یکی ازشایعترین بیماریهای ناخن، خشکی و شکنندگی ناخن و همچنین ریش ریش شدن کناره ناخن است که در اثر تماس زیاد با آب، مواد شوینده و شیمیایی ایجاد می شود. بعضی از ناخنها بسیار شکننده هستند که میتوان با چند راه حل متفاوت آنها را تقویت کرد. در مطلب امروز ۱۰علت شکنندگی ناخنها را بررسی و توصیه هایی برای استحکام ناخنها هم بیان خواهیم کرد. با چی بپوشم همراه باشید.
مطالب مرتبط:
۱- راز داشتن چشمانی شگفتانگیز با استفاده از اکستنشن مژه
۲- همه چیز درباره رنگ مو آمبره و آموزش گام به گام تکنیک رنگ موی آمبره
علت شکنندگی ناخنها چیست؟
بعضی ناخنها بسیار شکننده هستند که میتوان با چند راه حل متفاوت آنها را تقویت کرد. شناکردن و یا شستن ظرفها به دلیل زیاد نگهداشتن دستها در آب در شکنندگی ناخنها موثر است. استفاده از روغنهایی مثل زیتون، نارگیل، آووکادو و هسته انگور میتواند تاثیر زیادی در تقویت ناخنها داشته باشد. یکی از دلایل شکنندگی ناخنها خشکی بیش از اندازه پوست اطراف ناخنها است. توصیه میشود این روغنها در هنگام شب و قبل از خواب استفاده شود.
۱۰علت شکنندگی ناخنها را بیشتر بشناسید
۱- آسیبهای تکراری: کسی که هر روز با مواد شوینده کار میکند، به دلیل اینکه بهطور روزانه این آسیب به ناخن وارد میشود باعث شکنندگی ناخنها میشود.
۲- بلندی ناخنها ارتباط مستقیم با شکنندگی ناخن دارد. هر چه ناخن بلندتر باشد، شکنندگی آن بیشتر است و به کسانی که این مشکل را دارند توصیه میکنم که همیشه ناخنهای خود را کوتاه نگه دارند.
۳- شغل افراد: نجارها، کفاشها، آهنگرها و پزشکها (چون از حلالها استفاده میکنند) معمولا شکنندگی ناخن را تجربه میکنند.
۴- لاک (Nail Polish) زدن و پاک کردن مداوم: لاک باعث شکنندگی ناخن نمیشود ولی کسانی که با فاصله زمانی خیلی کم لاک خود را با استون پاک میکنند، در معرض آسیب ناخن هستند چون استون ماده حلال است.
۵- سن و سال هم ارتباط مستقیم با شکنندگی ناخن دارد. هر چه سن بالاتر و فرد مسنتر باشد، شکنندگی ناخن بیشتر میشود. در خانمها چون ناخن آنها نازکتر است، شکنندگی ناخنها بیشتر است.
۶- بیماریهای پوستی: بعضی بیماریهای پوستی هم موجب شکنندگی ناخن میشوند. کسانی که مشکل خشکی پوست دارند شکنندگی ناخن هم دارند.
۷- کسانی که کمبودهای تغذیهای دارند، مخصوصا کسانی که دچار کمبود آهن یا روی هستند یا ویتامینهای A، B، C، D و E را کمتر دارند در معرض شکنندگی ناخن هستند.
۸- کم خونی ناشی از فقر آهن نیز باعث شکنندگی ناخن می شود. کم خونی وضعیتی است که در آن، تعداد یا اندازه گلبول های قرمز یا مقدار هموگلوبین موجود در خون کاهش یافته و تبادل اکسیژن و دیاکسیدکربن بین خون و سلول ها دچار اختلال می شود.
۹- مشکلات غده تیروئید مثل کم کاری تیروئید.
۱۰- انجام کارهای زیبایی بر روی ناخن ها مثل مانیکور کردن یا استفاده از ناخن مصنوعی یا کاشت ناخن نیز باعث شکنندگی ناخن می شود.
حال متخصصان چی بپوشم پس از بررسی “۱۰علت شکنندگی ناخنها”، توصیه هایی برای استحکام ناخن ها ارائه می دهند:
۸ توصیه برای استحکام ناخنها و جلوگیری از شکنندگی ناخن ها
۱- ناخنهای خود را بلند نگه ندارید و اگر ناخنهای خود را به صورت چهارگوش بچینید، معمولا شکنندگی آنها کمتر میشود.
۲- از عوامل شکنندگی ناخن مانند تماس مستقیم با شویندهها پرهیز کنید و با دستکش کار کنید، بهطوری که ابتدا دستکش نخی و روی آن دستکش پلاستیکی بپوشید، و یا از دستکش دولایه استفاده کنید که لایه داخلی آن پوشش نخی داشته باشد، زیرا استفاده از دستکش های پلاستیکی ساده موجب عرق کردن دست ها و نرم شدن ناخن ها و شکنندگی بیشتر آنها می شود. کلسیم حدود یک درصد حجم ناخن را تشکیل میدهد و در سفتی و سختی ناخن هیچگونه دخالتی ندارد. پس هیچگاه ناخن در اثر کمبود کلسیم نمیشکند.
۳- از حضور بیش از حد در محیطهای سرد پرهیز کنید.
۴- ناخنها را چرب و مرطوب نگه دارید. توصیه ما این است که از روغنهای گیاهی استفاده کنید، مانند روغن زیتون و روغن بادام. هر روز بعد از اینکه دستها را میشویید، یک یا دو لایه از این روغنها را به ناخنها بمالید.
۵- کِرِمهای مرطوب و نرمکننده هم برای جلوگیری از شکنندگی ناخنها موثر است. هر چه تعداد دفعات چرب کردن ناخنها در روز بیشتر باشد، به همان مقدار شکنندگی ناخنها کمتر میشود.
۶- سعی کنید کمتر از لاک و استون استفاده کنید.
۷- علاوه بر قرار دادن میزان کافی شیر و پروتئین در برنامه غذایی می توانید مقداری ژلاتین نیز در آب میوه مخلوط کرده و میل کنید.
۸- اگر دچار کم خونی هستید، آن را درمان کنید.
نکته مهم در درمان کم خونی فقر آهن آن است که باید درمان را تا یکی دو ماه پس از رفع کامل علایم و عوارض ادامه داد تا ذخایر مغز استخوان نیز از آهن سیراب شوند.
تاثیر تغذیه در جلوگیری از شکنندگی ناخن ها
سلامت ناخنها هم مانند دیگر اعضای بدن به تغذیه سالم و مناسب وابسته است. شما میتوانید با مصرف مواد مغذی به ناخنهایتان استحکام بخشیده و زیبایی و سلامت را به آنها بازگردانید.
پروتئین
همانطور که میدانید ناخنها از پروتئینی به نام کراتین ساخته میشوند. کمبود پروتئین در رژیم غذایی روزانه، باعث کاهش رشد ناخنها، شکننده شدن و نازک شدن آنها میشود. پروتئین به میزان فراوان در مواد غذایی گوشتی وجود دارد. اگر رژیم غذایی روزانه شما شامل مواد گوشتی باشد، نیاز بدن به پروتئین تامین شده و لزومی برای مصرف پروتئین اضافی نیست.
مصرف مواد غذایی سرشار از ویتامین C , E
کمبود ویتامین C در بدن میتواند باعث کاهش سرعت رشد ناخن و تغییر شکل آنها شود. کمبود ویتامین C و فولیک اسید میتواند موجب سست شدن ناخن و افتادن ناخن شود. برای افزایش اثر ویتامین C میتوانید این ویتامین را همراه با مواد غذایی حاوی ویتامین E مصرف کنی، زیرا ویتامین E هم در سلامت ناخنها نقش موثری دارد. ویتامین E به بهبود گردش خون در بدن کمک میکند، گردش خون هم به اکسیژن رسانی بهتر به ناخنها کمک خواهد کرد.
مصرف مواد غذایی سرشار از ویتامین B
مصرف «بیوتین» هم میتواند باعث تقویت و رشد ناخنها شود و از سست شدن و شکنندگی ناخن ها جلوگیری کند. با افزایش سن بدن نمیتواند به میزان لازم ویتامین B جذب کند و مصرف این ویتامین در رژیم غذایی اهمیت بیشتری پیدا میکند. قارچ، غلات، زرده تخم مرغ و آرد سویا از جمله منابع غنی بیوتین هستند. کمبود ویتامین B12 در بدن هم میتواند باعث ایجاد خشکی و تغییر رنگ و شکل ناخن ها شود.
خواندن ۹ راه برای داشتن ناخن های محکم و زیبا را از دست ندهید.
دیدگاه شما