شستن، خشک کردن، تا کردن و در کمد قرار دادن و نهایتا پوشیدن لباس ها چرخه ای است که به طور متوالی در زندگی ما شکل می گیرد و پوشیدن لباس های تمیز و مسلما خوش تیپ بودن از نتایج آن است. اما این پروسه آنقدر ها هم آسان نیست. بزرگترین معضل ما در این قسمت رنگ دادن لباس هاست. رنگ دادن لباس ها نه تنها موجب پاکیزه دیده شدن و خوش تیپ شدن ما نمی شود بلکه به این موضوع صدمه می زند. در این مقاله قرار است کمی درباره راه های جلوگیری از رنگ دادن لباس ها صحبت کنیم. با ما همراه باشید.
حتی جدا کردن لباس های سفید هم هیچ گونه تضمینی به شما در قبال رنگ نگرفتن لباس هایتان نمی دهد. بعضی وقت ها رنگ ها ناپایدار هستند و یا به خوبی روی لباس شما تثبیت نشده اند. جالب است بدانید بعضی اوقات شرکت های سازنده ی لباس ها در اعمال کردن رنگ روی لباس شما افراط می کنند و دلیل آن هم این است که می خواهند روشن تر به نظر برسد و همین عامل موجب می شود که پس از شستن در دفعه اول شاهد پریدگی رنگ آن هستیم. قرمز و نارنجی از رنگ هایی هستند که شدیدا مستعد این امر هستند پس در نگهداری این رنگ ها دقت بیشتری به خرج دهید.
در گذشته مردم برای شستشو لباس های رنگی را از هم جدا می کردند که از رنگ دادن لباس ها جلوگیری کنند. با اینکه این راه می تواند راه خوبی باشد ولی وقت و انرژی بیشتری از شما خواهد گرفت. حالا اگر بخواهیم از هزینه های زیاد خشک شویی صرف نظر کنیم چه راهی برای جلوگیری از رنگ دادن لباس وجود دارد؟
راز کم کردن رنگ دادن لباس ها و صرف کردن وقت کمتر برای شستشوی لباس ها، انتخاب لباس هایی است که قابلیت رنگ دادن آن ها به نسبت کمتر است. وقتی خرید می کنید از لباس هایی که روی برچسب آن ها علائم “شاید رنگ بدهد” و ” رنگش پاک می شود” و ” از شوینده های شیمیایی استفاده نکنید” و “قبل از شستن لباس ها را پشت و رو کنید” و “از آب سرد استفاده کنید ” وجود دارد دوری کنید. این ها همه سرنخی برای شما هستند که به شما بفهمانند رنگ این لباس ها به خوبی تثبیت نشده است و هر آن امکان دارد رنگ آن ها پاک شود. اگر روی برچسب لباس ها به هیچ کدام از این علائم برخورد نکردید به این معنی است که رنگ این لباس ماندگاری بیشتری دارد و قابل اعتماد است. نکته ی مهم این است که حتی این گونه لباس ها را هم نباید با پیراهن های سفید در ماشین لباس شویی قرار دهید. دفعه اول این لباس ها را به تنهایی بشویید تا هرگونه رنگ ناپایداری که شاید روی آن وجود داشته باشد هم از بین برود.
برای این که از رنگ دادن لباس ها در امان باشید لباس هایی را انتخاب کنید که از جنس های ترکیبی مثل پلی استر یا نایلون ساخته شده اند. این جنس های ترکیبی نسبت به جنس های طبیعی مثل پنبه یا پشم رنگ را بیشتر در خود حفظ می کنند و رنگ دهی آن ها شدیدا کم است.
اگر در انتخاب لباس مناسب دقت کافی را به خرج دهید تغییر دادن تکنیک شستشوی لباس ها نیز می تواند کمک حال شما باشد. اکثر افراد معتقدند که شما باید لباس ها را با آب گرم بشویید تا تمیز شوند. ولی جالب است بدانید با شوینده های امروزی شستن لباس ها در آب گرم ضرورتی ندارد و بعضا موجب ایجاد دردسر نیز می شود. آب داغ فیبرهای لباس ها را باز می کند و موجب آزاد شدن رنگ درون آن می شود ولی آب سرد آن ها را بسته نگاه می دارد و باعث حبس شدن رنگ در آن می شود و لباس شما رنگ نمی دهد. اگر بتوانید روی ماشین لباسشویی خودتان تنظیمات را روی Cold تنظیم کنید تقریبا هرگونه مشکی که امکان دارد از نظر رنگ دادن به لباس شما ایجاد شود را از بین برده اید.
اگر با وجود رعایت کردن همه ی موارد بالا باز هم نگران رنگ دادن لباس هایتان هستید می توانید از رنگ گیر ها استفاده کنید. این رنگ گیرهای مغناطیسی برای این طراحی شده اند که رنگ های معلق لباس ها را مهار کنند و از برخورد آن ها با لباس های دیگر جلوگیری کنند. این موارد وقتی از رنگ های نارنجی یا قرمز استفاده می کنید شدیدا کمک حال شما خواهند بود.
نکته: برای شستن حوله های کوچک و بزرگ از آب داغ استفاده کنید بهتر است.
مطالب مرتبط:
دیدگاه شما