاده از این روش ها مطلع کنید.
مطالب مرتبط:
۱- نکاتی برای اصلاح صورت مردان
۳- انواع برس مو
دیدگاه شما
ممنونم از ارایه نکات برای ریزش مو که بیان کردید