سالهای اولیه مجله ووگ ۱۸۹۲ تا ۱۹۰۵
امروزه مجله ووگ در ۲۴ کشور جهان با نامهای متفاوت به چاپ میرسند. در ۱۷ دسامبر سال ۱۸۹۲ یک تاجر آمریکایی به نام آرتور بالدوین ترنر مجله ووگ را به عنوان هفته نامه تاسیس کرد. قیمت اولین شماره مجله ووگ ۱۰ سنت بود. هدف ترنر از به چاپ رساندن مجله ووگ ایجاد شادی بیشتر در جامعه آن زمان بود. این مجله به سرعت بین مردم مرفه نیویورک محبوبیت پیدا کرد چون منعکس کننده سبک زندگی لوکس، نحوه لباس پوشیدن، تفریحات و مهمانیهای اشرافی آنها بود. البته این مجله مورد توجه افرادی که دوست داشتند دنباله رو این دسته از افراد جامعه باشند، هم بود. در ابتدای کار مجله ووگ در مورد مد، ورزش و امور اجتماعی بود. علی رغم محتوی مجله، مجله ووگ در این دوره رشد بسیار کندی داشت.
۱۹۰۵ تا ۱۹۲۰ و مدیریت کنده نست در مجله ووگ
Condé Montrose Nast یک سال قبل از مرگ ترنر مجله را خریداری کرد و به تدریج مجله را رشد داد. نست تلاش کرد تا مجله را به کشورهای دیگر نیز گسترش دهد و به محبوبیتش بیافزاید. تحت مدیریت نست مجله تمرکز خود را روی تولید محتوا برای خانمها گذاشت و تیراژ و سود مجله به صورت چشمگیری افزایش یافت. در سال ۱۹۱۱ مجله ووگ محبوبیت رو به افزایش داشت و هدف خود را مخاطبان مرفه و قشر تحصیل کرده آن زمان قرار داده بود. بعد از جنگ جهانی اول تحویل مجله به نقاط مختلف جهان با مشکلاتی روبرو بود به همین دلیل نست تصمیم گرفت ووگ بریتانیا را به چاپ برساند تا این مشکلات رفع شود. چند سال بعد و در سال ۱۹۲۰ مجله ووگ فرانسه نیز به چاپ رسید.
سالهای توسعه مجله ووگ ۱۹۲۰ تا ۱۹۷۰
این زمان مصادف بود با دوره رکود اقتصادی بزرگ در آمریکا، همچنین در طول جنگ جهانی فروش مجله به شدت کاهش یافت. نست با دیدن وضع موجود نست تصمیم گرفت فرانک کرانینشیلد را که سردبیر مجله ونیتی فیر بود جذب مجله ووگ کند. این تصمیم کاملا درست و بجا بود و سبب توسعه و رشد مجله ووگ شد. جالب است بدانید طولانیترین مدت زمانی که یک نفر سردبیر ارشد این مجله بوده است مربوط به ادنا وولمن است که از سال ۱۹۱۴ تا ۱۹۵۲ در این سمت قرار داشت.
طرح جلد مجلات ووگ در طول سالها تغییرات بسیاری کرده است و اولین بار در سال ۱۹۳۲ یک عکس تمام رنگی روی جلد مجله قرار گرفت. این عکس توسط عکاس مشهور آن زمان ادوارد استیشن گرفته شده بود. تا قبل از این زمان طرحهای افرادی همچون سالوادور دالی روی جلد مجله قرار میگرفت ولی بعد از این اتفاق دیگر از تصویرسازی مد بر روی جلد مجله استفاده نشد. در دهه ۱۹۶۰ دیانا وریلند به عنوان سردبیر مجله انتخاب شد و محتوای مجله را به سوی جنبشهای برابری خواهی سوق داد. در سال ۱۹۷۳ ووگ به یک نشریه ماهانه تبدیل شد. سردبیر ووگ گریس میرابلا شد، او معتقد بود که زنان علاقهای به خواندن مجله و سبک زندگی لوکسی که ووگ تبلیغ میکرد را ندارند. او تغییرات اساسی در مجله ایجاد کرد ولی این تغییرات قابل تحمل نبود و میرابلا از مجله ووگ اخراج شد.
سردبیری آنا وینتور از ۱۹۸۸ تاکنون
پس از سه سال ناموفق مجله ووگ و پیشی گرفتن مجله ال، آنا وینتور سردبیر این مجله شد. آنا وینتور با موهای کوتاه مدل قارچی و عینک آفتابی معروفش به ووگ آمد تا این این برند را جوانتر کند. نفوذ وینتور این اجازه را به مجله داد تا دوباره رشد کند و مخاطبان وسیعتری را پوشش دهد. آنا وینتور شخصیت جدی و سردی دارد و یک فیلم هم با الهام از شخصیت او با نام شیطان پرادا میپوشد تولید شده است. هم اکنون این مجله با داشتن نزدیک به ۲۵ میلیون خواننده در سرتاسر جهان و بیش از ۴۲ ملیون خواننده آنلاین به همه نشان داده است که چقدر محبوبیت دارد.
درباره مجله ووگ بیشتر بدانید
- الکساندر شولمن ادیتور بریتیش ووگ کتابی در سال ۲۰۰۲ شامل ۴۰۰ تصویر منتشر کرد. این کتاب با عنوان تاریخ پنهان ووگ منتشر شد و شامل عکسهایی میشود که عکاسان این مجله از سسیل بیتون و ماریو تستینو تا نورمن پارکینسون گرفتهاند ولی این عکسها هیچ وقت در مجله چاپ نشدند.
- رکورد گرانترین عکاسی مد به یکی از عکسهای مجله ووگ تعلق دارد. این عکس در دوران سردبیری دیانا وریلند در دهه ۶۰ میلادی گرفته شده است و عکاس آن ریچارد آودون بود. هزینه این عکاسی حدود یک میلیون دلار بود.
- مهمت فهنی کارگردان هنری ترکیهای مجله ووگ ایده جلد براق را برای این مجله مطرح کرد. همچنین او طرح روی جلد مجله را تغییر داد و پیشنهاد داد از فونتهایی متفاوت، درشت و بدون سایه استفاده شود. این تغییرات در نهایت منجر به فروش بیشتر مجله شد.
- در حال حاضر ۲۲ نسخه از مجله ووگ در سرتاسر جهان به چاپ میرسد، از جمله عربستان، ژاپن، اوکراین و غیره. عکس کیت ماس بیش از ۶۰ بار روی جلد این مجله به چاپ رسیده است. بعد از کیت ماس، عکس جیجی حدید در طی یکسال ۱۶ بار روی جلد نسخههای متفاوت این مجله به چاپ رسیده است.
مطالب مرتبط:
۱- خوش لباسترین سردبیرهای دنیای مد چگونه لباس میپوشند؟
۲- ۴ پایتخت مد جهان ، شهرهای پیشرو دنیای مد را بیشتر بشناسید
دیدگاه شما
عالی
عالی و کامل بود مرسی