chadmin در
0

ناخن؛ سخنگوی سلامتی در بدن

تصور رایج این است که ناخن‌ها به طور طبیعی باید محکم باشند در غیر این صورت سالم نیستند. همین پیش‌فرض خانم‌ها را وا می‌دارد تا برای محکم و مقاوم کردن ناخن‌های‌شان دست به هر کاری بزنند. بسیاری از بیماری های بدن با نشانه هایی در خطوط عرضی، برآمدگی، کبودی، فرو رفتگی و ضخیم شدن ناخن مشخص می شوند و از این رو شناخت و توجه به این مشکلات را باید مهم تلقی نمود.امروز تیم چی بپوشم با ارائه مطلبی تحت عنوان “ناخن؛ سخنگوی سلامتی در بدن” واقعیاتی که باید در مورد ناخن‌های‌تان بدانید را بیان می کنند.

 

ناخن؛ سخنگوی سلامتی در بدن

از پزشکان پوست و مو و ناخن اعلام می دارند: ناخن اساسا از کراتین و ورقه‌ای شاخی تشکیل شده است که به میزان یک میلی متر در هفته در دست ها و حدود نصف این میزان در پاها رشد می کند.
ناخن در برابر عوامل مهاجم محیط زیست و هرگونه اختلال در وضعیت سلامت بدن بسیار آسیب پذیر است و بروز کمترین ترکیبات معدنی در بدن یا کاهش قوای جسمانی شخص می تواند تاثیرات آشکاری بر کیفیت ظاهری و استحکام این عضو حساس برجای گذارد.
در پاره‌ای از موارد، تغییرات پدید آمده در شکل یا رنگ ناخن، خبر از بیماری های جدی و وخیم می دهند از این رو در صورت مشاهده هر گونه مشکلی در ناخن مراجعه به پزشک برای جلوگیری از پیشرفت بیماری توصیه می شود.
بیماری های قارچی با اختلافی چشمگیر در صدر عوارض ناخن قرار دارند و بیش از ۴۰ درصد موارد نیازمند مراجعه افراد به پزشک متخصص است.

لکه های سیاهرنگ ناخن را جدی بیگرید

سفید شدن آشکار تمامی سطح ناخن می تواند نشانه‌ای از کم خونی یا بیماری کبد محسوب شود اما پیدایش لکه های کوچک سفید رنگ خبر از بیماری یا حتی کمبود ترکیبات معدنی نمی دهد.
وجود لکه های کوچک سفید رنگ در ناخن می توانند ناشی از اشکال موضعی در تشکیل کراتین،زدایش بی رویه و شدید کوتیکول یا حتی وارد شدن ضربات مکرر به ناخن باشند.
پیدایش هرگونه لکه سیاهرنگ در ناخن را باید مهم تلقی نمود،علاوه بر اینکه لکه سیاهرنگی که به رغم رشد مرتب ناخن همچنان در محل خود ثابت می ماند اعم از اینکه شبیه به یک خال بوده و یا به شکل میله ای باشد،می تواند نخستین نشانه سرطان بدخیم ملانوم در نظر گرفته شود. کبودی گسترده همه ناخن ها نشانه اشکال در گردش خون و نارسایی قلب است و باید در صورت بروز حتما به پزشک مراجعه نمود.

علت زردی، خطوط عرضی و برآمدگی ناخن ها چیست؟

استعمال دخانیات و استفاده مکرر از لاک ناخن شایعترین عوامل بروز زردی در ناخن هستند و چنانچه پس از قطع استعمال دخانیات یا مصرف لاک ناخن،عارضه باقی بماند بیمار باید از نظر ابتلا به بیماری قارچی و در درجات بعدی ابتلا به  ذات الجنب یا سینوزیت مورد معاینه قرار گیرد.
در عارضه ناخن برآمده،ناخن شکلی محدب و شبیه ساعت به خود می گیرد و الزما همه انگشتان را در برنمی گیرد که می‌تواند نشانه ای خاص از نارسایی‌های مجاری تنفسی مانند برونشیت مزمن، عفونت شش ها و حتی آمفیزم باشد.
پیدایش خطوط عرضی در ناخن ناشی از بروز ضایعات شدید یا وارد شدن ضربات مکرر به سلول های بافت زاینده یا حتی عادت ناپسند جویدن ناخن است.از سوی دیگر بروز اگزما یا برخی بیماری های میکروبی نیز می توانند باعث پیدایش خطوط عرضی در ناخن شوند.
فرورفتگی های سوراخ مانند پراکنده در سطح ناخن ها ناشی از بروز مکرر ضایعات و آ‌سیب های میکروسکوپی بوده اما هنگامی که تعداد این فرو رفتگی ها آن چنان باشد که ظاهری شبیه به انگشتانه به ناخن ببخشد احتمالا فرد مبتلا به مراحل اولیه بیماری پسوریاریس است.
چنانچه ناخن ها ضخیم تر از میزان عادی شده و نشانه‌های هشدار دهنده مانند راه های طولانی، کدورت، شکنندگی و جدا شدن لبه در طرفین ناخن پدیدار شوند شخص دچار عفونت قارچی ناخن است. درمان این عارضه از طریق مالیدن ترکیبات ضد قارچ و تجویز داروهای خوارکی صورت می‌گیرد و به فراخور شدت یا ضعف عارضه حدود ۲ تا ۸ ماه طول می کشد.

مطلب مرتبط:

۱-  ۱۰علت شکنندگی ناخن‌ها

۲- همه چیز درباره رنگ مو آمبره و آموزش گام به گام تکنیک رنگ موی آمبره



دیدگاه شما



ارسال دیدگاه

نام :

پست الکترونیکی :