سهم بیشتر از نور و آفتاب در تابستان هرچقدر که برای پوست و روح و جانمان خوب است برای رنگموها دردسار ساز است. اگر اهل رنگورنگمو هستید آن هم از نوع روشن، دقیقا میدانید که از چه حرفمیزنیم. بخواهیم یا نخواهیم درخشش موهایمان بعد از چندباری شستوشو کمتر میشود حالا فکرش را بکیند نور آفتاب و شستنهای بیشتر به خاطر گرم شدنهوا هم به ماجرا اضافه شود. در این شرایط باید خودمان دستبهکار شویم و درخانه به داد موهایمان برسیم. در این گزارش خیال داریم به شما بگوییم چطور خودکفا شوید و خودتان موهایتان را رنگساژ کنید.
این گزارش را نخوانید
اگر رنگموهایتان تیره است این گزارش را نخوانید چرا که ترفند جذاب رنگساژ اصلا به کارتان نمیآید چه در خانه چه در آرایشگاه. ماجرا از این قرار است که رنگساژ نوعی ترمیم است آن هم با میزان کمتر رنگ و درصد ضعیفتر اکسیدان. آب هم که یکی از پایههای اصلی ماجراست. بنابراین از این ترکیب نمیشود انتظار تغییر رنگ یا به عبارتی تغییر رنگ پایه مو را داشت.
چرا رنگساژ؟
رنگساژ برابر است با آسیب کمتر به موها آنهم به دلیل حضور آب در ترکیباتش و در نتیجه رقیقتر شدن مواد و نیاز به کمترین زمان ممکن برای رسیدن به بهترین نتیجه. همین دو دلیل کافی است تا در روزهای تابستانی پیشرو به جای رنگکردن موهای بلوندتان یک راست بروید سراغ رنگساژ. البته که رنگساژ حتی در زمستان هم انتخاب معقولتری است اما ضرورتش بهخاطر نیاز به ترمیم بیشتر موها در تابستان به مراتب بیشتر است.
سه در یک
برای رنگساژ کردن سه روش کلی وجود دارد یکی استفاده از رنگهای معمول و دیگری استفاده از واریاسیون و دیگری ترکیب هر دو. مواد لازم در ساخترنگساژ با رنگمو عبارت است از اکسیدان شماره یک، رنگمو و آب. این مواد در رنگساژ با وریاسیون(رنگی خالص با غلظت بالا با توانایی بسیار برای تغییر تناژ رنگ اصلیاست با ماندگاری بسیار کم) شامل مقداری شامپوست و بسته به حجم و بلندیموهای یک تا 10 سانتیمتر واریاسیون. روش سوم هم ترکیب این دو روش یعنی ساختن معجونی شامل رنگمو،واریاسیون با آب و شامپوست. روش سوم برای رسیدن به اندازهها و ترکیب درست به فوتکوزهگری نیاز دارد و اغلب آراشگرهای حرفهای همین ترفند را به کار میگیرند و به تناژهای رنگی متفاوتتری میرسند.
مهندسی تمام عیار
برای رنگساژ کردن موها درخانه، باید حسابی حواستان به اندازهها باشد. مهم است که چه مقدار رنگ را با چه مقدار اکسیدان ترکیب کنید تا به نتیجه دلخواه برسید علاوه بر آن زمان باقی ماندن معجون دستسازتان روی موها هم خودش فاکتوری کلیدی است. برای موهاییی با حجم و قد متوسط ماده رنگساژ شما باید شامل یک چهارم از تیوپ رنگدلخواهتان به اضافه 75 سیسی اکسیدان شماره یک و 75 سیسی آب باشد. برای موهای پرپشتتر یا بلندتر هم کافی است مواد را به همین نسبت و متناسب با اندازه موها اضافه کنید.
سلسله مراتب!
علاوه بر درصدها مراتب ترکیب مواد هم بسیار مهم است. در قدم اول باید رنگ و اکسیدان را خوب با هم ترکیب کنید؛ اگر حیال دارید واریاسیون هم به معجون دستسازتان اضافه کنید جایش همینجاست. قدم بعد اضافه کردن آب و در صورت لزوم شامپوست و بالاخره در قدم آخر آنقدر مواد را همبزنید تا به رقیقترین حالت ممکن برسد سرعت عمل را هم فراموش نکنید. حالا کافی است ترکیب دستسازتان را درست مثل شامپو روی موهای شستهشده و کاملا خیس بریزید و حسابی ماساژ دهید تا معجون به قلب موها از ریشته گرفته تا ساقه نفوذ کند.
پوشش حداکثری
فاکتور زمان در رسیدن به رنگ دلخواه در جریان رنگساژ بسیار مهم است هر چه رنگساژ بیشتر روی موها بماند رنگتیرهتری تحویل خواهید گرفت. معقولترین زمان برای رنگساژ ده تا پانزده دقیقه بعد از آعشتهشدن کامل مو به مواد است. از آنجا که مهم است که موهایتان درست و حسابی به مواد آغشته شوند بد نیست بعد از ماساژ موها را با شانه دندانهدرشت شانه کنید تا خیالتان از پوشش حداکثری راحت باشد. در این صورت 10 دقیقه را از زمانه شانهکردن در نظر بگیرید.
نقطه پایان
در فرآیند رنگساژ مرحله شستوشوی موها نقطه پایانیست و بسیار هم مهم است. بعد از اینکه به رنگ دلخواه رسدید باید موها را با آب ولرم و شامپو بشورید شامپو هم که ناگفته پیداست که باید شامپوی مخصوص موهای رنگشده باشد. موهای شما بعد از همه این مراحل در ضعیفترین حالت ممکن قرار دارند پس بهتر است بعد ازشستشو یک راست بروید سراغ ماسک و روغنهای مفید و تقویت موهای براق و خوشرنگتان.
کی و کجا؟!
رنگساژ علاوه بر ترمیم کاربردهای دیگری هم دارد مهمترینش وقتی است که زردی بیش از حد ناشی از دکلوره حسابی توی ذوقتان زده. در این شرایط کافی است بروید سراغ رنگ دودی و نقرهای و فرمول جادویی رنگساژ؛ طبیعی است که میزان یکچهارم بین دو رنگ تقسیم میشود. اگر زردی موهایتان غیرقابل تحمل است به ترکیب بالا رنگ بنفش را هم اضافه کنید. رنگ بنفش کارش خنثی کردن هرچه زردی است. گاهی هم دلتان تنوع میخواهد یا حتی رنگهای فانتزی مثل سبز و آبی و نقرهای… که میدانید ماندگاریشان کوتاه است. در این شرایط هم یک راست بروید سراغ رنگساژ.
فوت کوزهگری
یادتان باشد اگر قرار است بعد از رنگساژ به نتیجه دلخواهتان برسید باید سراغ رنگی با یک پایه تیرهتر از دکلرهای که روی موهایتان دارید بروید. دلیلش هم اکسیدان ضعیف است آنقدر ضعیت که قدرت روشن کردن موهایتان را ندارد بلکه فقط میتواند آن را گرمتر،سردتر یا ملایمتر کند یا تناژهای فانتزی مثل صورتی، بنفش، آبی و…. به موهایتان اضافه کند. پس یادتان باشد حتما از آرایشگرتان بپرسید که پایه رنگ موی بلوندتان چه شمارهای است مثلا اگر بلوند شماره 10 است، رنگساژ مناسب برای شما پایه 9 است ولاغیر.
دیدگاه شما