خرید کردن گاهی یک تفریح جذاب برای خانمها در همه نقاط جهان است. اما فعالیت گاهی تا اندازهای شکل تفریح به خود میگیرد که جنبه کارکردی آن بیاهمیت میشود و کمد لباسها پر میشود از چیزهایی که هرگز نپوشیدهایم و نخواهیم پوشید. اما این اتفاق چرا رخ میدهد؟ کارشناسان و روان شناسان با تحلیل این موقعیت به نتایج جالبی رسیدهاند. لباسهایی که میخریم ولی نمیپوشیم!
۱- در درون احساس خلا میکنید
گاهی مشکلات روانی در مراحل اولیه خود را به این شکل نشان میدهند. نارضایتی و عدم تعادل درونی شما را به نقطهای میرساند که احساس میکنید باید چیزی بخرید تا آرام شوید. البته لباسی که در این شرایط میخرید ممکن است به دردتان بخورد و ممکن است نخورد اما در بیشتر مواقع چیزی است که به آن نیاز نداشتهاید مثل یک کفش پاشنه بلند ناراحت یا شلوار جین بنددار که هرگز نخواهید پوشید و تنها برای پر کردن یک خلا عاطفی با آن پناه بردهاید.
۲- خرید برای خیال و نه واقعیت
گاهی شما درک درستی از موقعیتهایی که در آن لباس خواهید پوشید ندارید و شرایط اجتماعی و فرهنگی مرتبط با آن را تصور نکردهاید و صرفا در خیال خود را در آن لباس دیده و لذت بردهاید.مثلا بلوز و شلوار گران که کارکردی برای مجالس و بیرون ندارد و با ارزشتر از آن است که در خانه پوشیده شود یک خرید بدون استفاده برای شما خواهد بود. به خصوص درک این موقعیتها در شرایط اجتماعی و فرهنگی کشور ما دقت بیشتری را میطلبد.
۳- عاشق آن لباس شدهاید
این موقعیتی است که همه ما به آن گرفتار شدهایم. اما این مورد نیز ریشه در دو مورد دیگر دارد یعنی صرف خوش آمدن از یک لباس را دلیل خریدن آن نکنید بلکه موقعیتهای مناسب آن را در نظر بگیرید و ببینید که واقعا به آن نیاز دارید یا قرار است کنار بقیه لباسهای شما خاک بخورد و بلا استقاده بماند یا خیر.
مطالب مرتبط:
۲- اشتباه بزرگ در خرید لباس و راه حلهای آن
دیدگاه شما