مشاغل زیادی هستند که آنها را به خوبی نمیشناسیم و آدمهای زیادی هم هستند که هنوز دنبال شغل مناسب میگردند. شاید شما هم مثل بسیاری از افراد علاقهمند به کسب و کارهای مرتبط با مد و لباس به فکر تاسیس یک بنکداری پوشاک افتاده باشید ولی به دلیل سوالات بیپاسخ زیادی که در ذهن داشتید، این فعالیت را رها کرده و به فعالیتهای دیگر مشغول شدهاید. این مقاله یک راهنما برای راهاندازی عمده فروشی لباس است. با چی بپوشم همراه باشید.
دلیل انتخاب شغل عمده فروشی لباس چیست؟
اگر در ابتدای مسیر هستید، اولین گام دانستن این است که چرا میخواهید وارد کار شوید؟ اگر دلیلتان درآمد زایی است، باید گفت، این کسب و کار دارای زوایا و پیچیدگی های زیادی است ولی در عین حال کاری با درآمد خوب به شمار میرود. ولی پیشنهاد میکنیم برای موفقیت در این کار ملاک اولتان درآمد نباشد زیرا تولید پوشاک در مسیر پیشرفت دارای فراز و نشیبهای زیادی است که لازمه آن صبر، بردباری، علاقه و حوصله است. ممکن است در اول کار متحمل زیان هم شوید که اگر حوصله به خرج ندهید،ممکن است یه شکست بخورید. این حرفه در واقع واسطه میان تولیدی و فروشندگان جزئی محسوب میشود و به طور مستقیم با مصرف کننده ارتباط ندارد.
اکثر مغازهداران و فروشندگان جزئی به خاطر دلایلی از جمله تنوع بیشتر، شرایط تسویه حساب مناسب و جستجوی کمتر به جای خرید مستقیم از تولیدیها، از بنک داران خرید میکنند. البته شاخصهایی برای انتخاب عمده فروشان وجود دارد که باید به آن توجه کرد تا بنک داری شوید که یک فروشنده ترجیح دهد از شما خرید کند. این شاخصها که هر فروشنده جزئی برای انتخاب تامین کننده پوشاک فروشگاه خود در نظر میگیرد، شامل مواردی همچون درصد سود، تنوع پوشاک، شرایط مورد ارائه، سطح کیفی لباس، تنوع در سایزبندی، رنگبندی و به روز بودن کالا میباشد. در صورتی که یک عمده فروشی لباس این شاخصها را دارا باشد، مسلما مشتریهای زیادی را جذب خواهد کرد.
قدم اول : انتخاب کالا
اولین قدم برای راه اندازی عمده فروشی لباس انتخاب صحیح کالا است. بدین منظور، نوع کالا از لحاظ قیمت و مصرف کننده، جنس و بازار فروش مورد بررسی قرار میگیرد تا تصمیم درست را لحاظ شود. انتخاب کالا کاملا وابسته به شرایط و سلیقه شما است و نمیتوان دستورالعمل ثابتی برای آن تعیین کرد.
قدم دوم: تخصص، تجربه و دانش نسبی
کار پوشاک معمولا مرحلهبهمرحله طی میشود و از تولیدکننده شروع میشود و به مصرف کننده میرسد، پس باید سلایق مختلفی را ارضا کند. به همین دلیل فردی که میخواهد این حرفه را در پیش گیرد، قبل از شروع فعالیت خود، تجربه، تخصص و دانش کافی را باید کسب کند و سپس مشغول کار شود. هنوز هم کسانی که قصد دارند این شغل را پیش بگیرند، طبق روال شاگرد استادی به کسب تجربه میپردازند. گذراندن دورههای بازاریابی هم میتواند به شما در این حرفه کمک کند.
قدم سوم: مکان مناسب
البته با توجه به اینکه داشتن یک مکان و فروشگاه مناسب برای راه اندازی این کسب و کار لازم و شاید ضروری به نظر برسد، ولی افراد موفق زیادی هم بودهاند که بدون فروشگاه و با کمترین فضا به موفقیت رسیدند. در کل اگر شرایط اینکه یک فروشگاه بزرگ نزدیک هم صنفیهای داشته باشید، بهتر است زیرا اکثرا جزئی فروشان ترجیح میدهند برای خرید، به مناطقی بروند که عمده فروشان بیشتری در آن منطقه تجمع داشته باشد. در انتخاب مکان و مغازهای که برای کار خود انتخاب میکنید، به مواردی همچون رفت و آمد، هزینه، انبار، شرایط محلی و زوایای قانونی محل عرضه توجه کنید.
قدم چهارم: ارتباط مناسب
عمده فروشی لباس زمانی پیشرفت میکند که ارتباط خوبی با تولید کنندگان لباس و فروشندگان جزئی داشته باشد. تا میتوانید دایره ارتباط خود را با تولیدکنندگان نامی و خوشنام و جزئی فروشان پرکار گسترش دهید تا زودتر در این حرفه به موفقیت برسید.
قدم پنجم: بازار هدف
برای اینکه بتوانید فروش خوبی داشته باشید، باید قبل از راه اندازی این کار، تعیین کنید که مصرفکنندههای محصول شما از چه گروهی هستند و چه ویژگیها و شرایطی دارند. و اینکه تمام ویژگیهای آنها بررسی و تحلیل شود، تا کسب و کار خوبی داشته باشید. با شناخت بازار هدف میتوانید به طور هدفمند به بازاریابی و تبلیغات بپردازید تا موفقیت بیشتری کسب کنید. اغلب افراد در آغاز این کار به جای ایجاد بازار هدف جزئی، بازار هدف را همه افراد در نظر میگیرند و ادعا میکنند همه چیز برای همه کس کار میکند ولی این افراد به سرعت با شکست مواجه میشوند. فالکنشتاین هشدار میدهد: “ در کسب و کار، هدف گیری کوچک دقیق تر است.”
قدم هفتم: برند لباس
برندسازی به مجموعه راهکارهایی گفته میشود که به یک برند هویت بخشیده و میتواند با جذب مشتری و وفادار کردن مشتریها، شما را از دیگر رقبا متمایز سازد. یکی از راه های های برندسازی، ایجاد تمایزی منحصر بفرد برای یک برند است. از آنجایی که در صنعت پوشاک اکثر برندها قابل کپی برداری هستند، این عمل کمی سخت است ولی نشدنی نیست.
قدم هشتم: حساب و کتاب در بنکداری پوشاک
با وجود اینکه میدانیم ارایه شرایط مناسب پرداخت، باعث جذب مشتری و پیشرفت در این کار میشود ولی این موضوع بستگی به مشتری شما دارد. شرایط تسویه بلند مدت در صورتی جایز است که شناخت کافی از مشتری داشته باشید و همیشه سقف مجاز برای شرایط، حتی برای مشتریان قابل اطمینان خود در نظر بگیرید. بسیار بودهاند افراد قابل اطمینانی که به دلیل ورشکستگی از تسویه حساب عاجز ماندند. در عمده فروشی وسیع، شما نیاز به یک حسابدار خبره و توانا دارید تا کارهای حسابداری را به او بسپارید.
مطالب مرتبط:
۱- میوچیا پرادا ، بانوی قدرتمند طراحی مد و لباس دنیا
دیدگاه شما
مرسی از مقاله خوبتون … فکر می کردم فروشندگی کار ساده است ولی انگار نه اینجوری که فکر می کردم هم نبود….
خیلی خوبه در مورد کسب و کارهای پوشاک بیشتر مطلب بزارید