اگر در میان طرح و رنگهای دنیای مد و برندهای مشهور قدم بزنید، میبینید که هر برند عنصری خاص و یا رنگی منحصر به خود را در بیشتر طرحهایش به کار میبرد و به نحوی امضای برند را در هر کالکشن بر جای میگذارد. رنگ یا رنگهای امضای برند، نقشی حیاتی در هویت و استراتژی نشانهای تجاری لوکس دارند. این رنگها بسیار فراتر از رنگ و زیبایی شناسی هستند و مفهومی از ایدهی اولیه و دیدگاه موسسان برند را به نمایش میگذارند. یک رنگ خاص، زمانی که به طور مداوم در طراحیهای یک مارک استفاده شود، میتواند مانند یک لوگو، نمادین و قابل تشخیص باشد.
برای مثال اگر چشمتان به سبز چمنی و شاداب برند «بوتگا ونتا» بخورد یا زرشکی خاص و جذاب برند «کارتیه» را ببینید، بدون توجه به لوگو و نام برند، میتوانید محصول آن را تشخیص دهید. این رنگها تداعی بصری فوری ایجاد میکنند و برند را در یک بازار لوکس و اشباعشده، کاملا قابل تشخیص و به یاد ماندنی میکنند.
رنگها همچنین دارای مفاهیم عاطفی و فرهنگی عمیقی هستند که به برندها کمک میکند تا ارتباطات قویتری با مخاطبان خود برقرار کنند. به عنوان مثال، قرمز کارتیه تداعیکنندهی حسهای عاشقانه، ظرافت و تجمل بی انتهاست، در حالی که زرد فندی مانند آفتاب رومی، جسور، جوان و سرزنده است. آبی بربری نشاندهندهی پیچیدگی آرامی است که ریشه در میراث بریتانیا دارد و سبز بوتگا احساسی مدرن، تازه و مطمئن را در مخاطب زنده میکند. نارنجی هرمس حسی توام با یرزندگی و لوکسوریته را انتقال میدهد، مشکی مات رالف لارن حسی مرموز و دور از دسترس بودن دارد، گلبهی میومیو حس سادگی و بی غل و غش بودن همچون یک نوزاد را نشان میدهد، قرمز گوچی جذابیت و رمانتیک بودن را به تصویر میکشد و سفید شنل معصومیت و درخشان بودن را به ذهن متبادر میکند. این رنگها فقط نشاندهندهی امضای برند نیستند، بلکه حس برند و طراح را نیز در خود دارند.
رنگهای اختصاصی و امضای برند، کلید ایجاد حس انحصار و تمایز هم هستند. در دریایی از لوگوها و سیلوئتهای مشابه، یک رنگ خاص و چشمگیر، یک برند را متمایز میکند. برند جواهرات «تیفانی» (Tiffany & Co)، برند لوکس و معروفی که مورد علاقهی بسیاری از سلبریتیهاست، رنگ آبی تخممرغی را برای خود برگزید و اسم برندش را در میان آن قرار داد. این اقدام، رنگ آبی تخممرغی که آبی مایل به سبز لست و از رنگ پوست تخممرغ سینهسرخهای آمریکایی گرفته شده است را از نظر قانونی برای رقبا غیرقابل لمس کرد و آن را به نمادی از این نشان تجاری تبدیل نمود.
در دنیای لوکس آرام امروزی، جایی که مینیمالیسم و حوصله سر بر بودن لوگوها غالب است، رنگهای برند میتوانند بلندتر از هر علامت و نشانه و لوگویی صحبت کنند. برای مثال برند «بوتگا ونتا» آنقدر با رنگ سبز خود شناخته و قابل تشخیص شده است که به ندرت از لوگوهای آشکار استفاده میکند. در مقابل رنگها به تنهایی، نشاندهندهی تجمل کم اهمیت برند هستند. این استراتژی برای نسل جدیدی از مصرفکنندگان جذاب است که ظرافت را بر خودنمایی ترجیح میدهند اما بسیاری از برندها ترجیح میدهند که همچنان لوگوی خود را در کنار رنگها به رخ بکشند.
دیدگاه شما