سریال شهرزاد ترکی هم ساخته شد. تا اینجا که به نظر میرسد، ترکها میخواهند از روی سناریوی حسن فتحی کار را پیش ببرند. اما هیچ بعید نیست که مانند تمام سریالهای دیگرشان به جاده خاکی بزنند و روایت را مدام در اثر نظر بینندگان و عوامل مختلف دیگر تغییر بدهند. در این مطلب، نگاهی داریم به استایل بازیگران ترک در این سریال. اجازه بدهید که ببینیم شهرزاد خانم و آقا قباد ترکی چه میپوشند.
شهرزاد
شهرزاد ترکها تفاوتهای اساسی و فاحشی با شهرزاد ما دارد. ترانه علیدوستی برای این نقش ساخته شده بود، وقار، زیبایی، هوش و البته استایل خوب از ویژگیهای شهرزاد قصهگویی بود که او به تصویر میکشید. شهرزادی که ترکها به نمایش میگذارند، حتی اگر بخواهد هم نمیتواند آن پشتوانه از شخصیت زنی آگاه و قوی را به نمایش بکشد. ترانه در این سریال استایل خوبی داشت. او دختر جوان و قدرتمندی بود که به شیکبودن توجه زیادی داشت و حتی در سکانسهایی مستقیماً به لباس او پرداخته میشد. مثلا حاضرشدن برای ملاقات با فرهاد. او لباسهای خوش دوخت، مدلدار و فاخری به تن میکرد. اکسسوریها نقش ویژهای در استایلش داشتند و آرایش زیبایی چهره دوستداشتنی او را زیباتر میکرد. قصه شهرزاد ما در دوره تاریخی خاصی میگذشت که به لباس و استایل کاراکترها هویت میداد. این در حالی است که شهرزاد ترکی صرفاً تلاشی برای نشاندادن قدیمیبودن فضا کرده و مانور درستی روی مقطعی تاریخی از زمان نمیدهد. کاراکتر شهرزاد در این سریال، لباسهایی ساده و دخترانه به تن دارد و آن شکوه و وسواسی که برای استایل ترانه در نظر گرفته شده بود، در او دیده نمیشود. به طور کلی هم بازیگر ترک، آنچنان که باید از اعتماد به نفس در چهره و رفتار برخوردار نیست و اصلاً نمیشود او را با ترانهای مقایسه کرد که نیم بیشتری از موفقیت سریال شهرزاد به عهده او بوده است. نظرتان چیست؟ قبول دارید؟
فرهاد
فرهاد سریال ترکها پوشش مناسبی دارد. در واقع، همان نزاکت و نظمی که از این شخصیت انتظار میرود، در استایل او قابل مشاهده است. فرهاد در داستان ترکها خوشپوش است و توجه به رنگهایی همطیف، اتوکشیدگی بخشهای مختلف استایل و داشتن مدل موهایی منظم و بهقول قدیمیها روغنزده هم نشان از شخصیت ظریف و متعهد او دارد. او البته مانند فرهاد داستان خودمان، جسور نیست و این موضوع با استفاده از استایلهایی تکراری و با رنگهای خنثی و بینشاط به تصویر کشیده میشود. فرهاد شخصیتی بود که ضمن فرهنگی و تحصیلکردهبودن، آراسته و موقر هم بود و در واقع، به استایل خود هم اهمیت میداد. این موضوع درباره بازیگر ترکی هم صادق است و استایل خوبی برای او در نظر گرفتهاند. در تصویر بالا هم نمونهای از تیپ و لباسهای او را مشاهده میکنید. در این استایل هم شاهد استفاده از رنگهای خنثی هستیم و کلیت استایل بسیار آراسته و منظم است. این نظم سنگین در ظاهر فرهاد به پیشبرد نقشش و ارائه ویژگیهای شخصیتی او کمک زیادی میکند.
قباد
قباد ماجرای ترکها هم با الهام از تیپی لباس میپوشد که شهاب حسینی را با آن دیده بودیم. هرچند که بعید است، این بازیگر ترک بتواند همتراز شهاب حسینی به ایفای نقش بپردازد، اما در زمینه استایل بسیار تابع اوست. تیپی که برای قباد ترکی در نظر گرفته شده، تیپی تقریباً اعیانی است که همیشه نظم لازم برای ابراز آقازادگی را هم ندارد. این تصمیم برای نشاندادن ویژگیهای چنین شخصیتی بسیار مطلوب بوده است. در سکانسهایی از فیلم، قباد را بسیار آشفته میبینیم و در نمونه ترکی هم به اجرایی تابع شخصیت اصلی توجه شده است. از آنجا که این شخصیت پیشینه ثروتمندی در سریال دارد، برایش استایلهای رسمی در نظر گرفته میشود و برای اینکه جایگاه اجتماعی و شخصیتی او در تصویر به چشم بیاید، روی گریمش کار شده است. مثلا، سبیل دارد و موهایش را بدون نظمی که در چهره فرهاد مشاهده میکنیم، مدل میدهد. با اینکه دست ترکها در انتخاب لباس برای بازیگران زن و مرد سریال بسیار بازتر از ایرانیهاست، به نظر میرسد که در این زمینه، یعنی طراحی گریم و لباس هم از همتایان ایرانیشان پیشی نگرفتهاند. باید قبول کرد که ترکها راه طولانی و بلندی برای رسیدن به بازیگران و کارگردانان خبره و باسابقه ایرانی در پیش دارند.
شیرین
شیرینی که ترکها به تصویر کشیدهاند، به شیرین ایرانی بسیار نزدیک است. در داستان وطنی هم به استایل این نقش توجه ویژهای شده بود. شیرین به خود و ظاهرش زیاد رسیدگی میکرد و در مقایسه با شهرزاد، بهسراغ انتخابهای پرزرقوبرقتری میرفت. در سریال ترکی هم شهرزاد همچنین رویهای را برای استایل خود در نظر میگیرد. در تصویر بالا هم نمونهای از استایل شیرین را مشاهده میکنید که نشانهای از یک زن اشرافی است. او به استفاده از اکسسوریها توجه ویژهای دارد و از جنسی از پارچه برای تیپ خود بهره میبرد که توجه را به سمت خود جلب میکند. شهرزاد هم کاراکتر خوشپوشی در این سریال است، اما جنس خوشپوشی این دو زن، اصلاً به هم شباهتی ندارد. در واقع، شیرین نوعی خوشپوشی پرزرق و برق را به نمایش میگذارد و شهرزاد بدون نیاز به جلوهگری در کمال خوشپوشی و با تکیه بر سلیقه شخصی خودش، نگاهها را به سمت خود میکشد.
در آخر
به نظر میرسد که سریال ترکها نسبت به نسخه ایرانی بسیار کمفروغتر است و نتوانسته درمیان مخاطبان به اقبالی برسد که همتای ایرانیاش دست یافته است. ترکها با فرمولهای وطنی خودشان، سریال را به زبانی ترجمه کردهاند که متاسفانه به اندازه کار حسن فتحی گویا و روان نیست. بازیگران هم به اندازه همتایان ایرانیشان شهرت و تبحر ایفای نقشهایی چندبعدی را ندارند. در زمینه استایلینگ هم میتوان گفت که قصه ترکی کمی الکن و ناقص به ابراز تیپ و پوشش بازیگران پرداخته است. در واقع، اینکه حوادث تاریخی سریال شهرزاد ایرانی در این داستان ترکی جایی ندارد، باعث لطمهزدن به روایتگری پوششها و استایلها در مجموعه ترکی شده است. شما این سریال را تماشا میکنید؟ نظرتان درباره آن چیست؟ از استایل بازیگران و کستینگ مجموعه رضایت دارید؟ اگر قرار بود که از شما برای انتخاب بازیگران ترک در جایگاه ایفای نقش ستارههای ایرانی کمک بگیرند، کدام بازیگران ترکی را پیشنهاد میکردید و انتخابتان چه کسانی بودند؟
دیدگاه شما