تصور کنید که صدها سوزن کوچک در پوست صورت شما فرو میروند؛ تصور دردناکی است، مگر نه؟! این فرآیند که میکرونیدلینگ نام دارد، اخیرا به یکی از داغترین ترندهای دنیا تبدیل شده است. میکرونیدلینگ در حال حاضر پاسخ تقریبا تمام مشکلات پوستی شما است؛ از زخمهای باقی مانده از آکنهها گرفته تا منافذ بزرگ روی پوست صورت. اما قبل از اینکه به سراغ این فرآیند بروید، بهتر است نکاتی را در مورد نحوه عملکرد، مزایا، و معایب آن بدانید و آگاهانه تصمیم بگیرید. در مقاله امروز قصد داریم تا همه چیز را در مورد میکرونیدلینگ برای شما شرح دهیم.
فرآیند میکرونیدلینگ چیست؟
احتمالا آخرین چیزی که دوست دارید درون پوست صورت شما فرو برود، یک سوزن است! با این حال، این فرآیند در چند وقت اخیر طرفداران بسیاری پیدا کرده است. در حقیقت، فرآیند میکرونیدلینگ برای اولین بار در دهه ۹۰ کشف شد، با این حال، در چند سال گذشته به تازگی توجه همه را به خود جلب کرده است. این فرآیند چیست و چطور عمل میکند؟
فرآیند میکرونیدلینگ یا همان درمان القاء کلاژن، روشی است که در آن از هزاران سوزن کوچک برای ایجاد زخمهای سوراخ مانند بر روی لایه سطحی پوست صورت استفاده میشود. نگران نباشید، این سوزنها آنقدرها که فکر میکنید دردناک نیستند و هیچ صدمهای هم به پوست شما نمیزنند. در حقیقت این سوزنهای کوچک با ایجاد احساس زخم شدن، پوست صورت شما را تحریک میکنند و کاری میکنند که پوست فرآیند کلاژن سازی را سریعتر انجام داده، و خودش را ترمیم کند. فرآیند میکرونیدلینک تنها توسط متخصصین پوست و جراحان زیبایی انجام میشود.
خوشبختانه این فرآیند کمترین میزان خطر را برای پوست صورت به همراه دارد و به عنوان روشی مطمئن تلقی میشود. مشکلات پوستی از جمله چین و چروک روی پوست صورت، زخمهای باقی مانده از آکنه، خطوط روی پوست، لکههای قهوهای و مشکلات مرتبط با رنگدانههای پوست از طریق فرآیند میکرونیدلینگ برطرف میشوند. این فرآیند به دلیل اینکه قابلیت شاداب سازی و جوان سازی پوست صورت را دارد، در میان متخصصین پوست بسیار محبوب شده است. آیا مایلید که بدانید فرآیند میکرونیدلینگ چطور عمل میکند؟ در ادامه برای شما شرح میدهیم.
میکرونیدلینگ چگونه انجام میشود؟
قبل از اینکه این فرآیند را انجام دهید، ابتدا باید پوست صورت خود را آماده کنید. به طور کلی، پوست صورت شما درست ۱ ماه قبل از انجام فرآیند میکرونیدلینگ، با ترکیبی از ویتامین ث و ویتامین آ آماده میشود. این ترکیب باعث تولید کلاژن در پوست شما میشود. فرآیند اصلی نیز تحت بیحسی موضعی انجام میشود؛ پس لازم نیست که نگران درد آن باشید. در روز انجام فرآیند میکرونیدلینگ، این اتفاقات رخ خواهند داد:
- در ابتدا متخصص پوست یا جراح زیبایی، با استفاده از یک ماده ضدعفونیکننده و یک محلول نمکی، پوست صورت شما را پاکسازی میکند.
- پس از آن پوست شما با دست کشیده میشود و سپس، یک دستگاه درامارولر (یک دستگاه قلم مانند که روی سر آن سوزن قرار دارد) روی پوست صورت شما ۵ بار در همه جهات (به شکل عمودی، افقی و مورب) حرکت داده میشود.
- این زخمهای ریز کمی خونریزی میکنند. اما این خونریزی را میتوان به راحتی کنترل کرد.
- پس از تمام شدن فرآیند، یک محلول نمکی و یا یک بسته یخ روی پوست صورت قرار داده میشود. همچنین، مقداری سرم افزایش دهنده کلاژن نیز روی این مناطق از پوست صورت زده میشود.
- فرآیند میکرونیدلینگ تا چند ماه بعد نیز به صورت منظم تکرار خواهد شد.
پس از اینکه فرآیند میکرونیدلینگ را انجام دادید، باید مراقبتهای بعد از آن را نیز انجام دهید. این اقدامات مراقبتی بسیار مهم هستند و روی نتیجه حاصل تاثیر مهمی میگذارند. در ادامه، این اقدامات مراقبتی را برای شما شرح میدهیم.
پس از انجام میکرونیدلینگ، چگونه از پوست صورت مراقبت کنیم؟
تا حد ممکن در معرض نور آفتاب قرار نگیرید
سعی کنید که بعد از انجام فرآیند میکرونیدلینگ، تا مدتی در معرض نور مستقیم آفتاب قرار نگیرید. اگر هم ناچار هستید که در معرض نور آفتاب قرار بگیرید، پوست صورت خود را به طور کامل بپوشانید. همچنین، بعد از انجام این فرآیند از هر مدل کرم ضد آفتابی که دارید استفاده نکنید. منافذ پوست شما بعد از انجام فرآیند میکرونیدلینگ به شکل باز باقی میمانند. بدین ترتیب، مواد شیمیایی مضر موجود در این کرمهای ضد آفتاب میتوانند به راحتی به درون منافذ پوست شما جذب شوند و به آن آسیب برسانند. پس فقط از محصولاتی استفاده کنید که پزشک شما آن را پیشنهاد داده است.
پوست صورت خود را کاملا تمیز نگه دارید
تا ۷۲ ساعت پس از انجام فرآیند میکرونیدلینگ، پوست صورت خود را با استفاده از یک محلول پاک کننده بسیار ملایم تمیز کنید. تا یک هفته پس از انجام این فرآیند، به هیچ وجه از هیچ محصول شیمیایی قویای بر روی پوست صورت خود استفاده نکنید.
از محصولاتی که عناصر فعال در ترکیبات خود دارند استفاده نکنید
سعی کنید که تا مدتی بعد از انجام فرآیند میکرونیدلینگ از محصولات آرایشی و بهداشتیای که حاوی عناصر فعال، مثل رتینول، آلفا هیدروکسی اسیدها و سایر مواد شیمیایی هستند استفاده نکنید. چون پوست شما بعد از انجام این فرآیند نسبت به قبل بسیار حساستر میشود.
تا مدتی پس از انجام میکرونیدلینگ از لوازم آرایش استفاده نکنید
پس از انجام فرآیند میکرونیدلینگ، اجازه بدهید تا پوست صورتتان کمی نفس بکشد و بهبود یابد. سعی کنید که تا مدتی از لوازم آرایشی استفاده نکنید. چون ممکن است مواد شیمیاییای که در لوازم آرایشی موجود هستند، پوست شما را اذیت کنند.
پوست صورت خود را با استفاده از کلاژن تحریک کنید
پزشک شما بعد از انجام فرآیند میکرونیدلینگ، برایتان پپتیدهای تحریک کلاژن تجویز خواهد کرد. برای اینکه به پوست صورت خود در تولید کلاژن بیشتر کمک کنید و بهبود آن را تسریع بخشید، به طور منظم از این پپتیدها استفاده کنید.
در طول روز به میزان زیادی آب بنوشید
اگر پس از انجام فرآیند میکرونیدلینگ آب پوست صورت خود را به میزان کافی تامین کنید، زودتر بهبود خواهد یافت. فرآیند میکرونیدلینگ یک روش کاملا بدون درد است که مزایای بسیار زیادی دارد. در ادامه این مزایا را برای شما شرح خواهیم داد.
میکرونیدلینگ چه مزایایی دارد؟
میکرونیدلینگ خطوط روی پوست صورت و چین و چروکها را کاهش میدهد
فرآیند میکرونیدلینگ منجر به تسریع تولید کلاژن و الاستین در پوست شما میشود و کاری میکند تا پوستی جوان و درخشان داشته باشید. نتایج تحقیقات علمی نشان دادهاند که فرآیند تولید کلاژن بعد از چند جلسه میکرونیدلینگ بهبود مییابد. وقتی که سطح کلاژن در پوست صورت شما افزایش مییابد، پوستتان نرمتر و انعطافپذیرتر میشود. همچنین این فرآیند، باعث کاهش میزان چین و چروک، خطوط روی پوست، و کاهش اندازه منافذ روی سطح پوست صورت میشود. به طور کلی این فرآیند به شما کمک میکند تا پوستی جوانتر داشته باشید.
میکرونیدلینگ زخمهای قابل مشاهده سطح پوست صورت را درمان میکند
متاسفانه زخمهای حاصل از آکنه، از روی پوست صورت پاک نمیشوند. با این حال، یک مطالعه انجام شده در سال ۲۰۰۹ نشان داد که فرآیند میکرونیدلینگ به کاهش زخمهای حاصل از آکنه کمک کرده و ظاهر پوست را به طور کلی بهبود میبخشد.
میکرونیدلینگ میزان آسیبهای حاصل از نور خورشید را کاهش میدهد
فرآیند میکرونیدلینگ با کاهش میزان رنگدانههای موجود در سطح پوست صورت و آسیبهای حاصل از نور خورشید، ظاهر پوست شما را بهبود میبخشد. نتایج مطالعهای علمی که در سال ۲۰۱۵ منتشر شد نشان داده است که فرآیند میکرونیدلینگ میتواند ملاسما را به طور موثر کاهش دهد؛ یعنی حالتی که منجر به ایجاد لکههای تیره روی پوست صورت میشود.
کوچک شدن منافذ سطح پوست با میکرونیدلینگ
اگر تصور میکنید که فرآیند میکرونیدلینگ منجر به بزرگتر شدن منافذ سطح پوست صورت میشود، کاملا در اشتباه هستید. در حقیقت این فرآیند با تحریک کردن پوست جهت تولید کلاژن بیشتر، منجر به کوچک شدن این منافذ و بهبود پوست اطراف آنها میشود.
میکرونیدلینگ منجر به افزایش میزان اثربخشی داروهای موضعی میشود
اکثر محصولات بهداشتیای که شما روی پوست صورت خود استفاده میکنید، به خوبی به درون پوستتان جذب نمیشوند. این مسئله بر میزان اثربخشی این محصولات اثری منفی میگذارد. نتایج یک مطالعه علمی نشان داده است که فرآیند میکرونیدلینگ میتواند به داروهای موضعی کمک کند تا به طور موثر به درون پوست صورت شما نفوذ کنند. در نتیجه شما میتوانید که از مزایای این داروهای موضعی به طور کامل استفاده کنید. در حقیقت، حفرههای کوچکی که بر اثر انجام فرآیند میکرونیدلینگ بر روی پوست صورت شما ایجاد میشوند، به پوست کمک میکنند تا هر مادهای که بر روی آن قرار دارد را به خوبی جذب کند.
اگر شما برای انجام میکرونیدلینگ، پیش یک فرد متخصص بروید، میتوانید از این فرآیند حداکثر بهره را ببرید و نتیجه بهتری بگیرید. اما دستگاهی که پزشکان برای انجام این فرآیند از آن استفاده میکنند نیز در نتیجه حاصل اثر بسیار مهمی میگذارد. در ادامه دستگاههای متفاوتی که برای انجام فرآیند میکرونیدلینگ مورد استفاده قرار میگیرند را به شما معرفی میکنیم.
برای انجلم میکرونیدلینگ از چه دستگاههایی استفاده میشود؟
درمارولرها دستگاههایی هستند که از آنها برای انجام میکرونیدلینگ استفاده میشود. درما رولرها انواع متفاوتی دارند، با این حال، تمام این مدلها از ۵ مدل رولر پایه تشکیل شدهاند که توسط FDA تایید شده است.
درما رولر مدل C-8
سایز سوزن این دستگاه ۰٫۱۳ میلی متر است. این مدل دستگاه در بازار موجود است و شما میتوانید در خانه هم از آن استفاده کنید. همچنین، سوزنهای آن دردناک نیستند.
درما رولر مدل C-8HE برای سطوحی از پوست که مو دارند
سایز سوزن این دستگاه ۰٫۲ میلی متر است و بیشتر روی پوست سر مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین، سوزنهای آن دردناک نیستند.
درما رولر مدل CIT- 8 یا درمان القا کلاژن
این دستگاه یک دستگاه حرفهای و در حقیقت درمانی است که سایز سوزن آن ۰٫۵ میلی متر است. از این دستگاه برای پیوند کلاژن و بازسازی پوست صورت استفاده میشود.
درما رولر مدل MF-8
سایز سوزن این دستگاه ۱٫۵ میلی متر است و از آن برای ایجاد میکرو کانالهایی در لایههای عمیقتر پوست و درمان زخمهای موجود بر روی پوست صورت استفاده میشود.
درما رولر مدل MS-4
در مقایسه با تمام دستگاههای دیگر، این دستگاه یک سیلندر کوچک دارد که با ۹۶ سوزن ۱٫۵ میلی متری پوشیده شده است. از این دستگاه بر روی مناطقی که نیاز به دقت و نفوذ عمیق دارند استفاده میشود. غیر از مدلهای پایه که قسمت بالا گفته شد، رایجترین انواع درمارولرهای موجود در بازار عبارتند از:
درماپن
این دستگاه شبیه به یک قلم کوچک است و یک سر کوچک دایرهای شکل نیز دارد که با تعدادی سوزن پوشیده شده است.
درما استمپ
این دستگاه بسیار شبیه به مدل بالایی است با این تفاوت سر آن بزرگتر است و تعداد سوزن بیشتری نیز دارد.
درما رولر مدل LED
بر سر سوزنهای این مدل دستگاه، چراغ LED قرار دارد و از آن برای درمان زخم و چین و چروک استفاده میشود.
اگرچه فرآیند میکرونیدلینگ یک فرآیند بسیار حرفهای است، اما دستگاههای مخصوص آن در چند سال گذشته به راحتی در دسترس عموم قرار گرفتهاند. حنی بسیاری از خانمها در خانه این فرآیند را در خانه انجام میدهند. البته متخصصین پوست انجام این کار در خانه را توصیه نمیکنند، چون ممکن است منجر به صدمه رساندن به پوست صورت شود و توصیه ما هم مراجعه به متخصص پوست است.
انجام فرآیند میکرونیدلینگ در خانه چه خطراتی به دنبال دارد؟
مسلما انجام این فرآیند در خانه هزینه کمتری برای شما دارد، اما خطراتی هم به دنبال دارد. این دستگاهها به صورت یکپارچه عمل نمیکنند، به همین دلیل ممکن است که زخمهای عمیقتری ایجاد کرده و موجب بروز آکنه شوند. اندازه سوزن آنها بین ۰٫۲ تا ۱ میلی متر است، در نتیجه دردناک است و ممکن است که پوست شما را زخم کند. این دستگاهها استریل نیستند و احتمال ابتلا به تبخال را افزایش میدهند. اگر به پسوریازیس نیز مبتلا باشید، ممکن است آن را بدتر کنند.
استفاده از این دستگاهها نیاز به مهارت دارد و اگر شما بلد نباشید از آنها استفاده کنید، ممکن است به پوست صورت خود صدمه بزنید. این سوزنها باید با زاویه خاص و عمق مشخصی به درون پوست فرو بروند تا منجر به ایجاد زخم نشوند. همچنین، افرادی که این فرآیند را در خانه انجام میدهند، بیشتر در معرض ابتلا به مشکلات پوستی قرار میگیرند، چون ممکن است که ندانند بعد از انجام آن باید چطور از پوست خود مراقبت کنند. به همین لیل، بهتر است که انجام این فرآیند را به پزشک واگذار کنید.
مطالب مرتبط:
دیدگاه شما
عالی بود