ممکن است با شنیدن نام بادکش صورت تصویری از خراش های پوست یا حلقه های کبود پس از حجامت در ذهن شما تداعی گردد. این در حالی است که بادکش درمانی، روشی کاملا متفاوت و غیر تهاجمی است که اگر به صورت صحیح انجام شود، هیچگونه اثری از خود بر روی پوست برجای نمی گذارد و تنها با افزایش گردش خون در ناحیه زیرین پوست، موجب کاهش پف صورت و شادابی بیشتر پوست می شود. بادکش کردن صورت دارای فواید و عوارضی است که در این مقاله قصد داریم به برخی از مهم ترین آن ها بپردازیم. با ما همراه باشید.
تاریخچه بادکش صورت
بادکش انداختن، درمانی سنتی برای کاهش دردهای عضلانی است که ریشه آن به طب باستان چین و مصر می رسد. نام بادکش بسیاری از ما ایرانی ها را به یاد زمان پدربزرگ ها و مادربزرگ هایمان می اندازد و به همین دلیل آن را روشی از مد افتاده می دانیم. با این حال این شیوه درمانی در میان برخی از ورزشکاران و افراد سرشناس روشی محبوب به حساب می آید. شاید برایتان جالب باشد که بدانید پس از آنکه مایکل فلپس، شناگر مطرح آمریکایی با کبودی های دایره ای شکل بر روی شانه ها و کمرش در المپیک 2016 ریو ظاهر شد، این درمان در میان مردم بیشتر رواج پیدا کرد. اکنون بادکش درمانی به حدی محبوب شده است که نسخه ای ملایم تر از آن؛ یعنی بادکش صورت با لیوان هایی کوچک تر و نرم تر مخصوص صورت ایجاد شده است و کیم کارداشیان نیز در روتین پوستی خود از استفاده می کند.
نحوه بادکش کردن صورت
حالت ساکشن دستگاه بادکش، خون را به پوست زیر لیوان می کشاند، به نحوی که بافت پوست با خون تازه پر می شود و از این طریق رگ های خونی جدیدی شکل می گیرد. علاوه بر آن مکش لیوان های ساکشن لایه های مختلف بافت پوست و گوشت را از هم جدا می کند که این امر منجر به ایجاد میکروتروما و پارگی جزئی بافت می شود. در این حالت بدن برای ترمیم این تروما، محل مورد نظر را با عوامل کمک کننده مانند گلبول های سفید خون و پلاکت پر می کند که هر یک فواید خاص خود را برای پوست دارند.
فواید بادکش صورت
یکی از فواید این نوع درمان، افزایش جذب محصولات پوستی است و به همین سبب بهترین زمان برای استفاده از محصولاتی مانند سرم و آبرسان بعد از بادکش است. بادکش کردن صورت مزایای مختلفی دارد که برخی از آن ها به شرح زیر است:
– افزایش گردش خون غنی از اکسیژن در نقاطی که معمولا خون به آن ها کمتر می رسد
– تقویت پوست و بافت همبند
– تحریک سلول های کلاژن ساز
– تسکین دادن عضلات
– سم زدایی پوست صورت
موارد بالا نتایج مختلفی به همراه دارد که شامل موارد زیر می شود:
– روشن شدن پوست صورت
– کمرنگ شدن جای زخم ها، خطوط عمیق و چین و چروک پوست
– تقویت عضلات و از بین بردن غبغب، جلوگیری از شل شدن پوست گردن و بهبود زاویه فک
– تخلیه مایعات لنفاوی زیر پوست و کاهش پف صورت
– تنظیم شدن چربی پوست
– جذب بهتر مواد مغذی در پوست
– افزایش سرعت تجدید سلولی
عوارض احتمالی بادکش کردن صورت
بادکش صورت اگر به صورت صحیح انجام شود بی خطر است، اما در موارد معدود می تواند عوارض زیر را به همراه داشته باشد:
– سرگیجه
– حالت تهوع
– عرق سرد
این عوارض ممکن است در هنگام بادکش یا بلافاصله بعد از اتمام آن مشاهده شود. متخصصین استفاده از بادکش در نواحی دارای شکستگی یا پوست متلهب را توصیه نمی کنند؛ زیرا ممکن است موجب بروز عوارض زیر گردد:
– ایجاد کهیر و خارش
– بروز جوش و آکنه
– زخم شدن پوست
موارد منع استفاده از بادکش
اگرچه بادکش درمانی نوعی طب مکمل یا جایگزین و بی خطر است، با این حال همیشه چند استثناء وجود دارد. بنابراین این درمان به افراد دارای مشکلات زیر توصیه نمی شود:
– دارای پوست بسیار حساس یا نازک
– مبتلا به روزاسه
– دارای زخم باز و ترمیم نشده
– افراد دارای پوست ملتهب و دارای دچار شکستگی
بادکش صورت در خانه یا به صورت حرفهای
برای بادکش کردن پوست صورت در خانه می توانید از ابزارهای مختلفی استفاده نمایید. اما نکته ای که وجود دارد این است که اگر مطابق با دستورالعمل محصول عمل نکنید، ممکن است پوست صورت تان دچار کبودی شود. به سبب همین بسیاری از افراد ترجیح می دهند برای بادکش صورت به افراد حرفه ای در سالن های اسپا یا مجموعه های مشابه مراجعه نمایند.
مراحل بادکش صورت در خانه
این ابزارها در قالب پکیج های متنوعی ارائه می شوند که برخی از آن ها دارای لیوان های محکم پلاستیکی هستند و بعضی دیگر فرم ژله ای و نرم تری دارند. هر دو محصول برای جوانسازی پوست مفید هستند و انتخاب هر یک از آن ها به سلیقه شخصی شما بستگی دارد. برای استفاده از این محصولات لازم است به دستورالعمل درج شده بر روی بسته بندی آن ها توجه نمایید و نکات زیر را نیز در نظر داشته باشید:
– ابتدا صورت خود را بشویید و با حوله تمیزی به آرامی خشک کنید.
– برای رفع گرفتگی احتمالی عضلات صورت، پوست خود را به آرامی با انگشت ماساژ دهید.
– استفاده از روغن صورت در این پروسه اجباری نیست، اما می تواند ریسک کبود شدن پوست را کاهش دهد.
– یکی از لیوان های کوچک ساکشن را بر روی چانه و دور لب ها بزنید.
– هر بار چند ثانیه صبر کنید و پس از آن لیوان را کم کم بالاتر ببرید و بر روی نقاط جدید قرار دهید.
– هر زمان که احساس کردید باید از لیوان بزرگتری استفاده کنید آن را تعویض نمایید.
– این کار را تا زمان بادکش کردن تمامی نقاط مورد نظر صورت خود ادامه دهید.
– در صورت استفاده از روغن پوست، صورت خود را پس از بادکش بشویید و خشک کنید و در غیر این صورت، به پوست کمی آب گرم بزنید تا منافذ باز شوند.
– در انتها روتین پوستی عادی خود را انجام دهید.
پس از این کار ممکن است کمی قرمزی و التهاب بر روی پوست مشاهده کنید که طبیعی است و به زودی رفع می گردد. بسیاری از افراد ترجیح می دهند شب ها از بادکش صورت استفاده کنند که در این صورت هرگونه التهاب و قرمزی تا صبح از بین خواهد رفت.
نحوه بادکش صورت به طور حرفهای
افرادی حرفه ای و متخصص در سالن های اسپا این کار را در جلسات ده دقیقه ای برای شما انجام می دهند. در صورتی که به این نوع درمان فکر می کنید، می توانید یک بار در هفته و به مدت ده هفته بادکش صورت را انجام دهید و پس از آن جلسات خود را به یک بار در ماه کاهش دهید.
تفاوت بادکش صورت و بدن
بادکش صورت و بدن هر دو به بازسازی پوست و عضلات آن کمک می کنند، اما دارای تفاوت های زیر هستند:
– لیوان های ساکشنی که برای بادکش صورت مورد استفاده قرار می گیرند معمولا کوچکتر هستند و جنس نرم تری دارند.
– برخلاف بادکش بدن، بادکش صورت کبودی های دایره ای شکلی بر روی پوست به وجود نمی آورد.
– برخلاف بادکش صورت، از بادکش بدن برای کاهش درد و گرفتگی های عضلات بدن استفاده می شود.
سوالات متداول
– آیا بادکش صورت موجب کبودی پوست می شود؟
اگر لیوان ساکشن برای مدت طولانی بر روی یک نقطه از صورت قرار گیرد، ممکن است پوست را کبود کند. به همین علت پیشنهاد می شود که لیوان را بیشتر از پنج ثانیه در یک محل قرار ندهید و مدام آن را جا به جا کنید.
– آیا می توان در خانه از بادکش صورت استفاده کرد؟
بله، پکیج های مخصوص ساکشن در بازار موجود هستند که با رعایت دستورالعمل می توانید به کمک آن ها پوست را بادکش کنید.
منبع: سفیر استور
دیدگاه شما