طراحی لباس یک شغل پیچیده همراه با ظرافتهایی است که قصد داریم در این مقاله در مورد آن بیشتر صحبت کنیم. اگر از هواداران صنعت مد و فشن هستید و سالهاست که مراسم کت واک را میبینید و یا از طراحان مشهور جهان الگو میگیرید باید به شما بگوییم برای تبدیل شدن به یک طراح لباس موفق راه طولانی را باید طی کنید. چگونه در طراحی لباس حرفه ای شویم؟
برای طراحی لباس چه مهارتهایی باید داشته باشیم؟
۱- یک طراح لباس موفق باید شم بازاریابی قوی داشته باشد.
۲- روابط عمومی قوی به یک طراح لباس برای ادامه کارش کمک میکند.
۳- طراحی لباس نیاز به خلاقیت و نوآوری دارد.
۴- یک طراح لباس کار تیمی را به خوبی میداند.
۵- برای طراحی لباس باید اصول تصویرسازی را بدانید و تجسم قوی داشته باشید.
۱- مهارت نقاشی و طراحی برای طراحی لباس
اگر قصد دارید در طراحی لباس حرفهای شوید، بهتر است قبل از آن مهارت طراحی و نقاشی خود را ارتقا دهید. یک طراح لباس باید توانایی کشیدن طرح لباس، شلوار و … را بر روی کاغذ داشته باشد. مسلط بودن به تمام اصول اولیه طراحی مد و لباس یک نیاز اصلی برای هر طراح مد است زیرا شناخت این اصول به شما کمک میکند تا هنگام انتخاب لباس بهترین کیفیت و طرح را انتخاب کنید.
۲- به جزئیات توجه خوبی داشته باشید
حتی اگر در تجسم و طراحی لباس فرد عالی باشید باز هم نیاز است که به جزئیات توجه بیشتری کنید. گلدوزی روی پیراهن زنانه و یا حتی طراحی بسیار ظریف بر روی یک لباس زیر. بنابراین جزئیات را هیچ گاه نادیده نگیرید.
۳- پارچه، بافت و رنگ را به خوبی بشناسید
یک طراح لباس باید درک خوبی از رنگ و جنس پارچه داشته باشد، انواع پارچه را بشناسد و در مقابل بداند که چه زمانی استفاده از رنگ و طرح یک پارچه خاص باعث کوچکتر شدن و یا بزرگتر شدن فرم اندام میشود.
۴- توان بصری خود را ارتقا دهید
در فرآیند طراحی لباس باید توان کافی برای شبیه سازی و توان تصویر سازی مد را داشته باشید تا به راحتی بتوانید آن چیزی که در ذهن خود دارید را بر روی کاغذ پیاده کنید.
۵- ارتباطات تیمی را گسترش دهید
یکی از مواردی که هر طرح لباس به آن توجه کنید داشتن ارتباطات گسترده درون تیمی و البته بیرونی است، این مساله سبب میشود با طراحان مختلفی آشنا شوید و طرحهای خود را تکمیل و بعضا الهام بگیرید.
۶- درک صحیح از کسب و کار داشته باشید
بسیاری از طراحان مد و لباس هستند که به علت اینکه درک صحیحی از کسب و کار و مفاهیمی چون بازاریابی، فروش و … ندارند به توفیقی در صنعت مد و فشن نمیرسند.
۷- روحیه رقابت کردن داشته باشید
این مساله اصلا به معنی این نیست که دائما رقبای خود را تعقیب کنید و یا طرحهای آنان را کپی کنید، اما وجود رقیب و تحلیل او کمک میکند که شما هم بیش از گذشته پیشرفت کنید.
۸- ترندهای فشن را دنبال کنید
یکی از مواردی که هر طراح لباسی باید به آن توجه کند ترند مد است. اینکه سلیقه کلی جامعه به کدام جهت در حال حرکت است و با آگاهی از این نیاز به طراحی لباس بپردازد.
۹- اطلاعات خود را درباره رشته طراحی مد و فشن بالا ببرید
داشتن اطلاعات درباره تاریخ رشته مد و لباس به شما کمک میکند تا درباره انواع لباسها و طراحیها در طول تاریخ بیشتر آشنا شوید. به طور مثال برند کوکو شنل یکی از برندهای معروفی است که در زمینه طراحی لباس زنانه فعالیت دارد در نتیجه داشتن اطلاعات درباره آن میتواند به شما کمک بسیاری کند. یکی از راههایی که میتواند شما را با دنیای مد و فشن بیشتر آشنا کند و شما را به یک طراح مد حرفهای تبدیل کند، دایره لغات شما درباره این رشته است. داشتن دیکشنری کاملی از تمامی اصطلاحات مربوط به این رشته به شما شانس حرفهای شدن در این رشته را میدهد.
خواندن مجلههای مد نیز یکی دیگر از راههایی است که دانش شما را درباره مد و فشن بالا میبرد. مجلههای مد و لباس انواع مختلفی دارد و شما میتوانید با دنیای مد کشورهای مختلف آشنا شوید. یکی از بهترین مجلهها در این زمینه، مجله ووگ است که قطعا یک طراح مد حرفهای در کلکسیون خود آن را دارد.
۱۰- اصول ست کردن لباسها را بیاموزید
یک طراح مد حرفهای با انواع رنگها و نحوه ست کردن آنها به طور کامل آشنا است. استفاده از لباسهایی که هارمونی رنگ متناسبی با یکدیگر دارند و احساس خوبی در شما ایجاد میکند میتواند به استایل شما بسیار کمک کند.
۱۱- استایل شخصی خود را پیدا کنید
برای دنبال کردن استایل خود سری به کمد لباسهای خود بزنید. اگر نگاهی دقیق به سبک و پوشش لباسهای خود بیاندازید به خوبی میتوانید ایدههای مختلفی را اجرا کنید. یک خیاط خوب و به طور کلی یک طراح مد حرفهای باید بتواند با چیزهایی که در اختیار دارد بهترینها را خلق کند. در نتیجه برای تبدیل شدن به یک طراح مد حرفهای میتوانید از کمد لباسهای خود شروع کنید و تمام خلاقیت خود را برای خلق چیزهای جدید به کار ببرید. قطعا یک طراح لباس حرفهای ایدههای خود را به صورت طرحهایی بر روی کاغذ طراحی میکند. به عنوان یک ایده ناب، میتوانید تمام کارها و ایدههای خود را به صورت یک ژورنال یا آلبوم درآورید. بهتر است متناسب با هر سایزی طرحهای مختلف داشته باشید.
۱۲- با برندهای تجاری آشنا شوید
یک طراح مد حرفهای همیشه کارهای بهترین و به روزترین برندهای تجاری در زمینه مد و لباس را دنبال میکند. یکی از بهترین مزایای آشنا شدن با برندهای روز آن است که شما میتوانید کشف کنید که کدام برند در چه زمینهای بهترین عملکرد را دارد تا در مواقع نیاز به سراغ همان برند بروید. دنبال کردن اخبار مد و آشنایی با بزرگترین طراحان و کارهای آنها نیز میتواند کمک کند تا اطلاعات بسیار عالی در زمینه مد و فشن به دست آورید و به تمامی موارد در این حرفه تسلط کامل پیدا کنید.
۱۳- و در آخر واقع بین باشید
آن چیزی که باعث پیشرفت در این صنعت میشود میزان فروش محصولات شماست. بنابراین نسبت به بازار واقع بین باشید و سعی کنید محصولاتی تولید و طراحی کنید که مورد اقبال عموم جامعه قرار گیرد، تا بتوانید از این طریق راهی برای ادامه فعالیت خود به عنوان یک طراح لباس حرفه ای داشته باشید.
با مشهورترین طراحان لباس آشنا شوید
برای موفقیت در رشته طراحی لباس بد نیست سرگذشت طراحان لباس مشهور را مطالعه کنید و با الگو گرفتن از آنها مسیر خود را ادامه دهید. در ادامه چند طراح مد دورههای مختلف را به شما معرفی میکنیم.
اولگ کاسینی
اولگ کاسینی طراح مد آمریکایی شهرتش را مدیون ژاکلین کندی است. او از سال ۱۹۶۰ تا اواخر سال ۱۹۶۳ برای مراسمهای بسیاری که ژاکلین کندی شرکت میکرد، لباس طراحی کرد. لباسهایی که در مراسمها و سفرهای اروپا، هند و پاکستان پوشیده شده بودند. لباسهای او به سرعت به ترند دنیای مد تبدیل میشدند و تولیدکنندگان پوشاک و خانمهای جوان از سبک پوشش او کپی برداری میکردند. اولگ کاسینی طراحی را از سال ۱۹۳۶ در نیویورک شروع کرد. همکاری او با ژاکلین کندی در زمینه طراحی لباس تاثیر بسیاری روی طراحی لباسهای شب و لباس عروس داشت.
لوئیس فراد
لوئیس فراد اولین بوتیک خود را در سال ۱۹۵۰ در کن فرانسه افتتاح کرد. لباس های طراحی شده توسط او هنگامی که افراد مشهور و بازیگران برای شرکت در مراسم کن به فرانسه میآمدند مورد توجه قرار میگرفت. سبک تجاری او از رنگهای روشن و درخشان لباسهای فرهنگهای مختلف دنیا تاثیر میپذیرفت. لباسهای طراحی شده توسط او گاها گلدوزیهای خیره کننده و طرحهای هندسی و ژئومتریک زیبایی دارند.
هوبرت دی ژیوانشی
هوبرت دی ژیوانشی خانه مد خود را در سال ۱۹۵۲ در پاریس افتتاح کرد. او لباسهای زیادی برای آدری هپبورن در فیلم سابرینا و فیلمهای متعدد دیگری طراحی کرد. طرحهای نوگرایانه و خانمانه از ویژگی سبک اوست. عمدتاً طراحی لباسهای او دوخت سفارشی و آوانگارد بود.
هالستون
هالستون اولین فروشگاه لباس خود را در سال ۱۹۵۷ در شیکاگو تاسیس کرد. شاید معروف ترین طراحی او، طراحی کلاه ژاکلین کندی در مراسم جشن شروع ریاست جمهوری همسرش باشد. سبک تجاری این طراح اوت کوتور یا دوخت سفارشی و یونیفرمهایی که در دهه ۱۹۷۰ طراحی میشدند بود.
آندره کورژ
آندره کورژ ابتدا در رشته مهندسی عمران تحصیل کرد ولی در سن ۲۵ سالگی به طراحی مد روی آورد. او در سال ۱۹۶۱ خط تولید پوشاک خودش را راه اندازی کرد. آندره کورژ به خاطر طراحیهای فوق مدرنش شناخته شد.
جفری بین
در سال ۱۹۴۷ جفری بین به نیویورک رفت و در سال ۱۹۶۳ خط تولید پوشاک خود را افتتاح کرد. او برای گلن کلوز و همسران روسای جمهور آمریکا لباس دوخته است. سبک تجاری این برند دوخت سفارشی و پوشاک آماده است.
اسکار دلارنتا
اسکار دلارنتا در زمینه نقاشی فعالیت میکرد و بعدا به دنیای مد جذب شد. او در سال ۱۹۶۵ نام تجاری خود را ایجاد کرد. برند او همیشه انتخاب هنرپیشگان مشهور هالیوود و افراد سرشناس بوده است. اسکار دلارنتا به طراحی لباسهای شیک و چشمگیر مشهور است.
کارولینا هررا
کارولینا هررا تا سال ۱۹۸۰ که برند خود را تاسیس کرد در بوتیکی در ونزوئلا کار می کرد. او در سال ۲۰۰۸ از مجمع طراحان آمریکا جایزه دریافت کرد و تاکنون مجلات مختلف مد به تمجید و تبلیغ آثار وی پرداختند و افراد مهمی به آثار وی علاقمند شدند.
مطالب مرتبط:
۱- میوچیا پرادا ، بانوی قدرتمند طراحی مد و لباس دنیا
دیدگاه شما
خیلی خوشم میاد از طراحی لباس ولی هیشکی موقع انتخاب رشته دانشگاهی درست راهنماییم نکرد و الان یه رشته ای میخونم که هیچ علاقه ای بهش ندارم.
مرسی کاش طراح های لباس هم معرفی می کردید و همچنین کلاس هایی که توی ایران برگزار میشه