یکی از مضوعاتی که هیچ وقت نمیتوان برای آن پایانی متصور شد، بحث درباه استایل و پوشش افرادیست که تحت عنوان سلبریتی در جوامع امروزی فعالیت میکنند. بازیگران، خوانندگان، ورزشکاران و اصولا هر فردی که یک جامعه هواداری را در اختیار دارد و یا بنا به دلایلی از شهرت برخوردار است.
در این میان نقش دوربین از همه چیز فرارتر میرود به گونهای که افرادی که بیشتر مقابل لنز دوربینها قرار میگیرند طبیعتا شناختهشدهترند و بیشتر در معرض قضاوت درباره هر چیزی به خصوص استایلشان قرار میگیرند. اما عدهای هم هستند که پشت دوربین برای آفرینش آثاری که خاطرات ما را میسازند، تلاش میکنند. در این مطلب قرار نیست که از پوشش آدم معروفهای جلوی دوربین بنویسیم بلکه به سراغ کسانی خواهیم رفت که سازندهی آثار هستند و تحت عنوان «کارگردان» خطاب میشوند. با چی بپوشم همراه باشید.
خوشسیما و خوشپوش مثل فرنوش صمدی
فرنوش صمدی، کارگردان خوشآتیه ایرانیست که در سال 1362 در اصفهان به دنیا آمد. او که فارغ التحصیل آکادمی هنرهای زیبای «رم» است با ساخت فیلمهای کوتاه متعددی از جمله «سکوت»، «نگاه» و «نقش» کارگردانی را آغاز کرد و با ساخت فیلم «خط فرضی» در سال 1398 خود را در عرصه ساخت فیلم بلند نیز محک زد.
در کنار جسارت در فیلمسازی، فرنوش صمدی خود را در زمره خوشتیپترین کارگردانان ایرانی هم قرار داده است. استفاده از «توربان» امضای کار همیشگی او در جشنوارههای معتبر بینالمللیست. همچنین استفاده از گوشواره با توجه به فرم صورت، به درخشش استایل او کمک شایانی میکند. علاوه بر این پوشیدن مانتوهایی که از المانهای ایرانی برخورداند نیز نوعی ادای دین او به سرزمین مادری به حساب میآید.
عالیجناب کیارستمی؛ یک جنتلمن پر رمز و راز
عباس کیارستمی در نخستین روز تابستان ۱۳۱۹ در تهران چشم به جهان گشود. وی فعالیتهای بسیار گستردهای در حوزه هنر داشت و در زمینههای مختلفی از جمله کارگردانی، نویسندگی، تدوین، عکاسی و نقاشی دستی بر آتش داشت. از آثار هنری کیارستمی میتوان به فیلمهای «طعم گیلاس»، «کپی برابر اصل»، «خانه دوست کجاست» و «باد ما را خواهد برد» اشاره کرد که نه تنها در ایران بلکه در فستیوالهای بینالمللی نیز توجه و تحسین سینماگران و مخاطبان را به خود جلب کردند.
چشمانِ الماس سینمای ایران به نور خورشید حساسیت داشت و همین باعث میشد تا سالیان سال در هر موقعیتی از جمله فرش قرمز جشنوارههای بینالمللی با عینک دودی ظاهر شود. البته که این استایل او باعث میشد که همیشه رمز و راز آنچه که پشت قاب عینک نهفته است محلی از پرسش باشد. از دیگر نکات بارز پوشش عباس کیارستمی، سویههایی از مینیمالیسم بود که در تمام لباسهایش به چشم میآمد. انگار زرق و برق در هیچ جای زندگی او جایی نداشت و مثل تک درختش، صاف و ساده زندگی را طی مینمود.
آیدا پناهنده؛ آیکونیک، شیک و منحصر به فرد
آیدا پناهنده، کارگردان و فیلمنامهنویس مشهوریست که تابستان ۱۳۵۸ در تهران متولد شد. او برای فیلم سینمایی «ناهید» جایزه «آینده نویدبخش» را به خاطر نگاه نوآورانهای که در این فیلم داشت، از جشنواره فیلم کن ۲۰۱۵ دریافت کرد. پناهنده پس از ناهید در سه فیلم «اسرافیل»، «پاییز نیکایدوها» و «تی تی» به عنوان کارگردان فعالیت داشته و جوایز متعددی را در کارنامه هنری خود دارد.
استایل غالب او در مراسمهای مختلفی که حضور داشته معمولا استفاده از مانتوهای سنتی به همراه روسری بوده. او به نوعی وفاداری خود را با بستن یکنواخت روسریاش به این استایل ثابت کرده و نکتهای که پوشش او را قابل توجهتر میکند انتخاب رنگ درست و ایجاد هارمونی در استایل است.
مسعود اسداللهی؛ سازنده خوشتیپ همسفر
مسعود اسداللهی، نویسنده، کارگردان و بازیگر سینما که فیلم «همسفر» را در سینمای ایران به یادگار گذاشت در سال ۱۳۲۳ در محله امیریه تهران متولد شد. فیلمهای «علیکنکوری»، «باباخالدار»، «قرنطینه» و مجموعه تلویزیونی پربیننده «طلاق» از ساختههای اوست.
چیزی که همواره در تصاویر پیش از انقلاب شاهدیم مدل موهای بلندیست که به نوعی نماد آن سالها محسوب میشود و مسعود اسداللهی هم به عنوان یک آرتیست پیشرو، همگام با ترند روز حرکت خود را ادامه داد. ترکیب کت تک مردانه و شال گردن با یک نگاه عمیق که انگار در آثارش هم نمود داشته از ویژگیهای استایل اوست. همانطور که در مطلب مردان جذاب دهه 50 چگونه لباس میپوشیدند؟! اشاره کردیم، پالت رنگی دهه 50 آغشته به المانهایی بود که روحیه پر از زندگی آن دوران را انعکاس میداد.
تینا پاکروان؛ آراسته و بیآلایش
تینا پاکروان، زاده بهار 1356 است و از همان عنفوان جوانی خاک سینما را چه پشت صحنه و چه جلوی دوربین خورده. اوج کار هنری اون نیز ساخت مجموعه تاریخی «خاتون» در سال 1400 است که با استقبال ویژه مردم همراه شد.
از ویژگیهای بارز استایل پاکروان میتوان به آراسته بودن او اشاره داشت. نکتهای که شاید بهترین نقش را در برقراری نظم در پوشش ایفا میکند. او که همواره حضورش را در مراسم مختلف با مانتو و شال نخی به نمایش گذاشته، همواره به ست کردن استایل خود بها داده و همین عوامل باعث شده در این لیست قرار بگیرد.
پیمان معادی؛ حقیقتا خوشپوشید
پیمان معادی کارگردان، بازیگر و فیلمنامهنویس شناختهشدهایست که متولد ۱۳۴۹ در نیویورک است. او از آن دسته بازیگرانیست که علاوه بر حضور در هالیوود، همواره جزو انتخابهای نخست کارگردانان ایرانیِ برجستهای نظیر اصغر فرهادی و سعید روستایی بوده و با ساخت دو فیلم بلند «برف روی کاجها» و «بمب؛ یک عاشقانه» تواناییهایش را در زمینه کارگردانی نیز به رخ کشیده است.
با توجه به اینکه در سالیان اخیر معادی از پای ثابتهای فستیوالهای بینالمللی بوده، از او استایلهای درخشان زیادی را دیدهایم اما شاید بارزترین تصویری که از او به یاد داریم حضور در جشنواره ونیز 2019 است. او در این فستیوال، از جلیقه خاکستری استفاده کرد که با یک پیرهن آبی کم رنگ ترکیب زیبایی را خلق میکرد. همچنین مدل آستینها و ساعت مچیاش توانست یک نماینده شیکپوش از سینمای ایران را به جهان معرفی کند.
دیدگاه شما
الان پوشش اینها چه به کار ما میاد چرا باید مهم باشه.اینهمه دغدغه داریم شما فکر پوشش افراد جلوی دوربین و پشت دوربینی
الان پوشش اینها چه به کار ما میاد چرا باید مهم باشه.اینهمه دغدغه داریم شما فکر پوشش افراد جلوی دوربین و پشت دوربینی