دامن میدی به دامنی گفته می شود که بلندی آن از زیر زانو تا بالای مچ باشد. این دامن ها حدود یکصد سال عمر دارند و همیشه محبوب بوده اند. اما این دامن ها از کجا آمدند؟ روند شکل گیری و طراحی آن ها چه گونه بود؟ چه اتفاقات اجتماعی و فرهنگی به ظهور و افول این لباس منجر شد؟ در این مطلب تاریخچه دامن میدی را با هم می خوانیم.
همه چیز از دهه 1920 شروع شد. زمانی که پس از چند قرن، برای اولین بار دامن هایی که روی زمین کشیده می شدند کنار گذاشته شدند. جنگ جهانی اول به تازگی به پایان رسیده بود و شکوفایی اقتصادی جهان غرب را به یک مرکز تفریح و سرگرمی بزرگ تبدیل کرده بود. در این زمان مدل های بسیار متفاوتی وارد عرصه شدند مثل کمر های افتاده و کلاه های گرد، که دامن میدی هم یکی از آن ها بود. با محبوبیت کار های طراحانی مثل کوکو شانل دیگر از محافظه کاری عصر ویکتوریایی خبری نبود. اما این دوران خوش مدت زیادی نگذشت و با شروع رکود اقتصادی بزرگ در سال 1929 دامن ها هم بلند تر شدند و لباس ها هم سنتی تر. با پایان بحران اقتصادی در دهه 1940 دامن ها کمی کوتاه تر شده و مدل ها ساده تر و راحت تر شدند.
در اواسط قرن بیستم بود که مدل های کوتاه تر و متنوع تر دارد عرصه شدند، دامن های، راسته، کلوش و … با بلندی های مختلف. در دهه 1960 ماری کوانت طراحی انگلیسی دامن مینی را طراحی کرد که رسوایی بزرگی شمرده می شد و اعتراض اقشار مختلف را نسبت به غیر اخلاقی بودن آن برانگیخت و بسیاری از مردم خواستار بازگشت دامن میدی شدند! و حتی عده زیادی از زنان برای مقاومت در برابر دامن مینی به شلوار پوشیدن روی آوردند. دامن مینی در ادارات ممنوع شد و تولید کنندگان و مغازه دارن به دامن میدی روی آوردند.
اما هیچ چیز آن طور که پیش بینی می کردند رخ نداد. این اتفاقات مصادف شد با جنبش های برابری زنان در اواخر دهه 1960. زنان برای خرید دامن مینی به فروشگاه ها می رفتند و فقط دامن میدی پیدا می کردند. اعتراضات ادامه یافت به طوری که روزنامه ها از آن با عنوان جنگ دامن ها! یاد می کردند. این تصمیم گیری ها برای پوشش زنان به جنبش های برابری جنسیتی دامن (!) زد تا این که دامن میدی در 1974 شکست خورد و ممنوعیت های پوشش در ادارات برداشته شد.
اما دامن میدی با وجود این همه حوادث هیجان انگیزی که از سر گذرانده است و تاثیرات زیادی که روی جنبش های اجتماعی داشته است همچنان در ترند های مختلفی به بازگشت خود ادامه می دهد و از ضروریات کمد لباس هم خانمی است.
مطالب مرتبط
1- چرا هر خانمي بايد يک دامن ميدي داشته باشد؟
دیدگاه شما