شما چه جزو دنبال کنندگان نمایش های سالانه مد باشید و چه نباشید حتما چند وقت یکبار با چهره ها و لباس های عجیب و غیر عادی در این نمایش ها مواجه شده اید و همان سوال کلیشه ای را از خودتان پرسیده اید: کی اینارو می پوشه؟؟؟ مساله اینجاست که کسی قرار نیست این لباس ها را بپوشد. این نمایش ها و لباس ها آثاری هنری هستند که باید مفهوم آن ها را درک کرد. اگر علاقه ای به هنر ندارید پس بهتر است این مطلب را نخوانید و مسخره کردن و قضاوت درباره این آثار را هم برای همیشه کنار بگذارید چون در حیطه تخصص و علاقه و درک شما نیستند. اما اگر علاقمند به هنر و به خصوص فشن هستید ادامه مطلب را بخوانید تا بدانید که چگونه مد های عجیب را درک کنیم؟
نمایش های مد نمایش های تبلیغاتی هستند که سالانه دوبار و برای هر دو فصل جداگانه در شهرهای مختلف برگزار می شوند و هدف آن ها معرفی مجموعه لباس های برند ها و طراحان مطرح جهان است که در فصل های آتی وارد بازار خواهند شد مثلا هفته مد لباس های آماده پوشیدن پاییز و زمستان 2016/17 که ماه مارس امسال برگزار شد یا هفته مد لباس های سفارشی بهار و تابستان 2016 که ژانویه امسال برگزار شد.
در این نمایش ها لباس های مختلفی مشاهده می شوند مثلا طراحی مثل زک پوزن آثاری را ارایه می کند که کاملا قابل لمس و قابل پوشیدن هستند و اکثر مردم مشکلی در درک آن ها ندارند. اما وقتی با آثار عجیبی مثل کارهای الکساندر مک کوئین و یا طراحان معروف ژاپنی که پایه گذار این نوع از مد بوده اند مثل یاماموتو و کاواکوبو، کار درک این آثار دشوار می شود.
قدم اول این است که نباید از ظاهر این آثار قضاوت کرد. این آثار معنایی در ورای ظاهر خود دارند. به طور مثال کلاه های مخروطی شکل طراحی شده توسط Gareth Pugh الهام گرفته از لباس جنگجویان زن قدیمی بوده است و هر گونه تفسیر دیگری درباره آن ها اشتباه است.
پس داشتن اطلاعات کافی درباره تاریخ مد، تاریخ جهان و فرهنگ عمومی و همچنین شناخت کافی شخصیت و کارهای قبلی طراحان، برای درک کامل طراحی های سطح بالا ضروری است. بیشتر اوقات ممکن است کشف منبع الهام یک طراح کار دشواری باشد اما با مطالعه نقد آثار و کسب تجربه کافی می توان به آن مرحله از درک مد رسید. چون این لباس ها بیشتر از این که لباس باشند اثر هنری هستند و اثر هنری با ارزش تر از آن است که پوشیده شود.
مطالب مرتبط:
دیدگاه شما