آشنایی با تاریخچه تولید ضد آفتاب
نخستین بارقههای تولید محصولی تحت عنوان ضد آفتابها را میتوان در دهه 1930 جستجو کرد. جالب است بدانید تا پیش از این، آفتاب سوختگی و بروز عوارضی همچون لک پوست و پیری زودرس امری طبیعی و رایج به حساب میآمد. اما درست در سال 1938، فرانتس گریتر شیمیدان سوئیسی توانست اولین مدل از ضد آفتابهای تاریخ را طراحی نماید. او همچنین فاکتور SPF را برای رتبه بندی قدرت حفاظتی ضد آفتابها طراحی کرد. معیاری که امروزه نیز برای سنجش قدرت محافظتی این محصول به کار میرود.
با پیشرفت صنایع و تلفیق علم و زیبایی، کرم ضد آفتاب به محصولی میان زنجیرهای بین صنعت زیبایی و داروسازی-پزشکی تبدیل شد. تا جایی که امروزه فرمولاسیون این محصول آمیزهای از محصولات آرایشی و مراقبتی است. ضد آفتابهای رنگی، بیرنگ، کرم، اسپری، استیک و … از جمله پرطرفدارترین انواع ضد آفتاب به شمار میآیند. ضد آفتابهای رنگی در رقابتی کم سابقه با انواع فونداسیون مانند سی سی یا بی بی کرم، کرم پودر و کوشن، توانستند تا حدودی جای کرم پودرهای روزانه را بگیرند. بعد از آن ضد آفتابهای استیکی با قابلیت تسهیل تمدید در طول روز رونمایی شدند. در حال حاضر نیز، ضد آفتابهای فلوییدی به عنوان جدیدترین نسل از این محصول مورد استقبال عموم مردم قرار گرفته اند.
انواع ضد آفتابهای کرمی و فلوئیدی را بشناسید
بعد از آشنایی با تاریخچه و روند پیشرفت فرموله کردن انواع ضد آفتاب، اکنون دیدی وسیع نسبت به تغییرات پیشین و مزایای محصولات جدید دارید. با این حال، هنوز پاسخ سوال خود را دریافت نکردهاید. انتخاب بین کرم ضد آفتاب و نوع فلویید این محصول، دوراهی بسیار تردید آمیزی است که عبور از آن کار چندان آسانی نیست. در این مورد اما، آشنایی با خواص و ویژگیهای منحصر به فرد هر یک از این دو محصول، بیش از هر چیزی میتواند کمک کننده باشد:
کرم ضد آفتاب و ویژگیهای آن
کرم ضد آفتاب، در واقع نوع کلاسیک این محصول است که برای دهههای متوالی بین مصرف کنندگان محبوب بوده و هست. این محصول همانطور که از نامش پیداست، بافت نیمه جامد و بسیار غلیظی دارد و برخلاف فلوئیدها اصلا روان نیست. بلکه برای پخش و جذب به ماساژ دست یا براش آرایشی احتیاج دارد. از ویژگیهای منحصر به فرد کرم ضد آفتاب، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بافت غلیظ و قوام دار این محصول، به راحتی با انواع آیتمهای کرم آبرسان، مرطوب کننده و سایر ویتامینهای محلول در چربی ترکیب میشود.
- کرم ضد آفتاب، در دو نوع دارای چربی و فاقد چربی موجود است. شما میتوانید با توجه به جنس پوستتان کرم مناسب را انتخاب نمایید.
- ماندگاری متوسط و قابل قبولی روی سطح پوست دارند.
ضد آفتاب فلوئیدی و ویژگیهای آن
ضد آفتابهای فلوئیدی، این روزها سر و صدای زیادی به پا کردهاند. همه جا حرف از خواص و ویژگیهای این محصول است. اما این مدل ضد آفتاب چه تفاوتی با دیگر رقبای خود دارد؟ اولین ویژگی متفاوت ضد آفتابهای فلوییدی بافت ظاهری آنها است. ساختار این محصول بسیار روان است و ساختاری کاملا مایع شبیه به آب دارد. حتی بسیاری از مصرف کنندگان، این محصول را در نخستین مواجهه با اصطلاح «آبکی» توصیف کردند. این ویژگی برای افرادی که سالها بافت نیمه جامد و کرم مانند ضد آفتاب را مصرف کردهاند، کمی عجیب غریب به نظر میرسد. حتی بعضی افراد ممکن است در کارایی و عملکرد آن نیز شک کنند. اما تمام این حدس و گمانها چقدر صحت دارد؟ ویژگیهای واقعی ضد آفتابهای فلوئیدی چیست؟
- ضد آفتابهای فلوئیدی اغلب با تکنولوژی فیوژن واتر طراحی و تولید میشوند. به این معنی که ساختاری فاقد چربی و بر پایه آب دارند. در نتیجه، غیر کومدوژنیک هستند و مانع از ایجاد هرگونه جوش و آکنه میشوند.
- بافت این مدل ضد آفتاب، فوق سبک است و سرعت جذب بسیار بالایی دارد. به این معنی که تنها چند ثانیه بعد از مصرف، کاملا جذب پوستتان میشود و بیشترین توان حفاظتی و مراقبتی را برای مصرف کننده فراهم میکنند.
- به دلیل غلظت پایین و ساختار روان خود، پخش سریع، یکنواخت و یکدستی دارند.
- در انواع رنگی و بدون رنگ موجود است و شما میتوانید با توجه به کاربری و نیاز خود از آنها استفاده نمایید.
مقایسه کرم ضد آفتاب و فلوئید ضد آفتاب
با توجه به پژوهشهای انجام شده و استناد بر دادههای پزشکی، متخصصان پوست بر این باورند که انواع کرمی و فلوئیدی ضد آفتاب از نظر قدرت محافظت کننده و کارایی، هیچ برتری چشمگیری نسبت به یکدیگر ندارند. تنها شاخصه مهمی که بایستی به آن توجه شود، جنس پوست هر فرد و نیازهای شخصی و تخصصی آن است.
ضد آفتاب فلوئید یا کرم ضد آفتاب؛ کدام برای پوست شما بهتر است؟
همانطور که پیشتر هم اشاره شد، انتخاب نهایی در دوراهی ضد آفتابهای فلوئیدی و کرمی به جنس پوست شما بستگی دارد. پوست هر یک از ما با توجه به میزان فعالیت غدد سباسه، نوع باکتریهای طبیعی، میزان فعالیت متابولیسمی و … جنس و نیازهای متفاوتی دارد. با در نظر گرفتن این فاکتورها، انواع پوست در 5 دسته خشک، حساس، نرمال، چرب و مستعد آکنه قرار میگیرد. اگر جنس پوستتان را به خوبی میشناسید و از نیازهای آن آگاه هستید، میتوانید مطابق راهنمای زیر ضد آفتاب مناسب خود را بیابید:
- پایه آب و ساختار فاقد چربی ضد آفتابهای فلوئیدی انتخابی عالی برای انواع پوست چرب و مستعد آکنه است. اگر آکنهها معضل جدی برای پوستتان هستند، حتما برچسب غیر کمدون زا یا غیر کومدوژنیک محصول را چک کنید.
- ساختار غلیظ کرمهای ضد آفتاب، بهترین پایه ممکن برای تامین آب و رطوبت مورد نیاز پوستهای خشک و حساس است.
توجه داشته باشید که کرم و فلوئید ضد آفتاب، فرمولاسیونهای متنوعی دارند. برای مثال، کرم ضد آفتاب در انواع مناسب برای پوست چرب، نرمال خشک و … تولید میشود. فلوئیدها نیز همینطور هستند. راهنمای ارائه شده، صرفا درباره انتخاب بافت مناسب ضد آفتاب کاربرد دارد.
در آخر، اگر جنس پوستتان را دقیقا نمیشناسید یا هنوز هم در انتخاب محصول مناسب احساس سردرگمی میکنید، بهترین راه مراجعه به پزشک است. متخصص با تجویز آزمایش و انجام تستهای مختلف، پوستتان را به خوبی ارزیابی مینماید و محصولات مناسب را به شما پیشنهاد میدهد.
منبع: روژاشاپ
دیدگاه شما