chadmin در
977

با کم نکردن وزن دچار چنین عوارضی می شوید

با کم نکردن وزن دچار چنین عوارضی می شوید

تصور بسیاری از افراد در خصوص کاهش وزن تنها داشتن اندامی ایده‌آل و ظاهری زیباتر است؛ اما مهم‌تر از این مورد، جلوگیری یا درمان عوارض ناشی از چاقی است.

عوارض چاقی

بر اساس بیانات فوق تخصص جراحی لاغری، لاغر شدن با انجام عمل دور زدن معده یا بای پس معده بیشتر به هدف رفع عوارض و همچنین جلوگیری از عوارض جدی ناشی از چاقی از جمله فشار خون بالا، دیابت، بیماری قلبی و افزایش کلسترول بد در بدن و حتی مرگ انجام می‌گیرد.

با کمتر کردن وزن خود علاوه بر داشتن اندامی زیبا، از بسیاری از مشکلات پزشکی جلوگیری و حتی درمان می‌شود. در ادامه ما برای شما عوارضی را ذکر کردیم که در صورت عدم کاهش وزن به آنها مبتلا می‌شوید.

آپنه خواب ناشی از چربی اضافی

آپنه خواب یکی از بیماری‌های رایج در افراد چاق است. این بیماری بافت‌های اطراف گلو و راه هوایی گلو را مسدود می‌کند. با وجود بیماری آپنه خواب فرد مبتلا طی مدت کوتاهی پس از خوابیدن، برای اینکه بتواند نفس بکشد به طور مکرر از خواب بیدار می‌شود.

عوارض چاقی

این حالت در افراد چاق بارها در طول شب رخ می‌دهد و بیمار خواب کافی نخواهد داشت. طبیعتا طی روز انرژی کافی برای شروع نیز نخواهد داشت.

چربی اضافی در اطراف گلو باعث فشار زیادی شده و راه هوایی برای تنفس را می‌بندد. در صورتی که برای کاهش وزن به روش‌هایی از جمله بای پس معده یا اسلیو معده اقدام کنید، دچار چنین مشکلاتی نخواهید شد.

دیابت در افراد چاق

چاقی زمینه‌ساز بسیاری از بیماری‌ها از جمله دیابت است. زمانی دیابت رخ می‌دهد که بدن از انسولین برای کنترل قند خون به درستی استفاده نکند.

در نهایت نسبت به انسولین مقاوم شده و افزایش قند خون را تجربه خواهید کرد. اگر برای درمان این بیماری اقدام نکنید، باعث ایجاد مشکلات زیادی از جمله مشکل گردش خون، آسیب عصبی و… خواهد شد.

افزایش احتمال ابتلا به سرطان

سرطان از دیگر بیماری‌های احتمالی است که به دنبال چاقی خطر ابتلا به آن افزایش پیدا می‌کند؛ چرا که منجر به التهاب مزمن سطح پایین می‌شود و به مرور زمان بر DNA تاثیر خواهد گذاشت.

احتمال ایجاد انواع سرطان‌ها به دنبال چاقی افزایش می‌یابد که برخی از این موارد به شرح زیر است:

  • کولون
  • آندومتر
  • کلیه
  • کبد
  • تیروئید
  • تخمدان
  • کیسه صفرا
  • مری
  • پستان
  • و…

آرتروز

زمانی که بدن وزن زیادی را تحمل می‌کند، فشار زیادی به مفاصل وارد می‌شود. به همین دلیل است که میگوییم که چاقی احتمال خطر ابتلا به آرتروز و خطر بدتر شدن این عارضه را افزایش می‌دهد.

آرتروز زمانی رخ می‌دهد که غضروف مفصل فرسوده شده و منجر به تورم، سفتی و در نهایت درد می‌شود. در مطالعه‌ای چاقی و آرتروز زانو را به دلیل فشار وارد شده به مفصل را مرتبط دانسته‌اند.

علاوه بر این ممکن است چاقی در ایجاد دیگر آرتریت نقش داشته باشد.

کلسترول بالا

کلسترول بالا ماده‌ای چرب و مومی شکل است که بدن تولید می کند. در واقع بدن برای عملکرد طبیعی نیاز به مقدار مشخصی از کلسترول دارد؛ اما کلسترول بیش از حد طبیعی باعث مشکلات زیادی از جمله بیماری قلبی و سکته می‌شود.

بیماری قلبی

بیماری قلبی شامل مشکلات زیادی از جمله فشار خون بالا، آریتمی قلبی، کلسترول بالا و درد قفسه سینه می‌شود. چاقی شما را در معرض نارسایی قلبی یا حمله قلبی قرار می‌دهد.

عوارض چاقی

اخیرا مشخص شده است که تجمع چربی در ناحیه شکم و قسمت میانی بدن باعث بیماری قلبی می‌شود. شما با کاهش 5 الی 10 درصد از وزن خود می‌توانید خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهید.

سکته

زمانی که جریان خون به‌طور ناگهانی از مغز قطع می‌شود، منجر به سکته مغزی خواهد شد. این شرایط به دنبال مسدود شدن رگ خونی یا ترکیدن رگ خونی رخ می‌دهد.

شرایطی از جمله آپنه خواب، فشار خون بالا و دیابت نوع 2 از دیگر عوارض نام برده شده چاقی است که در نهایت احتمال سکته را افزایش می‌دهد.

بیماری کیسه صفرا

چاقی می‌تواند همراه با مشکلاتی از جمله سنگ کیسه صفرا و بزرگ شدن کیسه صفرا باشد. چرا که این احتمال بیشتر وجود دارد که افراد چاق کلسترول بالاتری در صفرا داشته باشند، در حقیقت عاملی که منجر به ایجاد سنگ کیسه صفرا می‌شود.

فشار خون بالا

فشار خون بالا زمانی رخ می‌دهد که در شریان‌ها و سیاهرگ‌ها فشار بیش از حد طبیعی وجود داشته باشد. افرادی که فشار خون بالا را تجربه می‌کنند ممکن است دچار چنین مشکلات و بیماری‌هایی شوند:

  • بیماری قلبی
  • بیماری کلیوی
  • حمله قلبی
  • سکته

ژنتیک نیز در ایجاد این عارضه در افراد نقش مهمی دارد؛ اما چاقی یکی از عوامل مهمی است که منجر به فشار خون بالا می‌شود.

آسم

در این عارضه ریه‌ها تحت تاثیر قرار می‌گیرد و راه‌های هوایی ملتهب و سفت می‌شود که در نهایت تنفس شما را سخت‌تر می‌کند. در صورت عدم درمان منجر به یک وضعیت اورژانسی و تهدیدکننده می‌شود.

آسم علاوه بر این که یکی از عارضه‌های جدی چاقی است، کنترل چاقی را نیز چالش‌برانگیز می‌کند. در افراد چاق احتمال ابتلا به آسم افزایش پیدا می‌کند و متوجه افزایش شدت این بیماری می‌شوند.

mobile_sticky_top ad banner


دیدگاه شما



ارسال دیدگاه

نام :

پست الکترونیکی :