مصی روشن در
2,222

تاریخچه لباس عروس؛ چه کسی این لباس را سفید کرد؟

تاریخچه لباس عروس؛ چه کسی این لباس را سفید کرد؟

با اینکه هزاران سال است که در بیشتر تمدن‌های بشر ازدواج وجود دارد اما این موضوع به این معنی نیست که مراسم عروسی هم وجود داشته است. ازدواج بیشتر یک مسئله فرمایشی و دستوری به حساب می‌آمده که هدف اصلی‌اش به دنیا آوردن فرزند و ادامه نسل، انتقال دارایی و کنترل زنان بوده است.

تاریخچه لباس عروس

حتی در کتاب مقدس هیچ مراسم عروسی‌ای وجود ندارد که شامل تبادل عهد و پیمان و قول و قرار بین عروس و داماد باشد. در طول قرن‌ها ازدواج‌ها از طریق امضای قرارداد یا روش‌های دیگر رسمی می‌شد. به طور کلی ازدواج یک مناسبت معنوی یا عاشقانه به حساب آورده نمی‌شد که مراسم عروسی‌ای برایش درنظر گرفته شود و از آنجا که هیچ عروسی‌ای وجود نداشت لباس عروسی هم در کار نبود. پس این لباس از کی وارد مراسم عروسی شد؟

 

تاریخچه لباس عروس

 

قبل از اینکه لباس عروس و دامادی در کار باشد؛ عروس و داماد بهترین لباس‌شان را انتخاب می‌کردند و می‌پوشیدند. لباس‌هایی که رنگ و مدل خاصی نداشت و تنها بهترین لباس آن‌ها بود که بیشتر از بقیه لباس‌ها به تن‌شان می‌آمد. رنگ هم مهم نبود و عروس‌هایی لباس‌هایی از هر رنگی که دوست داشتند؛ می‌توانستند بپوشند. مثلاعروس‌های آتن باستان لباس‌های بلند بنفش یا قرمز روشن می‌پوشیدند که حتما کمربند داشت.

لباس عروس چینی‌ها سیاه بود

تاریخچه لباس عروس

 

درچین سه هزار سال قبل هم عروس و داماد لباس‌های سیاه با تزیینات قرمز تنشان می‌کردند. رنگ قرمز همچنان برای عروس‌های سنتی شرقی در مناطقی از چین و سنگاپور و همچنین در بخش‌هایی از سودان رواج دارد. برای قرن‌های متمادی هم در جوامع غربی لباس‌های عروس در رنگ‌های مختلف می‌پوشیدند که بشود آن‌ها را دوباره پوشید.

اولین لباس عروس انگلیسی بود

تاریخچه لباس عروس

 

در تاریخ اولین لباس عروس سفید توسط فیلیپا از انگلستان در سال ۱۴۰۶ هنگام ازدواجش با اریک از سرزمین پومرایی پوشیده شد. این سرزمین امروزه دیگر وجود ندارد به این دلیل که بین آلمان و لهستان تقسیم شده. در سال ۱۵۵۸ هم ملکه اسکاتلند لباس عروسی سفید پوشید. با این حال سنت لباس عروسی سفید تا سال ۱۸۴۰ که ملکه ویکتوریا با شاهزاده آلبرت، ازدواج کرد چندان مد نشد و محبوبیتی پیدا نکرد.

تاریخچه لباس عروس

 

می‌گویند دلیل اصلی ملکه ویکتوریا برای پوشیدن این لباس، تور هونیتون بود که در منطقه کوچک هونیتون انگلستان تولید می‌شود و در فروش آن مشکلاتی پیدا شده بود. در واقع حمایت از تجارت این نوع توری هدف اصلی ملکه ویکتوریا بود. یک دلیل مهم دیگر برای انتخاب چنین لباسی این بود که عروسی‌های سلطنتی بیشتر به ثروت و قراردادهای سیاسی مربوط می‌شد تا عشق، بنابراین خانواده‌ها معمولا از این فرصت استفاده می‌کردند که ثروتشان را از طریق عروس‌هایشان نشان بدهند پس ویکتوریا در این لباس سفید به نسبت ساده در حال نشان دادن اولین قدم‌ها در یک ماجراجویی مقتصدانه بود. او که در آن زمان فقط بیست سال داشت با این کارش نشان داد که به همین شیوه کم زرق و برق و کم ریخت وپاش کشور را اداره خواهد کرد.

همه عروس‌ها سپید شدند

تاریخچه لباس عروس

 

این عروسی در روزنامه‌ها بازتاب زیادی داشت. بعد از این مراسم رنگ سفید لباس‌های عروسی در ابتدا توسط عروس‌های ثروتمند پذیرفته شد در نهایت در همه طبقات اقتصادی جامعه گسترش پیدا کرد و به عنوان سنت در قرن بیستم تثبیت شد.

تاریخچه لباس عروس

 

ملکه ویکتوریا در طول زندگی‌اش دو مد بسیار مهم را پایه‌گذاری کرد که تا همین امروز هم ادامه دارد. اولی لباس مشکی برای عزاداری و دومی همین لباس عروس سفید است. لباس عروسی ویکتوریا از ابریشم ساتن و توری در قسمت‌های یقه و آستین تشکیل شده بود و همچنان به عنوان مدل لباس عروس کلاسیک در غرب در نظر گرفته می‌شود.



دیدگاه شما



ارسال دیدگاه

نام :

پست الکترونیکی :